• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme de bohça hazırlanmalı mıyım?

Öncesinde konuşulduğu İçin Bizde eşim ve bana ufak bişey yapılmıştı..
Aile üyelerine de birer gömlek elbise gibi bişey konuldu karşılıklı bitti gitti 😀

Bohça alişverişi diye bişey var malum belli yerlere gidilip set halinde aliniyo, İstanbul'da yaşiyorsaniz Eminönünde var böyle yerler ve hepsinde fi tarihinden kalma ürünler var dediğiniz gibi. Ben aldiklari tüylü topuklu terliği evde giyimeye kalksam alt komşuyla papaz olurum, tüm bohça bazada çürümeye terkedildi ama aliyolar anlam veremiyorum bende. Siz aldiklarinizi koyun bence sergileme olayida var malum dedikodusu yapilacak daha adet!

Nişanda düğünde bohça yapmadık kv de bize getirmedi. Özel olan ve istediğim her şeyi eşimle alışverişe çıkıp aldık. Annem yine de kv kp ve kv anneannesi için ufak bir bohça yapmıştı. İçine baş örtüsü seccade lif patik vs gibi şeyler koymuştu. Düğünden birkaç gün önce onları verdim. Kv de kendince iç çamaşırı filan almış onları da bana verdi. Böylece nişan düğün bitti. Hiç süslü bohça istemedim uğraşmadım hayatımdan memnunum bence sende takılma sonuçta bizim yaşımızla zevkimizle kv aynı olamaz. Sen yaptığını ver mutlu olsun

Ben eşimin ailesine hiçbir hediye gonder(t)medim. Çünkü bana nisan için aldıkları şeyleri, aslında benim borcunu odedigim kartla aldıklarını öğrendim. Bunu yapan insanlarda utanma ve Allah korkusu yoktur diye düşünerek bizden bir şey beklemesinler diye dusundum

Ben gelenek görenek çok karşı değilimdir ama çevremde evlenen arkadaşlarım ay bohca mi kaldı diyip ya hiç yapmadılar ya da geline ve damada yapıldı. Geçen sene evlendim, annem de kayinvalidem de bohça yapar mıyız aaa yaparız diye hemen heyecana kapıldılar. Hadi gel de istemiyorum de. İyi hadi yapalım moduna girdim ama inanılmaz eğlenceli geldi bana bu adet. Bence çok güzel kaynaştırma oldu bize de. Eski usul yaparsanız tabi ki demode bulunur, olmuş olsun diye Eminönü'nde set yaptırırsanız lüzumsuz olur. Ben ve eşim ne alınması gerekiyorsa kendi giyindiğimiz mağazalardan ve kullandığımız markalardan aldık. Çok detaylara girmeden ama her şeyin olduğu bir liste yapmıştık. Örneğin ben tüylü terlik almadığım gibi eşim de röpdöşambr almadı. 😂
Tek tek kalem kalem şimdi buraya yazmayayım ama aklına takılan olursa bu konuda yardımcı olurum elbette.
Onun haricinde tabi ki annemin ve kayinvalidemin yıllardır hazırladıkları el emekleri vardı, bunlar her annenin hazırlığıdır. Eğer çarşıya çıkılma olmazsa yalnızca bunlar gelir. Bizde çok fazla açılmadan bana büyük bir valiz, anneme biraz daha kapsamlı ve istemede bulunan birkaç aile büyüğüne küçük birer bohça geldi. Ben tek çocuğum ve babam da hayatta değil bu arada.
Biz de damada valiz, anne, baba ve görümceme bir şeyler yaptık. Dediğim gibi bu kalemleri merak edenlere detay verebilirim. 🤗
Bunların götürülmesi, bohca için toplanma falan da çok güzel oldu. Hem kaynaşmış olduk dediğim gibi, ben keyif aldım açıkçası.
Su korona zamanı bunun yapılmasını doğru bulmuyorum gerçi ama bohça hevesiniz varsa toplanma olmadan da yapılır.
Ayrıca bohça sergileme diye bir şey yazılmış bizde böyle bir şey de olmadı. Evime yerleşirken o bohcadakileri yıkadım ütüledim yerine koydum. Bohça geldiği gün açılırken kimler ne kadarını gördüyse - ki iç çamaşırı falan öyle aleni açılmaz, açan varsa da ayıptır-o kadarla kalındı.

Anne çok merakliymis ama ceyizi bir size hazirlamis nasıl meraklilik bu ? Hem geline bir sor bakalım azicik onun istedgi sekildeu olsun. Bu merakli olmak değil hazirlamis olmak için hazirlamak. Neden diyeceksin? Nisanlin istemedgini soylemdigli halfe böyle ozensiz. İstemiyorum desen onada zaten yapmazdi bile bence.
Bende olsam sadece damada götürürüm. Ama herkesin şanindan deyip onlarada aldiklarimi götürebilirim. En azından belki utanir bidaha böyle yapmaz

Ben böyle şeyleri hiç sevmem. Karşındaki kişi emek vermiş hazırlamış güzel/çirkin dert edilmez zaten hiç birimiz kullanmıyoruz onları teşekkür edersin kullanıp kullanmamak sana kalmış insanları kırmaya gerek yok nişanlında üzülür.

İnanın hiç öyle biri değilim. Nişandan sonraki gün arayıp teşekkür de etmiştim. Kötü bir şey hissettirmedim ona ya da nişanlıma yansıtmadım bunu ama 1sadekahve nin dediği gibi hissediyorum sanırım biraz daha özen ilgi bekledim kararsız kaldım açıkçası

Anne çok merakliymis ama ceyizi bir size hazirlamis nasıl meraklilik bu ? Hem geline bir sor bakalım azicik onun istedgi sekildeu olsun. Bu merakli olmak değil hazirlamis olmak için hazirlamak. Neden diyeceksin? Nisanlin istemedgini soylemdigli halfe böyle ozensiz. İstemiyorum desen onada zaten yapmazdi bile bence.
Bende olsam sadece damada götürürüm. Ama herkesin şanindan deyip onlarada aldiklarimi götürebilirim. En azından belki utanir bidaha böyle yapmaz

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesinin önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Daha sonra da sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Not:Evet bu da bir dert benim için affedin😇

Ah bu aileler. Tabi ki sadece eşine yani damada bohça yapacaksın. Sana ne geldiyse gidecekte o olsun. En azından evlendiğinizde senin sunduğun eşyalar ile giyinecek.

Çok teşekkür ederim. İnşallah🤗
Yorumlardan sonra sadece nişanlıma yapmaya karar verdim.

Böyle karar vermiştim yorumlardan sonra ama düşününce yapmaya karar verdim. Annem de götürelim diyor zaten. Hazırlamıştım özenle güzel bir şeyler o yüzden götürüyoruz haftaya. Nişanlımı seviyorum o mutlu olur ailesine hazırlamama. Onun değeri yeter bana.

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesinin önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Daha sonra da sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Hem karşı tarafa bohça yapmayın diyorsunuz ama siz kaynınıza filan yapıyorsunuz anlamadım ben bu işi.

sana bohça gelmiş en azından biz bohça istiyoruz istemiyoruz diye konuşmadık bile düğüne 3 gün kala bohça getirdiler kocakarı çorabı donu koymuş içine havluların kenar oyasını da iğne oyası kursunda ilk defa yapan biri yapmış gibi o derece amatör ve kötüydü. Ve içinde havlu 4 5 tane yazma 5 tane falandı 2 patik 2de namaz örtüsüdür nevresim filan hiç biley almamış yaptırmamışlardı. Ben çok sinirlenmeme rağmen kayınvalideme marka nevresim takımına kadar aldım iğne oyası örtüler falan filan yaptırdım kıyafetini gittim mağazadan aldım. Onlar utandılar bizim getirdiğimiz bohçanın içini görünce. Onun gibi yapsaydım ondan farkım kalmazdı. Farkınızı belli edin zaten almışsınız verin gitsin.

ahh bben sadece kv olsa iyi teyzelere dayilara hepsine 20 tane yaptm 2 bavulda taki takanlara dagittilar coookkk sacma ama adetler iste Allahtan igne oyasi vs biliyorum

Aklıma içinden ayıcıklı pijama ve giyince göğüslere kadar gelen külot çıkan nişan bohçam geldi:sopa::sopa::sopa::sopa:
Yok yav vallahi haklıyım ben bu kadını sevmemekte. Kaç yıl geçmiş üstünden. Bak yine sinir oldum :63:
Sizin kac yil gecmis benim 1 sene once yapildi o bohcam🤣🤣 ki kv. Bohcasiz olmaz diyip zoraki yaptı bizde ozaman ev duzerken götürelim evr koyariz demistim keske demeseydim herkes gordu paçalı donlarımı 🤣🤣

Aklıma içinden ayıcıklı pijama ve giyince göğüslere kadar gelen külot çıkan nişan bohçam geldi:sopa::sopa::sopa::sopa:
Yok yav vallahi haklıyım ben bu kadını sevmemekte. Kaç yıl geçmiş üstünden. Bak yine sinir oldum :63:

HaHaHa, bana getirdikleri saten pijamanın içine de 3 kişi daha sığardı benim de aklima o geldi😃

Sizin kac yil gecmis benim 1 sene once yapildi o bohcam🤣🤣 ki kv. Bohcasiz olmaz diyip zoraki yaptı bizde ozaman ev duzerken götürelim evr koyariz demistim keske demeseydim herkes gordu paçalı donlarımı 🤣🤣
Sormayın vallahi benim kayınvalidemde kaç komşuyla birlikte hazırladım diye överek getirmişti nine donlarıyla dolu bohçayı.

Merhabalar,
Valla bizim geline biz gelini aldık gittik markalı yerlerden kendi seçti çanta makyaj elbise saat neler neler bohcasına koyduk evine götürdük. Benimde arkamdan alındı bende pek beğenmemiştim dandik şeyler

Back
X