Kayınvalidemi kızdırdım galiba,Sizce ne yapmalıyım ?

SelenSeymen

2 kız 2 oğlan :)
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
1.677
25
158
kIZLAR YA 1 saat önce kaynanam geldi.
Ben de küçük kızımı uyutuyordum.o da 2 yaşındaki kızıma kitap okuyordu.
Neyse uyuttum geldim yanlarına.Aramızda şu diyalog geçti.
-Anne ben meryemi uyutayım.
-Ben de onu bize götürmek için gelmiştim.
-Hava çok soğuk anne üşümesin.Zaten uyuması da lazım.
-Aşağısı iyi.Pek soğuk değil.
-O Zaman 1 saat bekle uyanınca götür
-.......
Neyse aldım götürdüm yatağına.Ben de yanına yattım.Başka türlü uyumaz.
Sabah erken kalktıımdan bir yorgunluk geldi bana.Uyudum uyuycam.
Kaynanamın morali bozuldu.Suratı düştü çocuğu göndermedim diye..
Yanına da hemen gitmedm.Çocuğun uyuması da zaman aldı zaten.
Kaynanam yarım saat sonra çıktı gitti.Hemen kalktım ama kapıyı açıp niye gidiyorsun demedim.Çocuğun yanında uyuduğumu düşündü sanırım.
Ben kaynanamı bilirim eğer bana Kızdıysa şimdi surat yapacak.Kİ GALİBA kıdı.
Aslında ne yapmam gerektiğini biliyorum.Telefon açıp sormam konuşup rahatlamam gerekir.Ama ben bu konuda pek yüz vermek istemiyorum kendisine.çOCUĞA AKŞAM SOFRASINI KURMADAN YEMEK YEDİRMEZZ.Soğuk suyu içirir.Dikkat etmez.Anlamıyor çocuk bakımından.Bu yönde fikirlerinizi bekliyorum.

sonuçta o senin çocuğun...

nereye gideceğine ne yapacağına sen karar verirsin..erkek anneleri oğullarını ve torunlarını neden paylaşamaz..

vallahi tüylerim diken diken oluyor...

keşke bir yasa çıksa,ana kuzuları evlenemese,aynı apartmanda yaşamak yasak olsa

özellikle ilk iki yıl evli çiftlere 100mt den fazla yaklaşmak yasak falan olsa

ne bu yaa

Arkadaşım bahsettiğimiz şey çocuk ev hayvanı değil.
Çocuğu alıcam evime götürücem sonra getiricem yok falan fişman.
Yani ne bu oyuncak mı ben genel olarak bu bakış açısına karşıyım.
Kış günü bu beli açılır çorabını çıkarır anne koşar peşinden ama kayınvaliden dikkat etmeyebilir.
Çocuk dediğimiz şeyin yemeği var içmesi var uykusu var paket servis gibi almaya gelinmez.
Elbette aile büyüğü sevecek vakit geçirecek ama bunun en uygun vaktini annesi bilir.
Anneye bırakacaksın bu kararı,anne evde temizlik yapar kapıyı pencereyi açar ne bileyim iş yapar çocuğu da oraya gönderir ki hme havası değişsin hem sevsinler diye.
Kayınveliden surat asacak yer arıyor,ben önceki konularını biliyorum.
Suçlu psikolojisine girmeden olayı bertaraf et,surat asarsa sen asma düzgün davran kırılmasını anlayamamış gibi haklı olduğunu hissettir
.

cocugu gondermeye ızın vermemekte haklısın .
ama kayınvalıdenı salonda bırakıp cocukla uyuman da bıraz ayıp kacmıs .
kadıncagızda kırılmıstır ıllakı.
bence bır ara konus .
''kusura bakma anne cocugu uyuyturken uyumusum ben de '' deyıp gonlunu al .

Çok yüz verme sonuçta onun annesi sensin uyuması gerekiyorsa uyur bence sen olması gerektiği gibi davranmışsın bence arama kayınvaldeni çünkü ararsan sanki hatalı senmiş gibi olursun..

Bana sorarsan birazcık ayıp etmişsin, ben kayınvalidemi yarım saat öylece bırakıp sonrada kendi kendine çekip gitmesine izin vermezdim , sonuçta evime gelmiş ve ben de geliyorum diyip evin ortasında bırakmış gitmişim, mutlaka bir açıklama yapardım ya da o arada bir çay koyardım, televizyonu açıp , birazdan geleceğim, eğer uyuyakalırsam uyandır beni olur mu der, yanlış anlamasına mahal vermezdim ... Gönül almak sanıldığı kadar da zor bişey değil, bekledikleri bir güleryüz , benim kayınvalidem de zamanında beni çok üzdü (kendi ailesi de hep bana hak vermiştir yıllarca) ama bir gelin olarak bir kez gönlünü kırmamışımdır, ya da incitecek bir davranışım olmamıştır ... emiinim yıllar sonra bana bu davranışlar geri dönecek ,empati yaparsak ve azıcık dikkat edersek mutluluk bizimle olur diye düşünüyorum , sevgiler ...

haklısın sonuçda çocuklarının bi düzeni var yeme uyuma vs....alınmış olduğu nokta uyuman ve yanında oturmamış olman olabilir mi canım

cnm cocuk senin cocugun istedigin yere gönderir göndermezsin o senin kararin. ama cocugu uyutucam deyip kayinvalideni yanliz birakman hic hos olmamis ben olsam bende kirilirdim.... bence 2 yasinda cocuk kendi kendine uyuyabilir

çocuk konusunda haklısınız anne en doğru kararı verir. bende çocuğum konusunda kim
kırılır diye hiç düşünmem kendi kurallarım vardır. fakat kayınvalidenizi yalnız bırakıp uyutmaya
giderken açıklama yapmalıydınız :anne ben yanında uzanmadan uyumaz seni biraz yalnız bırakıcam kusura bakma diye.
ayıp olmuş çok,arayıp kusura bakma uyuya kalmışım demelisiniz.kendi anneniz olsa böyle davranmazdınız eminim
kırılmasın diye.fakat kayınvalidelere bukadar umursamaz ve nefret dolu ön yargılı davranılmasını da anlamıyorum işte.
oda eşinizin annesi oda bir anne kırılabilir diye hiç düşünmeyelimmi yani.kayınvalide=düşman haline gelmiş artık olay.
size söylmiyorum genelleme yapıyorum.hep karşıdan beklenmez birazda siz verin sonra bekleyin.istisnai kaynana
durumları hariç onları allah ıslah etsin.

çok güldüm ya bu yoruma iyi geldi ama 10 m fikrine ayrı bir bayıldım

Kızlar tek başına yatmıyor.Kalkıp geliyor peşimden onun için yanında yatmak zorundaydım.

Ama yanına yatıp uyutacağımı biliyordu.Galiba yanına gidip muhabbet etmek içimden gelmedi o anda.

çocuk bakımından anlamasaydı eşinini büyütemezdi ayıp ediyorsun bence böyle dıyerek...

hiç kimse kimseyi silah zoruyla evlendırmıyor gelınlerde azcık gözlerini açıp baksınlar kımle evlenıyorum dıye...herkes evlenmeden önce kendını azda olsa bellı edıyor bu ana oğullar bılhassa. görmek istemiyoruz ama nedense...bu konuda çok kızıyorum kadınlar olarak kendımıze

hele bu devırde aynı bınada oturmayı kabul etmek demek bıle bıle lades demek...

Acaba eşim gelince akşam biz mi gitsek onlara..

Git ama suçlu psikolojisiyle gitme.
Hatta gittiğinde herkesin içinde çocuğu bahane et.
Bak çocuğum sen uyudun beni de uyuttun babaanneni yalnız bıraktık de.
babaanen çok özlemiştir sen de çok özledin di mi de at kucağına çocuğu :)
Ne bileyim herşey gerginlikle çözülmez ki
bazen şakaya vurursun bazen laf sokarsın bazen şaka yaparsın
gerilme böyle ufak şeyler için

Canım ya.
Yorumların çok iyi geliyor.
Böyle bir yapım var benim.İnsanlar çektirir çektirir sonra ufacık karşılıkta sıkıntıyı yine ben çekerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…