Kayınvalidemin bizimle oturmak için sürekli baski yapması.

İstedikleri kadar baskı yapsınlar ne çıkar, kapıya mı dayancaklar?
Eşinizle birlikte, kesin bir dille böyle bir niyetiniz olmadığını söyleyin, başkasından duyduğunuz bu söylemlerden rahatsız olduğunuzu belirtin, kapatsınlar konuyu.
Ayrıca Balıkesir canım memleketim😊

zaten çoğu kv kendi kv si zamanında çektirdiği için, ben çektim o da çeksin diye gelinine yükleniyor. intikam alıyorlar sanki bu şekilde. ama çok yanlış.
aksine sana yapılan kötü muameleyi yapma da o olumsuz döngüyü kır.
Daha yeni bir konu geçti kayınvalidemle aramızda, istediği birşey olmayınca bizim zamanımızda böyle değildi diye başlıyor 💆 ben şöyle yapmıştım, kayınvalidem böyle demişti diye devam ediyor.
Benden aynı performansı göremeyince her seferinde hayal kırıklığına uğruyor kadın,on yıldır alışamadı bu duruma.
İntikam almak değil belki niyeti ama artık onların zamanında yaşamadığımızı kabullenemiyor bir türlü.

Benim kv kırıyor çok şükür. O kadar çekmiş ki kv sinden. Kadın bundan 30 35 sene öncesinde sezaryen olmuş 10 gün yoğun bakımda kalmış. Hastaneden eve geldiğinde ertesi gün kadını eşek arabasına bindirip tarlaya yollamış. Ameliyat falan anlamam ben tek doğuran sen misin demiş bir de.

bu insanlık suçu resmen :(

Aynı şehirde nasıl yatılı kalınıyor benim aklım almıyor. Kimse demiyor mu biz ergen miyiz pijama partisi mi yapıyoruz şu an bu evde ne yaşanıyor diye?

inan bana sokağın bir taraifında görümcem diğer tarafında eltim oturdular bir süre , onlar bile birbirlerinde yatılı kalırlardı ,

pijamayla bile birbirlerine gidip gelebilirler düşün o kadar yakın ,

bizimkiler ( kv KP ) birde ellerinde poşet direk kalmaya gelirlerdi , haberimiz bile olmazdı , birkere aradılar biz gezmedeyiz

eee biz size geldik ( cuma akşamı birde ) yatılı neredesiniz ne işiniz var orda diyorlar birde ,:sinirli::sinirli::kızgın::kızgın:

kıyamet sebebi , ama işte o son kalmaları oldu , artık nasıl davrandıgımı sen düşün :rapci::KK71::KK71:

Daha yeni bir konu geçti kayınvalidemle aramızda, istediği birşey olmayınca bizim zamanımızda böyle değildi diye başlıyor 💆 ben şöyle yapmıştım, kayınvalidem böyle demişti diye devam ediyor.
Benden aynı performansı göremeyince her seferinde hayal kırıklığına uğruyor kadın,on yıldır alışamadı bu duruma.
İntikam almak değil belki niyeti ama artık onların zamanında yaşamadığımızı kabullenemiyor bir türlü.

ya bi de herkes ayrı bir kişilik, yaşam şartları değişiyor. hiçbir şey aynı değil ki.
aynı şekilde davranmak çok anlamsız.

inan bana sokağın bir taraifında görümcem diğer tarafında eltim oturdular bir süre , onlar bile birbirlerinde yatılı kalırlardı ,

pijamayla bile birbirlerine gidip gelebilirler düşün o kadar yakın ,

bizimkiler ( kv KP ) birde ellerinde poşet direk kalmaya gelirlerdi , haberimiz bile olmazdı , birkere aradılar biz gezmedeyiz

eee biz size geldik ( cuma akşamı birde ) yatılı neredesiniz ne işiniz var orda diyorlar birde ,:sinirli::sinirli::kızgın::kızgın:

kıyamet sebebi , ama işte o son kalmaları oldu , artık nasıl davrandıgımı sen düşün :rapci::KK71::KK71:
İyi olmuş bu ne saygısızlık ya

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Ankaraya oğlanın yanına taşınacağız derken acaba şehir olarak belirtmek istemiş olabilir mi ? eğer değilse akıl alcak gibi değil yani kafasına göre yerleşme planı yapmaları...
Bence siz konuya dahil olmadan çözümü direk eşiniz bulsun konuşsun..
Hatta gelipte size konuyu acıcak olurlarsa taktik olarak direk size bu mevki yakınından ev bakalım der geçersiniz..en azından size yerleşme düşüncesini söylemekte tereddüt ederler belki...İstemediğinizi anlamaları lazım yoksa bu emri vaki sürer daha...

Yani hayır dersiniz olmaz dersiniz yapışacak halleri yok açık açık kabul etmiyorum kimseyle evimde yaşayamam deyin . Telefonlarını açmayın eşinize açık açık eve kabul etmeyeceğinizi

konuyu açıp gitmek olmaz konu sahbi , ne yaptın ne oldu bize bilgi ver
:olamaz:
Tüm gün çalışıyordum anca fırsat buluyorum kusura bakmayın,🙏 ne yaptım eşimle zaten sürekli konuşuyoruz bunu beklemede,tetikteyiz🙄😂
Ne yapacagimi çok bilemez gibiyim,inanın laftan anlamıyorlar

Tüm gün çalışıyordum anca fırsat buluyorum kusura bakmayın,🙏 ne yaptım eşimle zaten sürekli konuşuyoruz bunu beklemede,tetikteyiz🙄😂
Ne yapacagimi çok bilemez gibiyim,inanın laftan anlamıyorlar
Eşiniz yaninizdaysa çözersiniz elbet

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Buz eşimle bu konuları evlenmeden önce konuştuk. Aile büyüklerden biri yalnız kalmadığı sürece ya da ikisi de hayattayken bakıma muhtaç değillerse böyle bir şey düşünmeyecegimizi bu durumlar gerceklesirse de çok yakınımızda ev tutmayı planlıyoruz. Alt kat üst kat karşı daire gibi çok yakın. En son seçenek aynı evi paylaşmak. Bize ihtiyaçları olduğu sürece aynı evi paylaşmaya da soğuk bakmıyorum. Ancak sizin durum baya rahatsız edici

duyduğum en saçma şeyler listesinde kendine yer bulur bu.
niye istiyorlar bunu? muhtaçlık da yok oğulları da açık açık istemiyorum derken? amaç ne yani? eşinizin bir tahmini var mı?

duyduğum en saçma şeyler listesinde kendine yer bulur bu.
niye istiyorlar bunu? muhtaçlık da yok oğulları da açık açık istemiyorum derken? amaç ne yani? eşinizin bir tahmini var mı?
Kendi evlerinden ayri tutulan eve verilen paraya yazık gözüyle bakıyorlar ne de olsa bizim büyük evimiz var o kadar oda boşuna, boş duruyor mantiğindalar..Ama ben ve eşim de aynı zamanda evde de sürekli çalışan insanlarız o yüzden ayriyetten çalışma odamız var ve de fazladan çocuk odası ve kucuk bir camasir odam var.Yani ne olursa olsun düzenini bozamam bende

cok enteresanmis ya,

e sizin yaninizda bu muhabbet donmuyor mu, siz ben o tarz bir seyi kabul etmem deyince ne diyorlar karsilik olarak?

Habersiz misafirlik durumu da tam nasil oluyor? Yani hic mi kapida kalmadilar bugune kadar, hic mi sizin planiniz olduguna denk gelmediler. Bana habersiz gelen direk kapida kalir da o yuzden sotuyorum.

Ya da baska misafir agirlayacaksiniz o haftasonu, yeterince yatak yok, ne olacak? Cok enteresan geldi bana cat kapi gelmeye cesaret edebilmeleri.

cok enteresanmis ya,

e sizin yaninizda bu muhabbet donmuyor mu, siz ben o tarz bir seyi kabul etmem deyince ne diyorlar karsilik olarak?

Habersiz misafirlik durumu da tam nasil oluyor? Yani hic mi kapida kalmadilar bugune kadar, hic mi sizin planiniz olduguna denk gelmediler. Bana habersiz gelen direk kapida kalir da o yuzden sotuyorum.

Ya da baska misafir agirlayacaksiniz o haftasonu, yeterince yatak yok, ne olacak? Cok enteresan geldi bana cat kapi gelmeye cesaret edebilmeleri.
Evet bencede enteresan ama bazı şeyler bazı insanlara çok normal geliyor .Ben mesela kahve içmeye bile gidecek olsam bir gün önceden haber veririm en kötü ihtimalle .Belki evi müsait değil,belki temizlik yapacak ,ortalık dağınık toplayacak ,belki başka misafiri gelecek ,ona hazırlık yapacak ,belki hasta ..İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz.Bu da kültür .Benim de eşimin sülalesi böyle .Hiç haber vermeden çıkıp akşam 4 de geliyorlar mesela yemeğe kalıyorlar .Ya da sabah çıkıp geliyorlar kahvalti ,akşam yemeği ,çay yapıp gidiyorlar.Biz de ayıptır .Kahvaltıya gelindiyse o da davetli ya da haberli gelinir bir kahve icilip üstüne kalkılır ama bunlar akşama kadar gitmiyor .Sadece kayınvalide ,kayınpeder değil .Bütün akrabalari öyle .Demekki onlar için bu bir kültür dedim .Birkaç kere yemek koymadım .Evde bir şey yok dedim.Bir kere halası çıktı geldi .Kapıdan döndü .Habersiz Cat kapı çıkmış gelmiş akşama 5 de.Yemege kalacakmış .Kayinvalideme postaladim .Alınmış bana beni kabul etmedi diye ama.bir daha da gelmedi .

Evet bencede enteresan ama bazı şeyler bazı insanlara çok normal geliyor .Ben mesela kahve içmeye bile gidecek olsam bir gün önceden haber veririm en kötü ihtimalle .Belki evi müsait değil,belki temizlik yapacak ,ortalık dağınık toplayacak ,belki başka misafiri gelecek ,ona hazırlık yapacak ,belki hasta ..İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz.Bu da kültür .Benim de eşimin sülalesi böyle .Hiç haber vermeden çıkıp akşam 4 de geliyorlar mesela yemeğe kalıyorlar .Ya da sabah çıkıp geliyorlar kahvalti ,akşam yemeği ,çay yapıp gidiyorlar.Biz de ayıptır .Kahvaltıya gelindiyse o da davetli ya da haberli gelinir bir kahve icilip üstüne kalkılır ama bunlar akşama kadar gitmiyor .Sadece kayınvalide ,kayınpeder değil .Bütün akrabalari öyle .Demekki onlar için bu bir kültür dedim .Birkaç kere yemek koymadım .Evde bir şey yok dedim.Bir kere halası çıktı geldi .Kapıdan döndü .Habersiz Cat kapı çıkmış gelmiş akşama 5 de.Yemege kalacakmış .Kayinvalideme postaladim .Alınmış bana beni kabul etmedi diye ama.bir daha da gelmedi .

cok degisik ya,
iyi etmissin,
yani tepki olarak degil, aksam 5 de gelen benim evde olsa olsa makarna yer yani.

hayir bir de sehirlerarasi habersiz gelmeyi aklim hic almadi.

eskiden annemi hatirliyorum da, kim gelirse sofra kurardi, dusun babam camiye diye gidiyor, donuste takmis koluna bir arkadasini geliyor, annem de artik evde ne varsa hazirlayip onlerine koyuyor. Dedigin gibi belki kultur, belki o zamanin hayat sartlari, neyse ne...
Bugun calisan bir cift bu sekilde misafir kabul edemez yani, yok oyle bir luks kimsede.

Küçük bir cinnet her şeyi çözer.
Istemediginizi NET şekilde söylerseniz kimse evizine zorla gelip oturamaz.
Siz kalp kırılmasın, kimseyle kötü olmayın istiyorsunuz ama güzellikle laftan anlamayan insana sert çıkmak gerekir.
Eşiniz de arkanızdaysa dert etmeyin kendinize. Insanlarla aranızı bozmaktan da bu kadar korkmayın.

Ya ben bu kayinvalideleri hiç anlamadım anlayamayacagim da benimde iki oğlum var insanın kendi evinden daha rahat bir yer olamaz hele de evli bir kız ya da erkek çocuğunun yanında ben sağlıklı olduğum sürece yanlızda olsam evimden başka yerde yasamak istemem nasıl bir kafaları var sizinki ayrı bir garip oğlun istemiyor işte dahabne zorluyosun herkes evinde olsun tatlı olsun asla taviz vermeyin halanizi aradiysa sizde eşinize söyleyin arayıp kesin bir dille asla istemediğini söylesin bu ne hadsizlik yaa

Back
X