kayinvalidemin degismesi

Konu herzamanki dibi k.v . Ben bes yildir evliyim. K.babam ve k.v. beni cok severdi .nisanlandigimdan ber onlarla hic sorun yasamadim. Herzaman iyi anlastik. Cocuklarimin ve benim uzerimde haklari cok. Nerdeyse butun ihtiyaclarini karsilardi k.babam . Ilk cocugumun neredeyse herseyini aldi. Besigini dolabini surekli mamasini tuvalet egitimine kadar bezlerini bep onlar ustlendi. K.babami anlatiyorum cunku konuyla.alakali. banada ayni sekilde ehliyet aldim butun masraflarini o karsiladi harcliklar v.s. ne istersen tabi ben.istemezdim o zaman da uzulurdu. Babamdan daha cok hakki vardir uzerimizde .Allah rahmet eylesin. Gecen sene temmuz atinda onu kaybettik. Hic beklemedigimiz bi sekilde. K.v de cok iyiydi ne zamn ihtiyac duysam kosar gelirdi . Tabi k.babamin vefatindan sonea cok degisti . Zaten yalniz kalamiyordu. Herzaman yatiya onlara gidiyorduk. Esimin bir abisi ve bir kizkardesi var . Abisi gil is dolayisiyla baska bir sehre tasindi. Gorumcem ise oglu okula gittigi icin kisin sadece haftasonu k.v de kalabiliyor. Ve nen haftanin 5 gunu orda kalmak zorunda kaliyordum. Bi sura sinra cok zor gelmeye basladi. Ben cok yoruluyordum evi tek oda sobali ve soguk. Iki kucuk cocugumla ve eskmle her hafta gitmek zorunda birakiyor bizi . Tek basina kalamiyor. Bize tasinmasini istedik gelmiyor evimden cikmam diyor. Ve daha bircok secenek sunduk yalniz kalmamasi icin . Hicbirini kabul etmiyor. Ve bu arada davranislari cok degisti herseyden hemen bikiyor cocuklarin oyun oynamasina bile katlanamiyor. Her firsatta laf carpiyor. Ben hep anlayisla karsiladim. Asla saygisizlik etmedim. Etmiyorumda. Ama cok sıkıldim artik hersey bi yana evimi birakip bes gun orda kalmak cok zor geliyor. Sosyal hayat sifir oldu . Arkadaslarimla gorusemiyorum. Hicbi istedigim seyi yapamiyorum. Esim de ayni durumda ama annesi sonucta yalniz birakamam diyor haklida asla boyle bisey istemedim zaten.1 aydir gitmiyoruz okul tatil gorumcem kaliyor bazen saadece oglu kaliyor. Ama kadin triplerde. Aramasam aramiyor. Zarzor konusuyor benimle sanki. Sirf esim icin gidip kaliyorum esim beni hicbi konuda kirmaz cok iyidir ama anneskni de birakamiyor. Belki k.v k.banamin olumunu atlatamadi o yuzden birazda alttan aliyorum .ama icten ice yipraniyorum .. Neden yalniz kalamiyor anlamiyorum. Esim sabret biraz daha lutfen diyor. O yuzden sesimi de cikaramiyorum oda uzuluyor . Boyle aradayim iste . Paylasmak istedim . Yorumlara acigim.
Eşinin anıları var diye evden çıkmak istemiyordur kendinizce sizde haklısınız

Kusura bakmayın, konunuzu tam anlayamadım sanırım.

Kayınvalideniz yalnız yaşamaktan çok mu korkuyor?
Yani sizin haftanın 5 günü başka bir eve gitmeniz çok zor, evinize davet de etmişsiniz.
Bundan sonra eğer gelmiyorsa bence yavaş yavaş evde yalnız kalmaya alışması gerekmez mi?
Yani ben de korkarım evde yalnız kalmaktan ama mecbur kalınca paşa paşa kalırım yani kilitlerim her yeri.
Gerekirse fazla lamba yakarım, elimde telefon kalırım evimde.
Başka kişileri evime bunun için davet etmem.
Seçtiğiniz çözüm bana pek mantıklı gelmedi bu yüzden. Sonuçta teklifinizi yapmışsınız, kabul etmemişse neden bu kadar zorluyorsunuz ki. Herkes kendi kararlarının sonuçlarına katlanmalı, bunda acımasız ya da merhametsiz bir taraf görmüyorum ben.

Benimki de böyleydi, yalnız kalamazmış eşinin vefatından sonra (30 sene!)

Sürekli idare etmişler. Ben evlendikten sonra da bu kez kocam beni bırakıp onun yanına gitmeye başladı. 3 kardeşler, sözde haftanın günlerini bölüştüler. Görümcem ve kayın biraderim evlerine aldılar, ben de bize gelsin dedim gelmedi, evimde kalıcam dedi. Eşim beni hem çocukla hem hamile yalnız bıraktı, gidip annesinde kaldı. Yanına bakıcı tutalım dedim, kabul etmediler. Bana gelip kaldı, hem huzurumu bozdu, her şeye karıştı, hem kocamla aramı bozdu. İlle de evim diye tutturdu. Biz hepimiz gittik, çoluk çocuk. 2 hafta kalıp döndük. Kendi kocaman evimden gidip küçücük eve sığışmak, onun yemeklerini (içinden saç çıkan salatalar, dibi tutmuş makarna) yemek zorunda kalmak, ama eşimin bunları hiç görmemesi. Sanki annesinin en doğal hakkıymış benim düzenimi bozması gibi.

Hasta olsa anlarım. Fiziksel hastalığı yok ama psikolojik sorunlu. Psikolojik tedaviyi de ne kendisi ne çocukları kabul etmedi.

Ben boşanmak zorunda kaldım. Çok zor bir durum.
Benim k.v karismaz karisamaz bastan izin vermedim ama arayi da bozmadim hep mesafe biraktkm arada ama sorunda cikmadi hic . Yani nasil bisey bu diceksiniz bana hic karismadi bastan beri bende firsat vermedim evime mutfagima hicbiseyime karismaz. Benim evimde danismadan biseye ellemez.ben bize tasinirsa benim icin sorun olacagini zannetmiyorum.
Esim de yalniz gitmek istemiyor bende ayni sekilde zaten adam sabah 8 aksam 6 calisiyor . Bide aksam bizi birakip annesine gidecek istemem buny cocuklar babaya cok duskun onlarla vakit geciremez bu sefer cunku evler uzak birbirinden

Aksam esime soyledim bi daha konusalim dedim son kez bari kisin bizde kalsin hafta ici hafta sonu da gorumcemin sirasi zaten o zamn evine gider . Hem sobayla ugrasmaz rahat rahat oturur . tmm dedi esim konusuruz yarin aksam .yani bugunden bahsediyor.
Bizim ev apartman dairesi kadin bahceli eve alismis . Sigarada iciyor bizdeyken balkona cikiyor ama daraliyor sanki .
Su an 1 aydir kalmaya gitmiyoruz gorumcemin oglu 7 yasinda onunla kaliyor aslinda belki alisir diye dusunuyorum . Ama pazartesi gene aradigimda gelecekmisiniz kalmaya diye sordu. Esim bu aralar gitmek istemiyor zaten . Gorumcemin oglu kalmak istiyor bizde zaten tmm dedik . Ama biraz triplerde k.v. surat asmis faekettim

Aksam esime soyledim bi daha konusalim dedim son kez bari kisin bizde kalsin hafta ici hafta sonu da gorumcemin sirasi zaten o zamn evine gider . Hem sobayla ugrasmaz rahat rahat oturur . tmm dedi esim konusuruz yarin aksam .yani bugunden bahsediyor.
Bizim ev apartman dairesi kadin bahceli eve alismis . Sigarada iciyor bizdeyken balkona cikiyor ama daraliyor sanki .
Su an 1 aydir kalmaya gitmiyoruz gorumcemin oglu 7 yasinda onunla kaliyor aslinda belki alisir diye dusunuyorum . Ama pazartesi gene aradigimda gelecekmisiniz kalmaya diye sordu. Esim bu aralar gitmek istemiyor zaten . Gorumcemin oglu kalmak istiyor bizde zaten tmm dedik . Ama biraz triplerde k.v. surat asmis faekettim
bence bizim eve yerleşsin diye bu kadar ısrar etmeyin bu günlerinizi arar hale gelirsiniz sonra
herkes evinde kalsın bence
siz yapacagınızı yapmıssınız
bi tek onun kocası ölmüyor
bu kadar cok acırsanız acınacak hale düşersiniz
yapmayın lütfen bu kadar

bence bizim eve yerleşsin diye bu kadar ısrar etmeyin bu günlerinizi arar hale gelirsiniz sonra
herkes evinde kalsın bence
siz yapacagınızı yapmıssınız
bi tek onun kocası ölmüyor
bu kadar cok acırsanız acınacak hale düşersiniz
yapmayın lütfen bu kadar
Benim amacim kendi duzenim yoksa zor olacak bize gelsede biliyorum . Cunku onunda bi cevresi var geleni gideni var bunlarin hepsi bana kalacak ben bunlarin farkinsayim ama gene evimde olacam ben birazda bunu dusunuyorum heralde . herkes kendi evinde daha iyi bencede. Ama imkanlar bunu gerektiriyor simdilik

birlikte oturmakda çözüm olmaz altlı üstlü oturma şansı yok mu
Evinden cikmiyor kadin esim dedi evi yaptiriyim anneme bi oda bi banyo yaptiririz asagida bizede iki kat cikariz dublex tipi onumuzde bahce cocuklarda rahat buyur izin alirim ben belediyeden dedi o kolay is dedi ama mahalle cok kotu evler dip dibe havasj yok evin ben istemedim bu yuzden ugrasicaz bakalim ya evinde tek kalacak yad a bize gelecek ben baska kabul etmiyorum.esimde zor durumda kaliyor bi tarafta annesi bi tarafta ben ve cocuklar oda gitgel bunaldi artik. Anesine yuz ceviremez bunu asla da istemem onu doguran buyuten kadin sonucta dusunuyorum benim basjma gelse Allahim korusun esimden elbette destek isterim. Ya yanimda olmazsa biz bi yola ciktik beraber onumuze cikan sorunlarla birlikte bas edecez bu boyle olmali k.v gorumce bilmem ne bunlar benim hayatimi ele gecirmemeli . Su an ben guzellikle halletmek istiyorum esime ses cikartmiyorim basta seve seve giderdi annesinde kalmaya cozum aramadk hic ama artik oda yoruldu. Ben basinin etkni yeseydim o zaman eminimki nben suclu gorunecektim her konuda

Evinden cikmiyor kadin esim dedi evi yaptiriyim anneme bi oda bi banyo yaptiririz asagida bizede iki kat cikariz dublex tipi onumuzde bahce cocuklarda rahat buyur izin alirim ben belediyeden dedi o kolay is dedi ama mahalle cok kotu evler dip dibe havasj yok evin ben istemedim bu yuzden ugrasicaz bakalim ya evinde tek kalacak yad a bize gelecek ben baska kabul etmiyorum.esimde zor durumda kaliyor bi tarafta annesi bi tarafta ben ve cocuklar oda gitgel bunaldi artik. Anesine yuz ceviremez bunu asla da istemem onu doguran buyuten kadin sonucta dusunuyorum benim basjma gelse Allahim korusun esimden elbette destek isterim. Ya yanimda olmazsa biz bi yola ciktik beraber onumuze cikan sorunlarla birlikte bas edecez bu boyle olmali k.v gorumce bilmem ne bunlar benim hayatimi ele gecirmemeli . Su an ben guzellikle halletmek istiyorum esime ses cikartmiyorim basta seve seve giderdi annesinde kalmaya cozum aramadk hic ama artik oda yoruldu. Ben basinin etkni yeseydim o zaman eminimki nben suclu gorunecektim her konuda

bende bu arada tebrik etmek istiyorum sizi yaşınızı bilmiyorum ama ne güzelde başarmışsınız bunu saygıyı yitirmemeyi sizin yerinizde kim olsa hataya düşerdi.anne olmak empati yapmanızı sağlıyor sanırım ben sözlüyüm bizde k.p ile sorunlar yaşıyoruz yani onların davranışları bana anlayışssız gelebilio bazen de o yönüyle düşündüğüm zaman büyütmüş emek vermiş 1. oğlunu dört dörtlük evlendirmiş ev almış (her ne kadar onlar yüz çevisrsede) adam üstüne düşen görevini yapmış 25 senelik emeğini tazminantını ev alsınlar die vermiş çok fedakar biri bizim içinde traktörünü satacak kredi çekcekti ben istemedim altın felanda istemiyorum dedim sadece eşyalrımız olsun huzurumuz olsun dedim .ne çok konuştum asıl konuya gelecek olursak kayınvalideniz ya alışacak ya alışacak başka çaresi yok szin gbi gelini olduu içinde şanslı

bende bu arada tebrik etmek istiyorum sizi yaşınızı bilmiyorum ama ne güzelde başarmışsınız bunu saygıyı yitirmemeyi sizin yerinizde kim olsa hataya düşerdi.anne olmak empati yapmanızı sağlıyor sanırım ben sözlüyüm bizde k.p ile sorunlar yaşıyoruz yani onların davranışları bana anlayışssız gelebilio bazen de o yönüyle düşündüğüm zaman büyütmüş emek vermiş 1. oğlunu dört dörtlük evlendirmiş ev almış (her ne kadar onlar yüz çevisrsede) adam üstüne düşen görevini yapmış 25 senelik emeğini tazminantını ev alsınlar die vermiş çok fedakar biri bizim içinde traktörünü satacak kredi çekcekti ben istemedim altın felanda istemiyorum dedim sadece eşyalrımız olsun huzurumuz olsun dedim .ne çok konuştum asıl konuya gelecek olursak kayınvalideniz ya alışacak ya alışacak başka çaresi yok szin gbi gelini olduu içinde şanslı
25 yasindayim . Ailemden boyle gordum dicem yalan olur:KK70:Belki k.v k.p bana karsi iyi olmasaydi ben de iyi olmayabilirdim bu karsilikli bisey sanirim. Yoksa cekilmez bi k.v aman yarabbi dushnmek bile istemiyorum.

Ayrı kalmanızda sürekli onlarda olmanızda özelinizi ve düzeninizi yok etmiş durumda.. En azından altlı üstlü yada yakın oturmayı teklif etseniz..Eşini kaybetmenin acısını içinden atamadıgı ortada.. Ve şimdi birde tek basına yük gibi hissetmek istemiyor.. Allah sabır versin inşallah..

Back
X