Kayınvalidemi nasıl ikna edebilirim?

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
498
Merhaba,
K.validem dünya tatlısı bir insandır.
Kendini yetiştirmiş, sohbeti tatlı, tartışması verimli, art niyetsiz hatta aşırı iyi niyetli bir kadından bahsediyorum.
Onu çok severim ve bu duygumun karşılıklı olduğuna inanıyorum.
Kendisiyle her konuyu rahatlıkla konuşabilirim. Ağzından "kızım" dışında başka hitap çıkmaz.
Konuya gelecek olursak; malumunuz çarşamba günü genel grev var.
Bu tip eylemlere liseden beri aktif olarak katılırım.
10 yıllık memurum. 6 yıldır evliyim. K.validem bu durumu bilir ve yeri geldiğinde destekler.
21 aylık oğluma nöbetleşe bakarız.
Ben gelince o işe gider.
Çarşambaları ve cumaları gitmez. Dün akşam konuşurken çarşamba günü işi olup olmadığını sordum bana heyecanla "Eyleme gitmeyeceksin değil mi?" dedi gitmeyi düşündüğümü söyleyince çok kibar bir dille korktuğunu ifade etti.
Bu arada kendisi panik atak hastası ve bu konuşmamızda bile heyecanlandı.
Onu çok iyi anlıyorum. Kendi açısından haklı olduğunu görüyorum.
Burada birçok arkadaşın da hak vereceğini biliyorum. Dediğim gibi endişesi hiç de yersiz değil aslında. Biliyorum.
Ancak ben bu konuda onu kırmadan ikna etmenin yollarını arıyorum.
Akşam onlar gidince konuyu eşime açtım, gitmek istiyorsan ben konuşurum, uygun bir dille anlatırım, dedi.
Ama bu bana ters bir durum.
K.validemi şikayet etmiş konumuna düşmek istemem. Bu onu incitecektir.Zaten mevzu ikimizin arasında, eşimin dahil olması yersiz olur.
Akıl akıldan üstündür diyerek size danışmaya karar verdim.
Onu kırmadan nasıl ikna edebilirim? Nası bir konuşma yapmalıyım sizce?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
K.validem dünya tatlısı bir insandır.
Kendini yetiştirmiş, sohbeti tatlı, tartışması verimli, art niyetsiz hatta aşırı iyi niyetli bir kadından bahsediyorum.
Onu çok severim ve bu duygumun karşılıklı olduğuna inanıyorum.
Kendisiyle her konuyu rahatlıkla konuşabilirim. Ağzından "kızım" dışında başka hitap çıkmaz.
Konuya gelecek olursak; malumunuz çarşamba günü genel grev var.
Bu tip eylemlere liseden beri aktif olarak katılırım.
10 yıllık memurum. 6 yıldır evliyim. K.validem bu durumu bilir ve yeri geldiğinde destekler.
21 aylık oğluma nöbetleşe bakarız.
Ben gelince o işe gider.
Çarşambaları ve cumaları gitmez. Dün akşam konuşurken çarşamba günü işi olup olmadığını sordum bana heyecanla "Eyleme gitmeyeceksin değil mi?" dedi gitmeyi düşündüğümü söyleyince çok kibar bir dille korktuğunu ifade etti.
Bu arada kendisi panik atak hastası ve bu konuşmamızda bile heyecanlandı.
Onu çok iyi anlıyorum. Kendi açısından haklı olduğunu görüyorum.
Burada birçok arkadaşın da hak vereceğini biliyorum. Dediğim gibi endişesi hiç de yersiz değil aslında. Biliyorum.
Ancak ben bu konuda onu kırmadan ikna etmenin yollarını arıyorum.
Akşam onlar gidince konuyu eşime açtım, gitmek istiyorsan ben konuşurum, uygun bir dille anlatırım, dedi.
Ama bu bana ters bir durum.
K.validemi şikayet etmiş konumuna düşmek istemem. Bu onu incitecektir.Zaten mevzu ikimizin arasında, eşimin dahil olması yersiz olur.
Akıl akıldan üstündür diyerek size danışmaya karar verdim.
Onu kırmadan nasıl ikna edebilirim? Nası bir konuşma yapmalıyım sizce?
Yardımcı olursanız sevinirim.

inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum

gitme. grev çocuğundan önemli mi.
Gitmek konusunda problemim yok zaten. Ben çıkıp gitsem de çocuğuma gözü gibi bakar.

inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum

Elbette, ve ben de birçok zaman dilimin döndüğünce o insanlara yardıma çalıştım.
Tıkandığım bir konuda fikir paylaşımı olsun istedim.
Yine de teşekkürler.

canım ben katılmıyorum sana, burası " bir derdim var " bölümü, " çok dehşet büyük bi derdim var" bölümü değil ki...

ladyfog, bence de eşin söylemesin. nasıl söyleyeceğin konusunda bir fikir yürütemedim :) maşallah kayınvalidene buarada :nazar:

Gitmek konusunda problemim yok zaten. Ben çıkıp gitsem de çocuğuma gözü gibi bakar.

Kayınvaliden çocuğuna bakarsa niye bu kadar dert ettin.İçine sinmemiş ve gitmeni istememiş.
sen bunu bile bile nasıl gönül rahatlığıyla bir aktivite yapmayı düşünüyorsun?

gitme. grev çocuğundan önemli mi.

evet onların gelecekleri için bazen çok önemli....ve grev bir aktivite değildir...

ikna yolunu da sizden iyi kimse bulamaz..kayınvalidenizi tanıyan sizsiniz madem konuşulabilen akıl fikir sahibi bir insan sebepleri ile anlatıp sizin için neden önemli olduğunu belirtip ikna etmeli ama bunu yapabilecek tek kişi sizsiniz...

Son düzenleme:
Kayınvaliden seni normalde desteklermiş böyle konularda, bence oturup konuş, neden bu sefer daha hassaslaştığını sor, greve gitme amacını açıklayıcı bir dille anlatırsan sanırım anlayacaktır. Bence bir anlık korkuya kapılmıştır..
Üstelik insanların yaşları da ilerledikçe sanki daha bir hassaslaşıyorlar. O tamamen sana birşey olursa korkusu içerisinde ama orda bulunma amacı anlattığında ikna edebileceğine inanıyorum.

Birşey olmayacak merak etme tarzı telkinler inandırıcı olduklarında da işe yarayabiliyor.

Neden dert olarak görülmediğini anlamadım ben. Sonuçta memursunuz sanırım siz ve hakkınızı aramak için orda olmak istiyorsunuz, ki derdiniz de panik atak hastası bir bayanı endişelendirip üzmemek. Neyse benimde muhtemelen kayınvalideniz yaşlarında olan bir annem var ve o da benim için endişeleniyor gitmemi istemiyor eylemlere haberi olduğunda, amacını açıklamaya çalışmak vs. birşeyi değiştirmiyor kendi kızlarının güvenliğinden önemli değil onlara göre hiçbirşey. Kendilerine göre haklılar tabi, ben geri dönene kadar haber vermemekte buluyorum çareyi gereksiz endişelere kapılmaması için annemin. Öyle bir imkanınız varsa siz de boşuna endişelendirmeyin bence kadıncağızı.

Son düzenleme:
Kayınvaliden çocuğuna bakarsa niye bu kadar dert ettin.İçine sinmemiş ve gitmeni istememiş.
Bu yüzden onu rahatlatacak bir açıklamayı nasıl yapacağımı soruyorum zaten.
Kayınvaliden seni normalde desteklermiş böyle konularda, bence oturup konuş, neden bu sefer daha hassaslaştığını sor, greve gitme amacını açıklayıcı bir dille anlatırsan sanırım anlayacaktır. Bence bir anlık korkuya kapılmıştır..
Üstelik insanların yaşları da ilerledikçe sanki daha bir hassaslaşıyorlar. O tamamen sana birşey olursa korkusu içerisinde ama orda bulunma amacı anlattığında ikna edebileceğine inanıyorum.

Birşey olmayacak merak etme tarzı telkinler inandırıcı olduklarında da işe yarayabiliyor.

Sanıyorum son zamanlarda yaşanan sert olaylardan dolayı tedirginlik yaşıyor.
Dediğiniz gibi yaşında etkisi olsa gerek.

Neden dert olarak görülmediğini anlamadım ben. Sonuçta memursunuz sanırım siz ve hakkınızı aramak için orda olmak istiyorsunuz, ki derdiniz de panik atak hastası bir bayanı endişelendirip üzmemek. Neyse benimde muhtemelen kayınvalideniz yaşlarında bir annem var ve o da benim için endişeleniyor gitmemi istemiyor haberi olduğunda, amacını açıklamaya çalışmak vs. birşeyi değiştirmiyor kendi kızlarının güvenliğinden önemli değil onlara göre hiçbirşey. Kendilerine göre haklılar tabi, ben geri dönene kadar haber vermemekte buluyorum çareyi gereksiz endişelere kapılmaması için annemin. Öyle bir imkanınız varsa siz de boşuna endişelendirmeyin bence kadıncağızı.

Tam da dediğiniz gibi.
Normalde öyle yapardım zaten.
Şimdi oğlumu ona bırakacağım için sormak durumunda kaldım.
Heyecanlandığını görünce de daha sakin bir anda nasıl bir konuşma yapsam diye düşündüm.
Uygun ifade edemezsem diye de fikir almak istedim açıkçası.

canım iyi de, kayınvaliden açık bir dille belirtmiş zaten. sen de o anda endişelenmesinin yersiz olduğunu belirtmişsindir, ufak bir konuşma geçmiştir aranızda. -ki geçmediyse dahaaçık bir dille de ifade edebilirsin-
ancak sanmıyorum ki kadının yine razı olacağını.
içine huzursuzluk girmiş bir kere.
tamam dese bile bu sefer sen onun isteğini göz ardı etmiş olacaksın, bu da onu üzecektir.

Sİzin kativite olarak nitelendirdiğiniz durum bir sinema ,tiyatro vs değil
GEleceğini,hatta çocucuğunun geleceğini düşünen bir annenin,bir memurun hakkını arayacağı bir grevdir

Konu sahibi arkadaşım kayınvaliden dediğine göre çok anlayışlı biri
ona gideceğini oolmazsa erken dönebileceğini,bunu çocuğun için yapman gerektiğini söyle
Eminim böyle bir insan bunu zaten kabul edecektir

Son düzenleme:
inana sana tum fýkrýmle yardýmcý olmak ýsterým ancak .burda anasýzlar babasýzlar var dertler adeta derya olmuþken senýn boyle býr konuyla gundemý meþkul tutup gercek yardýma muhtaç ýnsanlarýn zamanlarýný çalman pek hoþ olmuyor burda çok basýt býr konu hakkýnda goruþ belýrtýrken býle ýnsanlar klavyeye var gucuyle yuklenýyor býr yardým nýyetýyle bu alýn terýný be emeðý bence çok fazla kullanmamak lazým gercek yardýma iht olduðu gun goruþmek uzre dýyorum

Bir derdim varda fikir danışmak için ille anasız babasız olma şartı aranmıyor.

Ki burada kimseye silah zoruyla da yorum yaptırılmıyor. Dertler küçük büyük diye yargılamak bana göre çok yanlýþ çünkü oturduğumuz yerden o derdin dert sahibine ne kadar sıkıntı verdiğini de kestiremeyebiliriz. Bir fikri ya da deneyimi olan yazıp yardımcı olmaya çalışıyor, yorum yapmaya değer görülmüyorsa da daha fazla zaman kaybetmemek adına sayfayı kapatıp çıkmak en mantıklısı.

Son düzenleme:
GEleceğini,hatta çocucuğunun geleceğini düşünen bir annenin,bir memurun hakkını arayacağı bir grevdir

ona ne gideceğini oolmazsa erken dönebileceğini,bunu çocuğun için yapman gerektiğini söyle

aktivite, etkinlik veya grev.
benim için bir farkı yok.
bunun sizin için anlamı başka olabilir, aktivite sınıfına sokmayabilirsiniz. ama benim için aynı sınıftalar. tartışmaya açık bir konu olacağını sanmıyorum.

ona ne gideceğini oolmazsa erken dönebileceğini,bunu çocuğun için yapman gerektiğini söyle

Evet basın açıklamasından sonra olabildiğince erken döneceğimi söylemek biraz rahatlatabilir onu.
Bunu söyleyeceğim teşekkür ederim.

bunun sizin için anlamı başka olabilir, aktivite sınıfına sokmayabilirsiniz. ama benim için aynı sınıftalar. tartışmaya açık bir konu olacağını sanmıyorum.

Ben zaman geçirmek için gitmeyeceğim ki.
Aksine bu benim hayata bakışıma göre yükümlülüğümdür.

Sanıyorum son zamanlarda yaşanan sert olaylardan dolayı tedirginlik yaşıyor.
Dediğiniz gibi yaşında etkisi olsa gerek.

Haklısınız benim de sorum biraz saçma oldu, elbetteki son dönemde yaşananların etkisi vardır, ama benim demek istediğim belki kendi kendine siz sorup konuşunca, aşırı duygusallaştığının farkına varacaktır, çünkü geçmişte sizi hep desteklemişse neden desteklediğinin bilincinde olan bir kadındır ki sizin konuşma çabanız sonucu o da belki çok hassas davrandığını fark edip tekrar mantığına bürünecektir. Çünkü insan böyle konularda mantığı ile duyguları arasında kalıyor, hatta bir abla olarak ben de kardeşime bazen duygusallaşıp yapma etme gitme derim ama sonra mantığıma bürünürüm :34:
Eşinizi araya katmadan bir konuşmayı deneyin bence, şahsen anlayacağını ve korkularından sıyrılacağına inanıyorum.

"kendinizi koruyacağınıza ve bile bile tehlikeye atmayacağınıza ya da tehlike çanları vurduğunda uzaklaşacağınıza" söz vererek de son ikna kozunu kullanabilirsiniz. Tatlı dilin halledemeyeceği bir durum değil, ki karşınızda bilinçli bir kayınvalide varken:34:

bu da sizin hayat görüşünüğz tabi ki saygı duyarım
ama o greve kimse eğlenmek için,aman azıcık kafa dağıtayım ,aman değişiklik olsun diye gitmiyor
geleceğini hatta sizin bile belki hakkınızı savunmak için, biber gazı,cop yemeyi göze alarak gidiyor
en azından konu sahıbının o küçük derdine(!) saygı adına böyle yazmamanızı dilerdim

Evet basın açıklamasından sonra olabildiğince erken döneceğimi söylemek biraz rahatlatabilir onu.
Bunu söyleyeceğim teşekkür ederim.

Rica ederim arkadaşım
aklıma ancak bu gelebildi
Fikrine de tamamen katılıyorum bu bizim için bir yükümlülük
ben de senin gibi memurum ve katılacağım greve çok büyük ihtimal
ama benım çocucuğum yok şimdilik daha rahatım:34:

bu size göre öyledir bana göre değil.
tartışmak istemiyorum, bu konunun ucu başka yerlere gider çünkü. bakış açımdan hoşlanmamış da olabilirsiniz, ama dediğim gibi benim için bir farkı yok grevin, aktivitenin veya etkinliğin. bunu söylemeye çalışıyorum.

Back
X