Kayınvalideme"otur oturduğun yerde"demek istiyorum

şimdi arkadaşlar bide şöyle bi durum var k.validenin babasıda bizim memlekette komşu ilçelerde yanlız en son benim düğünde 15 ay önce gitti oraya onu bahane edecek diye düşünüyorum o yüzdende elim kolum biraz bağlı

Çözüm eşinizde. Onun söylemesi daha uygun olacak sonrasında tatsızlık yaşanmaması için. Eğer engelleyemezseniz gelmesini o zaman eşinize söyleyin kendi ailesinde kalmasını istesin annesinden

şimdi arkadaşlar bide şöyle bi durum var k.validenin babasıda bizim memlekette komşu ilçelerde yanlız en son benim düğünde 15 ay önce gitti oraya onu bahane edecek diye düşünüyorum o yüzdende elim kolum biraz bağlı

O zaman gitsin babasının yanında kalsın. Sen de annenlerde kal.
Nasıl bir insandır bu böyle ya nasıl bir düşüncesizdir?
Yazık senin annene bir de onu ağırlayacak.

tabikide öyle olacak ama benide isteyecek yanında o gelmesede ben yine gideceğim ailesinin yanına ama o ordayken kalmak icap edecek daha fazla orda olmak gerekecek gitmezsem kalmazsam problem olacak
o da gelecek tabiki annemlere bu durumda benim sinirimi bozacak çünkü onu kendi özel alanımda istemiyorum tahammül edemiyorum

tabikide öyle olacak ama benide isteyecek yanında o gelmesede ben yine gideceğim ailesinin yanına ama o ordayken kalmak icap edecek daha fazla orda olmak gerekecek gitmezsem kalmazsam problem olacak
o da gelecek tabiki annemlere bu durumda benim sinirimi bozacak çünkü onu kendi özel alanımda istemiyorum tahammül edemiyorum

Niye problem çıkıyor anlamadım gitti.
Bir gün annenlerle falan gidersiniz oturmaya sonra sen dönersin annenle o orda kalır.
Zaten sürekli onun yanındasınız. Bıraksın da annenlerle hasret gider.

Valla bilmiyorum canım. Öyle bir düzen kurulmuş demek ki sizin ailede.
Kayınvaliden kızın için "seni yalnız nasıl gönderirim uzaklara sen gitme annen gitsin" deme cesaretini gösterebildiğine göre çoktan aşılmış bazı sınırlar. Hattı hududu kalmamış bu kadının...

Çok üzgünüm ama yine gelecek seninle...

Son düzenleme:
:7:
O zaman gitsin babasının yanında kalsın. Sen de annenlerde kal.
Nasıl bir insandır bu böyle ya nasıl bir düşüncesizdir?
Yazık senin annene bir de onu ağırlayacak.
aslında annemde az değil kışın burdayken o bize gelsinde onu bi utandırayım misafir nasıl ağırlanır görsün o derdi ama annemide babamıda çok üzdü ben doğum yaptığım gün bile ki ölümden döndük bebeğimle annem neyle karşılaşacağını bilmeden geldi ona neler sölemiş hastane bahçesinde yinede ağzını açmamış şimdi iyilik yap da utansın diyor her fırsatta

demiş ya arkadaş sonuş şu olacak bence de çok üzgünüm ama birlikte gidiyoruz tatile...

Keşke değiştirebilsen sonucu.
Ama bu çok emek ister, taş gibi sağlam sinir ister.
Kavgaya gürültüye huzursuzluğa göğüs germek ister..
İster de ister...
Ayrıca arkanda duran, sana destek olan bir aile de ister.
Sen herkesi karşına alma pahasına istemiyorum gelmeni desen, diretsen
tam zafere ulaşacakken annen "buyrun gelin" dese tüm emeğin boşa gider...

Ama başarabilirsen sadece tatile onsuz çıkmayı başarmış olmayacaksın.
Hayatın üzerindeki baskısından kurtulacaksın.

Bu kadar radikal olamam diyorsan yine de tavsiyem yavaş yavaş soğut arayı.
En azından dışarı çıkarken her seferinde ona hesap verme.

demiş ya arkadaş sonuş şu olacak bence de çok üzgünüm ama birlikte gidiyoruz tatile...

yazdıklarınızdan sonra ilk fikrimden vazgeçtim.Bu işlerin genel olarak hepsinin çözümü kocada.Senin söyleyemediklerini o söyleyecek ,ya da sen kötü olmayı göze alıp söyleyeceksin o da alışacak.
Ama eşin de daha anlayışlı olabilir ben sinir oldum walla ,kendimi düşündüm de senin yerinde off

bence eşine, tatil yapmaya gittiğini üstüne basa basa belirt.orda annesinin hizmet bekleyeceğini ve seninde amacının tatil yapmak, dinlenmek hemde ailenle beraber vakit geçirmek olduğunu söyle. aileni çok özlediğini onlarla ilgilenirken kendi annesinin kıskanabileceğini söyle. eğer eşin kırılırsa, 1-2 ay sonrada annenle gideriz dersin hem sende annenleri iki kere görmüş olursun.

hanımlar ailemle ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve yaz tatilinde yanlarına gitmeyi düşünüyorum 15 - 20 gün kızımla beraber tatil planlıyoruz malum hem özlem gidermeye hemde kafa dinlemeye! bizim k.validede konuşmalarından anladığım kadarıyla bizimle gelmek için planlar yapıyor valla dün gece eşimle tatil tarihine karar verirken belki annemde gelir sizinle demez mi beklediğim cümleyi yumurtladılar sonunda ...
Şimdiiiii :44:eşime annesini yanımda götürmek istemediğimi söylemek istemiyorum ama anlamasını istiyorum bunu güzel güzel eşimi kırmadan nasıl söleyebirim sizce valla bana kalsa ''otur oturduğun yerde rahat bırak beni ben peşine takılıyomuyum senin kadın '' demeyi çok isterim amma velakin eşimin bizim yüzümüzden huzursuz olmasını istemem.. evet şimdi bekliyorum yorumlarınızı

Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi..Aynı benim durum bende bişey diyemiyorumm..6 ay oldu evleneli başka şehire geldim ben.Ne zaman annemlere gitsem peşimde...:36:

Ya hakikaten bi otursunlar oturdukları yerde.Nedir bu kadar müdahalecilik?
Kayınvalide diye, o çok kıymetli oğullarıyla evlendik diye kendilerinde her şeyde hak görüyorlar.
En doğrusu eşinin söylemesi ama sanmıyorum çoğu erkeğin bunu söyleyeceğini ne de olsa "onların annesi bi melek"
Bi arkadaşın dediği gibi vazgeçtim de aniden çık git tabi eşin sana destek olursa

Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi..Aynı benim durum bende bişey diyemiyorumm..6 ay oldu evleneli başka şehire geldim ben.Ne zaman annemlere gitsem peşimde...:36:

Aaaa haklı(!) kadın ya annenler seni alıkoyar da geri göndermezlerse.
Ya kayınvalideni çekiştirirsen.
Ya annele oğluyla ilgili hain planlar yaparsan.
Sen anneni özlemişsin çok mu aman kayınvalide eksik kalmasın.

aynısı olmasa da benzer bir dert bende de var arkadaşım...
eşimin de benim de akrabalarımız aynı şehirde biz farklı bir şehirdeyiz kayınvalidem ve biz..

bayramdan 3 hafta önce gitmişti memlekete bayramda gelmeyeceğim daha yeni geldim siz gidin demişti bayram sabahı bir baktım arabada...
hoş onunda akrabaları var anne babası rahmetli ama abisi ablası var tabiki gitmek görmek hakkı bayramdır gider tabi ama daha yeni gelmişti ve ne zaman birlikte memlekete gitsek bunun küçük çocuğu var demez beni peşinde dolaştırır çanta gibi neymiş bizi de görmek istiyorlarmış da mışmış
:41:

şimdi benim çok yakın bir arkadaşımın nişanı var eşim ben gideceğiz ben gitmişken kalacağım tabi annemler oğlumu görmedi kaç aydır özlediler..
bizimle beraber kim geliyor bilin bakalım :27::27:

eşime dedim ama ben nişana gidiyorum nasıl olacak diye adama da açık açık diyemiyorum ki annen sonra gitse ya da önce beni de rahat bıraksa da bende ailemle olsam diye...eşim de sen git nişanına annemin seninle ne işi var diyor ama...

bendeki sorun da kv benim peşimde değil ama ben onun peşindeyim tabi onun zoruyla şunlar seni görmek isityor bunlar seni görmek istiyor. ne çok sevenim varmış :52:

sen kel ben senden kel ilacı kim bulursa yetiştiriversin...:9::9:

Son düzenleme:
Merak ettim kaynana'na bir gebeliğin mi var? Rahatça peşinden geliyor?

1tanelerim, kayınvalidemin peşindeyim dedin de aklıma geldi ben de anlatayım :)

Evlendiğimiz zaman benim ailem de eşimin ailesi de başka şehirlerdeydi. Neyse ilk bayram eşimin memleketine gidecegiz. Gittik. Bayram sabahı kalktık bayramlaştık falan. sonra herkes hazırlandı neymiş akrabalar ziyaret edilecekmiş, düğüne gelemeyenler beni görecekmiş.

Hazırlandık çıktık. Sabahın 9'unda çıktık. Gece 12'de evdeydik. Ama öyle böyle degil. Yaklaşık 75 kapı gezdirdiler beni. Sinirimden ölecegim. Yorgunluk bir yandan rahat hareket edememek bir yandan. Ses etmedim.

Ertesi gün yani bayramın 2. günü de yine bir 30 kapı gezildi, köye gidildi vs.

Yine ses etmedim.

Bayramın 3. günü sabah bir kalktım başım dönüyor vs ben yorgunluktan bayıldım :1:
Hemen acile götürdüler. Doktor aşırı yorulmuş tansiyonu düşmüş dedi.
Baktılar ki gelin elden gidecek o gün bugündür bana hadi şuraya gidecegiz diyemezler. Ben kendim gitmek istersem giderim. :1: :51:

Son düzenleme:
günaydın hanımlar biraz önce okudum paylaşımlarınızı teşekkürler zaman ayırdığınız iiçin öncelikle. onu sırtımda taşımıycam ya da onunla biryerlere gitmek zorunda değilim hatta o ayrı yerde ben ayrı yerde kalacağız birlikte gidersek ama ona o kadar kızgınım ki 2 ay önce halam rahatsızlığı nedeniyle buraya geldi ve abimlere misafir oldular bende bir pazar günü davet ettim hep beraber olalım diye önceki pazartesi günüde halamın istanbula geldiği sabah bende eşimle birlikte abimlere gittim eşimin işyeri abime çok yakın gideceğim gün sabah erkenden birliklte gideriz. yine o gün giderken kapıdan çıkarken gördü bizi abisine bırakıcam dedi eşim surat innnnnnnnnnndiiiiiii.
o haftayı bana zehir ettiği yetmedi bitişik oturduğumuz için balkonlarda yan yana beni görmemek için mi yoksa tavrını belli etmek için ama balkonuna örtü astı perde gibi mutfak larımızın pencereleride karşılıklı ben mutfaktayken çay tepsisini koydu cama ben tınladım mı hayır kafasını şişirmeden şakayla karışık laf arasında eşime anlattım o sadece üzüldü çünkü tanıyor anneciğini...
o haftanın pazar günü geleceklerini eşim söledi ailesine babam eve geç çıktı traş olmak için berbere uğramış eşim 2 defa geçti bizimkiler gelene kadar. eşim evde değil dedi ama ben anladım. babam eve çıkarken k.valideyle karşılaşmış bana sonrasında annem söledi merdivenlere 3 er 5 er iniyormuş aaaaaa demiş sadece babama...
akşam eşim abimler maç bahanesiyle dışarı çıktılar 8 gibi kapı çaldı açtım yüzü yerde bakmıyor suratıma önce babamın olduğu küçük salona girdi birşeyler söledi ona duymadım ben sonra bizim oturduğumuz salona geldi ne koltuğa ne sandalyeye oturmadı yere çöktü orda oturdu bvi surat sanki kocası ölmüş bi feryat etmediği ağlamadığı kaldı doğru dürüst konuşmadı ki halamla gençlik arkadaşlarıdırlar birbirlerini çok eskiden tanırlar. anaannemle netten görüşüyorduk o sırada kız çocuk erkek çocuktan bahsedilirken bi o zaman sesi çıktı hayırlı olsun hayırlı kızmış erkekmiş dedi ama bu cümleyi 3 defa söledi kalabalık olduğundan sesini tam duyurmak istedi sanırsam. çocuğu kucağına veriyordum elim soğuk dedi ellerini bağladı uzattığım kızımı almadı bende allah muhafaza donar kızım alma tamam dedim bende belli ettim tavrımı ona sonra kalktı gitti.
halam sordu yengem sordu ben başladım ağlamaya biraz sinirim bozuldu hoşuma gitmedi tabiki ailemin bu olanları görmesi her zaman akıllarında kalacak ki ne zaman konuşsak halamla onu sorar aman sen saygısızlık yapma derler yine akıl verirler idare et derler
neyse şimdi bu hangi yüzle benim ailemin yanına gidecek yalandan gülmeler şakalar insanları salak sanıyor herhalde yapılanlar unutulacak ben herşeyi unuturumda bana doğum yaptığımda ki erken doğum oldu ve hem benim hemde bebeğimin hayati tehlikesi vardı (allahıma şükürler olsun ) evlat ne kadar kıymetli bak beni anlamazsan benim ahımı alırsan işte böyle olur nasılmış evlat sevgisi demişti yani ben bebeğimi kaybetseydim bana ders olacakmış lafa bak aklıma gelince deli oluyorum yine şimdi geliyosun kızımı seviyosun aklına geliyo mu hiç acaba gelmez gelir mi sen ben bi şe sölesem unutmazsın ama bunların hepsini tek tek ona da söleyeceğim zamanı gelince canını acıta acıta hemde
aman sabah çıkıyordu evden eşimi yolcu ederken onu beklemiş beraber indiler binadan yani bugün yüzünü az göreceğim ohhhh neyse sabah sabah sizide kararttım okuyacaklar için şimdiden saolun

Karşılıklı oturmakla aynı evde oturmak aynı yine herşeye karışıyor ve hiçbir zaman gelinlerini kızları gibi görmüyorlar hep art niyet hep kıskançlık ailesinden koparma isteği allah ıslah etsin nediyeyim uzak dur mesafeli ol gidip onun babasının evinde kalmak zorunda değilsin onuda annende uzun süre ağırlamayın kal demeyin gitsin babasında kalsın sende annele babanla vakit geçir sırf huzur bozmak için yapıyor evlat neymiş anlarsın ne demek bunu eşin biliyomu anlatmadınmı

Canım biliyor musun bizim akrabalarımız vardı hem anne tarafından hem baba tarafından yakın akrabayız. Biz onlara gittiğimizde ne bir misafirperverlik görürdük, ne bir ikram. Kendi götürdüğümüz şeylerden bile ortaya konmazdı. Ayrıca bizim sülale çok hassastır onlar da, ufacık bir sözle kırılabiliriz, buna rağmen her gittiğimizde annemi babamı kırarlardı. Ki gittiğimiz zaman yardıma giderdik keyfi değil. Onlar geldiği zaman biz onlara hep iyi davrandık, biz şehirde oturduğumuz için kendi işleri olduğunda gelirlerdi. Normalde peynir zeytin yersek onlar gelince güzel kahvaltı hazırlardık, annem çeşit çeşit yemek yapardı, babam onlar var diye gider meyve, pasta falan alırdı. Yani misafirperverliğimizi yapardık. Bunlar gösteriş değil bir misafire verilen önemin göstergesiydi. Çünkü gösteriş olsa bir iki defa olur, annem babam hep böyleydi onlara ki ben çocukluğumdan beri görüyorum öncesi de var. Yani onlar bize şöyle davrandı biz de onlara aynısını yapalım gibi bir düşüncemiz yoktu. Onların çocukları evlenirken annem babam kardeşim hep yardımcı oldular, ilgilendiler, koşturdular. Ama biz evlenirken onlar sadece düğüne geldiler. Babamın bir hafta kalırım diyerek gidip ertesi gün döndüğünü bilirim. Şimdi sürekli çağırırlar ama annemler gitmek istemiyor. Geçen gün farketmiş olacaklar ki bizim en hakiki akrabamız sizsiniz, sizin hakkınızı ödeyemeyiz diyorlarmış.
O yüzden bence bırak kayınvaliden senle gelsin, misafirperverlik neymiş görsün. Kızını ailene fazla vermezse söylersin annemler iki gün görecek bol bol sevsinler diye.

Ayy ayy yazılanları okudukça tansiyonum düştü.İyiki kızım yok.İnsan tahammül edemez kızının üzülmesine.Annem 3 kızının kayınvalidesinden neler gördü duydu sineye çekti.Şimdi aradan yıllar geçti herkez yaşlandıda sular duruldu.Ama insan yapılanları hiç unututamıyor.
Şİmdi bu kayınvalide ne cüretle gelinin peşine takılıyor.Tam tersi niye kayınpeder damadın peşine takılmaz,damatdan
hiç bir beklentisi olmaz.Oda biricik evladı kızını verdi kızlar bu kadar kıymetsizmi?Erkeklerin böyle birşey aklının ucundan geçmezken biz kadınlar niye böyleyiz.Kayınvalide gelin sorunu bitmez herkezin başında var.Onun için
saygını terbiyeni bozmadan kibarca yalnız gitmek istediğini söyle.

Back
X