Kayınvalidemin çocukluğu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ay87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ay87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
24
0
36
Burdur
Kızlar kayınvalidemle bir araya gelmek istemiyorum çünkü herşeyi abartarak yaşar.Şimdi yanlarına gidicez izin için o on gün nasıl geçecek bimiyorum hiç,7 aydır torunumu görmüyorum sen yemek yapacaksın ben torun sevicem diyor telefonda ama daha önceki seferde yemeğime eksikler bulduğu için yemek yapmak istemiyorum.Kızım 8 aylık oldu kayınvalidem yanına gidince çocuk ne uyusun isticek nede ben mama yediriyim,sürekli bizimle sırnaşık bi ilişki içinde olmak istiyor.Bir tane kaynım var 24 yaşında o bikaç yıl içinde evlenirse kayınvalidem bizden elini biraz çeker diyorum.Çünkü kaynım aynı ilde oturacak ama biz hiçbirzaman yakın olmicaz işimiz için.Dayanamıyorum olmuyor falan diyip duruyor kayınvalidem bende o zaman kaynım evlensin sana teselli olur diyorum,yok olmaz onun yeri ayrı sizinki ayrı helede sizinki benim ilk torunum diyor ben daha çok sinir oluyorum,demekki kaynım evlensede bişey değişmeyecek diye.Kızlar siz ne düşünüyorsunuz kaynım evlenince birşeyler değişirmi?Fikirlerinizi yada yaşadıklarınızdan örnek olarak sizde işe yaradımı öğrenmek istiyorum?

aynı ilde değilmişsiniz madem 10 gün idare edersin onların torun özlemi var ve bunu gidermeleri çok normal. daha sakin düşünmeli ve çok abartmamalısın netice eşinin ailesi....biraz empati yapmanı öneririm...

Uzakta olup rahatlığa alışmışsın on günü laf ediyorsun yakında olanların ne yapsın hiç şikayet etme,sende o vakit yemeklerime bahane bulma de kaynanaya ver çocuğu ona sen pasta,çörek yemek yap,düzenim bozulur diye amada kafa yoruyorsun insanoğlu yemekte iyi olmaz,kaynanada sıkar ,çocukta hasta olur ne diye herşeyi kontrol altına almayı çalışıyorsun ki,buna yaşam derler!

çok çok çok çok büyük bir sorun değil ki bu yılda 365 günün 10 gününü kayınvaliden
torununu görmek için can atıyor bundan doğal ne ollabilir ki
10 gün çokta uzun değil abartıyorsunuz bence
sakin bir kafayla tekrar düşünün sizde abartığınızı anlayacaksınız

valla arkadaşların dediklerine katılıyorum. cidden empati kurmanı tavsiye ederim canım, bende çok işe yarar bu. mesela, zaman geliyor insan kendi annesine bile kızabiliyor, anlaşamayabiliyor, ama o annemiz ve asla vazgeçemeyiz. kaynana baştan 1-0 yenik giriyor zaten hayatımıza, adı kaynana çünkü, ama o da bir anne.

İyide ona hiç yetmiyorki biz geldikten 1 ay sonra kendisi gelmek isteyecek.Sonra biz ordayken gece geç saat oluyor bizim odamızdan çıkmıyor,sabah kapı çalmadan odamıza dalıyor.Eşimin 10 yıl çalışıp sonrasında emekli olma hakkı var bunu bile kararını vermiş durumda 10 yıl sonra emekliliğini isteyecek eşim ve onların memleketine yerleşicez.Nereye yerleşeceğimize neden o karar veriyor o anne de benimki anne değilmi.Dese ki kızım bizide mağdur etmeyin annenleride siz rahat yaşayacağınız iki tarafada ortalı bi yere yerleşin benim düşüncem bu dese.Bana kızım demeye minnet etmeyip ay hanım diyen bir insandan bunlarıda beklemek fazla sanırım...

İyide ona hiç yetmiyorki biz geldikten 1 ay sonra kendisi gelmek isteyecek.Sonra biz ordayken gece geç saat oluyor bizim odamızdan çıkmıyor,sabah kapı çalmadan odamıza dalıyor.Eşimin 10 yıl çalışıp sonrasında emekli olma hakkı var bunu bile kararını vermiş durumda 10 yıl sonra emekliliğini isteyecek eşim ve onların memleketine yerleşicez.Nereye yerleşeceğimize neden o karar veriyor o anne de benimki anne değilmi.Dese ki kızım bizide mağdur etmeyin annenleride siz rahat yaşayacağınız iki tarafada ortalı bi yere yerleşin benim düşüncem bu dese.Bana kızım demeye minnet etmeyip ay hanım diyen bir insandan bunlarıda beklemek fazla sanırım...

7 aydır torununu görmeyen bir anneye 10 günü fazla görüyorsunuz.

Oturup planlar yapıyorsunuz.. Yok kaynım evlensin düşsün yakamızdan,
yok biz gitsek o gelecek artık kurtulamayacağız v.s diye.

Sanki bir parazitten söz ediyorsunuz.

Baktınız tepkiler geliyor hemen yok odamıza giriyor gibi cümleler kurmaya başladınız.

Onun bir yolu var; ''anne odamıza biz uyurken girmeni istemiyoruz'' diye rica edin.Yok o da işe yaramadı kilitleyin kapınızı v.s

10 gün yemek yapsanız ne olur..Bırakın uğraşsın biraz torununuzla.

Yazdıklarınız hiç vicdana, aile birliğine sığmıyor.

Sizin çocuğunuzda büyüyecek ay87 !

Son düzenleme:

senin hayatını biçimlendirmeye hakkı yok sen uyanık olup,buna engel olacaksın o oğlunu kandırmadan sen eşini yönlendireceksin bunu becere biliyorsan sen kazanmış olursun,kaynanalar hep böyle gelinden çok kendi oğullarını düşünürler akıllı ol ,engelle

ah be arkadasım sen nekadar şanslısın.kayınvalıden senı cocugunu onemsıyo ne kayınvalıdeler var torunlarının adını karıstırır senınkı sızın yerınız ayrı dıyo nekadar guzel bır duygu.gıttıgınızdede sızınle ılgılenmek ıstıyor samımıyet kurmak ıstıyor cok guzel bısey bu.
bukadar samımıyetın yanında sıze yınede "hanım" dıyor.yani sız bır mesafe koymussunuz onun farkında.
Bence dert etcek bır durum yok.Bizede yengem geldıgınde bız yegenlerımle cosarız yengem ya bızım resmımızı ceker yada bızım ısımızı yapar.çay tazelenecekse tazeler mesela bız daha cok yegenlerımle ılgılenelım dıye.kı sızın gıbı uzakta degılız.ustelık yengem amcamın gelını.
lutfen bu yasadıgınız guzel duygunun tadını cıkarın cok sansılsıınız maşallah:nazar::nazar:
esınızle bebegınızle mutlulukalr:nazar:

ah be arkadasım sen nekadar şanslısın.kayınvalıden senı cocugunu onemsıyo ne kayınvalıdeler var torunlarının adını karıstırır senınkı sızın yerınız ayrı dıyo nekadar guzel bır duygu.gıttıgınızdede sızınle ılgılenmek ıstıyor samımıyet kurmak ıstıyor cok guzel bısey bu.
bukadar samımıyetın yanında sıze yınede "hanım" dıyor.yani sız bır mesafe koymussunuz onun farkında.
Bence dert etcek bır durum yok.Bizede yengem geldıgınde bız yegenlerımle cosarız yengem ya bızım resmımızı ceker yada bızım ısımızı yapar.çay tazelenecekse tazeler mesela bız daha cok yegenlerımle ılgılenelım dıye.kı sızın gıbı uzakta degılız.ustelık yengem amcamın gelını.
lutfen bu yasadıgınız guzel duygunun tadını cıkarın cok sansılsıınız maşallah:nazar::nazar:
esınızle bebegınızle mutlulukalr:nazar:

iyi niyet olunca böyle olur işte:34:

kaynana iste...torun sevmeye hakki yok.
Hem duskun olmasin cocuguma...

Uzak dursun...nasilsa benim esim agac kovugundan cikti...annem cok severse aaa canim annecim kizima cok duskun,kaynana severse

Amaannn kaynim evlensede kurtulsak!!!!

Ne ekersen onu bicersin...biraz empati....

Ne guzel seviyor iste torununu size de saygisi var...takdir edilecek bir durum.su forumu okuyun bakalim ne kaynanalar var...

Ama dogruya ne yapsa adi kay-na-na....

Sizi biraz dusunmeye davet ediyorum...ve icinize de biraz sevgi versin Rabbim,kayinvaldenize karşi...

Ben seni diğer konundan da hatırlıyorum. eşinin davranışlarıda garipti. daha bebeğin minicikken sende sezaryanken odadan çıkıp annesiyle kalması felan. ama oda anne sonuçta görecek torununu. k.validen gençti ayrıca. aman 10 güncük sabredeceksin. demişsin ya 10 yıl sonra onun memleketine gideceğiz diye. 10 yıl herşey oturmuş olur. eşinle inatlaşmak yerine uzlaşarak orta yolu bulabilirsin.

k.validen yemeklerini beyenmiyorsa, bebeği eşine devret, anne hadi bana öğret de. ne olacak ki birşey kaybetmessin. değişik yemeklerde öğrenmiş olursun. yemeğide birlikte yapmış olursunuz.

Kızlar kayınvalidemle bir araya gelmek istemiyorum çünkü herşeyi abartarak yaşar.Şimdi yanlarına gidicez izin için o on gün nasıl geçecek bimiyorum hiç,7 aydır torunumu görmüyorum sen yemek yapacaksın ben torun sevicem diyor telefonda ama daha önceki seferde yemeğime eksikler bulduğu için yemek yapmak istemiyorum.Kızım 8 aylık oldu kayınvalidem yanına gidince çocuk ne uyusun isticek nede ben mama yediriyim,sürekli bizimle sırnaşık bi ilişki içinde olmak istiyor.Bir tane kaynım var 24 yaşında o bikaç yıl içinde evlenirse kayınvalidem bizden elini biraz çeker diyorum.Çünkü kaynım aynı ilde oturacak ama biz hiçbirzaman yakın olmicaz işimiz için.Dayanamıyorum olmuyor falan diyip duruyor kayınvalidem bende o zaman kaynım evlensin sana teselli olur diyorum,yok olmaz onun yeri ayrı sizinki ayrı helede sizinki benim ilk torunum diyor ben daha çok sinir oluyorum,demekki kaynım evlensede bişey değişmeyecek diye.Kızlar siz ne düşünüyorsunuz kaynım evlenince birşeyler değişirmi?Fikirlerinizi yada yaşadıklarınızdan örnek olarak sizde işe yaradımı öğrenmek istiyorum?

yorum yapan arkadaşlara kaılıyorum bir konuda konu sahibi haklı..k.validesinin buraya yerşeleceksiniz demiş olması sinir bozucu kim isterki başkası istiyor diye orda yaşamak..benimde hemen hemen böyle bir sorunum var k.valideye yakın oturyoruz 2 sokak ve istiyorki hep dizinin dibinde oturalım evimiz çok küçük taşınma mevzusu olunca hemen atlıyor lafa istemediğini belli ediyor. ama bizimde bir haytatımız yaşantımız yaşamak istediğimiz bir yaşam lşekli var engellemye kendi istekleri doğrultusunda yaşamak istememize karışmamalı

arkadaşlar ne var bunda samimiyet kurmak istiyor demiş ama sanırım kayınvalden samimiyet kurmaktan çok biraz bunaltıcı tavırlar içinde.tamam kaç aydır görmüyor olabilir ama daha telefonda ben torunu sevcem sen yemek yapacaksın demek samimi olduğu içinmidir.yatak odasına dalmak falan da pek samimiyetle ilgili değil bence.yine de çok daha büyük sorunlar yoksa 10 gün idare et eşinle de aranı açma bunun için.

Allah askına delı oluyorum bazen
arkadasım zaten ayrıymıssın 10 gunden ne olacak
ve ayrıca evet ılk torunu tabıkı yerı ayrı olacak buna sevınecegıne kızıyosun
ben artık anlam veremıyorum galıba haklılar sımdıkı gelınler fazla sorun yaratıyolar herseyde
lutfen bunun ıcın esınle kotu olma banada kızma bak yemın ederım 7 yıllık evlıyım evet sorunlarım oldu ama benım cocuklarımda ılk torun delı gıbı ustune tıtrerler ve benden yerı gelır daha guzel bakar kaynanam abartmayın evlılıkde sorun yokken sorun yaratmayın derım arkadasım
kendınede dert etme bence sorun bıle degıl senınkı

kesınlıkle senınkıde anne erkek annelerı bıraz daha sahıplenıcı oluyor malesef
bence tatlı dılle uyar odana gırmemesı gerektıgını benım kaynanamda oyleydı mesela ben deıl esım uyardı hos degıl anne dıye oda haklısınız dedı
bıdaha asla yapmadı ttlı dılını kullan arkadaım..

Yazik ya böylesi seyleri okuyunca kayinvalide olasim gelmiyor..3 cocugum var (Allah bagislasin ins). henüz kücükler ama düsünüyorumda, kayinvalide sevse, ilgilense suc, sevmese ilgilenmese suc, cnm dese suc canin ciksin dese suc...Bu kadar insafsiz olmayin hayat bir yankidir hanimefendi... yarin yaptiklarinizi yasarsiniz... O kadincagizinda torunudur insaf edin..

Son düzenleme:
bunlar abartılacak konular değil zaten sürekli beraber değilsiniz 10 gün insan idare eder.odanıza habersiz giriyorsa uyarabilirsiniz yemeğini beğnmiyorsa beraber yapalım diyebilirsiniz bunlar çözülür.sadece yaşayacağınız yere karar vermesini bende doğru bulmuyorum:50: belki annelik içgüdüsüyle söylemiştir yanında olun istemiştir ama seninde ailen var onlarda böyle birşey isteyebilir.bence bu konulara karı koca karar vermeli kimse karışmamalı:31:diğer sorunlar sorun bile sayılmaz canını sıktığına değmez

alt tarafı 10 gün ammada sıkıntı yapmışsın,hem torunu o tabiki sevecek özleyecek hasret giderecek,millet neler çekiyor kaynanasından ,sizi istemese torunun sevmese bu seferde bundan yakınırsın,tabiki gelecek size siz gideceksiniz o da bir anne,senin annen gelip gitmiyor mu?biraz anlayışlı olmanı tavsiye ederim,boşuna hem kendini hem evliliğini yıpratırsın..

canım benim kayınvaliden seni sevmese çocuğunuda emin ol sevmezdi, seni sevdiği için sana yakınlık duyduğu için böyle konuşuyor... çok abartmışsın bence de... ben senin yerinde olsam 10 sen bak anne ben gezicem kafamı dinlicem der çocuğu bırakıp gezerdim.. kaynananda kızına doyardı o zaman...

Back
X