Kayınvalidemin bizimle oturmak için sürekli baski yapması.

Neden sizle yaşamak istediklerini ben soyleyim : ya paraları az kira odemektense sizin evde bedava yasıcaklar yada paraları var ama cok cimri tipler odememek icin sizle kalmak islerine geliyo
2. Neden ev işleri hazır yemek temizlik icin sizi kullanmak hoca hanım
Haftasonu bile yemeği temizliği sana yıksalar onlara kar olur
Bu tip erkek anaları babalarını iyi bilirim
Kesin çok da rahat pişkin yüzsüz kimselerdir

Halama bize tasinacaginizi söylemişsiniz bizim neden haberimiz yok fiye baslar gayet sert bir dille boyle bir seyin asla olamayacagini soylerdim.
Insan Balıkesir'de yasayip Ankara'ya gitmek ister mi ya?

Allah böyle vizyonsuz insanlardan korusun gerçekten .Yorumlara bakıyorum da yeni nesil öyle değil en azından ama benim annem de öyle değil .

Benim kayinvalide de öyle .Zihniyet böyle .Hep kayınvalidesi ,kayinbabasi gorumceleri ,kaybı ile yaşamış .Hem bundan şikayet edip durur hem de biz teklif etsek hiç itiraz etmez gelir bizim eve yerleşir .Geçenlerde kızı bizi çağırdı yemeğe kayınvalide de geldi .Görseniz yeni gelin gibi iş yapti.Hic oturmadı .Yanımıza bile gelmedi .Sonra da işler bitince geldi bir köşede besleme gibi oturdu sandalyede .

Bizim eve gelince de baş köşeye kurulur hanimaga gibi.Kadinin oturusu ,bakışları bile değişiyor .Bir de gelip bizim evde kalmak ister .O halini gorunce görümcemde daha da sinir oldum.

Allah böyle vizyonsuz insanlardan korusun gerçekten .Yorumlara bakıyorum da yeni nesil öyle değil en azından ama benim annem de öyle değil .

Benim kayinvalide de öyle .Zihniyet böyle .Hep kayınvalidesi ,kayinbabasi gorumceleri ,kaybı ile yaşamış .Hem bundan şikayet edip durur hem de biz teklif etsek hiç itiraz etmez gelir bizim eve yerleşir .Geçenlerde kızı bizi çağırdı yemeğe kayınvalide de geldi .Görseniz yeni gelin gibi iş yapti.Hic oturmadı .Yanımıza bile gelmedi .Sonra da işler bitince geldi bir köşede besleme gibi oturdu sandalyede .

Bizim eve gelince de baş köşeye kurulur hanimaga gibi.Kadinin oturusu ,bakışları bile değişiyor .Bir de gelip bizim evde kalmak ister .O halini gorunce görümcemde daha da sinir oldum.
Sizde o kadın gelince ona iş yukleyin şunu getir bunu götür gibi.
Kızında besleme, gelinde hanimaga 😡yok öyle bı dünya.

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
asla kabul etmeyin. sonra çok ağlarsınız. eşinize bu durumu asla kabul etmeyeceğini ve kendi anne ve babanın bize taşınmasını kabul eder miydin diye sor. Bu kaynanalar da iyice yoldan çıktı. Herkes bezmiş nedir bunlardan çekilenler ya dünya sanki onlara dönüyor. otursun aşşaa gerildim ya

Kendi evlerinden ayri tutulan eve verilen paraya yazık gözüyle bakıyorlar ne de olsa bizim büyük evimiz var o kadar oda boşuna, boş duruyor mantiğindalar..Ama ben ve eşim de aynı zamanda evde de sürekli çalışan insanlarız o yüzden ayriyetten çalışma odamız var ve de fazladan çocuk odası ve kucuk bir camasir odam var.Yani ne olursa olsun düzenini bozamam bende
ister çalışma odası yapın ister boş dursun, paşa gönlünüz bilir valla. evlerinde oda boş diye taşınmak neymiş :olamaz: Asla geri adım atmayın, eşiniz de aynı fikirde neyse ki, bir de onunla uğraşmanız gerekmiyor

Konu sahibi siz suçlusunuz. Neden biliyor musunuz? İki yüzlü davranıyorsunuz.
Tepkiniz yok.
Anca eşinize ve kendinize.
Ama onlar arkanızdan sizin ailenize biz Ankara’ya yanlarına tasıncaz diyebiliyor.
Sizin bir tarzınız duruşunuz yok.
Anca burada arkalarından konuşuyorsunuz.

Benim kaynanam daha evlenmeden bu muhabbeti yaptı yüzüme ihihi diyip susmadım.

Seninle aynı evde yaşamam. Bu şimdide böyle, ileride de böyle olacak. Asla birlikte yaşanmayacak diye suratına söyledim. Bakın arkasından eşime değil :) hayal kuranların yüzüne bizzat söyledim.

Şimdi hiç görüşmüyoruz her yerden engelledik birbirimizi. Dürüst olmam hoşuna gitmemiş :) evlerimiz 5 dk yürüme mesafesi eşim haftada 1 uğruyor biraz oturup geliyor olay bu benle irtibatı yok bitti gitti.

Sorun sizde onlarda değil. Arkalarından da konuşmayın yüzüne söyleyemediğiniz şeyi.

Siz belli ki biraz pasif agresif davranıyorsunuz. Bir gün temelli gelecekler ve yapacağınız en büyük tek şey odanızda eşinize ağlanmak olacak

Benimki de öyle .Şimdi doğum yapacağım sitresi şimdiden sardı .Evime gelir oturur,sözde yardıma gelir .Bütün gece horul horul uyur .Haydi gece uyudu .Bir ihtiyacın var mı diye sormadı.Sabah kalkarım ne bir kahvaltı hazırlamış ne bir çay demlemis .Kuran okuyor ayağını uzatmış ben hem iş yaparım hem de çocuk ağladı mi içerden cart bir ses annesiiiiiiii gel ağlıyor .Kadın sırf eve beni izlemek için ,isime karışmak için geliyor .Bir de eve misafir toplaması çabası ama akillandim .Sadece kendime kızıyorum niye müsade ettim diye .Şimdi boş birakmiycam.,Anne evde iki bebek var kuranini evde oku,gel sen de şunu yap bunu yap diye iş vericem .İşine gelmezse de kapıyı göstereceğim .Kendi gitmiyorsa da ben gideceğim valla .

O halde niye geliyor? Kusura bakma ama pek akillandiğin gibi görünmüyor. Niye boş yere iki çocuk o strese maruz kalsin?

Eşin ile konuş ve annesinin kalmasini istemediğink anlat. Geçen defa his ettiklerini anlat. Anlamiyorsa, lohusa dönemini kendi evinde geçir. Hiç kimse icin değmez kendi rahatindan olmak. O kv'de her işi yapsa bile, halen stres kaynaği olur senin için, geçmişten ötürü. Ne gerek var?

Ben olsam arar anne hayırlı olsun ankaraya geliyormusunuz evi nerden tutunuz bize yakınmı diye sorardım. Böyle bir karar vermenize çok sevindik, ilerde çocuk olunca yardım edersiniz benim içinde iyi olur derdim. İş çıkışı arada yemeğe uğrarız, işimiz olunca çocuğu güvenip bırakabileceğimiz birisinin olması çok iyi olur ne güzel düşünmüşsünüz derdim.
Sizle yaşamayı düşünüyoruz tarzında konuşursa karşılık olarak gülerek ay anne illahi ya ne komik kadınsın, böyle birşeyin mümkün olmadığını sende biliyorsun, anne-baba ile yaşancaksa kendi annem babamı tercih edebilirim anca derim. Gerekirsede geldiklerini eşyalarımı toplayıp gideceğimi onlarda oğullarıyla yaşabileceğini teklif ederdim.

O halde niye geliyor? Kusura bakma ama pek akillandiğin gibi görünmüyor. Niye boş yere iki çocuk o strese maruz kalsin?

Eşin ile konuş ve annesinin kalmasini istemediğink anlat. Geçen defa his ettiklerini anlat. Anlamiyorsa, lohusa dönemini kendi evinde geçir. Hiç kimse icin değmez kendi rahatindan olmak. O kv'de her işi yapsa bile, halen stres kaynaği olur senin için, geçmişten ötürü. Ne gerek var?
O yuzden annemi çağırdım .İki ay annem kalacak .O gidince de ben ihtiyacım olursa seni çağırırım.Dikislerim iyileşti.Yardima ihtiyacım kalmadı diyeceğim.Esime söyledim zaten.Haberi var yaptıklarından ve benim istemediğimden.İlkinde de zaten 3 gün kalıp gitmişti .Ben istesem de kendisi zora gelemiyor.Kalmiyor .

Tepkiniz yok.
Ama onlar arkanızdan sizin ailenize biz Ankara’ya yanlarına tasıncaz diyebiliyor.

Seninle aynı evde yaşamam. Bu şimdide böyle, ileride de böyle olacak. Asla birlikte yaşanmayacak diye suratına söyledim. Bakın arkasından eşime değil :) hayal kuranların yüzüne bizzat söyledim.

Şimdi hiç görüşmüyoruz her yerden engelledik birbirimizi. Dürüst olmam hoşuna gitmemiş :) evlerimiz 5 dk yürüme mesafesi eşim haftada 1 uğruyor biraz oturup geliyor olay bu benle irtibatı yok bitti gitti.

Sorun sizde onlarda değil. Arkalarından da konuşmayın yüzüne söyleyemediğiniz şeyi.

Siz belli ki biraz pasif agresif davranıyorsunuz. Bir gün temelli gelecekler ve yapacağınız en büyük tek şey odanızda eşinize ağlanmak olacak
Gerçekten çok güzel ozetlemissiniz.Ozelestiri yapmam gerekirse tipki ben .Yüzlerine bir şey diyemiyorum arkadan kendimi yiyip bitirip ,eşime carliyorum.

Gerçekten çok güzel ozetlemissiniz.Ozelestiri yapmam gerekirse tipki ben .Yüzlerine bir şey diyemiyorum arkadan kendimi yiyip bitirip ,eşime carliyorum.
Emin olun şuan bile kötüsünüz onlar icin bari yüzüne söyleyin öyle kötü olun.. Eskiden çekinirdim baktım arkamdan planlar yapmaya başlamışlar hayrola siz kimsiniz? Moduna girdim. Benim ailem sizin kararınız der her şeye bizi destekler eşimin ailesi biz karar veririz modundaydı noldu kapı dışında kaldılar. Ellerinde patladı kuyuya kendileri düştü.
Eşimin benden önce sevgilisiyle ayrılmalarına vesile olmuşlar( tamam zaten sorunları varmış arada ama evlenmelerini istememişler)
zaten dinsizin hakkından imansız gelir bu cümlemi direkt söylemişimdir😅

Emin olun şuan bile kötüsünüz onlar icin bari yüzüne söyleyin öyle kötü olun.. Eskiden çekinirdim baktım arkamdan planlar yapmaya başlamışlar hayrola siz kimsiniz? Moduna girdim. Benim ailem sizin kararınız der her şeye bizi destekler eşimin ailesi biz karar veririz modundaydı noldu kapı dışında kaldılar. Ellerinde patladı kuyuya kendileri düştü.
Eşimin benden önce sevgilisiyle ayrılmalarına vesile olmuşlar( tamam zaten sorunları varmış arada ama evlenmelerini istememişler)
zaten dinsizin hakkından imansız gelir bu cümlemi direkt söylemişimdir😅
Şu an bende yavaş yavaş o moda girdim .Tespitleriniz çok doğru gerçekten .Baktım ben ne yaparsam yapayım kötüyüm.Hep daha fazlası isteniyor ,bekleniyor .Bari hakkını vereyim dedim .
Benim kayinvalide de öyle .Bir de benim ailem hiçbir şeye karışsın istemezler .Zaten benimkiler çok uzakta.Siz mutlu olun,kaç yaşındasıniz kendiniz karar verin derler ,ikiniz de akillisiniz der bizi desteklerler.Kayinvalidem başta ona sormadan elektrikli süpürge aldık diye surat aşmıştı .Ona danisilacakmis .Ben de geç oldu çok ama Tavrımi koydum .Hatta hamileydim .İsmini ne koyacaksın dedi.İcime ne sinerse,neyi beğenirsem onu koyucam dedim.Ama benim de beğendiğim bir isim olsu dedi 😂İnadına kendi begendiklerimden onun beğenmediğini koydum 😂Şimdi ağzını acamiyor .Sinir oluyor ama.Artik bana bir şey diyemiyor bilmem kim varmış her şeyini danışmadan alırmış falan diye bana.laf çarpıyor 😂😂

Ben olsam arar anne hayırlı olsun ankaraya geliyormusunuz evi nerden tutunuz bize yakınmı diye sorardım. Böyle bir karar vermenize çok sevindik, ilerde çocuk olunca yardım edersiniz benim içinde iyi olur derdim. İş çıkışı arada yemeğe uğrarız, işimiz olunca çocuğu güvenip bırakabileceğimiz birisinin olması çok iyi olur ne güzel düşünmüşsünüz derdim.
Sizle yaşamayı düşünüyoruz tarzında konuşursa karşılık olarak gülerek ay anne illahi ya ne komik kadınsın, böyle birşeyin mümkün olmadığını sende biliyorsun, anne-baba ile yaşancaksa kendi annem babamı tercih edebilirim anca derim. Gerekirsede geldiklerini eşyalarımı toplayıp gideceğimi onlarda oğullarıyla yaşabileceğini teklif ederdim.
Kız akıllarına birde kiralık evi sokmayın kadın ciddiye alır valla böyle tipler olayı direk kendilerine çevirirler gelin bizi toruna bakmaya cagiriyo gidipte bakalım derler hooop bir iki derken gece kalmalarada başlarlar konu sahibi bişey diyemiyor zaten tümden üstüne kalır oraları hiç karistirmasin

Kız akıllarına birde kiralık evi sokmayın kadın ciddiye alır valla böyle tipler olayı direk kendilerine çevirirler gelin bizi toruna bakmaya cagiriyo gidipte bakalım derler hooop bir iki derken gece kalmalarada başlarlar konu sahibi bişey diyemiyor zaten tümden üstüne kalır oraları hiç karistirmasin
Balıkesirden kalkıpda ankarada kiralık ev bakacağını sanmam

İşin komiği bana her sene mutlaka gelip yatılı kalan kayınvalide kendi kizina aynı sehirdeki gorumcesi gelip kalınca " bu insanlar neden ayni şehirde gelip kalıyorlar anlamıyorum ki " demişti .Şoka girmiştim 😂😂😂

sizin eşiniz kv falan bir yere gitmişti çok sinirlenmiştiniz doğru mu hatırlıyorum? ne oldu o iş?

Tepkiniz yok.

Ben de olsun eşim de olsun (kırmadan tabii ki) net bir şekilde söyledik hatta kaynima bile açtık konuyu onlara da söyledik duyulsun,bikinsin kararligimiz istedik..Onlar da duymuştu çünkü.Ama yok allah yok geliriz kalırız birşey olmaz kafasindalar..Daha ne yapabilirim ki ben de terbiyemi de bozmak istemiyorum sonuçta eşimin ailesi o uğraşsın istiyorum açıkçası çok yüz göz olmak istemiyorum. ama salak yerine de konulmak istemiyorum.Sizde böyle düşünmekte kendinizce haklı olabilirsiniz ama en zor şey insanlara hele ki anlamak istemiyorlarsa onlara birşey anlatmak.

İyi akşamlar herkese,sizlere birşey sormak istiyorum belki bana bir nebze yardımcı olursunuz.
Eşimle daha yeni evliyiz,esimin 1 erkek kardesi var yani iki kardesler kayinvalidem ve eşi normalde balıkesir de yaşıyorlar ama sürekli bize ve kaynım gile gelirler bizde işimiz gereği ankarada oturuyoruz ikimizde öğretmeniz..Çok uzatmadan arkadaşlar k.validem gil sürekli bizimle oturmak için plan yapıyorlar ve bunu her yerde çekinmeden dile getiriyorlar ben bir iki çok takmadım ama son zamanlarda bu nerdeyse her telefonda her görüşmemizde dile gelir oldu.Daha gecen gun halam gile haberim olmadan biz de ankaraya oğlanın yanina tasinacagiz demis,bunu bana halam arayip soyluyor.Ki kocam da istemiyor kac kere olmaz dedi.Bende bizzat her ne kadar bu durumu reddetsemde vazgeçmiyorlar illa ki inadına sanki bastıra bastıra devam ediyorlar.Ne var bizde anlamadim.Ne yapacağım kaç kere olmaz dedik anlamıyorlar sanki,zırt pırt da cat kapı ta balikesirden ankaraya yatili geliyorlar,artık çok midem bulandı kendi evimde misafir gibiyim.
Sizce ne yapmam lazım,siz olsaydiniz ne yapardınız.
Arkdaslar son durumu aktarayim sizlere, hepinize teker teker inanin yazmak istiyorum ama basaramiyorum lutfen kusura bakmayin..Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim derdime ortak oldunuz..
Bugün eşim ve ben k.validem gille telefon görüşmesi yaptık ve her ne kadar anlamış gibi yapsalar da bir kaç haftaya tekrar söylemeye başlarlar ama umrumda olmaz artık sanırım çünkü bu sefer de (bu sefer de diyorum, Çünkü önceden de Aynı seyleri kendileriyle konusmustuk arada bir yenilemek gerekiyor demek ki ) :) bende öyle ev üstüne ev olmaz ordan girdik daha çok genciz ne siz ne biz rahat olamayizdan,bu fikri unutmaları gerekiyordan çıktık.Ve eğer ank.da oturmak illa ki istiyorlarsa kendilerine ev bulma,ihtiyaclari olmasi durumlarinda yardim edebilecegimizi evlat olarak soyledik.Amacimiz kimseyi kırmadan hareket etmekti..Bakalım umarım akıllarına kesin olarak aaaarrrtttiiikkk yerlesmistir. Ozet gectim arkadaslar umarim ise yarar.

Back
X