Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

emzirmeye devam edicem kısmını tam anlayamadım ama :52:

şu kk'daki 'o onun annesi bakmış büyütmüş' klişesini gerçekten yerle bir etmişsin. takdir ettim.

o 25 yaşına kadar ona bakıp büyüttüyse ki (keyfine doğurduğu için zaten görevi) sen de ölene kadar kadınlık yapıyosun. o onu doğurup bi kere doğum acısı yaşadıysa, sen kocana kim bilir kaç kere çocuk doğurup acı çekiyosun. hey gidi hey... :46:

Sadece dogum acisimi cekicez sanki her derdine ben kosturuyorum bu dediklerim annem icinde gecerli bencillik yapamam ben 8 aylik evliyim sadece 3 ay beraberdik ama cektigimi ben bilirim ayrica kocamin anasina olan borcunu ben odemek zorunda degilim herkes anasinin babasinin evladi analik babalik yapmak veresiye defteri mi hakti borctu olsun

Mevzu kaynanların havada karada gelinle rekabet etmeleri önde oturma hevesi saygı şunlar bunlar bahane.aklı başında görmüş geçirmiş bir kadın gelini için gençtir heveslenir kocasıyla oturmaya, bende zamanında hevesleniyodum diyip kendi arkaya geçmesi.zaten bu mantıkta merhamette olmayan bir kadın her konuda zıpçıktılık yapar bir tek ön koltuk meselesi değildir onun hin beyninde dönen.,aslolan kadınlarımızın kendini saydırmek sevdirmek için oğullarını daha bebeklikten kumandalı yetiştirmeleri ''onu ben doğurdum benim o ''diyen düşünce yapıları hiç değişmiyo.halbuki biz bile kendimize ait değiliz yaradanın emanetiyiz.herkes etrafındakileri böyle görse zaten ne kaynana ne gelin kalır ortada..

Bir de şöyle bir durum var;

Diyelim ki eşim kullanıyor arabayı ve kayınpederim de geliyor bizimle..
Bu durumda iki erkeğin öne oturması uygun geliyor bana..

Arkadaşlarım,
Kaynana-gelin çekişmesi işte her zamanki gibi..
O ön koltuk o kadar başka şeyler temsil ediyor ki kayınvalide için..(sözümüz o tip kayınvalidelere)
Sinir eden bölüm de bu zaten..
Yoksa ben bagajda da giderim,benim için sorun yok :86:

Son cümleye bayıldım yalnız:52:

Yanii ben tabii asla aman ne emek vermiş eşime, aman bakmamış etmemiş demem her annenin öyle böyle emeği vardır. Benim kaynanam da bakıcıya baktırtmış çalışmış çıkınca da durumları gayet iyi olduğundan yine bakıcı tutmuş eve de temizlikçi rahat bir hayatı olmuş hem de çok eşinin işi dolayısıyla ama yine de anne annedir emek harcamıştır, uykusuz kalmıştır. Eşim çok hastalıklar geçirmiş çok hastane gezmişler o zamanlar o yüzden anlaşamasam da anneliğine asla laf etmem. Sadece 9 ay karnında taşıması bile Allah katında çok büyük birşey. Sokağa atanlarda var bu yaşa getirmiş bize eş etmiş. Bizde anne olacağız büyük konuşmak istemem gelinimin aman sen ne yaptın ki oğluna demesini hele hiç istemem. Amaa kıskançlığa sonuna kadar karşıyım ve bunu engellerim. Eşim ben anlaşamasaydım bile ailesiyle görüşebilirdi asla kesmezdim ama bizim de ayrı bir aile olduğumuzu artık biraz ikinci planda olduklarını bilmeleri gerekir.

Bir de şöyle bir durum var;

Diyelim ki eşim kullanıyor arabayı ve kayınpederim de geliyor bizimle..
Bu durumda iki erkeğin öne oturması uygun geliyor bana..

Arkadaşlarım,
Kaynana-gelin çekişmesi işte her zamanki gibi..
O ön koltuk o kadar başka şeyler temsil ediyor ki kayınvalide için..(sözümüz o tip kayınvalidelere)
Sinir eden bölüm de bu zaten..
Yoksa ben bagajda da giderim,benim için sorun yok :86:

evet aynen canım. Eşimin yanına babası oturur ben elimle oturturum ayrıca kardeşim ya da onun kardeşi de oturabilir erkek erkeğe muhabbet açısından. Mesela ama dayımla yola çıkardık bekarken ben memlekete giderken erkek kardeşim öne otururdu dayım öyle istersi yani siz bayanlar muhabbet edersiniz arkaya oturun derdi yengem bozulurdu bunu da anlamazdım mesela.

Son cümleye bayıldım yalnız:52:

:9::9::9:
İşte diyorum ya,mesele ön koltuk arka koltuk meselesi değil..
Israrla oğlunun yanına ön koltuğa oturan kayınvalidenin,ısrarla ve ısrarla vermek istediği mesaj..
Hoş değil :19:

değil öne oturma merakı,kendi arabalarını bize verdi kayınvalidemler.kayınpederim bile oturmuyor öne.halbuki benim babam eşimin yanına öne geçer hep,bizde böyledir babalar öne geçer diyorum.eşim de takılıyor biz göçmeniz avrupa görmüşüz ondan diyor :))

Kızlar iki saat kapattık neti coşmussunuz.

Sonunda beni anlayanlar çıkmış meydana.
Yazdıklarınızı okudum ya daha bir ateşlandim.
Kaynanmla çıksak da öne bir kurulsam onun yaptığı gibi:)))))

Kayınvalidemin öne oturma merakı varsa benimde arkaya oturduğum zaman mide bulantım var :) :P:9:

Aynen canım.

Pazar günü yolda fazla konuşmadım.Midem bulanıyo hesabı.Arabada kötü oluyorum havalarına girdim:))))

Ama çok da yalan sayılmaz.Hafif bir baş ağrısı oluyo bende

benim kayınvalide ben olduğumzaman ön koltuğa koşar hemen
ama eltime aynı şeyi yapmıyor eltimden önce arabadaysa iner ona verir ön koltuğu önde kayınpederim oturuyorsa bile sen arkaya geç diye adamı indirir ön koltuktan
bu daha can sıkıcı bir durum

ama eltime aynı şeyi yapmıyor eltimden önce arabadaysa iner ona verir ön koltuğu önde kayınpederim oturuyorsa bile sen arkaya geç diye adamı indirir ön koltuktan

kayınvalide avukatları gelsin bunu yorumlasın şimdi. bu ne kadar ayıp bişey. böyle ayrımcılık olur mu? hadi öbür gelini senden çok seviyo anladık, bir oğlunu da birinden çok seviyo bu kadın? bi sorsan keşke neden böyle davranıyosunuz diye, ya da eşin ne diyo bu duruma?

Hakikaten can sıkıcıymış.
Acaba eltinden korkuyor mu??
Eltin senden büyük mü yada senden önce mi evlenmiş?

kayınvalide avukatları gelsin bunu yorumlasın şimdi. bu ne kadar ayıp bişey. böyle ayrımcılık olur mu? hadi öbür gelini senden çok seviyo anladık, bir oğlunu da birinden çok seviyo bu kadın? bi sorsan keşke neden böyle davranıyosunuz diye, ya da eşin ne diyo bu duruma?

eşim hiç karışmaz kayınvalidemle aramızdaki sorunlara
bencede kaynımı daha çok seviyor
eltimi benden çok sevdiğinden değilde nedense ondan çekinir bu arada eltim benden sonra evlendi yani büyük gelin benim ama küçükten çekiniyor nedense

Benimki oturuyorsa bile kalkar bana yer verir ki bu kadar iktidar sevdalısı bir insan için çok anormal bir durum, ama otursaydı da çok takmazdım herhalde... Bir sağlık problemi filan yoksa ortada ne önemi var, o daha büyük o otursun tabi.

araba bızımde şoför koltugunda da eşim varsa benden başka kımse oturamaz..
buna cesarette edemez.. kayınpederımde dahıl.
onlarla bı yere gıdıosak kı alt katımda oturur kendılerı arkaya kurulurlar karı koca.. yanlarında da bızım oğlan..:45:

ay ne saçma koca koca kadınlar neyin peşindeler allahım yaa benm kayınvalidem kayınpederimde ben varken hemen arkaya geçerler nişanlıyız bide onların arbasıyla çıkıyoruz dışarıya!!

Back
X