Kayınvalidemin can sıkıcı lafları

Kayinvaliden annenin konusmalarina karsilik olarak bunu söylemis.kusura bakma ama bence onun sucu yok.sen olsan sana birisi böyle söylese belki sende karsiligini vermek isterdin.annemin davranislarini kontrol edemiyorum diyorsun.o zaman idare etme konumunda olacaksin sürekli.yapabilecegin cok baska bir sey yok bence..

Ben iki tarafında söylediklerine çok kızıyorum
Eski kayınvalidem az çok annemi tanıyor ama o da bilerek beni üzecek bir sürü laf söylemiş.

Ben iki tarafında söylediklerine çok kızıyorum
Eski kayınvalidem az çok annemi tanıyor ama o da bilerek beni üzecek bir sürü laf söylemiş.

bana göre annen hata yapmış,
kayınvaliden de ister istemez oğlunu savunmaya geçmiş.
bu olayların bir daha başına gelmemesi için annenle konuşmalısın.

konu basliginiz aslinda bu olmamaliydi.
bana gore anneniz tamamen hatali.
bu sekilde konusmamaliydi.
bosanmis da olsaniz cocugunuzun babasi.
tabiki bosanmadan sonraki donemlerde de yaninizda olmali.
ki bence bu cok guzel bisey sizin hasta oldugunuzu bilip sizle alakadar olmasi.
ne bayanlar var burda bosanma asamasinda veya bosandiktan sonra esleri cirkeflesen.
bence esinizin yaptigi taktir edilir bir davranis.
kayinvalideye gelince;
bu tarz konusmasa iyiymis ama annenizin gereksiz agresifliginin de altinda kalmak istememis sanirim.

Zaten barışmak istiyor o yüzden böyle birden melek oldu
Kayınvalidem zaten sürekli sağda solda oğlum iki üniversite bitirdi, yakışıklı
Birbirlerine denk değillerdi
Evlenmek isteyen bir sürü kız var diyip duruyormuş
Üzülüyorum bu konuşmalara olmuş bitmiş işte bu kadar arkadan konuşmaya gerek var mı

Başlık uygun olmamış gibi geldi çünkü burada iki tarafında suçu var
Olayları perçinleyen anneniz ne yazık ki
Eski kayınvalidenizin de yalanlar katarak konuşması hoş olmamış
annenizle konuşmalısınız böyle davranarak size zarar verdiğini anlatmalısınız
Anneniz eski eşinizin gelmesinden rahatsız oluyorsa bunu eski eşinize dile getirmeli
Annesi aramak olayları büyükmekten can sıkmaktan hatta olayı başka boyutlara taşımaktan başka işe yaramaz

açtığınız konulara bakarsak eski eşinizle tekrardan barışmak istiyorsunuz.

ama bunun kararını artık vermelisiniz çünkü olaya ailelerde karışmaya başlamış.

barışmak istemiyorsanız çocuğunuz dışında hayatınıza sokmayın hem unutması hemde yeni hayatınıza adapte olmanız zorlaşır.

ha ben unuttum o konuları eşime güveniyorum tekrardan denicem derseniz de barışın ailelere de açıklayın ki arada ki gerginlik bitsin.

bana göre hata annenizde ilk o aramış ee kadın da alta kalmaz tabii o da vermiş cevabını.anneniz nasıl ki eski damadını düşünmediyse karşı tarafa eski gelinini düşünmez.

ilk yapmanız gereken bi karar vermeniz ve net olmanız hayatınızı da ona göre şekillendirmeniz yoksa daha çok canınız sıkılır bu konuşmalardan.

Son düzenleme:
Esiniz size evlenecegini soylemisti. Vazgecmis sanirim.

Bana da tekrar birlesecekmissiniz gibi geldi, hayirlisi.

Olayla ilgili suclu ariyorsak, o kisi anneniz.

K.validenizin damarina basilinca o da cirkeflik yapmis savunma mekanizmasi olarak.

anne ve eski kaynana tencere-kapak boşverin:34:

Kız annesi olmak kolay değil, benim annem de aynen böyle, ilk zaman kızıyorum ama sonra şükrediyorum, iyi ki arkamda annem gibi bir dayanağım var, üstelik ben de kardeşime karşı böyleyim, korumacıyım. Çünkü bizim bizden başka kimsemiz yok.

Anneniz iyi niyetli ve haklı, dışardan durum farklı görünür, her ihtimale karşı uyarmak istemiş, kaynananız fesatlık yapmış. İkisi bir keseye konamaz bence. Oğlunun eski eşi olmanızı bırakın, torununun annesisiniz, hiç mi hatırınız yokmuş da size bunca lafları layık gördü?

Dranas kızma ama karşılıklı diyaloglar çok komik olmuş. Takma kafana senin dışında gelişen olaylar ama gece ilaç getirmesi cidden çok nazik bir davranış belki bu ilişki bir şans daha hak ediyordur diye düşünüyorum. Eşin avukat resimden gördüğüm kadarıyla yakışıklı sen de çok güzel bir bayansın demek istediğim eşin istese elini sallasa ellisi ama hala senin yanında sence de bir şansı daha hak etmiyor mu...

şunu anlayamadım ben karşı taraf kayınvalide diye mi hatalı oldu şimdi

evlatsa ikisininki de evlat yani kız evlat olunca koruma amaçlı erkek evlat olursa çemkirme amaçlı mı oluyor

madem annesi haklı evet bence de haklı ama bunu eski eşine dranasın söylemesi gerekiyordu biz artık ayrıldık etraftan yanlış anlaşır aklına estikçe gelip gidemezsin diye.

bunu söylemek ailelere düşmez ki.hele kayınvalideyi arayıpta söylemek çok yanlış.

bu durumlar tam net kararlar verilmemesinden kaynaklanıyor.dranas kestirip atar kesin konuşur adam hala rahatsız eder tamam aileler karışır o zaman ama o duruma daha gelinmemiş ki çünkü konu sahini daha net değil.

Bu evlilik bitmis ama dunurlerin kavgasi bitmemis sizde hala etkileniyprsunuz evliyken oldugu gibi olmus bitmis bosverin. Ne derlerse desinler onlar. Halami takacaksiniz kafaya. Hic takmam oh derim annesi icinde hala sinir edebiliyorum onu.

Benim dikkatimi ceken esinizin jesti. Yani hala sizi dusunmesi cok hos. Sizde fe bitmemis sanirim birseyler hala annesine kvalide diyorsunuz.

Sizi bilmem ama ben bunun tadini cikartirdim. Eski esim hala beni dusunuyor diye:)

konularını ya da neden boşandığını bilmiyorum ama siz bana çok sevimli geldiniz...kocan sanki seni seviyor ama şu anneler olmasa bi rahat verseler barışcakmışsınız gibi geldiniz bana:16:

üzülme bence kayınvalideler çok şirin yahuu ikisininde evladı işte sonuçta

Son düzenleme:
bana göre dranasın eşi ulaşılmazı seviyor.evliyken değerini bilmezken,boşanınca kıymetlendi dranas.sanki birleştiklerinde bu ilgi gene kaybolacak:50:

annen hata yapmış..
ex valide de annenin aramasını hemen değerlendirip ,damardan vermiş,
kafasını karıştırıyor oğlumun diyerek sana gönderme yapmış..
kim olsa canı sıkılır...haklısın:31:
ama ex eşin de maşallah, gözüne girebilmek için çabalıyor..
pişman mı? kör öldü badem gözlü mü oldu ?,bilemedim:44:

Hepiniz haklısınız ama ortada küçük bir kız olunca durum daha farklı oluyor bazen istesende uzak kalamıyorsun.
Dün annemle evde konuştuk abim gelmişti kızımı da alıp memlekete gitti bir de küstü söylene söylene gitti haftaya da ben gideceğim.
Bugün ablamı arayacağım biraz konuşsun annemle
Kızımı götürme diyecektim ama bakacak kimse yok off benim en kısa zamanda kreşe yazdırmam lazım.
Eski eşim aradı dün buluşup konuşalım mı dedi bugün iş çıkışı buluşacağız ne konuşacak bilmiyorum ama bakalım...

Ben ne yapayım kızlar annem beni rezil etti.
Moralim çok bozuk zaten çok kötü hastayım bir de annemin saçmalıklarıyla uğraşıyorum.
İki gündür çok hastayım ilaç almayı da pek sevmem geçer derken daha çok ilerledi.
Dün akşam ağrıdan uyuyamadım boşandığım eşim aradı hasta olduğumu biliyordu kızımı almaya geldiğinde görmüştü.
İlaç niye almıyorsun falan diye söylendi ben de evde ilaç yok yarın alırım demiştim.
Akşam nöbetçi eczane bulup ilaç alıp getirdi şaşırdım kızım uyumuştu içeri bile girmedi ilacı bırakıp gitti.
Annem de bugün kayınvalidemi arayıp telefonda "artık boşandılar, oğlun ne yapacağına karar versin, gecenin köründe kapısına dayanmasın, çevreye karşı yanlış anlaşılırmış" v.s. söylemiş.
Tabi kayınvalide bu lafların altında kalır mı o da bana suçu atmış "asıl kızın karar versin, oğlumun kafasını karıştırıyor, kızını görüşmek için kullanıyor, ben sürekli arıyormuşum (bu tamamen yalan, o aramadığı süre önemli bir şey yoksa aramam), oğluyla evlenmek isteyen kişiler varmış, ama benim yüzünden kafasını toparlıyamıyormuş"
Şu konuşmalara bakar mısınız, kayınvalidem boşanırkan eşimin bana bıraktığı arabayı, kızımın hesabına yatırdığı paraya kadar lafını yapmış.
Annem cahil kadın ama bu kadar beni rezil etmeye hakkı var mı?
Bunun aynısını biz sevgiliyken yaşamıştık yine annem hiç tanışıp, konuşmadığı kayınvalidemin numarasını 118 den bulup arıyor ve oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum peşini bıraksın demişti. Bu nasıl bir cesaret inanın sinirimden ağlıyorum. Anneme mi kızsam, kayınvalidemin söylediklerine mi üzülsem:14:

annen kendine göre hakli ama malesef o sekilde iletisim kurmasi iyi olmamis canim...ha tabi kayinvalidenin verdigi karsilik da hos degil...

benim asil merak ettigim esin bunu duydugunda nasil bi tepki verecek acaba?

sence tepkisi ne olur?

Hepiniz haklısınız ama ortada küçük bir kız olunca durum daha farklı oluyor bazen istesende uzak kalamıyorsun.
Dün annemle evde konuştuk abim gelmişti kızımı da alıp memlekete gitti bir de küstü söylene söylene gitti haftaya da ben gideceğim.
Bugün ablamı arayacağım biraz konuşsun annemle
Kızımı götürme diyecektim ama bakacak kimse yok off benim en kısa zamanda kreşe yazdırmam lazım.
Eski eşim aradı dün buluşup konuşalım mı dedi bugün iş çıkışı buluşacağız ne konuşacak bilmiyorum ama bakalım...

cocuk icin mecburen yeri geldigi zaman bir araya geleceksiniz bence bu cok normal...cocuk ne anneden ne de babadan uzak kalmali...

esin ne konusacak seninle acaba? belkide olanlari duydu ve bir aciklik getirecek kendi düsünceleri hakkinda...olabilirmi?

annen kendine göre hakli ama malesef o sekilde iletisim kurmasi iyi olmamis canim...ha tabi kayinvalidenin verdigi karsilik da hos degil...

benim asil merak ettigim esin bunu duydugunda nasil bi tepki verecek acaba?

sence tepkisi ne olur?

cocuk icin mecburen yeri geldigi zaman bir araya geleceksiniz bence bu cok normal...cocuk ne anneden ne de babadan uzak kalmali...

esin ne konusacak seninle acaba? belkide olanlari duydu ve bir aciklik getirecek kendi düsünceleri hakkinda...olabilirmi?

Bilmiyorum lalcim ben de merak ediyorum ne konuşacağını
Tepkisini de kestiremiyorum

Back
X