Kayınvalidemin çıkardığı anlamsız huzursuzluklar

evet durum tam da dediğin gibi. bu tavırları sergiliyorsa karşısındakilerden ilgi gördüğü içindir. böyle bir durumda anne bu şekilde davranman gereksiz ortada kızmanı gerektircek bir şey yok dese o da alışacaktı böyle davranmamaya. ama kimse ona bunu söyleyemiyor o da istediği zaman tavır yapmaya devam ediyor

eşim de annesini şımartmaya çalışınca ben git o zaman annenin koynuna gir demiştim,ondan sonra dank etti kafasına:))

bu kıskanması çok normal diyen arkadaşlara malesef katılmıyorum.insanın eşiyle ilişkisi ayrı ailesiyle ilişkisi ayrı.kaldıki ben elin kızıyım o kendi oğluna yardımcı olmuyor acı çektiriyorsa ben hiç olmam.kimse çocuğunu ömür boyu dizimin dibinde otursun diye dünyaya getirmiyor.öyle olsaydı kız evladını başka bi adama vermek bi baba için daha ağardır onlar katlanmazdı.bizim insanlarımız gurur duyulması gereken şeylerden kıskançlık duyar zaten hep.benim oğlum mutlu olsun bu kız onu sevsin baksın kollasın diye düşünüp gururlanmaz cadı geldi alıyo elimden diye hayıflanır.

ya canım çok sıkkın. az önce telefonla konuştuk.yarın iş başı yapıyor ve tek derdi ben yokken kardeşim annemle ilgilenmez yemek yapmaz vs...bir de kardeşi annesi istemeden yemeğini hazır etmeliymiş falan. e biz evlenince ne olcak diyorum cevap yok... gerçekten çok huzursuz bir durum. kafayı yemek üzereyimmafoldumben

Gerçekten zor bir durum.Kadın oğluna düşkün,onu kıskanıyor da olabilir.Ama sana bir tavsiye evlendiğinde çok uzakta otur.Çünkü daha şimdiden oğlunu bu kadar sık boğaz ediyorsa evlendikten sonra didik eder çocuğu.Olan da sizin evliliğinize olur.Allah yardımcınız olsun ikinizinde sabır etmekten başka çare yok.

Son yazdığına bakılırsa nişanlınla oturup gelecek için tekrar detaylı bir biçimde konuşmalısın.Belki kadın askerlikte araya girdiği için oğlunu gözünün önünden ayırmak istemiyordur ama fazla abartmasına gerek yok hem sadece grip olmuş.Yazık yaaa bu çocuğa da

haklısın biraz geçsin aradan da bu konuyu iyice konuşmak istiyorum nişanlımla.şimdi morali bozuk zaten yanlış anlayabilir söylediklerimi

Evet bencede sakin bir zamanda oturup konuş.ben şahsen onunda bu durumdan memnun olduğunu sanmıyorum.kimse heleki bir erkek bu kadar sık boğaz edilmeye gelemez.anlamadım ben bu zihniyetiş.ilgilenecekse benle kocam ilgilensin.gencecik çocuk askerden yeni gelmiş bırak azcık kendine gelsin.zincirlesin bari oldu olucak eve

arkadaşım yaşadıklarını ve hissetiklerini o kadar iyi anlıyorum ki..
bende sözlümden bu yüzden ayrılmış bir insanım..Annesi yüzünden..
bunu söylerken üzülmüyorum çünkü o normal bir anne değildi..Hastalık derecesinde oğluna bağımlıydı..ben annesiyim ben bilirim ben doğurdum onu laflarını defalarca duymuşumdur sanırım..
bizimde aynıydı bi yere gezmeye giderdik arardı sıkıldım gelin benide alın..biz onca yol gitmişiz önemli değil geri döner onu alırdık..bişey yapıcaz bende gelirim benide arayın bana da söyleyin banada sorun v.s v.s..Hep sessiz kaldım elimden geldiğince tabi annecim peki annecim demeye gayret ettim ben sustukça kadının istekleri arttı ve dayanılmaz bi hal aldı
şiddetli bi kavganın ardından ayrıldık sebebi yine annesinin bunalımlarıydı..
Kadın hayatımızın merkezinde olmayı istiyordu sürekli, bende de birikti birikti ve patladı
sözlümle defalarca konuşmaya çalıştım aşağı yukarı senin nişanlınla aynı tepkileri verirdi
kaç yıllık annem beni okuyup büyütmüşler, üzerimde emeği çok v.s
Ben sanki annene karşı gel onu üz veya terket demişim gibi sinirlenirdi yorum yapınca da..
Oysa diyordum iş sende bitiyor sen dengeleyici olmalsın.Anneni yüceltirken beni yerin dibine sokamazsın..Taraf durumuna düşürme bizi..Ama asla sözlerimi dinlemedi.Annesinin karşısında küçük çocuk gibi eziliyordu..anlayamazdım neden bu kadar pasif diye..
Sonuç ta ayrıldık
kadının ayrılık sonrasında yaptıklarıda cabası..Hangisini anlatsam:uhm:

Bir annenin oğlunu nişanlısından kıskanması asla doğru değil bu durum çok sağlıksız
bu aşırı sahiplenmeci bağımlı anne modeli en çok kendi oğullarına zarar veriyor Farkında değiller...

Arkadaşım çok güçlü bir irade lazım bu duruma dayanmaya,
ben şahsen dayanamadım..Şimdi iyiki de olmamış diyorum bi ömür geçmezdi onunla..

Sana sabırlar diliyorum çünkü ihtiyacın olucak..Ayrıca sana tavsiyem nişanlınla olaya çözüm ara..ve tavrını net bi şekilde koy..Ve araya muhakkak mesafe koy..herkes yerini ve konumunu bilsin..
:Saruboceq::Saruboceq:

keşke sorunun kayınvalide olsaydı, aşılabilirdi...

ama damat adayı şimdiden böyle diyorsa ileride Allah korusun annesi hastalansasürekli sen bakacaksın bakarsın seve seve ama damat bey böyle pimpirikli davrandığı için seninde için rahat etmez. ne demek annesi istemeden yemek hazır olacak. evin sultanı anladım da belki canı istemeyecek yemeyecek yazık değilmi onca hazırlığa..
bence sakin bir zamnda bu durumu gözden geçirmelisin. o annesi abarttıkça sende abart. bakalım o ne hisedecek ne tepki verecek.

ben sana diyim ne olacak güzelim

hem evinin hem esinin hem de kaynananin hizmetcisi olacaksin

nisanlin bence bunlari sana anlatarak uzerinde baski kurmaya calisiyor

yeri gelicek gezmek tozmak isticeksin ama annesi mirin kirin edicek bu zaten bariz belli,hadi nisanlin arayi bulur dicem ama o kaynanandanda beter

ya oturcaksin poponun uzerine ya da kaynana beraberinde gezeceksin :)

artik bi eliyle senin elini tutar kocan diger eliylede annesinin elini akannehir

Ben bu huzursuzlukların senden sonra çıktığını sanmıyorum, yani sana karşı bir şey olduğunu...
Senin k.validenin yapısı ile ilgili bir durum bu, sanırım biraz obsesif biri yazdıklarından ben öyle düşündüm, sen aileyi yeni tanımaya başladığın için sana tuhaf geliyor...

Yalnız nişanlın annesinin bu huyundan bunalıyor mu? ailenin diğer fertleri de, eğer öyleyse k.validenin psikolojik yardım alması lazım, çünkü bu kadar aileye düşkün olmak, çocuklarına sıkıp bunaltacak kadar düşkün olmak aşırı ve katlanılması zor bir durumdur, k.validen istemezse o zaman ilgisini farklı yerlere yöneltmek lazım, uğraşacağı aktiviteleri olsa, düşüneceği başka şeyler, belki ailesini bu kadar sıkıp bunaltmaz

Canim suan nisanlini sevdigin icin bazi seyleri görmemezlikten gelebilrsin ama ilerde evlenince bu senin icin buyuk sikinti yaratacak.
Ben 5 yillik evliyim ve esimle aramdaki tek sorun annesi.Annesi ayni senin anlattigin gibi ve esimde ona cok duskun.Ben 5 yilda degistiremedim ve artik biktim ayni konu icin tartismaktan.Yanliz ben sansliyim cunki esimin 2 erkek kardesi daha var ve onlarda annelerine cok duskunler.Benim esim olmasa bile onlar ilgileniyolar yeri geldiginde anneleriyle.
Ama senin diger kardesleri ilgilenmiyormus ve butun yuk nisnalina kaliyosa ilerde bu sizin evliliginiz icin buyuk tehlike uzgunumm bilmiyorumkismile

off offfff..
gene bunalım bir anne-oğul ilişkisi ..
sık boğaz edilmekten hiç haz etmediğimden sevmem böyle ilişkileri..
konu sahibi arkadasım, bu anlattıkların bana normal gelmedi. elbet anneler baş tacı, elbet evlatlar çok sevilir ama sevginin de normali hastalıklı olmayanı makbuldur.
yanlız benım anlamadıgım sen bu aksak ilişkinin neresinde duruyorsun?
her ne kadar sen de zarar görsen bu onların sorunu ve bence elinden bişi gelmez. bu sorun ikisinin bu durumu sorun olarak kabullenmesi, ardından karşılıklı çabası ile çözülür. ancak başaramazlarsa psikolojik tedavi almalılar bence.
bu durum böyle devam ederse sana sorunlu bir evliliğin ışıkları yanıyor..
bilgine..

haklısın biraz geçsin aradan da bu konuyu iyice konuşmak istiyorum nişanlımla.şimdi morali bozuk zaten yanlış anlayabilir söylediklerimi

Canim hic zaman kaybetmeden konus ilerde pisman olucana simdiden tedbirini al ...

İlginç vallahi Allah hepimize hayırlısını versin. Umarım nişanlın bunların farkında olur hep yoksa evlilikte de sorunlar yaşarsınız..

Canim kardesim, bu ne bicim düzen?
Grip ölümcül hastalik degil, kendi yemegini kendisi yapamayan bir kadin genclerden ne istiyor. Bunlar vampir gibi genclerin kanini emmekten zevk aliyorlar galiba!!!
Ben sahsen ne kadar seversem seveyim sirf böyle bir kayinvalide ve böyle bir aile düzeni olan bir ailenin icine girmezdim. Kimseye ezdirme kendini, sana deger gösterenlere sende degerini göster.
Ömür törpüsü böyle kadinlar resmen, aman aman uzak dur, kesin daha cok gencsindir, daha neler cikacak karsina bu psikolojisi bozulmus aileye minnet etme. Ogluda normal degil.
Benim kizim olsan aynen bunlari söylerdim sana...
Hayat öyle güzel öyle kisaki, gencken saglikliyken böyle psikolojisi bozuk ailelere gitmeyin, sizi yasatacak aileler olsun. Bu ne ya oglunuda esir almis, herhalde kocasi ve öteki oglu anlamis bu kadini, bir seninki saf.

Bak ben de sana söyleyeyim neler olacağını eğer böyle devam ederse.
Arkanı her döndüğünde kayınvalideni göreceksin.

Bence senin nişanlın evliliğe henüz kesinlikle hazır değil... hem de hiç...

ya ben bu kaynanalara inanamıyorum.
valla bu forumu okumasam bir annenin oğlunu bu kadar kıskandığını bilemezdim.
resmen sosylojik bir vakaymış bu kaynana kıskançlığı...
neyse ki bana öylesi denk gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…