Kayınvalidemin çıkardığı anlamsız huzursuzluklar

Nişanlın evliliğe biraz zor alışır gibime geliyo.

Suç tamamen kayınvalidende değil eşindede var canım,tamam annedir tabiki ilgilenecek ama herşeyin bi dengesi,ayarı var.anladığım kadarıyla nişanlın nazlıyo oda nazlanıyo...

Diğerlerine yapamıyo diyosun çünkü,yapmasıda yanlış zaten.nişanlın bu hususta dengeyi kurmakta biraz zorlanır...annenin korkusundan oturamamak diye birşey olabilirmi.olamaz olmamalıda.oda artık bir aile olma yolunda farkındaysa eğer.:sinifsinif:

valla arkadaşlar ben iyice karamsarlığa düştüm ya. inşallah düzelir bu olay ne bileyim biraz gözlemlemek lazım,ne diyebilirim ki...Allahım bizlere yardım et.

aman niye böyle yaparlarki
o kadar düşkünsen hiç evlendirme ya
yaşasın senle bir ömürr

nişamlıyken böyle şeyler yaşanıyor canım belki evliliğin ilk günlerinde de yaşanır ama zamnla eşin sana daha yakın olacağı için annesine bu kadar bağımlı olmayacaktır. babamdan biliyorum.

evet arkadaşlar çok teşekkür ederim paylaşımda bulunanlar için. ben mümkün oldukça artık olumsuz düşünmemeye çalışacağm.çünkü çok şükür kayınvalidemle benim aramda bir sorun yok. diğer konu da umarım zamanla normale döner. farkediyorum ki irdeledikçe daha çok üzülüyorum.o nedenle bu konuyu geri plana atıp olumlu şeyler düşünmeye çalışacağım. inşallah herkes mutlu olur.

arkadaşım bizden günah gitti.biz uyardık tecrübelerimizi paylaştık.ama sen diyorsan ben gönüllü kölelik yapmak istiyrum,anakuzusu bi eş istiyorum.o zaman buyur evlen.o kadar kişi boş konuşmadı burda keşke benide böyle uyaran olsaydı.kimse kötülüğünü istemez burda.

merhabalar canım öncelikle ALLAH HAKKINDA HAYIRLI evlilk versin.nişanlılık döneminde tanıma fırsatın olan kayınvaliden için üzüldüm.gelecekte sana sıkıntı yaşatacagı belli .burasının sınav dünyası oldugunu hatırlayıp sabırla olaylara yaklaşa bilme gücün varsa inşallah sevap kazanacaksın.ama hassas bir insansan işin zor .nişanlın annesine düşkünse inan işin çok zor olacak bunları bilerek evlilige adım at.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

Daha çok yenisiniz canım zamanla aileler birbirlerini tanıdıkça herşey daha farklı olabilir. Ama annesi ileride de aynı tutumunu gösterirse işin zor o zaman ikinizin bir aile olduğunu onlara kırmadan anlatman gerekir ki herşey de söz hakkını kendilerinde bulmasınlar. Sıkıntı yapıp tasalanma ama ileride üzülmemek için şimdiden uyanık ol derim..

Kayınvalidenin tavırları zaten normal değil, annedir evet hakları ödenmez ama evlatta kız yada erkek mal değildir. Özelliklede evlenince kendine ait bir yuvaları olduğunu kabullenmeli kayınvalide.

Asıl önemli sorun bence nişanlın. Kayınvalide sınırları belirleyemiyorsa bile nişanlın belirleyici olmalı. Nişanlının hiç işi gücü yok bütün gün annesini mi düşünüyor. Bütün gün telefonda bunları mı anlatıyor. Sizin hiç hayatınız yok mu? Annesine verdiği değerin kaçta kaçını sana veriyor? Ben kendi adıma beraber olduğum insanla bütün gün oturup annesini konuşacak değilim açıkçası.

Evlendikten sonra değişmezse eğer ( ki değişmesi zor gibi, en azından ihtimal değişmeyedebilir) çok büyük sorun bence. Annem annem diyecekse hiç evlenmesin daha iyi. ışin içine girince herşey çok daha zor.

Şimdiden kartları açık oynayın derim, sıkıntılarını açık açık bilsin. Eğer yapamayacaksa ,aynı tas aynı hamam giderim diyecekse karar sana kalmış.

( Şunu da düşünürüm hep neden bayanlar bütün gün annem diye sayıklamaz, bizim annemiz daha mı az değerli, biz de hakları daha mı az. O yüzden böyle erkeklere hiç hak vermiyorum.)

Allah yardımcın olsun.

Annedir kıskanır mantığını yanlış buluyorum..
Terazinin dengesi erkektedir,bir tarafa ağırlık verirse diğer taraf isyan eder.
O yüzden bu anne tarafına verilen ağırlık artarsa,anne yatak odanıza bile müdahele etmeyi hak olarak görür.
Not: Bizzat gördüklerimden yola çıkarak yaptım yorumumu..
Allah yaşadıklarımdan yaptırmasın da

malesef sen evlendikten sonra yandın bence.kayınvalden çok anlayışsız.nişanlından da tam anne meraklısı tiplerden.biraz ağır oldu ama okurken sinir oldum valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…