Kayınvalidemi kızdırdım galiba,Sizce ne yapmalıyım ?

Yani arkadaş da haklı,doğruya doğru..
Seçtiğimiz hayatları yaşıyoruz.

Canım ya.
Yorumların çok iyi geliyor.
Böyle bir yapım var benim.İnsanlar çektirir çektirir sonra ufacık karşılıkta sıkıntıyı yine ben çekerim..

Yapın yüzünden üstüne geliyorlar zaten,surat asıp gidiyorlar.
Kendini değiştir önce,bu mevzular altından kalkılmayacak mevzular değil.
Kakarakikiriyle hallolur hem eşinde memnun olur onlar değil sen haklı olursun.
Bu akşam gidin dediğim gibi davran bir kerecik bakalım ne olacak görelim.
İnsanların senin enerjini düşürmesine izin verme bak mesela çocuğun yanında kalıp 30 dk k.valideni bekletmen büyük hata.
ama bunu yapmanın sebebini biliyorum kadından hoşlanmıyorsun ama bu yaptığınla sen suçul oluyorsun.
halbuki çocuğu kafasına göre almaya gelen suçlu
haklıyken haksız duruma düşme,ne saldırgan ol ne pısırık biraz kendini bul canım
kırıldı mı üzüldü mü ayy kızdı mı bu kadar gerilme o da insan sen de insansın 3 çocuk büyütmüş kırılmamayı çocuk mevzusunun hassas olduğunu bilir.
birşey derse bunu söylersin sen bendne daha iyi bilirsin anne vakitlice uyusun istiyorum dersin.
uygun vakitte ben getiririm dersin,seni görmezse çocuk o gün huysuz oluyor dersin
anlatabiliyor muyum canım

Anlıyorum canım
Ama uygulamaya geçemiyorum bi türlü,
Beceremiyorummm

Eşimi aradım.Akşam annemlere gidelim dedim
Gitcez bakalım neler olcak.
İNŞALLH kaynanam ağlamaya başlamaz otururken.
Genelde ağlayarak tepki gösterir de.
Teşekkürler hepinize....

Eşimi aradım.Akşam annemlere gidelim dedim
Gitcez bakalım neler olcak.
İNŞALLH kaynanam ağlamaya başlamaz otururken.
Genelde ağlayarak tepki gösterir de.
Teşekkürler hepinize....

Farz et ki ağladı..
Ağlasın git sen teselli et,aaa bak çocuk yüzünden nasıl üzüldün de hep içerde uyuyakaldığım için oldu de,seni yalnız bıraktım de.
Ahh bu çocuk bensiz uyumuyor ne yapıcam ben de
Eşinin yanında kadını asla ve katiyyen incitme tepki verme üste çıkmaz bırak ağlasın çocuk gibi ağlıyor moduna girsin.
Bende eşimi aradım hemen annene gidelim çocuk çok özledi annende özledi görüşemediler dedim de
Kadın ağlıyor diye suçluluk moduna girme.
sen tatlı ,tatlı dilli,kayınvalideye saygılı gelin modunda ol ki eşinin desteğini alabilesin.
bu akşam olup olabilek her türlü çirkefliğe saf ama iyiniyetli gelin modunda davran .
kadın mesela torunumu göstermedi mi diyor,akşamı zor ettim anne de
de hiçbirşey kaybetmezsin teslim olmuş olmazsın,senin asıl teslimiyetin senin moralini bozup eşinle aranı bozdukları andır.
biraz strateji uygula kaydev

ne kadar kuralcı ve katı yaklaşıyorsunuz kadın çocucğu götürmek istemiş bekle uyusun uyansın götür ne demek ya evet de ya hayır bide kadın evdeyken onu yanlız bırak git yat aynı şeyler bize yapılsa ne yaparız acaba ben tek oturacam gelin bi saatir çocuk uyutmakla uğraşacak ben hem uyuyup uyanmasını beklicem hem çocugunda uykusu yokmuşki uyuyamamışşşşş

Çocuğunuzu vermediğiniz için değil yanından ayrılıp birşey dememeniz ayıp olmuş..

Arayıp uyuya kaldığınızı dile getirebilirsiniz.

Annelerın evlatlarına olan hassasıyetlerını anlıyorum da ..
Kendılerınde bulunan hassasıyetlerın baskalarında da bulunacagını dusunememelerını anlayamıyorum..

Kadın torunu ıcın gelıyor - vermıyorsunuz uyutmaya calısıyorsunuz ve Kadını odada yalnız bırakıyorsunuz hadı bunlar neyse bırde gıderken kadına bır kelam bıle etmıyorsunuz.

Size yapılsa ne hıssederdınız acaba durun hemen tahmın edeyım başlığı :

-Kaynanamın benı evınden bır kovmadıgı kaldı.
-Kaynanam evınde suratıma bakmadı vs vs..

Biraz hoşgörü lütfen..

Haksizsin.
Kadinin tek sucu torunu evine goturmek istemesi olmus. Senin verdigin cevabi da kabul etmis hani tartisma cikarmamis. Sonrasi senin kontrolun dahilinde cikan bir sorun.
Kayinvalideni orda birakir uzun sure gorunmezsen tabii ki alinir ve gider. Cok normal bir tepki vermis. Adam yerine bile konulmamak, sessizce kovmaktir bu, boyle algilanir. Ozur dilemelisin bence.

arkadaşlar bir kere şunu söyliyeyim kayınvalidesiyle yakın oturmayanlar ve sık sık bu diyaloglara maruz kalmayanlar anlayamaz malesef ..bende bu tür şeyleri çok yaşıyorum altlı üstlü oturuyoruz ben dışarıdan birşey vermemeye özen gösteriyorum ama onlar hiç umursamıyo veya hep dediğinde aşağı indirsem versem ona bu defa ne olucak o kurallarını koyucak çocuk için çok tehlikeli ben yapma dicem onlar yap !yani bu isteklerin sonu gelmez bu yüzden ben olmadan kızımı tek yollamıyorum he bu nereye kadar gider bilemem lakin ama benm kuralllarıma uymuyolarsa bu böyle sonra zorluğu yine biz çekiyoruz ama arkadaşın sen daha net cevap verip ki çok zor bilirim bugün olmaz diyebilseydin keşke ama sonrasında açıklamada gerekebilir madem ki kırıldı ..yaşamayan anlayamaz arkadaşlar inanın..

Ya niye evet diycem direk.zaten tamam diye diye bu hale geldim. İnsan yerine konmaz oldum.
Çocuğumun uykusu olmadığını da nerden çıkardınız. Tam uyku saatiydi. Ama her zaman uyurkdn zorlayan bir çocuk. Ayrıca ben yatmaya gitmedim. Kızımın uyuması için yanına yattım.
Yazdığım cevaplara bir göz atın da ondan sonra hakkımda hüküm verin.

eşinizi kim büyütmüş merak ettim?

kaydev insan gelir bi yazar gece ne olduğunu ,merak ettim ?

Canım dün gittik kaynanamlara.Giderken eşime söyledim annesinin geldiğini.Çocuğu uyuturken gittiğini.Ondan duyarsa niye söylemedin bana derdi.
İçeri girer girmez kaynanam hastayım tansiyonum yükseldi dedi.Oturamadım sizin ordada kalktım geldim dedi.
Eşim "niye kalktın otursaydın işte evde " dedi.Kaynanam
"Yatsam klırdım yattığım yerde onun için geldim" dedi.

Eşim "n' olcak yatsan sanki.Yatsaydın" dedi.

Sanki benden yüz bukamamış gibi bir hava estirdi.
Yemek yapmamış hasta olduğu için.Yatıyormuş.Ama bir saat sonra hiç hasta gibi değildi.İyileşti sanırım bizi görünce.Yine herhalde morali bozulduğundan başı felan aağrıdı ondan yattı.
Yine ben gittim yemek yaptım çay yaptım bulaşık topladım.
Fazla büyüttüm.Gitmesem de olurmuş...

benim eşimin ailesi köyde yaşıyolar ve yaşadıkları yerde herkes orta hallidir.önceden çok fakirlik çekmiş göçmen bi köy.şimdi bebeğim doğduğunda bana vermemeye başladılar.çocuk ağlıyo,emziricem ver bana diyo...ilk başlarda sesimi çıkarmadım ama sonradan bende kızdım.ver bana dediğinde karnını doyuracaksan al nolacak sanki dedim güldüm.sanırım ilk başlardada biraz kıskandım sanırım.sonradan baktım olmuyo.kendi kendime sinir olup hastalanıyorum.düşünüp kendimi rahatlatmaya çalıştım.ben annesiysem oda babannesi.sevecek tabi(bu arada eşim tek çocuk kardeşi yok) bazen çok abartıyolar ama napıyım.sesimi çıkaramıyorum herzaman.çok çabuk küsüyolar.

Uyutmaya çalışmıyorum zaten uykusu olan çocuğu yatırıyorum.
Ki yatmadığı zaman ne kadar zor bir çocuk olduğunu kendisi de çok iyi bilir.
Ben ona git demedim kendisi çıkıp gitti.Çocuğu uyuturken yanına yatmak zırunda olduğumu da biliyor.Uyanana kadar beklemesini söyledim.Evime de öyle nadiren gelen birisi değil.Çok sık gelir.Yani tek başına bırakmamın bir sakıncası yok bence.

Yeterince hoşgörülüyüm kaynanama karşı...
İnşallh ondan da höşgörü görürüm....

allah iyiliğini versin vallahi çok güldüm ne güzel yazmışsın

Kayınvalideniz çocuk büyütmüş tabiki çocuk bakımından anlıyordur ama dikatli değildir o ayrı konu.bence sizi anlamış olması gerekirdi çünkü bi çok çocuk sizinki gibi annesiyle birlikte uykuya dalar.

bence ayıp olmuş, sonuçta tamam kendi cocugunuzun görütmesini istemiyorsnuz ama kayınvalideniz giderken ugurlamanız lazımmış, gittigini duymussunuz..
bence bunu telafi edin, yazık kadın tek başına yarımsaat oturmuş, bi tel açıp anne uyuyakalmısım, uyandıgımda gitmissin, hiç duymamışım,kusura bakma diyeiblirsin, hem gönlünüde almış olursun, ben kaynanamı hiç sevmiyorum ama ben olsam böyle yapardım

bencede gitmesydin keşke kaynanalara fazla yüz vermeye gelmiyo sonra kandilerini evden biri sanıyolarr ne bu kaynanalardan cektiğimizz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…