Kayınvalidemden hiç beklemezdim

Benim kaynima ev verildi.K.V ustune bu ev.Ama ev zemin kat ve coook coook eski.Kaynim kendi imkanları ile içini tamamen yaptırma kararı verince K.V benim evimde resmen sinirden tepindi.:KK57:Sadece doğal gaz bağlayın ve boya yaptırın diye ciyakladi.İki gün sonra da kalp krizi geçirdi.Takilirim eltime az daha canim kayinvalidemin sebebi olacaktın diye :KK48:
Hahah :D

Bebekli kadınsınız kayınvalideniz gelip size yemekler yapıp bırakacağı yerde bir de yaptığınızı beğenmemiş bu ne ukalalık koç sabancı ailesinden mi geliyorlar etli pilavı beğenmiyorlar
Kusura bakmayın ama eşiniz sizi yemek için azarlayıp ailesinin yanında küçük düşürürse ailesi size oğullarından cesaret alıp saydırır tabi
Sizin yerinizde olsam önce eşimin ağzının payını bir güzel verir çenesini kapatır sonra da kaynanamın ithamlarına karşı kendimi savunurdum altta kalmazdım
Ayrıca kaynanan yeni ev almanı hazmedemeyecekse hiç bu işe girmeyecekti gelip tapuya gidip ev aldıktan sonra hazmedemeyip hıncını lohusa kadından çıkarmak da ne demek evi de onun olsunmuş keşke 60 bininize artı kredi çekerek kendiniz bir ev alsaymışsınız da bu insanlara konuşma hakkı verip ağızlarının suyunu çekmeseymişsiniz

Bebekli kadınsınız kayınvalideniz gelip size yemekler yapıp bırakacağı yerde bir de yaptığınızı beğenmemiş bu ne ukalalık koç sabancı ailesinden mi geliyorlar etli pilavı beğenmiyorlar
Kusura bakmayın ama eşiniz sizi yemek için azarlayıp ailesinin yanında küçük düşürürse ailesi size oğullarından cesaret alıp saydırır tabi
Sizin yerinizde olsam önce eşimin ağzının payını bir güzel verir çenesini kapatır sonra da kaynanamın ithamlarına karşı kendimi savunurdum altta kalmazdım
Ayrıca kaynanan yeni ev almanı hazmedemeyecekse hiç bu işe girmeyecekti gelip tapuya gidip ev aldıktan sonra hazmedemeyip hıncını lohusa kadından çıkarmak da ne demek evi de onun olsunmuş keşke 60 bininize artı kredi çekerek kendiniz bir ev alsaymışsınız da bu insanlara konuşma hakkı verip ağızlarının suyunu çekmeseymişsiniz
Çok haklısınız tek maaşla mümkün olmadı yoksa kesinlikle istemiyorduk bu evde oturmak eşime karşı da bikaç ayıbı oldu babasının evle ilgili, eşim odada söyledi bunları bana ben daha sonra annesine söyledim yanlarında yapmadı ama yine de üzüldüm insanlar çok bencil keşke diyorum kirada otursaydık minnet etme mecburiyetinde görmezlerdi ozaman yine de etmem yani vermeselerdi

Bu evim sıfırdı çok seviyordum ama çevreye alışamadık komşular berbat o yüzden daha merkezi düzgün biyerden ev alalım dedik 6 ay olmuştu belki bunun hıncıdır
Ben sizin yerinizde olsaydim.. onkarin evini satip ustune oaea filanda koymazdim.. kredi cekerdim ya da kiraya gecerdim.

Benim kaynima ev verildi.K.V ustune bu ev.Ama ev zemin kat ve coook coook eski.Kaynim kendi imkanları ile içini tamamen yaptırma kararı verince K.V benim evimde resmen sinirden tepindi.:KK57:Sadece doğal gaz bağlayın ve boya yaptırın diye ciyakladi.İki gün sonra da kalp krizi geçirdi.Takilirim eltime az daha canim kayinvalidemin sebebi olacaktın diye :KK48:
Ev onunda icinde o yasamiyo ya.. is baska distluk akrabalik baska bencede

Bu evim sıfırdı çok seviyordum ama çevreye alışamadık komşular berbat o yüzden daha merkezi düzgün biyerden ev alalım dedik 6 ay olmuştu belki bunun hıncıdır
Canım bu konuda onun hazmedemedigi birşey olmuş.Ya diğer evlatlarından birşey denmiş,ya esin tapuda ona birşeyler söylemiş,ya yeni evin onların evinden daha uzakta ya da onun evinden daha güzel bir muhitte oturacaksin. Bir hazımsızlık var ama bulgur pilavindan değil:kk77:

Ben size kendi durumumu anlatayım, siz eşinize ve ailesine ona göre nasıl davranacağınızı seçin.
Bebeklerim oldu olalı evimde nadir yemek pişer ve eşimin ailesi evime gelmeye çok meraklıdır niyeyse, hiçbir fırsatı kaçırmazlar.
Az davet ediyorum belki bundandır bilemeyeceğim.
Bize her gelmek istedikleri zaman eşim ‘ evde yemek yok yapabilecek durumu da yok, böyle önceden plandız habersiz gelcekseniz yemeğinizi yapın gelin’ dedi ve öyle de oldu defalarca.
Ayda bir kere yemekleri yapıyorlar, ben sofra hazırlıyorum, geliyorlar beraber yiyip içip çay tatlı derken gidiyorlar.
Bir Allahın kulu da bana bir şey demedi ve diyemez.
Siz o halinizle hem yatılı misafir ağırlıyor hem bebek bakıp yemek yiyorsunuz, sopalık olan eşiniz.
Ailesine o yemeği layık görmüyorsa hepinizi yemeğe çıkaracak ya da anında pişirilecek ızgara tarzı et alıp, eve gelip onlar çocuğa bakarken siz yemek yapacaksınız.
Yok öyle kadının köle olduğu dünya, kayınvalidenizin söyledikleri zaten başlı başına bir sorun ama eşinizden kaynaklı olduğunu düşünüyorum o konuşmanın.

Ev onunda icinde o yasamiyo ya.. is baska distluk akrabalik baska bencede
Gelininin kendisinden daha iyi imkanlarda yaşamasını istemiyordu bizimkisi ...hep elime biraz para geçsin dünyada gözüm yok, Umreye ziyarete gitmek isterim derdi.Gecti de ...koltuklarını değiştirdi ,şimdi de mutfagini yenileyecek.Cunku gelini yaptırdı:işsiz:

Ben size kendi durumumu anlatayım, siz eşinize ve ailesine ona göre nasıl davranacağınızı seçin.
Bebeklerim oldu olalı evimde nadir yemek pişer ve eşimin ailesi evime gelmeye çok meraklıdır niyeyse, hiçbir fırsatı kaçırmazlar.
Az davet ediyorum belki bundandır bilemeyeceğim.
Bize her gelmek istedikleri zaman eşim ‘ evde yemek yok yapabilecek durumu da yok, böyle önceden plandız habersiz gelcekseniz yemeğinizi yapın gelin’ dedi ve öyle de oldu defalarca.
Ayda bir kere yemekleri yapıyorlar, ben sofra hazırlıyorum, geliyorlar beraber yiyip içip çay tatlı derken gidiyorlar.
Bir Allahın kulu da bana bir şey demedi ve diyemez.
Siz o halinizle hem yatılı misafir ağırlıyor hem bebek bakıp yemek yiyorsunuz, sopalık olan eşiniz.
Ailesine o yemeği layık görmüyorsa hepinizi yemeğe çıkaracak ya da anında pişirilecek ızgara tarzı et alıp, eve gelip onlar çocuğa bakarken siz yemek yapacaksınız.
Yok öyle kadının köle olduğu dünya, kayınvalidenizin söyledikleri zaten başlı başına bir sorun ama eşinizden kaynaklı olduğunu düşünüyorum o konuşmanın.
Tabi eşimin yemeği sorun ettiğini söyleyince hayır asıl sorun sende dercesine yüklendi
Ben de keşke sizin gibi olabilsem ozaman tartışma geçimsizlik bitmez bizim evde anlayış sıfır eşimde
Ya surat yapar ya gerginlik çıkarır bunlar boşanma sebebi olur bizim için

Canım bu konuda onun hazmedemedigi birşey olmuş.Ya diğer evlatlarından birşey denmiş,ya esin tapuda ona birşeyler söylemiş,ya yeni evin onların evinden daha uzakta ya da onun evinden daha güzel bir muhitte oturacaksin. Bir hazımsızlık var ama bulgur pilavindan değil:kk77:
En iyi ihtimal bunlardan uzaklaşıp anneme yakınlaşmam olabilir :)

Kv yeni eve bozulmuş.
Yeni ev onlara uzak mı?
Onun oturduğu yerden daha iyi bir yerde mi?
Elti görümce var mı?
Bir de aldığımız evin içi onun evinden daha gösterişli daha büyük kullanışlı mı?

Esiniz kuru kuru mu yedirecegiz dediginde ayranla veya kola al deseydin.. Kuru kuru yazisindan sonra tekrar menü de ne var benmi yanlis okudum diye tekrardan menu nu okudum.. Allah sabr versin.

4.5 aylık bebekle iyi menü çıkarmışsınız. 6 aylık bebeğimle ancak kızın yiyeceklerini ve kendi yiyeceğimi hazırlıyorum. Kaldi ki misafir agirliyim...

Evi satmanıza bozulmuşlardır. Yani ev sonuçta kvnin izin aldınız mı belki ona sinirlenmiştir. Eşinizin yaptığı çok büyük ayıp. Beyefendi yemek beğenmiyor dünyada bu kadar aç insan varken ki ne güzel etli pilav yapmışsınız. Bebeğiniz varmış bu kadarını da yapmayabilirdiniz.

Bana gayet iyi niyetli geldiniz, kayinvalidenizi de nasıl sahiplenmisseniz konu açmak aklıma gelmezdi diyorsunuz. Valla bu insanlara iyilik yaramıyor, bulmuş mis gibi gelini kendisini seven , sayan evinde güzelce ağırlayan laf ediyor. Gerçekten surat assanız, bir şey yapmasanız olay çıkarsanız daha kıymetli olurdunuz inanın bana. Bu arada kesinlikle evi satmaniza bozulmuş , gerçek yüzünü de göstermiş geçmiş olsun.

Aman canım boşver takma simdiden yüzünü göstermesi iyi olmuş bidahakine mesafeli davran. Bidaha bahane et bi başka yüz göster canım. Ozaman değerini anlarlar.

Tabi eşimin yemeği sorun ettiğini söyleyince hayır asıl sorun sende dercesine yüklendi
Ben de keşke sizin gibi olabilsem ozaman tartışma geçimsizlik bitmez bizim evde anlayış sıfır eşimde
Ya surat yapar ya gerginlik çıkarır bunlar boşanma sebebi olur bizim için
Benim eşimde öyledir, öyleydi diyeyim en azından.
Ben öyle hamilelikler geçirdim ki, hala ne eşimi ne ailesini affetmem, hakkımı helal etmem.
Bir gün bile ayrıcalık zaten beklemedim, yapı olarak da kendim yapabileceğim bir şeyi başkasından istemem, hatta yapamıyorsam bile yine de denerim ama bu kadar değersizlik görmedim.
Karnım burnumda ama hala evimde defalarca onları ağırladım ben( toplanınca çocuklarla 13 kişiyiz)
Bu da yetmedi hem hamileyim, hem bebeğim var hala evimde defalarca ağırlarım, zorla geldiler çünkü.
Doğumumdan 1 hafta önce 15 kişilik bulaşığı tek başıma lavaboda ben yıkarken, göbeğim tezgaha yaslandığından belim koparken, herkes içerde dizi izliyordu.
Ellerim karpal tünel olmuş su bardağı bile tutamazken, ayaklarım fil gibi şişmişken 2 lokma yiyemeden, bana yemek kalmadan kalktığımı bilirim.
Doğumun ertesi günü evde bana yatak yapılınca ‘ ben doğurdum ertesi gün çamaşır yıkadım elimde kalk kızım yata yata hasta olursun’ diyen kayınvalidemi ve ailesinin hizmetini gördüm daha dikişimin bile düşmeden, bebeğin emmiyor çünkü seni istemiyor’ da dedi yüzüme.
Devlet emzirme parası yatırınca ne emzirmesi emzir-me hahahaha deyip gülen bir kayınpeder ve görümcem var benim.
Yani eşim anlayışlı biri olsaydı bunları yaşamazdım ama hepsinde ardından eşimle boşanma derecesinde kavga ettim, Allah affetsin onları sütüm kesildi onlar yüzünden.
Ha ben bunları yaşayıp sustuysam, doğum yapınca her gün evime hem de kayınpeder görümce eşi ve çocukları sabahtan akşama kurulduysa, bir zahmet artık yemeklerini yapıp gelecekler.
Bitti o eski devir, bir zamanlar cahil der susardım ama artık evlatlarımdan öte yol yok bu dünyada.
Ne kocam ne de ailesi umrumda.
Hayatımı zorlaştıran, beni ve bebeklerimi mutsuz eden defolur gider, kimseye eyvallahım yok.

Merhabalar
Kayıvalidemle ilgili bi konu açacağım hiç aklıma gelmezdi
Hala şoktayım çünkü kendisi melek kadar iyidir
Yani ben öyle bilirdim
Kayınvalidemin üzerine olan bi evde oturuyoruz tamamen kendi istekleriyle böyle oldu kirada oturmamıza gönülleri el vermemiş eşim de kabul etti 2.5 sene önce
Şuan oturduğumuz evi satıp merkezden alalım dedik
İzmirden çıkıp geldiler 1 haftadır ev alım satımı ile uğraşıyorlar evleri de var ankarada ama bizde kalıyorlar
4.5 aylık bebeğim var hergün çeşit yemekler yapıyorum çayın yanına tatlılar yemek yapmaktan kaçmam hiçbizaman
Bugün akşama kadar tapudalardı eşim aradı ne yemek var dedim etli kavurmalı bulgur pilavı tarhana çorbası cacık salata
Dedi kuru bulgur pilavı mı yicez piliç alıp gelmişler
Odaya geldi insanlar ordan bizim için geldi kuru yemek mi vercez farklı bişey yapsaydın
Haftaya taşınacağım için buzluğu boşalttım bebekle zaten ancak yapabiliyorum bi yandan eşya koliliyorum
Sinirlerim çok bozuldu sinirimden ağladım
Annesi geldi odaya sen zaten bizi istemiyorsun bizi sevmiyorsun hiç başından beri ısınamadın yapmacıksın ben farkındayım mesafe istiyosan mesafe koyalım ben rahat edemiyorum burda doğumunda bile yengeni aradın ki asla aramadım yengem hal hatır sorunca hastanede olduğumu belirttim kadın koşa koşa geldi kv mevlütlerde gezerken
İnanın gayet normalim farklı bi davranışım yok ki eşim beni üzdüyse derdimi sor
Diyo ki üzülsen de bize belli etme kbkma ama ben içime atamam tutamam gelince dedim hiç beklemezdim senden öyle düşünüyosan da bişey yapamam dedim izmire döndüler kalbim kırık üzgünüm
Bu arada izmirde yazlıktalar kışları ankaradalar
Eşime ayrı kırgınım tamam bebek var ama onu bahane etme diyo gönlümü almaya çalışsa da bunlara sebep olduğu için ona da kızıyorum
Hiç üzülme gerektiği kadar muhatap ol bende senin yaşadığın kırgınlığı yaşadım 10 yıl içinde biriktirdiği ne varsa aklımın ucundan geçmeyen kustu hepsini kızlarından benden gördüğü desteği ilgiyi görmedi kendi anneme o kadar maddi dokunmedim neyse Allah bilsin kul böyle maalesef sıkma canını

Back
X