• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme fazla mı kuruluyorum acaba ?

nefertiti00

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
164
49
18
33
Selamlar 6 ay önce doğum yaptım yaşadığım şehir eşimin memleketi ailem uzak bir şehirde kendi isteğim üzerine 40 gün annem geldi kaldı o süreçte kv misafir gibi geldi oturdu yani bi şey beklemiyorum ama bi torununu al pışpışla ağlayınca bana veriyo annem tabi böyle yapmadı yardım edip müdahale ediyodu. Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı sadece yemeğe cagırırlar hepsi o bir kere geldiler gelmişken yürüyüşe çıkayım dedim noldu çocuğun sana ayak bağımı oldu dedi çok sinir olmuştum yüz göz ysptım gelmediler 6 aydırda cagrmıyorum biz gidiyoruz yemeğe ve torununu göstermeye. Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce. Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .

E ne güzel işte. Gelip sürekli başta biten çok bilirimci kayınvalideler yerine böyle bir kayınvalideyi tercih ederim. Tırnağın varsa başını kaşı. Elalem 13-15 saat uzaklarda çocuk büyütüyor.
Tabi karışmaması iyi ama ilk zamanlar annem gidince en azından bi destek bekledim zaten hiç kimsem yokmuş gibi büyüttüm 6 aydır yani elalemin yaptıgını zaten yaptım ama bi destek görmeyince zor zamanında b3nde destek olmak istemiyorum

Tabi karışmaması iyi ama ilk zamanlar annem gidince en azından bi destek bekledim zaten hiç kimsem yokmuş gibi büyüttüm 6 aydır yani elalemin yaptıgını zaten yaptım ama bi destek görmeyince zor zamanında b3nde destek olmak istemiyorum
Ben kalabalık bir ailede büyüdüm halalar amcalar babanne.. şimdi dönüp baktığımda hepsinden bir huy öğrenmişim. Ve bazı huylarımı değiştirmek o kadar zor oldu ki etkileri halen var. Çocuğum olunca kendim büyütmek istiyorum. Burda sayfalarca okuyoruz gelen kvler saçmasapan hareketler yapıyorlar. Çeşit çeşit huyları olanlar var. Boşversene başta zorlanırsın alışırsın. En azından ilerde biz sana şöyle yardım etmiştik deme hakları olmaz.

Benim annem de kayınvalidem de böyle. 4.5 yaşında oğlum hala hastalansa kreşe gitmese iki gün oturup bakamazlar :) sanki hiç çocuk bakmamış gibiler. Ama akıl vermeye gelince akıldan bol bir şeyleri yok.
Yani kabullenip devam edin. Değiştiremezsiniz ki.

Selamlar 6 ay önce doğum yaptım yaşadığım şehir eşimin memleketi ailem uzak bir şehirde kendi isteğim üzerine 40 gün annem geldi kaldı o süreçte kv misafir gibi geldi oturdu yani bi şey beklemiyorum ama bi torununu al pışpışla ağlayınca bana veriyo annem tabi böyle yapmadı yardım edip müdahale ediyodu. Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı sadece yemeğe cagırırlar hepsi o bir kere geldiler gelmişken yürüyüşe çıkayım dedim noldu çocuğun sana ayak bağımı oldu dedi çok sinir olmuştum yüz göz ysptım gelmediler 6 aydırda cagrmıyorum biz gidiyoruz yemeğe ve torununu göstermeye. Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce. Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
2 yıl boyunca ne annem ne kayınvalidem belki 5 kere yardım etmistir. Kimse yardım etsin diye de beklentiye girmedim. Ben olsam ederdim ama onlar etmediler, yapabileceğim bir şey yok. Bunun için surat asmanın bir mantığı da yok. Kayınvalide kendince uzak durmayı, işinize karismamayi tercih bile etmiş olabilir. Ayrıca kadın adina siz nasıl çocuğunuza bakabilecegine dair plan program yapabiliyorsunuz, hayret icindeyim. Benim çocuğuma bakıcı baktı ben ise gittiğim zaman. Bu üç aydir bazı sebeplerden ötürü annem bakıyor bir üç ay kadar daha bakacak ama ben bu durumdan rahatsızım. Onun da kendine göre bir düzeni vardı çünkü, bozuldu. Ayrıca annemi tanıyorum. Siz de bence beklentiyi bırakın, bakıcı arayın. Benim etrafımda çocuğuna, torununa ölen arkadaşlarımın annesi kayınvalidesi var ama benimkiler böyle değil, yapacak bir şey yok kabullenmekten başka.

Biraz abartmışsınız sanırım. Desteğe ihtiyacınız olduğu zaman gelmemesi tabii ki çok üzücü ve yorucu ama günün sonunda o sizin çocuğunuz, kv'nin değil :KK64:

Bence çok abartıyosunuz, bebek sizin bebeğiniz yani bu kadar beklenti neden? Yemeğe çağarıyomuş işte insanlar ne yapsınlar, sanki evinize gelip köşeye oturup sizden sofralar yemekler beklemişler gibi kurulmuşsunuz. Gayet ideal yani ne karışmış ne evine tebelleş olmuş mis gibi git yemeğini ye gel evine işte.

Ben bu gelin-kaynana işini gerçekten çözemedim. Gelse, yardım etse “her şeye karışıyor” deniliyor; gelmese “yardım etmiyor, ilgilenmiyor” diye şikayet ediliyor. Bu işin bir orta yolu yok mu gerçekten? Sanki her durumda bir taraf mutlaka haksız çıkıyor😅
Sınırını bilen kayınvalide çokk.. Kızım biraz ver sen git işini hallet ya da dınlen diyebilen kayınvalide çok nerden mi biliyorum annemden. Yani orta yollu olmak mümkün

daha iyi iste ileride cocuguna baktım yardım ettim diye basına kakacagı bir durum yok

2 yıl boyunca ne annem ne kayınvalidem belki 5 kere yardım etmistir. Kimse yardım etsin diye de beklentiye girmedim. Ben olsam ederdim ama onlar etmediler, yapabileceğim bir şey yok. Bunun için surat asmanın bir mantığı da yok. Kayınvalide kendince uzak durmayı, işinize karismamayi tercih bile etmiş olabilir. Ayrıca kadın adina siz nasıl çocuğunuza bakabilecegine dair plan program yapabiliyorsunuz, hayret icindeyim. Benim çocuğuma bakıcı baktı ben ise gittiğim zaman. Bu üç aydir bazı sebeplerden ötürü annem bakıyor bir üç ay kadar daha bakacak ama ben bu durumdan rahatsızım. Onun da kendine göre bir düzeni vardı çünkü, bozuldu. Ayrıca annemi tanıyorum. Siz de bence beklentiyi bırakın, bakıcı arayın. Benim etrafımda çocuğuna, torununa ölen arkadaşlarımın annesi kayınvalidesi var ama benimkiler böyle değil, yapacak bir şey yok kabullenmekten başka.
İşe başlayınca ben bakarım dedi çünkü ama gidişatta bi zıbınını bile kapatamıyo yani kendi kendime yazıp oynamıyorum. 6 aydır kendim bakıyorum 2 yaşına kadar da bakacağım bakamamaaktan yana sıkıntım yok düşüncesizlikten yana sıkıntımı paylaştım

İşe başlayınca ben bakarım dedi çünkü ama gidişatta bi zıbınını bile kapatamıyo yani kendi kendime yazıp oynamıyorum. 6 aydır kendim bakıyorum 2 yaşına kadar da bakacağım bakamamaaktan yana sıkıntım yok düşüncesizlikten yana sıkıntımı paylaştım
İse başlayınca ben bakarım diyen herkes çocuğa baksaydi ohoo :) yani umarim bakar ama ben olsam hiç o topa girmem. Kadın hiç mi çocuk buyutmedi, zibin kapatmayı nasıl bilmiyor? Kendini öyle göstermek istiyor siz vazgeçin diye işte. Sıkıntı paylasiyorum diyorsun ama kadına surat yapmayı da ihmal etmiyorsun 😂

Bir bebek dünyaya getirmişsiniz ve bunu bile isteye yapmışsınız. Her türlü siz bakıp ilgileneceksiniz. Büyükler de gelip bakıp sevecekler, pohpohlayacaklar sadece.

Kimseye bu konuda gönül koyamazsınız, kimsenin tadını bu yüzden kaçıramazsınız.. Eşinizi de gazlayıp durmayın adamı da boğmayın.

Çalıştığınız vakit kim bakacak? onlar bakacaksa şimdiden modlarını düşürmeyin.

Beklentiyle çocuk yapılmaz da büyütülmez de..

Burada okuyoruz çocuk ağlayınca annesinden alan kaynanalar var. Aslında rahatsız edici olan bu sizinki değil.
Sınırını bilen kayınvalide çokk.. Kızım biraz ver sen git işini hallet ya da dınlen diyebilen kayınvalide çok nerden mi biliyorum annemden. Yani orta yollu olmak mümkün
Ayrica bu annenizin tercihi. Ama herkes böyle olmak zorunda değil. Çocuk sizin cocugunuz siz zorlanacaksınız siz yorulacaksınız. Hayat böyle bir şey.:)

Bir bebek dünyaya getirmişsiniz ve bunu bile isteye yapmışsınız. Her türlü siz bakıp ilgileneceksiniz. Büyükler de gelip bakıp sevecekler, pohpohlayacaklar sadece.

Kimseye bu konuda gönül koyamazsınız, kimsenin tadını bu yüzden kaçıramazsınız.. Eşinizi de gazlayıp durmayın adamı da boğmayın.

Çalıştığınız vakit kim bakacak? onlar bakacaksa şimdiden modlarını düşürmeyin.

Beklentiyle çocuk yapılmaz da büyütülmez de..
Kayınvalide bakarım demiş ama zibinini bile baglayamiyormus bebeğin. Bence o anın gazıyla demiş, sonra da bakmamak için böyle bahaneler sunuyor olabilir 😂

Back
X