Kayınvalidemin bizimle oturmak için sürekli baski yapması.

Eşiniz beyefendi açacak telefonu annesine, "anne başka insanlardan duyuyoruz, böyle bir şey yok diyoruz insanlar da şaşırıyor bu yaptığınıza! Yeter artık lütfen bu tuhaf planlardan vaz geçin, birlikte yaşamayı düşünmüyoruz, böyle bir zamanda ev ev üstüne olmaz. Özledikçe gelip gidiyoruz zaten. İnsanlara bizden habersiz böyle hayali hikayeler anlatmaktan vaz geç artık "diyecek

Ben erkek ailelerinin evli oğluna yerleşme planlarının bu zamanda bu kadar çok olduğunu bu yaşımda burada görüp hayretler içerisinde kalıyorum

Öğretmen çiftmişsiniz, alın karşınıza konuşun uygun bir şekilde." Kesin ve net böyle bir düşüncemiz yok bizim. Sürekli insanlara açıklama yapmak zorunda bırakmayın artık bizi." konulu ciddi bir konuşma yapın ailece. Demek ki siz sustukça mutlu oluyorlar "olacak bu iş" diyerek :(

Kavga bile etti ailesiyle eşim dugun oncesi asla boyle bir konu gecmedi aramizda
Tek çozum eşinizle birlikte gideceksiniz yüzyüze net bir şekilde istemediğinizi nedenleri ile anlatacaksınız yuzlerine .Hâlâ gelmek isterlerse de şaşırtıcı olur.

E esinizde hayir diyomus ya neden takiyosunuz her lafi gectiginde istemiyoruz diyin zorla yerlesecek halleri yok ya zorla gelirlerse esiniz gonderemezse evi terk edersiniz biaey yaparsiniz yani kimse kimsenin evine zorla yerlesemez yada buyuk bir kavga çıkartın tamamen gorusmeyi kesin

erkek ailelerindeki bu beraber yaşayalım sevdasını hiç anlamıyorum. hep birlikteyken açın konuyu konuşun akrabalardan duyuyoruz birlikte yaşamak istiyormuşsunuz bu mümkün değil, şu an tatlı tatlı gelip gidiyoruz birbirimize, üst üste bir yaşam sağlık sorunu vs olmadan kabul edilecek bir durum değil diye anlatın. umarım anlarlar.

Bence artık sizin de kibarligi elden bırakıp sert çıkmaniz lazım taşınma olayı zaten mantık dışı ama herşeyden öte sürekli size gelip kalmalari da saçma hem yeni evliyiz diyorsunuz hemde çalışan bir bayansiniz insan eve gelince affedersiniz ama sudyene bile tahammül edemiyor nasıl rahat ediyorsunuz ben olsam direk derdim sürekli olarak geliyorsunuz ben rahat edemiyorum akşam olunca soyunup dokunup kocamla oturamiyorum rahatsız oluyorum biraz mesafe koyalım lütfen derdim ne kadar anlayışsız insanlar

Ama bu eşinle konusup onun halledeceği bi mesele..biz bişi yapamayız cunku sen bişi yapamazsın

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Illa Ankaraya gelmek istiyorsa ayrı ev tutsun otursun kimse kimseye yük olmaz en temizi

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Selam benim kayınvalide de bana dile getiriyordu bende duymamazlıktan geliyordum. Bu arada 13 senelik evliyim. Kayınvalide birgun bana dedik oğlumla konuştuk beraber oturucaz dedi sözde eşim kabul etmiş. Bana dedidiki biz seninle geciniriz çok sinirlendim oan ve ona dönüp biz seninle yapamayız hicbirsekilde gecinemeyiz dedim. Çok şaşırdı benden böyle tepki beklemiyordu. Sonra eşimle kavga ettim. Çünkü yaşanacak insan değil benim ailem gurbette benim akrabalarım var onlar gelince hep surat yapar sonra görümce de bizden cikimicak biliyorum. Olmaz ya maşallah benden dinç kadın bence kendin cevabını ver sana da söylüyorsa kesinlikle red et. Ev üstüne ev olmaz.

Esin halletmesi lazım çünkü ona güvenip geliyorlar.
Benim şimdi kaynanam çocuğu görmeye gelecek daha esim gelmeden 1 ay önce yolunu yapmaya başladı.
Dedimki ona torununu görme hakkı var ama gelip adabiyla oturacak burnunu birşeye sokmayacak.
Söyleymis böyleymiş sürekli bana laf atmayacak önüne konunani yesin ses cikarmadan kimse ona gelmesin demiyor dedim.
Eğer dedim bana karismaya laf sokmaya sürekli emir eri gibi davranirsa odadan çıkmam dedim.
Tmm dedi bakalim.
İnsan adabiyla durur yaa kendilerini ne sanıyorlarsa.
İnsan esinin annesi geliyor diye niye gerilsin?
Gerim gerim geriliyorum.
Çünkü huzursuz.

Back
X