Kayınvalideme kim bakmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

meriana

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
172
272
23
28
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Kayınvalidem yakın bir zamanda diz protez ameliyatı olacak. Çocuğuma o bakmak istediği için (istesek bakıcı da tutabilecek durumumuz olacak.) bir an önce olmak ve iyileşmek istiyor. Diğer torunlarına da o bakmış.

Benim dışımda 2 gelini daha var. Ben en küçükleriyim. Ayrıca kendisini de seviyorum, ara sıra patavatsızlığı vs oluyor, mesela ağrılı bir hamilelik geçiriyorum ve hiçbir zaman tam anlamıyla inanmadı, kendisi ve diğer gelinleri rahat geçirdiği için. Ara sıra laf soktu hep.
Biz eşimle birbirimizin ikinci evliliğiyiz, düğün yapmak istemedik. Çalışan insanız zaten her şeyi de kendimiz aldık haliyle. Diğer oğullarına ve gelinlerine (ve eşimin ilk evliliğinde) ev falan almış herkese, tonlarca para vermiş ama benim evime evlendiğim günden beri parası girmemiştir içinden gelerek aldığı hediyeler dışında. Biz de kiradayız zaten. Kısacası maddi manevi hiçbir şekilde vefa borcum yok kimseye.

Ama gel gelelim ki ben yaşlılara kıyamıyorum. E kadının kötülüğü de yok bana. Mesleğim de hemşirelik. O yuzden bana daha çok güveniyor biliyorum ve ameliyat döneminde benim bakmamı istiyor. 10 dakika yürüsem kıvrana kıvrana ilk bulduğum yere yattığım bir gebelik geçiriyorum ama hiç düşünmeden okeyledim, tabiki bakarım dedim (Max 15gun zaten. Ve yatalak olmayacak sonucta, yavas yavas her isini görür ben sadece ona arkadas olacagim gibi.)

Ta ki bu akşama kadar 😅 arkadaşlarım çok kafamı karıştırdı. Bir gelini 20 yıllık gelin, diğerinin çocuğu var (9yaşında) ama ev hanımı ve gayet dinçken senden nasıl medet umuyor dediler.
Ben de hemşire olduğum için benim yanımda daha güvende hissediyor herhalde deyip kapattım konuyu ama aklımı çeldiler bir kere.

Sadece ameliyat sonrası da değil. Mesela ptesi günü doktor doktor gezmesi lazım, doktoru tek gelme demiş ve benimle gitmek istedi. E ameliyat gunu yanında olmamı istiyor. Ameliyat sonrası zaten ben bakacağım. Diğer gelinlerinin ve oğullarının ameliyat olacağından bile haberi yok daha 😅

Arkadaşlarım dediklerinde haklı mı? Yani siz olsanız bu şartlarda benim gibi hemen tamam der miydiniz yoksa "anne ben kendime zor yetiyorum zaten" diyebilir miydiniz?
Ben şuan izindeyim ama haftada bazen sadece 2 gün yemek yapabiliyorum o da zar zor. Eşim evde yoksa dışarıdan söylüyorum. Temizliği zaten eşim yapıyor. Ama annesi gelirse mutlaka ev yemeği yapılmalı, çok strese girdim.
Ya da hamilelikten ben abartıyorum, siz söyleyin artık 🥂

Bakmak derken tam olarak ne yapmanız gerekiyor?
Kaldırmalı filan güç gerektiren bi şeylerse bence kesinlikle girmeyin öyle işlere
Ayrıca yerinizde olsam bu korona zamanı hastaneli işlerine de gitmezdim
Evde birbirinize ses olmak gibi bi işse yapacağınız ancak o zaman kabul edin
Sonuçta keyfî değil sizin durumunuz da
Diğer türlüsü bebeğinizi riske atacaksa yapmayın yani sonuç olarak

Ben olaya kimin kime borcu var, kim kaç yıllık gelini filan diye bakmıyorum
Tamamen hamile olmanıza odaklandım

Yani bu biraz vicdanla alakalı bir durum aslında ama ben şu halimle hasta birine bakamam çünkü kendime zor bakıyorum.

Sizin haftanızda çooook zor olur sizin için.

Doğuma az kalmış, belki koluna girip lavaboya falan götürmeniz gerekecek nasıl taşıyacaksınız ki? Sizin kendi muayeneniz yok mu? Hastanede covid riski de var.
Keşke baştan kabul etmeseydiniz, şimdi vazgeçtim deseniz büyük sıkıntı olur gibi. :/

Kadin cocugunuza bakacaksa bence yardim edin. Digerlere bakmayin. Yardim teklif etmek yerine laf tasiyorlar sadece. "Kiz sen nasil bakacaksin, biz bakariz" da diyebilirlerdi. Sadece hamileliginiz agir geciyorsa herseyi tek basiniza yapmayin. Digerleri de isin ucundan tutsun. Gelinleri gectim kadinin digwr ogullari da bir ise yarasin. Onlar niye konusulmuyor

Arkadaşlarınızdan etkilenmeden önce bunu kafaya takmayıp kabul etmişsiniz.Bence kimseyi dinlemeden içinizden geldiği gibi davranın.Olmadi bir kaç gün bakıp zorlanırsaniz diğer evlatlarından yardım isteyebilirsiniz.Sizi zorlamazsa zaten devam edersiniz.Kayinvalideniz çocuğunuza bakmayı istiyormus ne güzel...Çalışan bir anne için bilindik birilerinin çocuğa bakması bence nimet gibi bişey

Bakmak derken tam olarak ne yapmanız gerekiyor?
Kaldırmalı filan güç gerektiren bi şeylerse bence kesinlikle girmeyin öyle işlere
Ayrıca yerinizde olsam bu korona zamanı hastaneli işlerine de gitmezdim
Evde birbirinize ses olmak gibi bi işse yapacağınız ancak o zaman kabul edin
Sonuçta keyfî değil sizin durumunuz da
Diğer türlüsü bebeğinizi riske atacaksa yapmayın yani sonuç olarak

Ben olaya kimin kime borcu var, kim kaç yıllık gelini filan diye bakmıyorum
Tamamen hamile olmanıza odaklandım

Dirayetli ve nazsız bir kadın olduğu için kaldırmalı etmeli işim pek olmaz diye düşünüyorum. Bu hasta profiline çok baktım hastanede, naz niyaz yapmayan ve ameliyatında sıkıntı olmayan hastalar ikinci günde kendi işlerini az çok görmeye başlıyor.
Ama kendisi başlayamazsa evet benim için çok zor olacak

Yani bu biraz vicdanla alakalı bir durum aslında ama ben şu halimle hasta birine bakamam çünkü kendime zor bakıyorum.

Sizin haftanızda çooook zor olur sizin için.

Doğuma az kalmış, belki koluna girip lavaboya falan götürmeniz gerekecek nasıl taşıyacaksınız ki? Sizin kendi muayeneniz yok mu? Hastanede covid riski de var.
Keşke baştan kabul etmeseydiniz, şimdi vazgeçtim deseniz büyük sıkıntı olur gibi. :/
Evet sanırım vazgeçtim diyemeyeceğim, alınır bu defa 😐

Dirayetli ve nazsız bir kadın olduğu için kaldırmalı etmeli işim pek olmaz diye düşünüyorum. Bu hasta profiline çok baktım hastanede, naz niyaz yapmayan ve ameliyatında sıkıntı olmayan hastalar ikinci günde kendi işlerini az çok görmeye başlıyor.
Ama kendisi başlayamazsa evet benim için çok zor olacak
O zaman bence siz en iyisi ameliyattan sonra evinizde bakın
Kauınvalidenize de tüm içtenliğinizle anlatın durumu
Sonuçta hamileyken bile bakmayı başta kabul etmişsiniz
Hamile olmasanız kimselere bırakmazdınız diye düşünüyorum

Şunu da garip buldum yalnız
Normal insanların siz teklfi etseniz de hamilesin olmaz diye geri çevirmesi lazım teklifinizi
Sizinki illa sizi çağırıyor 🙄

Kadin cocugunuza bakacaksa bence yardim edin. Digerlere bakmayin. Yardim teklif etmek yerine laf tasiyorlar sadece. "Kiz sen nasil bakacaksin, biz bakariz" da diyebilirlerdi. Sadece hamileliginiz agir geciyorsa herseyi tek basiniza yapmayin. Digerleri de isin ucundan tutsun. Gelinleri gectim kadinin digwr ogullari da bir ise yarasin. Onlar niye konusulmuyor
Evet işte o da önemli bir mevzu ama sanırım tuvalet muvalet işi olacağı için oğullarından utanacağını düşünüyor, bir kadının bakmasını istiyor 😷

Hamilesiniz, hastane randevuları, ameliyat şu süreçte bunlara dahil olmanız bile sıkıntılı bence.
Sonrasında güç gerektirecek bir yardımınızı olacak mı kayınvalidenize?
Öyleyse yine sıkıntı.
Sonuçta bebeğinizin düşünmek zorundasınız.

Arkadaşlarınız olayı basit bir noktaya çekmişler Kimin kaç yıllık gelin olduğunun bir önemi yok. Siz bu süreci hamileliğinizi zorlamadan geçirebilecek misiniz ona bakın.

Hastane işlerinde destek olsanız bile bence evdeki bakma sorumluluğu bence gebelik sebebiyle pek mümkün olmayabilir.
Tabii yine siz kendi durumunuzu daha iyi bilirsiniz, ben zor bir gebelik geçirdiğim için kendime göre cevaplıyorum.
Ama derseniz ki yok laf söz etmez bir şekilde 15 gün idare ederiz o zaman ayrı.

Arkadaşlarınızdan etkilenmeden önce bunu kafaya takmayıp kabul etmişsiniz.Bence kimseyi dinlemeden içinizden geldiği gibi davranın.Olmadi bir kaç gün bakıp zorlanırsaniz diğer evlatlarından yardım isteyebilirsiniz.Sizi zorlamazsa zaten devam edersiniz.Kayinvalideniz çocuğunuza bakmayı istiyormus ne güzel...Çalışan bir anne için bilindik birilerinin çocuğa bakması bence nimet gibi bişey
Evet kesinlikle öyle, dediğim gibi durumum var ama benim gibi bakabilecek olması içimi rahatlatıyor çocuğuma. Sanırım dediğiniz gibi bir süre deneyip gidişata göre yol alacağım 😊

O zaman bence siz en iyisi ameliyattan sonra evinizde bakın
Kauınvalidenize de tüm içtenliğinizle anlatın durumu
Sonuçta hamileyken bile bakmayı başta kabul etmişsiniz
Hamile olmasanız kimselere bırakmazdınız diye düşünüyorum

Şunu da garip buldum yalnız
Normal insanların siz teklfi etseniz de hamilesin olmaz diye geri çevirmesi lazım teklifinizi
Sizinki illa sizi çağırıyor 🙄
Çünkü o ve diğer muhteşem iki elti ablam periler gibi ağrısız bir hamilelik geçirmişler 😅 o yuzden asla asla inandıramadım ne bulantıma ne ağrılarıma. İnanmadığı için de beni sağlam sanıyor. Canı sağolsun ne diyelim, yatağa bağlı kalmamı gerektirecek durumda değilim şuan, gittiği yere kadar gideriz 🤭

Evet işte o da önemli bir mevzu ama sanırım tuvalet muvalet işi olacağı için oğullarından utanacağını düşünüyor, bir kadının bakmasını istiyor 😷

Simdi nasil ameliyat olacagini bilmiyorum ama kendisi kalkabilecek mi? Kalkabilmeyecekse siz kaldiramazsiniz. Hani kadin utanabilir, buna sözüm yok, sahsen bende utanirdim 🙈 Hamile olmasaniz sorun olmazdi, ama böyle de zor

Hastane işlerinde destek olsanız bile bence evdeki bakma sorumluluğu bence gebelik sebebiyle pek mümkün olmayabilir.
Tabii yine siz kendi durumunuzu daha iyi bilirsiniz, ben zor bir gebelik geçirdiğim için kendime göre cevaplıyorum.
Ama derseniz ki yok laf söz etmez bir şekilde 15 gün idare ederiz o zaman ayrı.
İdare edebiliriz diye düşünüyorum aslında, zorlandığım yerde açık açık söylerim gibi duruyor, bu saatten sonra bakamam demesi zor olacak gibi. Çok teşekkürler 💫

Simdi nasil ameliyat olacagini bilmiyorum ama kendisi kalkabilecek mi? Kalkabilmeyecekse siz kaldiramazsiniz. Hani kadin utanabilir, buna sözüm yok, sahsen bende utanirdim 🙈 Hamile olmasaniz sorun olmazdi, ama böyle de zor
İlk 24 saat kalkmayacak ama sonraki günler eğer aksi bir durum olmazsa yürüyecek tuvalete falan gidebilecek. Yani elbet ağrılı olacak ama daha önce onlarca aynı ameliyatı olmuş teyzeye baktım, kendini çok salmazsa eve gelince desteksiz yapabilir hepsini diye düşünüyorum 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X