Kayınvalideme kırılıyorum:(

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Kayınvalidemle aramızda çok şükür bi sorun yok. Ailelerimiz de iyi anlaşır. Zaten annemle kayınvalidem, babamla da kayınpederim eski arkadaşlar.. evlendiğimizden beri ilişkimizi saygı ve sevgi çerçevesi içinde ama çok da samimi olmadan sürdürüyoruz. Zaman zaman kırıldığım şeyler olsa da hiç dillendirmedim, istemeden olmuştur diye kulak arkası ettim. Kayınvalidemler senede bi kaç ay başka şehirdeki görümcemin yanına gidip onda kalırlar. Görümcem bekar ve yalnız yaşıyor. Şimdi benim bebeğim olacak, 9. aydayım. Onlar yaklaşık iki aydır falan görümcemin yanındaydılar. Ben de sona yaklaştıkça bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Sonuçta ben de doğuma hazırlanıyorum yardıma ihtiyacım olabilir. Rahatsızlığımı annemle paylaştığım zaman, ordaki de evladı, burda biz varız diye rahat rahat kalıyodur falan dedi. Neyse benim sezeryan tarihim belli oldu, onlar da geçen pazar geldiler. Kayınvalidem zaten ne geliyorum der ne gidiyorum der. Geldiklerini eşim söyledi. Ben de inat ettim gitmedim. Annem ayıp olur hoşgeldine git falan dedi, ben de insan bi biz geldik diye aramaz mı dedim zaten şehir dışındayken de taş çatlasa üç kere aramıştır. Sebebi de arayıp da ulaşamazsa telaşlanıyomuş. neyse çarşamba günü aradı napıyosun falan diye biz de akşamı gittik işte. biz de salı günü ankaraya gidicez doğum orda olacak. çıkarken bana diyo ki ben seni gidene kadar görmem belki. salıya kadar gideriz geliriz diye düşünüyodum. o öyle deyince içimden evet görmiceksin dedim. dün de kadın gelcekti eve temizliğe kayınvalideme de söylemiştim. sabah aradı, geldi mi napıyosun, ben gelmiyim şimdi ayak altında dolaşmıyım falan diyo. kadın temizlese de yapılacak bi sürü şey oluyo sonuçta. bi kısmını ben yaptım, bi kısmını geldi annem yaptı. gene de tabanlarım patladı, belim koptu. hala da yorgunluktan ölüyorum. daha yapılacak bi sürü ütü falan var onları yapcam. neyse biliyorum doğum yaklaştıkça ben de hassaslaşıyorum onun için kimseye bişey diyip de kalp kırmak istemiyorum. ama içten içe de çok kırılıyorum bu ilgisizliğe bari burda anlatıyım rahatlıyım dedim. okuyanlara teşekkürler.:44:

Aman arkadaşım boşver ya anneciğin yanında işte kayınvaliden kendi dediği gibi gerçekten de ayak altında dolaşmasın..

Annen temizliğe yardıma gelmiş,kadın da tutmuşsun..Doğumdan sonra da annen gelir,kayınvalideni ne yapacaksın?

Keşke ben de çağıra çağıra bir hal olsam da kayınvalidem gelmese,gelmiyor diye gönül koysam..

Annen var işte başından eksik etmesin..Şimdi hassassın da ondan böyle düşünüyorsun..

Bi tek annem olsun bana bişey olmaaaz

tatlım öncelikle bebeğinin sağ salim kucağına alırsın insallah.hamilelikten dolayı birazcık alınganlık yapıyosun sanırım.ama haklı olduğun taraflarda yok diil. kızına sonra da gidebilir. sonuçta senin doğumun yaklaşmış.ama sen yine de tatlı bi dille kırıldığını belli etmelisin

doğru diyosun. Allaha şükür ki annem var. ben kayınvalidemi çağırmıyorum zaten belki o da çağırmıyorum diye bozuluyodur. çünkü geçen akşam görümcem aradı, eşim tel.i bana uzatırken burun kıvırdım. sonra niye burun kıvırıyosun falan dedi. ben kırgınım onlara dedim. eşim de dedi ki hem soğuk davranıyosun hem de kırgınım diyosun falan... uzatmadım konuşmayı. heralde onlar da benim soğuk davrandığımı düşünüyolar.

Anneciginizin sizinle olmasi yeter de artar bile..
Kimisi kayinvalidem uzak dursun diye ugrasirken, siz ilgi istemissiniz..
Hassas dönemde oldugunuz icin bazi davranislar gözünüze batiyor belki de..
Bence hamileliginizin tadina varin, bosverin bu düsünceleri..

kadın gerçekten rahatsız olursun diye gelmiyordur belki! hem büyük olarak onların değil senin onları araman lazım. Sen onları arayınca eminimm o da seni arayıp sormaya başlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

sağol canım,ben dediğim gibi pek kırgınlıklarımı dillendirebilen bi insan değilim en fazla surat asarım. 20 gün önce de eşimin amcasının kızının düğünü için 3 günlüğüne geldiler görümcemle beraber.akşam onlardayken görümceme yarın saçını nasıl yaptırcaksın, nerde yaptırcaksın diye sordum. işte x kuaföre giderim topuz yaptırırım falan dedi. ben de ben sadece fön çektiririm dedim. ertesi gün ne kayınvalidem aradı, ne görümcem. akşam kınaya annemle gittim. sonuçta onların düğünü, ben onların geliniyim. insan bi arayıp gel biz kuaföre gidiyoruz, kınaya gidiyoruz demez mi ? bilmiyorum ben öyle düşünüyorum en azından. annemle giderken söyledim böyle böyle diye. annem de dedi ki haklısın ama sakın surat asayım falan deme bu akşam dedi. asmam zaten ortamlarda hayatta. neyse annem kayınvalideme dedi ki dt'yle birlikteydik bugün, görücem arar kuaföre gitmek için belki diye erken eve gitti. kayınvalidem de diyo ki aa öyle mi sözleşmişler benim haberim yok çıktıktan sonra anneme dedim hem bana surat asma diyosun hem kendin söylüyosun diye. olsun bilsinler diyo. sonra tabi değişen bişey olmadı ertesi gün düğün için gene arayan soran olmadı yani.:44:

evinize gelipte hiç bir iş yapmayıp bir köşede dursa sinirlerinizi bozsa daha mı iyi_
hayır tabiki
o yüzden takmayın bile. Yaptığı doğru değil elbette araması sorması lazım ama yapmıyorsa da sallayın gitsin
anneniz var Allah onu başınızdan eksik etmesin
kayınvalide ne kadar iyi olsada anne gibi olamıyor işte

Son düzenleme:
Doğum yaklaştıkça hassaslaşmışsınız sanırım. Bence hiç kafanızı takmayın, kasıtlı yapılan birşeyler var gibi gelmedi bana. Sizin kırılacağınız aklına bile gelmiyordur belki de k.validenizin. Anneniz de aynı yerdeymiş zaten.

Temizlikçi konusunda, hangi sıklıkta temizlikçi alıyorsunuz bilmiyorum ama, eğer imkan varsa doğuma bu kadar yakın daha sık almaya çalışabilirsiniz belki. Yani eve temizlikçi geldiğinde, siz, anneniz ve de k. valideniz 4 kişi gerçekten çok kalabalık olur, birbirinizin ayağının altında olurdunuz gibi geldi bana.

İyi doğumlar.

ama karnı burnunda olan benim

haklısın canım son günlerin aslında bi sormaları lazım iyimisin diye ama belki eşinle görüşüyorlardır o haber veriyordur . benimde eşim annesiyle telefonda konuşuyor-muş kayınvalidem havadisleri veriyor-muş ona ama eşimin anlatma huyu olmadıgı için , ben sonradan ögrenince bozuluyorum sen biliyomuydın neden bana söylemedin diye:))) sen yine de arada bi nasılsınız diye ara aslında hepimizin araması lazım bende arıyordum bi sogukluk girdi aramıza şimdi bende aramıyorum kayınvalidemde hiçarayıp sormuyo hakketen insana dokunuyo ..
bir ortası yok mu bu işin ya cok karışır kaynanalar ya hiç
doğumdan sonra hersey düzelir o zaman bebiş olucak ya hep gelirler ararlar sende bıkarsın heheeheeee:93:
sen bebişini düşün şimdi onun sana ihtiyacı var :))

ayak altında dolaşmayan bi kayınvaliden olduğu için sevinmelisin
sanırım bebişte geliyor ondan hassassın
kırma canım kimsenin kalbini
belli ki iyi niyetli bi kadın

canım boşver ya annen yanında işte ona tenezzül bile etme.ne güzel mesafeliymişsiniz .valla bence hep böyle kal.mazallah bida yanında durmaya falan kalkar.hiç üzülme.inşallah bebişini sağlıkla dünyaya getirirsin

Hamile Olmasan Umrunda Olmazdı..
Beterin Beteri Var..
Böyle Ufak Şeylere Takılma Sen..
Bak Ne Güzel Anlaşıyormuşsunuz..
Bulandırmaya Ne Gerek Var..
Eşine de Bu Şekilde Anlatma Onun da Canını Sıkma..
Sonuçta Annesi..

Sana da Hayırlı Doğumlar, Allah Yavrunu Sağlıklı Sıhhatli Kucağına Almayı Nasip Etsin..

Ben evli değilim ama dışarıdan bakan biri olarak çok üstünde durma böyle şeylerin derim.Kocanın da içini bulandırma böyle şeylerle.Anneniz var ne güzel.Daha ne olsun.Kardeşimin bebeği 45 günlük oldu,annecim göremedi.O kadar aradık ki onu doğum sırasında.Allah annenizi başınızdan eksik etmesin.Kayınvalidenizi de arayın derim ne de olsa eşinizin annesi, küçük olan sizsiniz.İnsan tabi ki karşısındaki ince düşünceli olsun ister ama herkesin bir yaratılışı var. Sizin düzeninizi bozmuyor,huzurunuzu kaçıracak şeyler yapmıyorsa şükredin. Burada ne kayınvalideler okuyoruz.Siz içinizi iyi tutun.

allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım.

kayınvaliden bana sizi rahatsız etmekten çekiniyor gibi geldi. her dakika başınızda olup, ben onu böyle yaparım, şunu şöyle yaparım deyip elini de bir şeye sürmese daha mı iyi olurdu? bence akıllı ve temkinli bir kayınvalideniz var. hamilelik sizi duygusallaştırmış bu hiç can sıkacak bir durum değil. üstelik yardımcı alabiliyorsun annecin de geliyor. sters içindeyekn kalabalık ortam inanın sizi daha da yorardı.

hay Allah iyiliğini versin emi:)) bence doğum yaklaştıkça stres olmuşssun.. anneciğinle rahat rahat yapın işlerinizi.. ne güzel ,işte başarmışssın mesafe koymayı .. daha ne istiyosun canımm hayyırlısyla doğumunu yap başka şeyi düşünme tatlım hayırlı doğumlar...

Son düzenleme:
cnm benim şuan çok hassasın ama geçicek doğumdan sonra bebekle uğraşmaktan inanki etrafını görmiceksin o yüzden takma bence ufak bi mevzu kırılmana gerek yok gene annen yanındaymış yardıma gelmiş kadın kalabalık etmek istememiştir ben doğuracağım gün bile koltuk arkalarını çekip sildim süpürdüm temizledim bi tek camlara ellemedim onuda ablam 1 günlüğüne gelip temizledi benim yardım edecek kimsemde yoktu annem zaten işi başından aşkın kaynanama temizlik vs. gibi şeyleri demek istemiyorum onunda işi gücü var gene tek başına kalıyosun mecbur kalınca yapıyor insan ama senin durumunda üzülecek bişey yok yani şu son günlerin uzat ayağını aç tvni keyf yap ütüye gelincede hepsini bi günde yapma birazını bugün yaptıysan birazını yarın yap önemli olan bebeğini sağ sağlim kucağına alman

kusura bakma ama hatayı sende görüyorum ;hamileyken kızının evinde kalmasını neden sorun ettin anlamış değilim sonuçta annenler var diye rahatlardır bence..
sonra geldik diye aramamış ona kırılmanı da anlamadım sonuçta geldiklerini duyunca hoşgeldine gitmesi gereken sizsiniz..
ya anlamış değilim ben doğuma giderken sadece eşim vardı yanımda.hamileliğimi de doğumumu da yalnız geçirdim annem sonradan geldi ben bu kadar kırılmadım.biraz kendi göbeğini kendin kesmesini öğrenmelisin..mecbur mu kayınvaliden başında beklemeye ..sonuçta annen var ..eve kadın tutuyorsun kayınvalidem gelmedi diye yine küsüyorsun...anlaşılan çok beklenti içindesin kayınvalidene karşı..ne güzel işine karışmak istemiyor işte..belki dağınıklığını görünce evin utanırsın diye gelmek istemedi...hamileliğin verdiği duygusallık ve naz sadece ...
Allah kolayca sağlıkla doğurmayı kucağına almayı nasip etsin...çok beklenti içine girme kırılan sen olursun boş yere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…