Kayınvalideme bakmalı mıyım

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Merhaba, önceki konuda söledim kayınvalidemin en sevmediği gelini benim. Benden nefret ediyor. hep laf sokma, surat asma vs. sonra da durup bana bakacan mi diyor. Bana hiç kızı gibi davranmadı. Ben ona annem gibi davranayım istiyor. Bugün gidecektim aradım evde yokmuş diyor ki sen niye gelecektin. o nasıl bi laf ya..Velhasılı kelam ( inş doğru yazmışımdır :) nikah olmadan 7 gün önce eşimle beni ayırmaya çalıştı, beni hep dışladı, şimdi evde yalnız kaldı diğer gelinleri balı, canı, yavrusu.. Ben.. düşmanı sanki. Ama kabak bana patlayacak Benden bahsettikleri tek iyi şey çok merhametliymişim. Bu gidişle ben bakacam herhalde. Şimdi o çok sevdiği gelinleri, onların lafıyla tavır yaptığı bana postalayacak ilerde artik sonra ben naparım bilmiyorum. Bakmak istemiyorum ama eşimde zorda kalsın istemiyorum. millet ne güzel çıkıyor işin içinden ben asla bakmam deyip ben çıkamıyorum.

Son düzenleme:
Kayınvalidem eşi ile ayrı. Bir önceki konuda söledim en sevmediği gelini benim. Benden nefret ediyor. hep laf sokma, surat asma vs. sonra da durup bana bakacan mi diyor. Bana hiç kızı gibi davranmadı. Ben ona annem gibi davranayım istiyor. Bugün gidecektim aradım evde yokmuş diyor ki sen niye gelecektin. o nasıl bi laf ya..Velhasılı kelam ( inş doğru yazmışımdır :) nikah olmadan 7 gün önce eşimle beni ayırmaya çalıştı, beni hep dışladı, şimdi evde yalnız kalfı diğer gelinleri balı, canı, yavrusu.. Ben.. düşmanı sanki. Ama kabak bana patlayacak böle konularda çok salağım, tam bir kerizim. Benden bahsettikleri tek iyi şey çok merhametliymişim. Bu gidişle ben bakacam herhalde. Ama hayatım kayacak. Şimdi o çok sevdiği gelinleri, onların lafıyla tavır yaptığı bana postalayacak ilerde artik sonra ben naparım bilmiyorum. Bakmak istemiyorum ama eşimde zorda kalsın istemiyorum. millet ne güzel çıkıyor işin içinden ben asla bakmam deyip ben çıkamıyorum.
Hayir demwyi öğrenmelisiniz,yoksa ilerde hasta bile olur insan.iyi bir kaynana olsaydi illaki arada yardim edilirdi seve seve,lakin sizi ayirmak istediyse..kesinlikle bakmazdim.acik ve net,o cok sevdigin gelinlerin baksin.ben sevilip sayilmiyorum.ikimiz icinde huzurlu olmmaz.
Esine güzel bir sekilde anlat,ben yapamam diye.

Hayir demwyi öğrenmelisiniz,yoksa ilerde hasta bile olur insan.iyi bir kaynana olsaydi illaki arada yardim edilirdi seve seve,lakin sizi ayirmak istediyse..kesinlikle bakmazdim.acik ve net,o cok sevdigin gelinlerin baksin.ben sevilip sayilmiyorum.ikimiz icinde huzurlu olmmaz.
Esine güzel bir sekilde anlat,ben yapamam diye.

onlar asla bakmaz. onlar hiç bir işine koşmaz. Ama onlar iyi. Ben yardım ederim hiç görmez. Ben neden bu kadar salağım. onlar iğne kadar iyilik yapıyo amanda aman bana şunu yaptı bunu yaptı. Ben neler yapıyorum hiç umurlarında değil. sanırım yaptığım şeyi pazarlaamıyorum. bilmiyorum ikonlar yapınca iyilik oluyo ben yapınca nasıl olmuyo anlamıyorum

onlar asla bakmaz. onlar hiç bir işine koşmaz. Ama onlar iyi. Ben yardım ederim hiç görmez. Ben neden bu kadar salağım. onlar iğne kadar iyilik yapıyo amanda aman bana şunu yaptı bunu yaptı. Ben neler yapıyorum hiç umurlarında değil. sanırım yaptığım şeyi pazarlaamıyorum. bilmiyorum ikonlar yapınca iyilik oluyo ben yapınca nasıl olmuyo anlamıyorum
Iste siz yaptığınız icin,aliskanlik haline gelmiş.yapmayin daha,neyapabilir? Sizimi öldürecek? Yapmayin yapmayin yapmayin! Hakketmiyor çünki! Iste ozaman belki degeriniz anlasilir.ve lütfenn korkmayin!

Niye işin içinden çıkamıyorsunuz. Kimle iyiyse ona gitsin diyeceksiniz, bu kadar basit.

Normal şartlarda da elden ayaktan düşmeyene kadar kendi başına yaşayabilir. Bakıma muhtaç olunca da tüm evlatlar birlikte sorumlu olur.

çünlü biraz gerizekalının bu konularda herkesde bunu biliyordirek üzerime atarlar bende mal gibi bakarım sanki bişey desem tüm dünya üzerine gelecek gibi hissediorum

çünlü biraz gerizekalının bu konularda herkesde bunu biliyordirek üzerime atarlar bende mal gibi bakarım sanki bişey desem tüm dünya üzerine gelecek gibi hissediorum

Est.
Biraz güçlü olun. İstemediğiniz şeyleri dile getirebilin. Aksi halde hep mutsuz olursunuz.

Kim sizi buna mecbur tutabilir, ne mecburiyetiniz var?

Est.
Biraz güçlü olun. İstemediğiniz şeyleri dile getirebilin. Aksi halde hep mutsuz olursunuz.

Kim sizi buna mecbur tutabilir, ne mecburiyetiniz var?

Yok ama tuhaflar.. eşimde psikolojik baskı uyguluyorlar bana da. hiç bir faydaları olmadı bize 5 kuruş hakları yok üstümüzde. Ama gel gör ki bize hiç bişey yapmayıp, bizden herşeyi bekliyorlar. bizi hiç bişeye katmayıp, işlerine gelince, bişey istenirken akıllarına geliyoruz. ilerde de öle olacak. Şimdi onlar kıymetli halbuki yemin ederim nefret ediyolar birbirlerinden, ben kıymetsizim. Ama iş bakmaya gelince yine akıllarına direk biz gelicez bide en küçüğüz ya.. pek ses çıkartamıyoruz o yüzden.. bilmiyorum kaynlarımın büyük olması saygı duymamı gerektiriyor mu her haksızlıklarında ondan da emin değilim

Yok ama tuhaflar.. eşimde psikolojik baskı uyguluyorlar bana da. hiç bir faydaları olmadı bize 5 kuruş hakları yok üstümüzde. Ama gel gör ki bize hiç bişey yapmayıp, bizden herşeyi bekliyorlar. bizi hiç bişeye katmayıp, işlerine gelince, bişey istenirken akıllarına geliyoruz. ilerde de öle olacak. Şimdi onlar kıymetli halbuki yemin ederim nefret ediyolar birbirlerinden, ben kıymetsizim. Ama iş bakmaya gelince yine akıllarına direk biz gelicez bide en küçüğüz ya.. pek ses çıkartamıyoruz o yüzden.. bilmiyorum kaynlarımın büyük olması saygı duymamı gerektiriyor mu her haksızlıklarında ondan da emin değilim

Hayır büyük olmaları haksızlıklarına boyun eğmenizi gerektirmiyor. Saygı böyle bir şey değil.

Tüm evlatlar ana babalarından sorumludur, ama gelinler damatlar değil. Ayrıca sağlıklarında kime daha fazla yakınlık duyuyorlarsa hastalıklarında da onlardan beklentiye girmeleri gerekir.

Eşinize değer veriyorsunuz belli ki. Ama o da size değer veriyorsa şimdiden bu baskı altında olup mutsuz olmanıza izin vermemeli. Veriyorsa siz de sevginizi gözden geçirin.

Ben hiçkimsenin tek kalmaması gerektiğini düşünüyorum ne kadar kötü olursa olsun art niyetli olursa olsun kalmamalı bence ama içinizden bakmak gelmiyorsa amaç Allah rızası değilse hiç bulaşmayın derim.Benim eşimin dedesi neredeyse 30 yıldır tek herşeyini kızına kaynanama vermiş ama evde sığıntı gibi yaşıyor o kadar üzülüyorum ki...

Kayınvalide anne değil yani anne gibi olmasını bekleme. Sen de onun kızı değilsin . Önce şunun bi farkına varalım. Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı herkesin anası da var babası da var. Hayatımıza 25-30 yıl sonra giren insanlar ne münasebet annemiz babamız olacak da bu kadar beklentiye giriyoruz? Bana bakar mısın dediğinde de Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin muhtaç etmesin , oğulların dönüşümlü bakarlar de geç

Ben hiçkimsenin tek kalmaması gerektiğini düşünüyorum ne kadar kötü olursa olsun art niyetli olursa olsun kalmamalı bence ama içinizden bakmak gelmiyorsa amaç Allah rızası değilse hiç bulaşmayın derim.Benim eşimin dedesi neredeyse 30 yıldır tek herşeyini kızına kaynanama vermiş ama evde sığıntı gibi yaşıyor o kadar üzülüyorum ki...
İşte biraz da sonlarını düşünecekler evlat da olsa güvenip peşin peşin her şeyi vermeyecekti. Gerekirse zırnık koklatmayacak gidecek en lüks bakımevinde kalacak

Buraya konu açmışsınız ama yazınızda öyle bir kabullenmişlik varki. Bir kere yanlış şurda başlıyor o kadar iyilik yaptım umrunda değil diyorsunuz, yapmayın. Zorunda mısınız, yaranmaya çalışıyor gibi bir havanız var. Boşverin, bayramda seyranda gidin el öpün gelin yeter, içinizden gelmiyorsa onu bile yapmayın. Size birşey söylerlerse biliyorsunuz beni hiç sevmez, kadının huzurunu bozmayın sevdiği insanların yanında olsun, daha mutlu huzurlu olur deyin, sonrasında kimseye cevap hakkı bile vermeyin. Eşinizede şimdiden söyleyin biliyorsun ne yapsam sevmedi beni, buraya gelirse hem ben hem o mutsuz olucaz, ikimizde acısını senden çıkarıcaz, en çok yorulan,yıpranan sen olacaksın o yüzden sevdikleriyle kalması daha iyi olur diye. Ebeveynlerinizede anlatın dedtek olsunlar size, kayınvalideniz size gelmeye kalktığında annemler gelicekti yada ben annemlere gidecektim falan diyin. Belli siz dişli biri değilsiniz o yüzden kaçak oynamaktan çekinmeyin.

Olaylar anlatıp ya da bahaneler sunulup ben bakmayacagim olmaz,söylersiniz eşinize herkes sırayla bakar.Kimse de az baktık çok baktık lafı etmez.Bir daha söylediğinde tabi ki sırayla bakılır ,ben de sıram geldiğinde bakarım dersiniz.

Back
X