ben de kendi ailemle görüşmüyorum canım, o yüzden kayınvalidemi annem bilip onun yardım isteklerini geri çevirmeme kararı almıştım. benim de ilk bebeğimdi. kayınvalidemle aram çok iyiydi, annem gibiyidi ama kayınvalidem doğumdan sonra birkaç gün içinde kontrolden çıktı. 30.günde artık beni delirtecek düzeye geldi. ağladım sızladım bu kadını istemşiyorum diye. sanki bebek benim değil kendininmiş gibi davranıyordu. alışveriş yapmamıza fırsat vermiyor her şeyini kendi alıp geliyordu, kafasına göre yedirip içirip, kafasına göre uyutup, kafası göre yıkıyordu bebeği. saygıdan sesimizi çıkarmıyorduk..
sonuç; kayınvalidemlerle de artık görüşmüyoruz! bebeğime aylarca saçma sapan, hiç beğenmediğimiz şeyleri giydirmek zorunda kaldım! hiç lüzumu yokken çocuğuma anne sütünden çok mama vermek zorunda kaldım! (zorla verdirdi çünkü "doymaz bu aç, bizim zamanımızda mama verirdik, aç bu çocuk, oymaz böyle falan diyerek!). bebeği yıkadıktan sonra baş aşağı çeviriyordu inatla, bebeğim deli gibi ağlıyordu, ciyaklıyordu çevirince. oysa ısrarla "burnuna su kaçmışsa çıksın" diyerek çeviriyordu! bin kere "çevirme!" dememize rağmen! ağız tadıyla giydiremedim bebeğimi. onun gerizekalı varoş zevklerine göre giyindi yavrum 6 aylık olana kadar! aldığı dandik şeyler iki gün sonra sökülüp gidiyordu... "fidan gibi olur" diyerek çocuğu yastıksız uyutturdu ısrarla! şimdi bebeğim yastıkla yatırırsam ağlıyor, uyumuyor. oysa yastıksız yatınca gazını çıkaramıyor ve ikide bir uyanıyor gece boyu... çocuğum uykusu gelince yattığı yerde uyurdu kendi kendine. "çocuk öyle bırakılır mıymış uyumaya" diye bizi azarlayarak zorla ayağında salladı çocuğumu, sallanmaya alıştırdı. şimdi 1 yaşını geçti ama hala sallanmadan uyumuyor! bunun yolculuğu, misafirliği var, rezillik yaşıyoruz her gittiğimiz yerde yastık bulup çocuğu salliycaz diye...!!
şimdi görüşmüyoruz 6 aydır... eşimle birlikte çıkıp istediğimiz gibi ciciler alıp, zevkimize göre giydiriyoruz, istediğimiz gibi keyifle banyo yaptırıyoruz güle oynaya, bebeğimizi ağlatmadan... istediğimiz gibi besliyoruz, büyütüyoruz... bir bebeğimiz olduğu gerçeğinin keyfini şimdi çıkarıyoruz.... çok mutluyuz...
bana sorarsan, ASLA ama ASLA karıştırtma kimseyi haddinden fazla. Herkes haddini, sınırını bilsin. Sen çık alışverişe, dilediğin giysileri al... Dilediğin zaman yıka bebişinin cicilerini, dilediğin zaman ütüle... O da alırsa alsın, koy kenara. Üstleri deli gibi kirleniyor zaten, bol olsun bir şey olmaz. Zevkine göre giydir... Benim gerizekalı kayınvalidem çocuğun giysilerini ben yıkarım diye diye benim çamaşır makinemi bozdu. Aman ha! Al hacı şakirin ya da rdalan'ın sabun tozunu, onla yıka giysilerini. başka da bir püf noktası yok sana kayınvalidenin katacağı. bildiğin gibi yap....
ha lohusalık zor, depresyona falan girebilirsin. o zamanlar yanında olması iyi olur. ama çocuk konusunda fazla müdahil olmasa izin verme derim. kayınvalide konusunda canı yanmış biri olarak....