Kayınvalideme de bohça hazırlanmalı mıyım?

Nly03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2020
13
13
38
Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesinin önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Daha sonra da sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Not:Evet bu da bir dert benim için affedin😇

Son düzenleme:
Herkesin adeti ,göreneği farklidir.Kimisi hoşlaniyor böyle eski adetleri yasatmaktan.Bana kalsa ben de sizin gibiyim ama karsi taraf sadece size yaptiysa siz de sadece damata yapin.Benim yasadigim yerdeki yerli dügünlerde deve tutuyorlar halen Erkek tarafi kiz tarafina ağırlık almaya gidiyor sokakta yuruyerek ki normalde cok modern insanlar.

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesini önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Bizim memlekette evlenecegimiz kişinin evinde kimler varsa hepsine ayrı ayrı bohça yapılır halada devam eder,nisanliniza sorun annesi bunlara önem veriyorsa size hazirlayacaksa sizde yapın.

Herkesin adeti ,göreneği farklidir.Kimisi hoşlaniyor böyle eski adetleri yasatmaktan.Bana kalsa ben de sizin gibiyim ama karsi taraf sadece size yaptiysa siz de sadece damata yapin.Benim yasadigim yerdeki yerli dügünlerde deve tutuyorlar halen Erkek tarafi kiz tarafina ağırlık almaya gidiyor sokakta yuruyerek ki normalde cok modern insanlar.
Çoğu adetimiz cok eğlenceli aslında deve bizdede vardı artık yapılmıyor

Bizim memlekette evlenecegimiz kişinin evinde kimler varsa hepsine ayrı ayrı bohça yapılır halada devam eder,nisanliniza sorun annesi bunlara önem veriyorsa size hazirlayacaksa sizde yapın.

Bizde de evdekilere de ayrı bohça hazırlanır ama onlat sadece bana getirdiler

Onlar sadece size getirdiyse siz de sadece damada götürün diyeceğim ama daha önceden babasına, kardeşlerine yaptırdıklarınız ne olacak sorusu geldi aklıma.

Çeyizlerde de çok iddialı değilim ama zaten el işi tarzı şeyler oluyordur. Eski görünümlü olmaları normal yani. Sonuçta hem bohça istememişsiniz hem de çok şükür ki alışverişe de çıkmamışsınız. Geline özel değil de herkesin ortalama bir eve yapacağı şeyler vardır büyük ihtimalle

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesini önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Hazırsa götür bence.
Şimdi düşünüyorum biz olmasak annem de bohça hazırlasa altınlarını gelinimiz begenmeyebilir. Kadın koyu niyetinden değil de bilmiyor anlamıyor o işlerden. Zevki farklı, yaşı da var. Ama gelinimiz ona bir şeyler getirse çok gururlanır hoşuna gider.

Canım bizde eşimle istemedik bohça boşa masraf dedik ama kayınvalidem özenmiş ti hevesini kırmadım Allah için çok ısrar etti makyaj malzemesi alalım onu alalım bunu alalım ben istemedim nişan günü sandık süslemişti çok uğraşmış belli içindekiler de kayınvalidemin genç kızken ördüğü yelekler patiklerdi tarzım değil belki hiçde giymiceğim şeyler ama manevi değeri var ben onları saklarım sorun etmedim hiç önemli olan düşünmesiydi. Eşim de babama kıyamadı bohça ya gerek yok dedi ama babam eşime çok güzel bir saat aldı bu tarz şeyler karşılıklı anlaşmaya hoşgörüye bağlı eşinle konuş. Kayınvalidene ufak bir hediye alman seni küçültmez aksine daha çok sevdirir. O bunu yaptı ben de bunu yapacam diye düşünme. Böyle şeyleri sorun etme bence gerek yok çünkü.

Siz erkek tarafına bohça yapmasanız bile,onlar size gelinleri olduğunuz için ufak tefek biseyler yapmaları lazım, ne bileyim gecelik takımınız,makyaj malz.ayakkabi ,çanta vs.bunlari almaları gerekir, bizde de böle hiç bisey de yapılmadan olmaz ,ha siz içinizden gelir nişanliniza yaparsınız o ayrı

Siz erkek tarafına bohça yapmasanız bile,onlar size gelinleri olduğunuz için ufak tefek biseyler yapmaları lazım, ne bileyim gecelik takımınız,makyaj malz.ayakkabi ,çanta vs.bunlari almaları gerekir, bizde de böle hiç bisey de yapılmadan olmaz ,ha siz içinizden gelir nişanliniza yaparsınız o ayrı
Neden beğenmediniz, her yörenin adeti farklı, biz de böle dedim,ha eski eş kişisine içimden geldi bende bohça yaptım ama ,illa kaynanasının değil nisanlisi da bu dediklerimi alabilir hediye olarak ,mesala nişanlısıyla birlikte de alabilirler.

Bence yapmayın sonuçta size gelmiş yalnızca. Elinizdekileri annenize ya da ihtiyacı olanlara verin gitsin. Bohçaya da kız çarşıya çıkarılır. Elbise, ayakkabı, çanta, gecelik, makyaj malzemesi vs. gelinin kendi seçimi olur. Size zaten tam olarak yapılmamış. Siz de özenmeyin.

Merhabalar,

Biz anlasarak sadece birbirimize yaptik. Alisverisi kendimizde yaptik onlarin aldiklarida oldu sirf ben istiyorum diye aradiklari da oldu. Benimde onceden aldiklarim vardi onlarinda islemeli koydugu havlular vardi kullanabildigimi kullandim kimi hatira duruyor.
Ben hosgoru ve iyi niyetten yanayim isterseniz birer parca birseyler goturun. Biz koymadik onlar alisveris gunu anneme esarp almislardi.
Sonra ben bayramda tum aileye birer parca hediye almistim. Oluru tek dogrusu yok siz nasil isterseniz oyle

Bence hazırsa götür, açar bakarlar orda laf söz etmesin kimse. Hazır olmasaydı sadece damada yap derdim.
ben istemedim de almadım da. Eşimle açıkça konuştuk. Kv bana bavul almıştı mesela sandık işlevsiZ aklın yolu bir.

Sadece damada gotur. Sana oyle yaptilar cunku simdiden fazla yakin olma.

Back
X