Kayınvalidemden nefret ediyorum...Daha evlenmeden hem de :(

gamzeleyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
150
8
96
39
İstanbul
düğün tarihim alındı 27 hazirandı taki bugüne kadar bugün saolsun 4 temmuz olarak degiştirdik kayınvalidem yüzünden neymiş almanyadan ablaası gelemiyormus .. Allahım ya .. Herseye karısıyor... Her sey onun istedigi gibi olsun istiyor ... Bıktım ya ömrümü yedi... Devamlı laf sokmaktan bıkmadı bana ne zaman bıkıcak acaba ...

Of canım of.İnsan bu dönemlerde çok gergin oluyor.Her şey batıyor.Daha şimdiden nefret ettim dersen hiç ısınamazsın.Eşinin ailesiye yaşadığın her şey evliliğini de etkileyecek.bu yüzden bir de onun açısından düşün ve sakin ol.demmekki kardeşi de olsun istedi.Ama bu karışma ileri boyuta dayanmaya kalkarsa tavrında net olsun.Bunaltma kendini şimdiden.

acaba sen mi öyle algılamak istiyorsun..ne var canım 1 hafta geç olsun..ablasıda o zaman müsaitmiş demekki...şimdiden sevmeye çalış....açıkcası aranızda geçenleri bilmediğim için çookta birşey diyemeyecem ama o da oğlunu 1 kere evlendiriyor.en iyisinin olması ister..sizinde isteklerinizi göz önünde bulundurmak sureti ile karışması normal

iyi de bir evlilik yapacaksın, nasıl olacak bu kadar sevgisizlikle anlamadım.

sevmesen bile saygı duyup "he "deyip geçeceksin kendi bildiğini yapacaksın...

eşine de yansıtmazsan iyi olur kızma ona, ne kadar haklı olursan ol yaradılışları öyle ailesinden taraf olacaktır.

ne diyeyim mutluluklar canım.

arada sadece birkaç gün var ne oludki ertelense
nişanlının teyzesi gelemiyormuş, eminimki o ister teyzesi yanında olsun
bukadar depresyona girecek bir durum görmedim

üstelik arkadaşlara katılıyorum 1 hafta değil 1 ay bile gecikse bu kadar sorun edecek bir durum değil...diğer konuları bilemiyorum tatlım.

ya böyle ufak şeyleri takıp sinir hastası olmayın..ben zamanında taktım da ne oldu sanki...eşim , evlenmeden önce öksürse niye öksürdün diyen bir insandım :)) düşünün o kadar abartıyordum , hatta konuşmuyordum onunla..ama gördüm ki uzatmak sadece ilişkiyi yıpratıyor , sinirleri alt üst ediyor..küs küste olmuyor ki...boşuna ortam geriliyor sen de davul gibi geriliyon...en iyisi mi 1-2 surat yapıp ,nazlanıp olayı kapatmak.....valla böyle daha güzel..sonra kavga ediyon , birde suratlar 5 karış oluyor , o şekilde yaşa bakalım...sonra birde barışma derdi oluyor:))

Düğün öncesi olayları fazla kafaya takmamak gerekiyor.Olumsuzluk olumsuzluğa neden oluyor.Yaşananlar da insanın içinden çıkmıyor.Gerildikçe geriliyorsun.

sadece bu degilki mobilya bakıyoruz benim istedigim alınıcak diyoracık acık ...
Düğün salonunu tutmadan önce gelmeyecekler alındedi aldık hemen degiştirin diyor anlamadım ya .. Saygı duyuyorum he diyorum ama bir yere kadar içime atıyorum artık herseyi .. Ben esya alırken banada alın diyen kayınvalideden ne beklersiniz ..

Etrafımda sürekli bana karışan birinin beni yönlendirmeye çalışan birinin olması elbetteki benimde sinirlerimi bozardı sizi anlıyorum zaten düğün tarihi meselesi sadece bir örnekti sanırım sorun fazla müdahele etmesi...
lakin insan buyüzden kendi annesiyle de kavga ediyor zaman zaman ama öz anne olduğu için fazla koymuyor lafları..sizde onu öz anneniz gibi görmeye çalışın en azından empati yapın sizce anneniz sizin kötülüğünüzü istermi?
oda kendince haklı olabilir sizin için en iyisini istiyor olabilir...
Evlenene kadar bence tatsızlık çıkmamasına dikkat etmelisiniz...ilerde daha huzurlu olmak açısından...
ayrıca bunlar olası şeyler insan evlenirken sadece eşiyle değil eşinin ailesiyle de evleniyor.. a.s.

Düğün salonunu tutmadan önce gelmeyecekler alındedi aldık hemen degiştirin diyor anlamadım ya .. Saygı duyuyorum he diyorum ama bir yere kadar içime atıyorum artık herseyi .. Ben esya alırken banada alın diyen kayınvalideden ne beklersiniz ..

eee abartmış yaniiio mu oturacak yoksa sizmi...
ya insan biraz yerini bilmeli...herşeye atlamamalı...büyüklere bu yakışmaz mı...tamam oğlunu evlendiriyorsunda yada kızını , benim dediğim olacak lafı fa herşeyde söylenmez ki..söylenecek yer var söylenmeyecek yer var

söylüyor ediyor ama sadece konuşuyor benim ceyizime bile karısıyor ya ..
Ne yapıcam ben bilmiyrooum susuyorum konuşmuyorum ama nereye kadar karısıcak daha

daha evlenmeden baslamıssınız vala zor allah yardım etsin
bizde senin durumundaydım yaklasık 3 ay oncesıne kadar
şimdi iyi gibiyiz bakalım ne kadar surecek kaydirigubbakcemile3

valla okudukça kendi kayınvalideme şükrettim....
hayret bişiy yeni gelin gibi birde eşyamı istiyor sizden?
ayıp yaa bu kadarınada pes...
çoook şeyler duydum canım kayınvalide herşeyin en iyisinden en güzelinden aldırıp sonrada borçları oğlunun üstüne yıkanı...
sonra zavallı çiftler sudan çıkmış balığa dönüyorlar yıllarını veriyorlar borç ödemek için....
aman diyim ona eşya falan almaya kalkmayın..
e sende şaka yollu 'anne senmi gelinsin benmi yeni gelin gibi evmi döşeyeceksin'deyiver...
madem lafını sakınmıyor sende söyle ezdirme kendini ama kararında...
aman sakın fazla yapma daha çok tatsızlık çıkar sonra...

canımcım boşverr duymaa sabret dicem ama olmayacak biliyorum hele evlenince allah muhafaza daha beter oluyolar. nasılsa aldık kızı diyolar daha beter üstüne geliyolarr.müstakbel eşin ne diyor bu duruma? ya da senin ailen olaya müdahale etmiyormu. sadece senin mücadelenle çözülmez kaynananla olan tatsızlıkların, eşinin ailesini ikna etmesi onları susturması hatta olayları sana yansıtmaması da lazım. bence çok içli dışlı olma kaynananla, seviyeni koru muhattab olma. istediklerini müstakbel eşinle al yap. bırak eşin açıklasın o uğraşsın annesiyle. sen dahil olmamaya çalış. umarım düzelir herşey... ama maalesef çoğu evliliklerde kaynana problemi var :) ama olay kocada bitiyor...

ozaman durum farklı tabii
nişanlın ne diyor bu duruma
annesine dur diyemiyormu??

canım bide keşke deseydin bende kendimi ona göre ayarladım çevreme söyledim. benimde geleceklerim var deseydinn. ya da eşin okadar uzatamayız bian önce evlenmek istiyorum deseydi. bi kişinin gelmesi için bu mutluluk ertelenirmi yaa. çokmu önemli biri bu gelecek olan

oda duymammazlıktan geliyor umursama bosver diyor ama görüyorum ki eninde sonunda cenesiyle herseyi yaptırmayı basarıyor bizi bıktırıyor yapıyoruz sussun diye ....
Biz nişanı yaptıktan sonra beyaz esyalarımızı toplu olarak aldık .. Ve aynı hafta gitti buzdolabı aldı neymiş bi azödeyecekmisiz ödemedik ama simdi mecbur ödüyoruz onuda ... Sır a bulasıktaymıs .. Az kaldı patlamaya ..

Altın alıyorlar istedigin özel bişey varmı diyor lar yok siz bilirsiniz begendigiinizi begenirim diyoum .. Malum bütce isi bunlar . Hiç bir sey istemedim bu güne kadar hala hala ama hala aynı ya

vallahi ben böyle bir konu açacaktım.
benimde nişanımı kafasına göre erteliyor kayınvalidem.
hep kendisinin istediği yapılıyor ve sözlüm de ağzını açamıyor.
ona da çok kızıyorum, ben babamı ikna etmek için ne taklalar attım,
o bir annesine şöyle şöyle olacak diyemedi.
nasıl bir etkileme gücü varsa ona kimse karşı çıkamıyor.
evli arkadaşlar lütfen yorumlarınızı çok dikkatli okuyorum,
böyle bir durumda ne yapmak lazım.

Back
X