kayınvalidemin eli uzunluğu...

sormuşsunuz ya kayın validem doyumsuz mu diye, cevap vereyim hayır doyumsuz değil..
bu hikayede doyumsuz olan kendi anneniz bana kalırsa..

hani 10 kilo fındık gelecekti, tarttım bu 5 kilo diyerek sizi arıyorsa ben buna doyumsuzluk derim...

bu kadar önemli bir konuydu ise madem pay yapma işini görümcenize bırakmasaydınız...

yaptıkları haksızlık mı evet haksızlık.. eşit dağıtmaları gerekir miydi evet gerekirdi...
ama yapmadılarsa yapmadılar bu kendi ayıpları günahları...

boştan yere ortalığa konuyu dökmenin fındık kilosunu hesap etmenin manası yok...

sanki parayla aldınız zaten hediye gelmiş nedir yani ha eksik ha fazla...

afiyetle yeyip için temennisiyle iyi günler diliyorum...

pes doğrusu, hoca iyi soylemiş, hırsızın hiç mi günahı yok :1:

nedden konu sahibine yüklendiğinizi anlamadım ...pay edilenin içinden kendine bilerek fazla yırmak tabiki hırsızlıktır ha fındık ,ha para,yada başka bişey sana 10 kilo anneme de 10 kilo deniyors<a ve eksik gidiorsa birisi içinde çalmış demektir...yani hırsızlıktır el uzunluğu yani ....kayıvalide mal düşkünü biri işte kendinde fazla olmasını istiyor ve başka birinin malını çalıyor ...

----para vermemişsiniz ki nolcak demek ne demek ..evet annesi eksik geldi demeye bilirdi ama biir daha böyle durumlarda kayınvalidene güvenme demek için açıklaması gerekirdi sebebini

---- kime şikaye edecekti tabi ki görümcesine çünküaarada kalan işi o annesiine ve kendine haksızlı yapılmış bunu birilerinin söylemesi lazım ...kkayınvalidedinde bunu anlaşıldığını anlaması lazım

iyiolmuş söylmiş yoksa içine mi atsaydı olgun olması gereken kayıvalıde değilmiydi

Görümcenizi arayıp hesap sormanız hiç hoş olmamış, o görümcenin yerinde olmak istemezdim.

Son düzenleme:
mesele 5 kilo fındık değil yahu yapılan davranış fındık konusunu hiç kimse uzatmaz zaten adaletli davranıp eşit paylaştırmış içinden kendine fazla almak hır-sız-lık-tır. hala kayınvalideniz..... eşinizin annesi diyorlar...anne böyle mi olur ne kadar aypı yapmış

Son düzenleme:
Görümcenizi arayıp hesap sormanız hiç hoş olmamış, o görümcenin yerinde olmak istemezdim.

gorumcem muthis bir insandir..
sag duyulu ve hakkaniyetten kacmak istemez..
cok iyi anlasiriz kendisi ile..
ortada hesap sorulmasi falan yok ..
yanlis anlamissiniz tam olarak konuyu okumamissiniz..

mesele 5 kilo fındık değil yahu yapılan davranış fındık konusunu hiç kimse uzatmaz zaten adaletli davranıp eşit paylaştırmış içinden kendine fazla almak hır-sız-lık-tır. hala kayınvalideniz..... eşinizin annesi diyorlar...anne böyle mi olur ne kadar aypı yapmış

findikta sorun yok ilginc olan zaten arada para yani degerli esya ile ilgili sorun da olmuyorr..
sorun bu tarz yeme icme olaylarinda..
esim bisey istemisti ben unutursam sen soyle anneme die daha birkac aylik evliyim huyunu bilmiyorum..
aaaa kesinlikle yok bu yil olmadigi icin konservesini yapmadik dedi..
ben de aslinda komposto islerinden anlarim ama o yaz evlenmeyle ugrastigim icin yamadim..
yag almak icin tezgahin altini actim sonraki gelisimizde 4 kasa falan var..
yani ne bileyim yaaa cozemiyorum..
hem esimi cok sever hem de bu davranisi ile tezat..
zaten artik farkediyorum..esim ekmek istesin en guzeli hemen onun de sikintisi benimle..
ama bir doyumsuzluk hali var..

nedden konu sahibine yüklendiğinizi anlamadım ...pay edilenin içinden kendine bilerek fazla yırmak tabiki hırsızlıktır ha fındık ,ha para,yada başka bişey sana 10 kilo anneme de 10 kilo deniyors<a ve eksik gidiorsa birisi içinde çalmış demektir...yani hırsızlıktır el uzunluğu yani ....kayıvalide mal düşkünü biri işte kendinde fazla olmasını istiyor ve başka birinin malını çalıyor ...

----para vermemişsiniz ki nolcak demek ne demek ..evet annesi eksik geldi demeye bilirdi ama biir daha böyle durumlarda kayınvalidene güvenme demek için açıklaması gerekirdi sebebini

---- kime şikaye edecekti tabi ki görümcesine çünküaarada kalan işi o annesiine ve kendine haksızlı yapılmış bunu birilerinin söylemesi lazım ...kkayınvalidedinde bunu anlaşıldığını anlaması lazım

iyiolmuş söylmiş yoksa içine mi atsaydı olgun olması gereken kayıvalıde değilmiydi

bi yakinimla kayinvalidemin goze carpan hallerini tartisiyorduk yengemle cunku konuyu yengem acti ustelik..
ben farkediyorum ama icim icimi yiyo kimseye bisey diyemeiyorum..
yengemi susturdu annem kocasinin annesi ses etmeyin gelinsiniz ikinizde gozunuze batiyo diye..
ama bu sefer bu garipligi bizzat yasayinca bana anlatti durumu..
sinirden catladim cunki bu zamana kadar sen sus diyen insan bu sefer sikayetci
zaten anneme dedim ara kayinvalidemi madem rfahatsizsin soyle..
ama biz gorumcemle konustuk aylastik bu durumu..
vel hasili aldigimiz karar ben konusmayalim kapatalim dedim ..
ama gorumcem oncesindednde yasana seylerden dolayi bu kadar yeter
artik konusmazsam icim rahat etmicek dedi...

bi yakinimla kayinvalidemin goze carpan hallerini tartisiyorduk yengemle cunku konuyu yengem acti ustelik..
ben farkediyorum ama icim icimi yiyo kimseye bisey diyemeiyorum..
yengemi susturdu annem kocasinin annesi ses etmeyin gelinsiniz ikinizde gozunuze batiyo diye..
ama bu sefer bu garipligi bizzat yasayinca bana anlatti durumu..
sinirden catladim cunki bu zamana kadar sen sus diyen insan bu sefer sikayetci
zaten anneme dedim ara kayinvalidemi madem rfahatsizsin soyle..
ama biz gorumcemle konustuk aylastik bu durumu..
vel hasili aldigimiz karar ben konusmayalim kapatalim dedim ..
ama gorumcem oncesindednde yasana seylerden dolayi bu kadar yeter
artik konusmazsam icim rahat etmicek dedi...

Arkadaşım öncelikle konu başlığını düzenlemedikçe asla duymak istediğin yorumları alamıycaksın..Konuyu yorumları okudum yanlış anladıysam yanlış diyin...
Kayınvalidenizin huyu var olanı saklama dolapda konserve var ama sorulduğu zaman yok deniliyor gönderilen her hangi birşey kilosuna ağırlığına bakılmaksızsın saklanıyor kaldırılıyor son fındık olayıda artık sizin yeter demenize sebep olmuş...

benim yorumum evet madem anneniz bu durumdan sıkıntı duymuş sizi niye maşa niyetine kullanıyor arasın dünürünü söylesin yok ayıp söyleyemem diyorsa size niye o sıkıntıyı veriyor yollanan eksik yada fazla sağol kızım tşk. ederim diyip sussa bu kadar sıkıntı olmayacak görümceniz her ne olursa olsun sonuçta el asla kendi kanınızdan olmadığı için şimdi değil ilerde bu durumu önünüze ısıtıp koyacak annende susup gelene razı olsaydı dese ne diyceksiniz....

Kayınvalideniz yaşından dolayı yapıyor olabilir eskiden yokluk varmış şimdiki gibi herşey bol değilmiş yağ bulgur vs. saklanırmış babaannem kahveyi saklarmış mesela evdeki gelinler gidip gelip kahve içmesin misafire kalsın diye bu anlattığım olay 1962 yıllarında geçen olay peynir saklanırmış olaki biri gelirse ikramlık olsun diye şimdi hepimizin evinde dolabında yok yok bu 2 günlük oldu bozulmuştur diyip çöpe atıyoruz..

Eskiden yokluk sıkıntı çeken insanlar hala günümüzde saklama yoluna gidiyor.K. validenizi hoş görün okuma yazması yoksa ne bilsin üçü beşi velevki okumasıda var yazmasıda bu durum sizi çook çok rahatsız ediyorsa ona buna burda bize sorarak çözüm bulamassınız..Yorumları okuyunca sizin ve kayınvalidenizin düştüğü durum beni rahatsız etti üzdü...

eşinizle konuşun kıyafetlerinizi sorun annesinin neden yiyecek giyim sakladığını sorun bir rahatsızlığı varsa zaten söylerler buna göre sizde davranışlarınızda daha temkinli olursunuz...

Bu arada kendimi güzin abla gibi hissettimm...:45:

benim babannemde çok tutumlu kadındı küçücük ipleri b,le saklardı....hiç birşeyi atmaz anneme sürekli müsriflik yapma derdi ama başka birinin malına göz dikmezdi ....hastalık falan değil yüzsüzlük yapılan harekete kılıf bulmak bu ...cahil ,heleki dünürünün malını almak çok aypıp ,,,,,

,neden annen aramasaydı ortalık karışmış falan diyorsunuz ki ...neden kızını bilgilendirmesin anne kız aralarında bunları konuşşuyordur zaten ..olay fındıktan patlamış sadece

başlık tamamen doğru el uzunlığu işte bunun başka isimimi var

selam hanımlar...
açıkcaı sinek küçük ama mide bulandırıcı..
biz ailemize uzak oturuyoruz..
bi arkadasımız jest olsun diye bir mmiktar fındık ve çay hediye etmişti..
fındığı görümcem kayınvalidem ve annemler arasında 5,10,10 kilo şeklinde paylaşmlarını söyledik..
cayıda 10,10,4 paket paylaşmlarını..
mantıgım fazla olanları anneler alsın azıda görümcem belki anneler birine vermek ister diedüşünmüştüm..
bölme işini görümcem yapmış..
4 paket çayını ve 5 kilo fındığını almış..
geri kalan bölünenlerinide kayınvalideme annemlerinkinide vermek üzere kayınpederim almış..
annem bugün beni aradı kızım 10 paket cay geldi ancak sen fındığı 10 kilo demiştin gözüme az geldi tarttım 5 kilo fındık var bunda yanlışlıkmı var.
ben de görümcemi aradım abla emanetler eksikmi geldi
yoooo dedi ben onları eşit paylaştırdım dagıttım..
kayınpedirme dedim poşetlermi karıstı oda dediki görümcem için ne verdiyse götürdüm annenlere..
canım sıkıldı benim şimdi..
zaten kayınvalideyle aram mesafeli ben zamanla herşey düzelir diye yaptığı her yanlışı siliyorum üstüne yenisi ekliyor..
o ikramlar bize gelmişti ama niyetimiz onların gönlünü almak idi sanırım yanlış yaptım..
görümcemi aradım
abla dedim sakın beni yanlış anlama sana hesap sormak için aramadım..
durum bu senin hak ayırma konusunda tavrını biliyorum ..
amacımız size hediye göndermekti..
ama bu işle bi yanlış karıstı bu durum 100 de 100 senden kaynaklı değil..
bu mesele ben sen ve annem arasında kalsın..
daha konuşmayalım...
oda zaten ben eşit şekilde paylaştırdım ne varsa olan( kayınvalidem için söylüyo) köyde oldu..
ben de hakkını helal et ..
sen bana hem ablalık hemde annelik ediyorsun..
kayınvalidemele aramdakileri biliyor..
ben her seferinde aramız düzelsin diye ugrasıyorum..
her seferinde tekaralanıyor bunlar ..usandım artık dedim..
oda olmaz konusacm ben dedi..
ben de asla olmaz böyle bişey konu kapansın gitsin dedim..
yaaa ne olcak bu kayınvalideyle..
bir kurban bayramındada biz o sene kurban kesememiştik..
saolsun küçükbaş kurbanın ön kol kısmını etlerini atyırıp kemiğini koymuştu cantamıza..
durum bu..sizce ben mi cok incelik arıyorum yoksa bu kadın doyumsuzmu..:26:

Bence çok önemli bir konu değil.Herkes nasibini yer demekki o fındıklarda ve ette sizin nasibiniz yokmuş.Birde böyel bakın olaylara.Valla ben olsam görümcemi arayıp sormazdım bile.Gereksiz olmuş.

canım kusura bakma da ya annen yalan söylüyorsa,görümce paketleyip koymuşsa kadın içinden mi çıkardı ne bileyim böyle bir şeyi çok kurcalayıp sonra kendi annenizde patlarsa çok utanırsınız.

Burada bana ters gelen nokta...

Bize böyle bir hediye gelse,bu tarz paylaşım zaten yapmazdık.
Görümceme,birazını annelere gönderirsin,birazı sana kalır derdim.
İstersen annelere fazla gönder,belki birilerine verirler diye eklerdim.

Öyle 5 kilo sana,10 kilo ona diye kilo hesabı yapıp sonradan hesabını sormazdım.
Anneme telefon açıp sana "10 kilo" fındık gönderiyorum demezdim.(Sana fındık gönderiyorum derdim.)
Desem bile,annem hani 10 kiloydu diye beni aramazdı falan filan....

Ve evet,para ödenmiş ödenmemiş bence çok farkeder.
Misal internetten sipariş verirsiniz,dolandırıldım mı,kandırıldım mı diye incelersiniz,tartarsınız.
Hediye gelmişse üçüne beşine bakmazsınız.

görümcem konusmus
maalesef kayınvalidem yine parmağı dokunmuş bu işe..
ben böldüm istersemde vermem demiş.
benim oğlum değilmi istemezsem vermem kimsede bişey diyemz demiş..
görümcem 70 yasındasın daha da yasamıcaksın..
senin oğlunsa kızın değilmi onunda annesi babsı neden böyle yapıyosun demiş..
çok istiyosan getireyim vereyim sana al götür demiş.:53:
valla şaşırdım kaldım...
görümcem haktan hukuktan bahsedince ..
benim oğlumun gönderdiği benimdir ne hakkı hukuku demiş..
:26:
yaaa yeminle görmek bile istemiyorum artık..
anne baba demenin ne anlamı var o zaman demekki ben bi hiçim...
üstelik nereye düşmüşüm..

Burada bana ters gelen nokta...

Bize böyle bir hediye gelse,bu tarz paylaşım zaten yapmazdık.
Görümceme,birazını annelere gönderirsin,birazı sana kalır derdim.
İstersen annelere fazla gönder,belki birilerine verirler diye eklerdim.

Öyle 5 kilo sana,10 kilo ona diye kilo hesabı yapıp sonradan hesabını sormazdım.
Anneme telefon açıp sana "10 kilo" fındık gönderiyorum demezdim.(Sana fındık gönderiyorum derdim.)
Desem bile,annem hani 10 kiloydu diye beni aramazdı falan filan....

Ve evet,para ödenmiş ödenmemiş bence çok farkeder.
Misal internetten sipariş verirsiniz,dolandırıldım mı,kandırıldım mı diye incelersiniz,tartarsınız.
Hediye gelmişse üçüne beşine bakmazsınız.

fatkına varamadınız herhalde olay ne fındık nede miktarı..
zaten eğer bişeyler normal gitmiyorsa devamlı obsesif olursunuz..
zaten bunda miktarın belirtilmesi önceki deneyimlerden kaynaklı
maalesef bi durum oldu ama ben yine hislerimde yanılmadım..
eğer ben bu konularda gözüm kapalı güvenemeyceksem ölmüşüm haberim yok..
eşin annesi kendi annen babandır çünkü artık kan bağımız olmasada biz bir bütün olmalıyız..
ama maalesef olamamışız..

Back
X