Kayınvalidemi ve görümcemi kırmadan bu duruma nasıl çözüm bulabilirim.

Canım 8 senelik gelin olmuşsun.Ben takdir ettim açıkçası bunca şeye rağmen file vermemişsin.Sabrına, nezaketine, misafirperverliğine hayran kaldım bence enayilikle ilgisi yok sizin yaptığınızın saygıyla ,efendilikle ilgisi var.Bırakın insanlar sizi iyi ansınlar bırakın yıllar sonra yahu gelinimin yatağın da bile yattım ne iyi yetiştirilmiş bir evlattı ki söylenmedi bile.Bırakın mizan kurulduğun da şunu diyebilesiniz yarabbi senin rızan için insanları kırmadım.İyi bir insan olmak zor iştir.Siz şimdiye kadar böyleymişsiniz .Şeytanın vesveselerine kapayın kulaklarınızı.Hoşlanmadığınız bir şey varsa güzel güzel kırmadan söyleyin buda pek zor bir şey değildir. Ama tabağım gitti veya süsüm gitti diye kalbinizi sakın bozmayın üç kuruşluk eşya için zaten tşk ederek geri getiriyorlarmış.

kesinlikle katılıyorum sabrınızın mükafatını alacaksınızdır

Canim var ya, oyle tatli anlatmissin ki bazi yerlerde cok sinirlendim, bazi yerlerde de cok guldum.

Sizin ev gorumceyle resmen birbirine karismis. K.valide desen yataginizdaki bos yere takmis. Kimin yaniysa farketmez oraya yatiyor, hatta corabini bile koymus ya cok acayip :)

Ben senin yerinde olsam bu asamaya gelmesine hic musaade etmezdim. Sanirim yapi olarak biraz sessizsin, yoksa kimse bu davranislara devam edemezdi. Alttan almak da bir yere kadar. Bence yanlis buldugun seylere o an mudahale etmelisin.

bu yorumun çok hoşuma gittiiii...sağol aslında yapı olarak gayet girişken sessiz olmayan biriyim sadece eşimin ailesi konusunda böleyim bazen bende kendimi anlamıyorum olaylardan sonra cevap verebilirdim şöyle diyebilirdim diye kendime kızıyorum benim için bile ilginç bi durum :) sessiz kalmamın tabi nedenleri var anlatmaya kalksam çok vaktinizi alırım ben ufak şeylere takılmam mesala yanmış,kırılmış,kaybolmuş benim için önemsiz konulardır hayatta insanlardan beklediğim şey saygı

yatak odası olayı hiç hoşuma gitmedi,kayınvalidem benden izinsiz giremez.siz fazla yumuşaksınız sanırım onlara karşı,bazı şeylere de uygun yolla tepki göstermek lazım.
eşyaların alınıp geri iade edilmemesi de ilginç.ben olsam ben de veririm görümceme ama alınan şey geri verilir.hele ki izinsiz hiç alınmaz.
bu sefer benzer şeyler olursa sanırım uygun yolla uyarmalısınız.

senin yerinde olsam yanında yattığını mı anladın hemen uyku havasında bikaç tekme indirirdim kabus görüyordum diye :52: bakalım bidaha yatabiliyor mu?:52: Çevrede de lafını edemezdi gelinin yatağına mı girdim diyecek :1: şaka bir yana sinir bozucu bir durum her şeyin belli bir sınırı var bunu bildirmen lazım
peki eşin bu duruma ne diyor?

bu yoruma bayıldım çok güldüm ya konunuza değil yanlış anlamayın yorum hoşuma gitti ona güldüm

yatak odası konusunda tavrınızı koyun. eşinize söyleyin. veya belki biraz utanır diye ortalıkta kondom vb. şeyler bırakın tiksinsiz girmesin. vallahi çok kızdım. benim kaynanam böyle iğrençleşse ben daha da iğrenç olurdum.

:) ay sizin için zor fakat ben okuyunca güldüm Allah ta sizi güldürsün.... yastığın altında çorap felan... yani garip sizin yatağnıza yatması.. samimiyet bu kadar da değildir bence... Allah sabır versin. ama ben olsam söylerdim anne böyle böyle diye.. belki hiç gelmez sizde rahat edersiniz :)

kayınvaliden ve görümcen samimiyeti abartmışlar canım sen çok saygılı birisin bu kadar zaman ses çıkarmadığından belli ama onlar sınırları çok zorlamışlar bence:26:
saygını bozmadan kırmadan da onları uyarabilirsin eşin sana destekse yeri geldiğinde o da annesini uyarabilir
yani bu sorunlar çözümsüz değil güzellikle de halledebilirsin:34:

bı yandan uzuldum bı yandan da komıgıme gıttı, gece kocan dıye bı sarılcan,:27: aaaa oda ne kaynanan valla garıp, kadının genış yataga merakı var demek, yada sızı gercekten yakın goruyor kı, hatta baya bı kendı evı gıbı davranıyor, ne dıyım olan olmuş onlar boyle alısmıs, bu saatten sonra yapma etme desen, kotu olursun bıraz alınan esyalar nerde? vesaıre aa keske benı bıarasaydınız falan ,yada bısey ıster gıbı yap, uzerıne basa basa ızın ıste belkı oyle alısırlar ne bılım:37:

ayy buna çok güldüm ya

ay ay çok güldüm okuyunca gözümden yaş geldi valla..yorumlarada çok güldüm..benim herhalde en son şeydir gözümü açtığımda koca kayınvalidemin yatağımda olması kabuuuus :27::47::27:

ya kusura bakmayın güldüm bende:))) ama bu kadınlar kulübü insanın hayal gücünü genişletiyor:)) benimde kuzenimin eşi var zavallımm.kuzenimin yeğenleri evine gelio bu gece sizin yatakta biz yatcaz ona göre dio sesini çıkarmıo garibim.valla ona dedim yol öle derlerse bi daha.gelin yabancı o kişiler utanarak diim akrabammm.ama kadına karşı ben utandım valla.sizde bence bu yatak odasına çözüm bulun.imalı sözlerlede halledebilirsiniz bence.bn evlenmeden önce ilk nasihatim yatak odana senden başkası girmesin olmuştur.o nedenle kayınvalidem onda kaldığım zaman çok ısrar etmesine rağmen onların yatak odasında yatmadım.oda anladı heralde hiç girmez sağolsun odama.hem sözlede belirttim yatak odası mahremdir diye.direk söylemeyin bi konu açıldığında vurgulayın derim.yoksa 8 sene sesi çıkmadı geline ne oldu oluo sonra.

Arkadaşlar ben görümcemle karşılıklı dairelerde oturuyorum, kayınvalidemde kırklarelinde yaşıyor bizim aramızda anlaşamamak gibi bir durum yok 8yıllık evliliğimiz boyunca hiç tartışmadık bile (çünkü ben hiçbirşeye ses çıkarmıyorum :( ) benim sorunum şu kayınvalidem heryaz ve ara ara istanbula gelir 1-2 ay bende birazda kızında kalır başımın üstünde yeri var ama hiç ince düşünemez örnek ben akşam işten gelirim bakarım mutfakta yemek yapıyor der akşam şunları çağırdım gelcek buda büyük sorun değil görümcemle benim ev birbirine karışır benim tencereler onda onun tabaklar bende mutfak örtüsü alır gider odada başka sehpaya örter ama ençok zoruma giden ogelince hiç mahrem kalmaz geçen yaz bir kırık olayı yaşamıştım kolumdan ufak bi ameliyat oldum bana bakmaya geldi ben uyuyorum gözümü bi açıyorum yatak odasında yanımda yatıyor yada pazar günü uyanıyorum kahvaltı hazırlamaya mutfağa gidiyorum eşimi uyandırmak için odaya bi dönüyorum eşimin yanına yatmış (benim yerime) yada görümcemin çocukları gelir üşümeyin yatağa girin der benim yatağıma sokar çocukları, kayınvalidem gelince anahtar olur onda mecburen, görümceme nelazımsa bizim evden onun eve taşınır çok komik ama misafirleri gelicekti evini süslemek için benim evimdeki tabloları bile almışlar çatal bıçak takımımı ve ne lazımsa ya beni arayın bisorun nezaketen değilmi nerdeee... bu durum beni çok rahatsız eder oldu haftaya tekrar geliyor aynı şeyler yine başlıcak kırmakta istemiyorum kibarca bu duruma nasıl bir çözüm bulabilirim:hatta bir akşam yatağa girdim elimi yastığın altına sokarım ben aaa elime bişey geldi kayınvalidemin ince çorabı benim yastığımın altında bu nedemek ben yokken yatağımda uyumuş çorabıda çıkarıp yastığımın altına koymuş ve orda unutmuş abartıyor olamam değilmi ?

e yuh artık daha neler?k.valideniz şaka gibi gerçekten.hani eşya alması,getirip götürmesi neysede gelip yanınıza falan yatması,çorabının sizin yastığınızın altından çıkması çok garip ve kusura bakmayın ama komik geldi nedense.hiç böyle birşey duymamıştım,herkes kendi odasında yatsın canım o ne öyle yapış yapış bir ilişki.bence alın karşınıza konuşun,bu durumdan hoşlanmadığınzı belirtin.eğer sert cümleler kurmazsanız kırıcı olmazsınız zaten.valla benim pek katlanabileceğim şeyler değil bunlar,Allah kolaylık versin size.

e yuh artık daha neler?k.valideniz şaka gibi gerçekten.hani eşya alması,getirip götürmesi neysede gelip yanınıza falan yatması,çorabının sizin yastığınızın altından çıkması çok garip ve kusura bakmayın ama komik geldi nedense.hiç böyle birşey duymamıştım,herkes kendi odasında yatsın canım o ne öyle yapış yapış bir ilişki.bence alın karşınıza konuşun,bu durumdan hoşlanmadığınzı belirtin.eğer sert cümleler kurmazsanız kırıcı olmazsınız zaten.valla benim pek katlanabileceğim şeyler değil bunlar,Allah kolaylık versin size.
aynen ya yatak odan senın en özel yerin cok yanlış yatağınızda yatması falan cok ayıp olgun bi anneye hiç yakışmıyo bu tarz davranışlar :20: evet tatlı bi dille uyarabilirsin gerçi bunuda nasıl yapıcaksın bilmiyorum malum yaşlı insanlar en ufak şeye alınıp küsüyolar.. ya da önce eşinle konuş o da rahatsız mı bu durumdan ? eğer rahatsızsa eşinizin konusması daha doğru olur gibi geldi bana insan oğluna küs kalamaz diye düşünüyorum :31:

seninki tam romantik komedi tadında bir kayınvalideymiş canım.hasılat rekorları kırar heralde filmi çekilse'''EYVAH KAYNANAM GELİYOR'''.
yalnız senin bu yatak odası meselesini kan davası haline getirmemen de hoş,genelde böyle bir olayda biz gelinler kaynanayı düşman ilan edebiliyoruz.
bence bu konuyu eşinle konuş,o halletsin.sen konuşursan çok bozulur kayınvaliden.
ama eşine kesin tavrını koy ,halletsin bu sorunu

kayınvaliden konusunda bişi diyemicem de görümcene sende aynısını yap anlar belki.. İzinsiz evinde ne var ne yok kendi evine taşı yada çocukları onun yatağına doldur filan:52:

Sevgili bayanlar beni aslında yatak odası olayı dışındakiler okadarda rahatsız etmiyor senenin 1kaç ayı için eşimin annesini kırmaya değmez diyorum sonuçta kötü niyetli olmadığına bende inanıyorum ama sürekli yatak odamda dolanması buda yetmezmiş gibi yatağıma kendi yatağı gibi kıvrılıp yatması beni çok rahatsız ediyor 15gün raporluydum gündüz gece evde olunca zaten iyice dikkatimi çekti demekki dedim kayınvalidem ben yokkende hep odamda yatıyor belkide karıştıyor ama aynı olaylar budefada devam ederse eşime söyliyeceğim annesini onun uyarması daha makul olur bence; sonuçta ben el kızıyım benim dediğim unutulmaz ama evlada kızsa bile nekadar küs kalabilirki değilmi hepinize çok teşekkür ederim yorumları okurken kimide çok güldüm, kimi gerçekten akıl verir nitelikteydi hepiniz bir harikasınız bayanlar....

canım bence de kırmaya değmez böyle bir konu için. Çünkü kavınveliden köyde yaşıyormuş, köyde genelde yataklar gece serilir sabah kaldırılır. Senin odandaki yetek sürekli serili olduğu için hoşuna gidiyordur hazır yatak uzanıveriyordur. Farklı bir çözüm yolu olarak odalarından birine sürekli serili halde duracak bir yatak koysan ve anne burayı senin için ayarladım gün içinde de istediğin zaman yatabilmen için kaldırmıyorum böylelikle istediğin zaman uzanabilirsin falan desen daha iyi olur bence.

Diğer konuda çok rahatsız olmuyormuşsun zaten. Bu da yine köyde işler imece usulüyle yürüdüğü ve insanlar böyle durumlara alışkın olduğu için kayınvaliden senin rahatsız olabileceğini düşünmemiştir. kayınvaliden yokken de böyle bir sorun olmuyormuş sanırım. öyleyse hiç açma bu konuyu derim ki görümcenle kayınvaliden gittikten sonra aranızda gerginlik olmasın. bu sorunu istersen eşyaların oraya gittiğini öğrendiğin an lazım diye geri isteyebilirsin belki o şekilde anlarlar.

Bence ikisini de kırmadan sorunları bu şekilde çözebilirsin en azından bi dene :)

canım ya geç kalmışsın bence bu saatten sonra ne yapabilirsin hiçbir fikrim yok
böyle şeylerde baştan tavır koymak taraftarıyım ben başlamadan biticekki bir daha yeltenmesin bir kere izin verirsen sınırlarını aşmalarına
bir daha asla sınır çekemezsin

Back
X