kayinvalidemin bebegime yedirdikleri

Allah YARDIMCINIZ olsun öylesi daha zor. Bizimki de ne verilse yiyor şimdilik ama bakalım ilerde nasıl olacak. Kizima kayinvalidem bakmiycak kizim bakıciya alisana kadar burda sonra gidecek inşallah.
ya valla zor isler..ama cocugunuza o bakiyorsa bildigini okur gibime geliyor..buarada benim oglum 3 yasinda ve bogazi cok kotu oldugu icin yesinde ne yerse artik diye avutuyorum kendimi...yanlis biliyorum ama gelisme cagi oldugu icin korkuyorum ister istemez..40 saat ac kalsa genede aciktim demez kendisi..paket gidayi ne kadar frenlemeye calissamda bi zamandan sonra onune gecemedim ben maalesef.

hic birseyi yapmaya usenmem, hersey yeterki yesin diye yaparim..ama o yaptigimi degilde sacma sapan birsey yemek ister...aahhh bu konudan cok muzdaribim maalesef.

ben buyuk kizimda doktorlari xok dinledim herseyi kitabina uygun yaptim, bisey vermedim eline. sonuc:hicbisey yemeyen mizmiz, puturluye 3 yasinda anca gecen ciliz bir cocuk

kucuk 8 aya girecek herseyi veriyorum eline, herseyden yediriyorum

Ben kizima yoğurdunu bile inet sütünden yapamiyorum keçi sütünden her gün taze taze yoğurt mayaliyorum çorbasının yağını bile aaydından getirttim. Ben böyle dikkat ederken onun öyle yapması hem canımı sıkıyor hem de içimi acitiyor. Yavrum da sesini çıkarmadan yiyor. Sert tepki versem inaniaz alıngan biri kesin küser.
Benim kizima o aylardayken yemeklerin suyundan, taze mayalanmis yogurt, meyve pureleri falan veriyorduk. Hiç hazir gida vermedim. Kvinizi uyarin anlamiyorsa da sertlesin. Saglik bu hem de minicik bir yavrunun sagligi

Eline birşey verilir ama bu öyle sağlıksız katkı maddeli şeyler olmaz. Ben eline meyve veriyorum. Aşırıya kacmayacak şekilde o da herşeyin tadını alsın yabancı lmasin diye
ben buyuk kizimda doktorlari xok dinledim herseyi kitabina uygun yaptim, bisey vermedim eline. sonuc:hicbisey yemeyen mizmiz, puturluye 3 yasinda anca gecen ciliz bir cocuk

kucuk 8 aya girecek herseyi veriyorum eline, herseyden yediriyorum
u

Kayinvalidenizi evden gönderin bence artık. .yada bakiciniz konussun bioist hanim liste yaptı vs diye hatta sizin yanınızda desin ki ben bu şekilde cocugunuza düzen kuramam calisamam falan desin sizde esinizle annesiyle konuşup bak bakıcı da rahatsız olmuş yapma ben ona liste verdim gerekeni yapsın nerden bulcaz yeni bakiciyi doye konuşun.

bu kadar erken bu tür gıdalara alışan çocukları sonra yemek yemeye alıştırmak çok zor olur..hem 8 aylık ne demek ya bisküvi vs.. kesin ve net bir dille konuşun eşinizde yanınızda olsun destek çıksın size..
çorba yedirebilir her türlü ,meyve versin eline madem..

benim kendi annem büyük oğlumun 1.yaş gününde meyve suyu içirmeye çalışıyordu ..direk aldım elinden sakın dedim ne yapıyorsun.. ne olcak ki bi kere içse diyo .. dedim olmaz yasak henüz çok erken bu tür şeylerle tanışması için küçük..zaten ileride önüne geçemeyeceğiz istediklerini yiyecekler..

rahmetli babaannem bebek 40 ı çıktımı eline ekmek ver yemesede kokusundan karnı doyar derdi

Aslinda 7 ayliktan snra cocuk yavas yavas ogrenmesi lazim yemek yemeyi.
Sadece sut icmesi gerek diye bi kural yok, cunku her ay annenin sutundeki faydali besleyici oranlar dusuyor. Bi zaman snra sirf anne sutu yetersiz gelir.
Ama tabi burda sorun kvnizin bebeginize abur cubur vermesi. Belkide aciktigini dusundugu icin veriyordur kadin onlari.
Siz isteyken neler yemesini soyluyorsunz?

Çok gıcık ya, ne faydası varmış aman bunlar pirinç unuyla çocuk büyüten anneler, şimdi ki anneler bilinçli eskiler şişman olunca sağlıklı olduğunu düşünüp basıyorlardı nişastayı

8 aylık bebeğin hiçbir hazır gıda tüketmemesi lazım, erken ergenlğe kadar yolu var, ciddi bir konu bu, kızınızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyin.
sebze çorbaları, meyveler, peynir, yumurta sarısı, yoğurt yedirin 8. aydan itibaren yavaş yavaş beyaz ve kırmızı ete geçebilirsiniz

Aslinda 7 ayliktan snra cocuk yavas yavas ogrenmesi lazim yemek yemeyi.
Sadece sut icmesi gerek diye bi kural yok, cunku her ay annenin sutundeki faydali besleyici oranlar dusuyor. Bi zaman snra sirf anne sutu yetersiz gelir.
Ama tabi burda sorun kvnizin bebeginize abur cubur vermesi. Belkide aciktigini dusundugu icin veriyordur kadin onlari.
Siz isteyken neler yemesini soyluyorsunz?
hayır aciktigi için degil. Mesela az önce çay iciyoruz gofret vardı tabakta kızım da uzandı bakıyordu hemen alıpeline vermeye kkalktı bi tane ben de anne hayır veremiyoruz dedim geri koydu biz yerken canı çekermiş o yüzden vermek istemiş. Her yedigimizden nasıl veririz bebeğe. Kızım sonunda akşamkakasini yapabildi ama ggörünce icim parçalandı sindiremedigi herşeyi çıkarmis. :KK43: ben aciktigi zaman yiyecegi seyleri hazirlayip gidiyorum yogurt mayalanmis meyveleri yikanmis corba malzemeleri hazirlanmis sekilde birakiyorum. daha da doymazsa zaten derin dondurucuda sagilmis bir suru sut var onlrdn da verebilir. Onlari yediriyor ve uzerine de olur olmadik seylerden yediriyor.

Son düzenleme:
Kaynanam küçükken de hazır mamayla buyutmuş cocuklarini çalıştığı icin nobetteyken kayinbabam bbakmış yeri gelmiş.
Çok gıcık ya, ne faydası varmış aman bunlar pirinç unuyla çocuk büyüten anneler, şimdi ki anneler bilinçli eskiler şişman olunca sağlıklı olduğunu düşünüp basıyorlardı nişastayı

bir süre evde paketli ürün bulundurmayın

yaşlılarda çocuğun büyüklüğü kavramı yok benimki 3 aylık bebeğe çikolata ver demişti yani

oğlum tatlı bir şeyler yemeği kreşte öğrendi; ilk gofret vs si 2 yaşının üstünde yedi; bir şey kaybetmedi bence; halen bile tatlı değil tuzlu yiyecekleri tercih eder; abur cuburu kuru meyve; ceviz badem vs

Daha çok küçük değil mi ya :KK64: Bence annecim lütfen seninde torunun bak yazık kabız olmuş biliyorum seviniyorsun ama lütfen verme bir daha diyin inşallah gizli gizli vermez.Ekmek olabilir zaten kocaman yiyemezde hazır gıdalardan uzak durun ilerde alerjik bir bünyesi olabilir Allah korusun

Zaten alerji sorunumuz var o yüzden doktor kontrolünde geçtik ek besinlere bunu defalarca anlattım ama pek önemsemiyor. İlaç konusunda da benim tam zittim ben antibiyotik ve benzeri ilaçlar veriyorum o ise kullanmamız gerektiğini hatta arada benim de almam gerektiğini sütümden ona geçeceğini söylüyor. Yani çok çelişkili bir durumdayız.
Daha çok küçük değil mi ya :KK64: Bence annecim lütfen seninde torunun bak yazık kabız olmuş biliyorum seviniyorsun ama lütfen verme bir daha diyin inşallah gizli gizli vermez.Ekmek olabilir zaten kocaman yiyemezde hazır gıdalardan uzak durun ilerde alerjik bir bünyesi olabilir Allah korusun

Gün içindeki ek gıdayi siz hazırlayıp üstüne saatlerini de not ederek dolaba bırakıp gidin. Doktorun verdiği listeye göre yaptım sana da kolaylik annecim diyin. KV bildiğini okuyamaz kusura bakmayacak. 8 aylık bebeğe bisküvi mi verilir hazır gıda. Yazık değil mi şeker yükleniyor. İlerde daha da zorlanmadan halletmelisiniz. Onunla patates kızartması sizinle sebze yiyerek olmaz.

Eve hazır bişey almeyın..çocgun emmesi için meyve fileleri var ecine koysun emsin çocuk yada ev yapımı yogurt yedirsin..

Bebegin iyi emiyorsa kolay kolay emmekten vazgecmez canim, ama bu yemek konusu cok sorun oluyor. Cocuga yemek yedirxem, biri geliyo koskoca seftaliyi yediriyo ya da çikolatayi, cocuk doyuyo corba icmiyo. Buyuk kizimda engel olamadim, ama ikincide insaallah tavrımı koycam. Hala da verirse artik cocuga o baktigi icin yapcak bi sey yok gibi. Sen kendin saglikli atistirnaliklar hazirlayip birakabilirsin. Bunlari verin diye. Ev yapimi biskuvi, bebek keki, hurmali toplar vs.

8 aylık çocuğa püre yedirmek gerekmiyor.
Sonrasında çiğneme ve hazmetme özelliğini kaybediyor çocuklar yoksa.

Ekmeği eline alıp yemesi de güzel ayrıca.

Kv.nizin hatası, sizin üzerinizde durmanız gereken hazır gıda.. Şimdi çok erken.
Bir süre sonra zaten kontrolden çıkıyorlar :)

Yine hazır bir gıda belki ama kabızlık olunca bize iyi geliyordu. Yulaflı karışık meyve püresi. Yediği bisküviler yüzünden olduğunu anlatın kv nize.

Back
X