5 yıldır berabermişsiniz el insaf daha ne hazırlıksız yakalanacaklar sanki 5 gün içinde karar verilmiş evliliğe. Sinirlendim şimdi.
2 yıl önce evlendik. Inan bana da bir iğne alınmadı... Ki maddi olanakları çok çok iyi olan bir aile. Benim kayınvalidem de işine gelince ben çok modernim böyle klişe şeyleri yapmayı sevmem der, işine gelmeyince bizim adetlerimiz var herkes uymak zorunda der elini beline koyup. Haklısın insan bekliyor ama beklentilerini yalnızca eşine kaydır derim ben... Eksik olsun çantası, makyaj malzemesi, geceliği...Çok da büyük ayıplar ettiler. Ben bir iki laf ta söyledim üstü kapalı anlamazlıktan geldi. Böyle insanlar utanmazlarda, hatalı da görmezler kendilerini...Benim gözümde kendi saygınlığını bitirdi, yaptıklarından, dediklerinden ötürü benimle anne-kız olma şansını kaybetti. Çok şükür hiç birseylerine de ihtiyacım yok. Hiç bir şey bekleme derim ben de... Bırak onlar kend, kendileirni rezil etsinler...
Benim tek bir beklentim var o da tatlı dil, güleryüz. Ya da gelsin ben seni sevmedim, istemiyorum desin. Oğlu da ona göre annesinin istediği kişiyi alır ya da bu durumları bilerek yoluna benimle devam eder. Kimse yanlış anlamadın tenkit etme gibi bir durumum yok ama ben köyden çıkma, cahil, eş değil gelin olacak biri değilim ki. Kendi paramı kazanıyorum ayaklarımın üstünde duruyorum bir şeye ihtiyacım yok. Yapılan şeyler zaten hatır- gönül almak için yapılan şeyler. Söylediğinin onda birini yapıyor 20 kat laf ediyor. İstemede de nişanda da yüzünü güldüremedik. Tek bir misafire kalkıp hoşgeldiniz demedi. Annemler beraber oturmak istedi nişanda, annemi yanında oturtmamış annem yeni söylüyor bunu bana.
Ah canım senin öğreneceğin çok şey var.... Hiç bir zaman yanına gelip ben seni sevmedim istemiyorum demeyecektir. Aksine oğlunun yanında seni öve öve bitiremeyecek, yalnızken hep bir laf sokacak....Çok akıllıca davranmak gerek... Umursamamak en büyük ceza onlara...KEndini yıpratmamaya çalış. İnan beni çok üzdü kayınvalidem ve kayınpederim. Ama eşimin yanında "güzel kızım, tatlım, balım " diye konuştu hep. Mutfakta yalnız yakaladığında da soktu lafını... Sen nişanlından emin miisn? Kişiliği oturmuş, ailesiyle senin arandaki dengeyi kurabilecek, yeri geldiğinde ailesine durun siz ne yapıyorsunuz diyebilecek biri mi?? Eğer öyleyse hiç korkma ve sallama kayınvalideni.Hiç bir beklentiye de girme. varsın assın suratını anlamazlıktan gell...... Sana abla tavsiyesi.... Bir süre sonra baktı oğullarıyla arası açılıyor gelin yüzünden, hemen taktik değiştiriyor bunlar..... yüzüne canım kızım diye güleceği günleri de göreceksin..ama sen akıllı ol...
canım mesajını okudum, uzunca bir cevap yazmıştım ama mesaj yollayamıyormuşum :) Nişanlım 18 yaşında üni için evden çıkmış sonrasında da hiçbir şeyine karıştırmamış. Ters bir tepki verirsem elbet korur ailesini kim korumaz ama ben 1-2 kez tartışmadan bazı problemleri söyledim, o bana tepki vermedi ama ailesine 1-2 konuda kızdığını biliyorum. Hatta nişanda ve isteme zamanında hep kavga edip geldiler. O da görüyor her şeyi. Takma kafaya işleri güçleri yok uğraşacak yer arıyorlar diyor. Annesinin patavatsız olduğunu da her zaman söyler.
Babasıyla hiçbir sorunumuz yok, efendi saygılı beni de her zaman takdir eder, sevdiğini belli eder.