Kayınvalidemin "çocuk yap" ısrarı

ben de yarım sene evliyken başladı eşimin bütün akrabaları herkes çocuk yap çocuk yap, niye daha yok, elini çabuk tut diye, bir keresinde k.valide ve eltisi oturdular, birisi bi yandan, diğeri öbür yandan yap yap yap...
kafamın tası attı: siz yap yap yap dedikçe ben de yapmicam işte, inat değil mi dedim, ben ne zaman istersem o zaman olacak işte dedim...
veee sustular...bak nasıl iyi davranıyorlar o zaman...

Olmuyor,eşimde problem varmış doktora gittik de,bir daha çocuğun ç sini duymazsın (Tecrübe ile sabittir )

Senin yine 1,5 yıl olmuş. Benim KV 4-5 ay sonra "biz ne zaman torun bekelyelim" diye sormaya başladı."oğlun istemiyor anne, bana sorma" dedim. Eşim de "borcumuz var, daha yeni evliyiz, ne çocuğu" dedi. Ondan sonra bana hiç bebek muhabbeti yapmadı. Ama sonradan eşime hep tedavi olanları, çocuğu olmayanları anlatıp psikolojik baskı yapmış. Bebek düşünmeye başlamamızın üçüncü ayında eşim garip bir psikoloji ile tüp bebek tedavisi görenlerin doktorlarını araştırmamı, hastanelere bakmamı istedi. Rabbim nasip etti de 4.ayda bebeğimiz geldi :49:

nedense kaynanalarin var hep boyle huylarim, bence burda cogu kisinin benimde dahil kaynanamin cocuk sevdasi var. Ben hamile oldugumu yeni ogrendim, kaynanamin yanina gittigimde soyleyecektim ama yine konu cocuktan, hap kullanmayacaksin cocugun olamaz vs. deyisinden hamile oldugumu ben soylemedim ona gicik gicik konusmaya baslamisti :) bosver takma sende simdilik dusunmuyoruz de. sanki cocuk dogurdugunda onlar bakiyolar, isin dusup cocugu birakmak istediginde bile cogu kayananalar ben bakamam diyor

milletin çocuk yap demesiyle mi olur çocuk kendinizi hazır hissetmeniz gerek bırak isteyen konuşsun düşünmüyorum deyin geçin niye gelirler bu kadar insan üstüne anlam veremiyorum biraz yaşayın hayatınızı sonra olur zaten........

Senin yine 1,5 yıl olmuş. Benim KV 4-5 ay sonra "biz ne zaman torun bekelyelim" diye sormaya başladı."oğlun istemiyor anne, bana sorma" dedim. Eşim de "borcumuz var, daha yeni evliyiz, ne çocuğu" dedi. Ondan sonra bana hiç bebek muhabbeti yapmadı. Ama sonradan eşime hep tedavi olanları, çocuğu olmayanları anlatıp psikolojik baskı yapmış. Bebek düşünmeye başlamamızın üçüncü ayında eşim garip bir psikoloji ile tüp bebek tedavisi görenlerin doktorlarını araştırmamı, hastanelere bakmamı istedi. Rabbim nasip etti de 4.ayda bebeğimiz geldi :49:

ama gerçekten şaka gibiler yani. benim eşimde aynı işte şimdi 4-5 sene evli arkadaşlarımız yeni yeni bebek düşünüyorlar siz çok geç kalmışsınız bu ne diyor :9:

çok istiyorsan sen yap! diyesim gelen durumlardan biri :27:
hee hee de geç bence takıldıkça sinir oluyor insan, zehir etmeye gerek yok gereksiz bi iki cümle için boş veeer :52:

Akşam kayınvalidem sağolsun yapmış olduğu telefon konuşması ile tüm günümü üzgün geçirmeme neden oldu. Evleneneli 1,5 yıl oldu başladılar çocuk yap çocuk yap demeye. Hep aynı muhabbet naber napıyorsun varmı birşey? Kendimi hazır hissetmediğimi söyledim defalarca ama yok anlatamıyorum. off zaten regl olacağım hassasım hiç çekilmiyor:25:

siz de bir daha oğlunu anne benistiyorum o istemiyor deyin topu ona atın o uğraşsın,:27:

Hiç kafanızı takmayın, hayırlı vakitte inşallah buna kimse kara veremez ki. Hatta biz karar veriyoruz sanıyoruz ama Rabbimizin verdiği vakit. Oyle ki o kadar korunup spiral bile taktırıp hamile kalanlar var tam tersi isteyip de bir türlü olmayanlar.
Doya doya evliliğinizi yaşayın zaten vakti geldiğinde gönlünüzde hissedeceksiniz. Her kim ne dese boş.
Ama haklısın tabi ben de sinirleniyorum bu sözlere özel hayat bunlar ayıp buluyorum.

valla ne diim siz şanslıymışınız çünkü sadece k.valideniz diyor ve 1.5 yıl sonunda. ben daha 1.5 yıllık evliyim 2.hamileliğim ilki düşük oldu, daha evlendik ilk ayda başladılar. Biz torun istiyoruz diye. Ben babamla bazı şeyleri konuşmaktan bile çekinirken k.pederim herkesin içinde artık yapın dedi. Görümcem bekardı ozamanlar, her konuda bi şekilde çocuğa getirirdi, yeğen istiyorum derdi. Sanki kendisi bakıcak. Bende ne kadar istememe rağmen onlar sordukça soğurdum. Sonra mayıs ayında hamile kaldım, baştan sorunluydu kanamalarım vardı. Hastanede yatarken bi kalkıp gelemedi k.validem. Hoş gelmesini istemezdim ama düşünmesi gerekirdi, çalışıyorum, kanamam var yatmam gerekiyor, oğluna bari bakmaya geleydi. Kürtaj oldum, annem geldi, eve geçtikten sonrada onlar geldi, k.validem beklemenize gerek varmı die sordu.

Kötü niyetli insan değiller ama çocuk konusunda çok ahım var üstlerinde. k.validem hep hayırlısı olsun derdi, güya karışmazdı, onlara gittiğimizde yattığımız odaya, ortada bişi yokken beşik aldı kurdu, neymiş misafir gelince yatırıyormuş. Sürekli gelen bebekli misafiri var sanırsın. Kürtaj oldum, insan düşünüp kaldırmazmı o beşiği, kaldırmadı, nezaman kızının çeyizlerini biyere sığdıramadı ozaman kaldırdı.

Ama napalım işte, eşlerimizin ailesi, atsan atılmaz satsan satılmaz. Allahtan benim annem babam baskı yapan insanlar değildi, derdim olmadı. Anneme dert yanardım sıkıldıkça. takmamak gerekiyor. He deyip geçecen ters bişi söylesen eşinle aran bozulacak. Saçma sapan bişi için değmez. Sabret braz.

merhaba canım bende 2 aylık evliyim benimkiler başladı bile bende sıkılıyorum sinir oluyorum ama napıcaksın öyleler eşimde hemen istiyo senin gene 1,5 yıl olmuş düşün :) normal bence eşin nediyok peki onlunla ilgili sorun yoksa takma bence 20 yaşından sonra başlıyo biri varmı olur nişan nezman nişan olur düğün düğün olur çocuk :) takma boşverr

Akşam kayınvalidem sağolsun yapmış olduğu telefon konuşması ile tüm günümü üzgün geçirmeme neden oldu. Evleneneli 1,5 yıl oldu başladılar çocuk yap çocuk yap demeye. Hep aynı muhabbet naber napıyorsun varmı birşey? Kendimi hazır hissetmediğimi söyledim defalarca ama yok anlatamıyorum. off zaten regl olacağım hassasım hiç çekilmiyor:25:

cocuk karari oyle birileri istiyo diye yapilcak bisey degil kesin ne dusundugunu soyle oda bidaha sormaz

cocuk karari oyle birileri istiyo diye yapilcak bisey degil kesin ne dusundugunu soyle oda bidaha sormaz

O dediğiniz sizin benim gibi normal insanlar için geçerli. Bi komşumuzun oğlu evlendi, biz 3 yıl çocuk yapmicaz dedi diye ağızlarını açıp sormadılar. Ama gel görki karşındakiler cahil insanlarsa ve evlilik denilen şeyi sadece çocuğa vesile olarak görüyorlarsa ne desenizde anlamıyorlar. Bende k.valideme görümceme diyordum, daha zamanı var, hayırlısı olsun diyorlardı haftaya yine aynı konuya dönüp dolaşıp geliyorlardı. diyomiyorsa, hareketleriyle aldıklarıyla, yok şunun karısı hamileymiş, bunun çocuğu doğmuş laflarıyla ima ediyordu.

Ha noldu, açıkçası eğer hiç sormasalardı belki ben daha önce düşünebilirdim, ama onlar sorup ben bu tür sebeplerle eşimle kavga ettikçe biraz daha düşün dedim kendi kendime. Yoksa eşime kalsa hemen istiyordu. Onlar kaybetti yani. Yinede tabiki Allahın takdiri. Nice korunupta hamile kalan var. Nice isteyipte bir türlü hamile kalamayan var. Bu tür dış etkenlere çok kapılmamak gerekiyor. Allahım hayırlısını versin deyip geçiştirilebilir. Ne kadar sinir olunsada karşıdaki umursamıyor.

valla ne diim siz şanslıymışınız çünkü sadece k.valideniz diyor ve 1.5 yıl sonunda. ben daha 1.5 yıllık evliyim 2.hamileliğim ilki düşük oldu, daha evlendik ilk ayda başladılar. Biz torun istiyoruz diye. Ben babamla bazı şeyleri konuşmaktan bile çekinirken k.pederim herkesin içinde artık yapın dedi. Görümcem bekardı ozamanlar, her konuda bi şekilde çocuğa getirirdi, yeğen istiyorum derdi. Sanki kendisi bakıcak. Bende ne kadar istememe rağmen onlar sordukça soğurdum. Sonra mayıs ayında hamile kaldım, baştan sorunluydu kanamalarım vardı. Hastanede yatarken bi kalkıp gelemedi k.validem. Hoş gelmesini istemezdim ama düşünmesi gerekirdi, çalışıyorum, kanamam var yatmam gerekiyor, oğluna bari bakmaya geleydi. Kürtaj oldum, annem geldi, eve geçtikten sonrada onlar geldi, k.validem beklemenize gerek varmı die sordu.

Kötü niyetli insan değiller ama çocuk konusunda çok ahım var üstlerinde. k.validem hep hayırlısı olsun derdi, güya karışmazdı, onlara gittiğimizde yattığımız odaya, ortada bişi yokken beşik aldı kurdu, neymiş misafir gelince yatırıyormuş. Sürekli gelen bebekli misafiri var sanırsın. Kürtaj oldum, insan düşünüp kaldırmazmı o beşiği, kaldırmadı, nezaman kızının çeyizlerini biyere sığdıramadı ozaman kaldırdı.

Ama napalım işte, eşlerimizin ailesi, atsan atılmaz satsan satılmaz. Allahtan benim annem babam baskı yapan insanlar değildi, derdim olmadı. Anneme dert yanardım sıkıldıkça. takmamak gerekiyor. He deyip geçecen ters bişi söylesen eşinle aran bozulacak. Saçma sapan bişi için değmez. Sabret braz.

Allah yardımcın olsun kardeşim. Valla bende işte çok seviyorum cocuk bayılıyorum ama böyle yapıldıkça soğuyorum. Sırf onlara inat yapmıyormusum gibi de hissetmeye başladım :9: ama değil ben istemiyorum şuan. rabbim zamanı gelince hayırlısıyla nasip eder inşallah. bakalım olacak mı siparişler çocuk yapılmıyor valla. kısmet herşey Allah büyük. Ben biraz fevri bir tipim işte susamıyorum bazen. En güzelini yapıyorum şuan aslında görüşmemekle onlarla. Bu olaydans onra telde de konuşmadım hiç. 1 ay oldu işte. kafam rahat ohhh

merhaba canım bende 2 aylık evliyim benimkiler başladı bile bende sıkılıyorum sinir oluyorum ama napıcaksın öyleler eşimde hemen istiyo senin gene 1,5 yıl olmuş düşün :) normal bence eşin nediyok peki onlunla ilgili sorun yoksa takma bence 20 yaşından sonra başlıyo biri varmı olur nişan nezman nişan olur düğün düğün olur çocuk :) takma boşverr

Eşim kafayı yemiş. o deli gibi istiyor çocuk :9:
Yapalım da yapalım, yapalım da yapalım :9:

Allah yardımcın olsun kardeşim. Valla bende işte çok seviyorum cocuk bayılıyorum ama böyle yapıldıkça soğuyorum. Sırf onlara inat yapmıyormusum gibi de hissetmeye başladım :9: ama değil ben istemiyorum şuan. rabbim zamanı gelince hayırlısıyla nasip eder inşallah. bakalım olacak mı siparişler çocuk yapılmıyor valla. kısmet herşey Allah büyük. Ben biraz fevri bir tipim işte susamıyorum bazen. En güzelini yapıyorum şuan aslında görüşmemekle onlarla. Bu olaydans onra telde de konuşmadım hiç. 1 ay oldu işte. kafam rahat ohhh

Bende senin gibiydim, hala sinirlendiğim durumlar oluyor ama napalım onlarada katlanmak için öle kabul etmek gerekiyor. Cahil insanlar işte. Ben ailemde çevremde böyle bişi görmedim ama bunlar öle. Öyleki benim çocuk için vakit var demem, insanlara böyle açıklama yapın demem onlar için değişik bir durum.
Olayı anlatimde gül :9::9: Benim ilk hamileliğim düşükle sonuçlanınca, 2.kezde öğrendik ben anneme söyledim ama daha erken kimseye söyleme dedim. Neyse haksızlık olmasın diye eşimin ailesinede söyledik ama annesine dedikki daha çok erken kimseye söyleme. Bayram geldi o arada, ben daa 2.kez doktora gitmedim, kuzeninin düğünü oldu, bizde yoldan geldik, yolda çok kötü oldum ben, sorada yemek yiyemedim bütün gün. Düğünde kimin yanına beraber gidip hoşgeldiniz dediysek, çocuklarda bugün yoldan geldi miyopiyi yol tutmuş, bütün gün bişi yiyemedi. Kimse bana bişi sormuyor, saçım başım yapılı makyajlıyım hani suratımdan anlaşılacak bi rahatsızlıım yok. Sora birisi sordu bebekmi var dedi, bende yok dedim. Sırf kendine söyleme dedik ya, millet soracak yalan olmaz ya bu işte, sordular söyledim olacak işte.

Sora yengesinin gelini 2.ye hamileymiş, o sormuş sizinkinde yokmu diye, söylemiş, ama yengesi kimseye söylemezmiş. Yengesinin söylemesi gerekmedi zaten kızları herkesin içinde bana bebiş hayırlı olsun deyiverdi. Altı üstü istediğim 2.kez doktora gidene kadar kimseye söylememesiydi. Çünkü korktum yine düşük yaşamaktan ve herkesin neden oldu, haberin varmıydı ayy geçmiş olsun demesinden bıkmıştım.

Eşime dedimki sanki yengen sorduunda ya düşük oldu ya daha bekliyorlar bende canları sıkılmasın diye sormuyorum diyemezmiydi dedim. Yok onlarda öle şeyler konuşulmazmış, olaya bak 1 aylık evli insana k.pederi bile çocuk yapın diyebiliyor ama düşük oldu bekliyorlar heralde denmesi konuşulmayan olay oluyor. Yalan yok, buna bi tarafımla güldüm :9::9:

Hepsi farklı işte bizde 3 yıllık evliyiz pk hastasıyım ama 3 yıl istemedim ben yaşım küçük borçlar var fln diye ama eşim çok istedi kv bir defa bile demedi çocuk yapın diye zaten daha biz nişanlıyken sinyalleri verdi görümcemden 2 torunu var o büyüttü malum onlarında belli bi yaşı varmış çok yorulmuş artık bebek bakcak hali kalmamış heralde hemen yapıp ona baktırcam sandı benim ailemin torunu yok zaten hiç annem bakar bırakmaz ona neyse sağlık ocağından arıyolarmış hani hamile kalırsa arayın varmı gebelik diye soruyorlarmış oda ben soramam onlara öle bile diyormuş olsa haberi olmayacak sanki neyse bunlar benim ilaç kullandığımı biliyorlar ya aradan zaman geçti ark aradı beni bayramda bizim bi ark demiş ki olmuyor çocukları tedavi görüyorlar bu iki ark konuşmuşlar yakın ark olan demiş ki yok öle birşey istemiyorlar beni aradı bana sordu yok dedim biliyosunya sende nerden çıktı dedim kv demiş şu kişiye diye ben şok tabii neyse eşimede söylemedim üzülmesin diye kuzenlerimiz komşu ve çok yakın ark teyzemin kızı dedi ki kv böyle diyormuş siz tedavi görüyormuşsunuz çok sinirlendim bunuda duyunca ne bana ne eşime sormuyor güya utanıyo ama hakkımızda daha henüz bizim bilmediğimiz bi durumu millete söylüyor 2 gün sabrettim söylemedim eşime ama anladı üzgün olduğumu bi gece çok üsteledi noldu sana diye başladım sinirden ağlamaya anlattım böyle böyle olmuş diye sana sorduğa sen böle bişeymi dedin yok dedi çok üzüldü ama en baştan neden söylemedin dedi kendince düşünmüştüm dememiştir yanlış anlaşılma olmuştur ama hepte yanlış anlaşılmaya dimi dedi ben konuşurum sorarım yok dedim ben annemle konuşamayan bi insan değilim ama kalbini kırmak istemiyorum eğer bir defa daha duyarsam hiç iyi konuşmayacağım dedim imalar duydum ama direk söyleyen olmadı hiç

Görümcemde yeni evlendi bi akşam eşiyle abisi yoktu bize geldi oturuyoruz durup dururken doktora gittinizi niye olmuyormuş çocuğunuz dedi ben zönnnnnkkkkk ( böyle mi sorulur yaaa artık istiyorsunuz gittinizi kontrole bi problem var mı diye sorar insan ) ben gerildim fena halde ne alaka o nerden çıktı dedim ne bilim dedi hani bıraktınya korunmayı dedi daha 5 ay oldu bırakalı dedim hımmmmm dedi belki kötü niyet yok ama bunlar hassas konular böyle sorulmaz ki :(

Biz gelinlerede istiyoruz deseler suş hiç sormasalar suç çok fenayız biz:1:

hiç sorma canım ya aynı konudan bende muzdaripim allaha sığındım dua ediyorum herkezin neden çocuğunuz olmuyor artık yapın demesinden bıktım usandm bu insanlar çok anlayışsız ben hayatta soramam kimseye utanırım bu aralar okadar önem veriyorumki günden bir tane klomen incir suyu kürü ne varsa yapıyorum tüm umutlarım bu ay'a bağladım yaptığım testlerde negatifi görmekten bıktım kimseye söylemiyorum hiçbir sorunum da yok allaha şükür ama olmuyor olmuyorsa vardır bundada bir hikmet allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.allaha şükür içimi döktüm kimseye anlatamamaktan çatlıycaktım valla :43::43::43::43:

Back
X