Kayınvalidemin gafı...

diyasa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
269
1
46
İzmir
.........................................................................

Son düzenleme:
yok artık daha neler , cümlenin bütün anlamını geçtim , bide karı demiş , eşin falan bişey demedi mi orda başka

çok kaba konuşmuş karı bulunur!!da ne demek??? bırak üstüne gidip muhalefet olma. o öyle düşünmeye devam etsin. mutlu olsun kendi kendine. benim eşimde herkesten önce gelir. evladımdan bile! çünkü eşim olmasaydı zaten evladımda olmazdı.. bu demek değilki evladımı sevmiyorum, eşim içinde çocuğum içinde canımı bile veririm. işte burdaki ince çizgiyi anlayamamış kendisi. eşin anneden önce gelmesi, anne sevilmiyor anlamına gelmez ama ne yazıkki kavrayamamış. kendisinde sevilmeme korkusu var bence...

ne koca anneden once gelir nede anne kocadan ikisininde yeri ayrıdır...evlilik yaptıgın zaman aile kuruyorsun anneme yeri geldimi kocamıda ezdirmem esimde anneme olur olmadık laf soyleyemez...kayınvaliden karı bulunur anne bulunmaz sozude biraz agır kacmıs zaten erkek annelerinde nedi bu ogullarına duskunluk anlamam...

katılıyorum sana ikisininde yeri apayrıdır. ama evlenince kendi ailemizi kuruyoruz eşimiz 1. sırayı alıyor dolayısıyla bazı annelerde kaygı oluşuyor. aslında kıyaslama bile yapılmamalı.. ana başka yar başka..

dogru kıyaslama bile cok yanlıs olur erkek annelerinde var bu genelde nedendir anlamam bence ogullarının artık yemegini yapacak camasırını yıkayacak utuleyecek baska bir kadının olmasını hazmedemiyorlar hep kendilerine muhtac olsun istiyorlar istisnalar var tabi ama cogunluk boyle sonrada olur olmaz laflar ediyorlar iste...

malesef hiç bişey demedihiç bir cevap vermedi ,buda beni çok kırdı zaten.oda ne yapsın bişey dese annesinin huyunu biliyor çok ben merkezci kıyamet koparır...mesafe koymaya çalışıyorum ama altlı üstlüyüz olmuyo malesef...

usluba neden takiliyor bu kadar :)
nikah memuruda diyor sizleri kari koca ilan ediyorum diye :)

neysene
ikisinin yeri ayri
ne kocam annemden ileridir
ne annem kocamdan ileridir ama su var
es bulunur anne bulunmaz kayinvalideniz dogru soyledi!

artık eş diyolar ve ordaki karı kelimesinin nasıl kullanıldığını ve sokaktaki birininde , anaaaa karıya bak derkenki , kullanımını biliyoruz , kayınvaldeside karı derken hangi anlamda kullanmış olabilir acaba ?

anadolu insani yada koyluler kari diye konusur
evet cirkin bir kelime heleki kabalar soyluyor genelde bunu
ama bazilarinin konusma tarzi ozellikle erkeklerin
tamam memurda "es" diyor ama erkekler "karim" demiyormu? :)

anadolu insani yada koyluler kari diye konusur
evet cirkin bir kelime heleki kabalar soyluyor genelde bunu
ama bazilarinin konusma tarzi ozellikle erkeklerin
tamam memurda "es" diyor ama erkekler "karim" demiyormu? :)

2 karı arasındaki farkı anlamamış gibi hala erkekler karım demiyor mu diyorsunuz ilgnç , neyse konuyu dağıtmayalım başka cvp vermiycem bu konuda

'' Karı'' kelimesine bende çok kızıyorum fakat bunun kimin ve ne anlamla söylediği önemli.. Bu lehçe farkıda olabilir, yahut alelacele söylenilen bir kelimede.. Küçümseyerek söylenildiğini düşünmüyorum.Bence takılmak gereksiz.

moon arkadaşımızın dediği gibi ikisi çok ayrı yerlerde, çok doğru bir yorum.. Ama yinede ben annemden önce eşim gelir cümlesini kuramazdım herhalde.

bi kaynana vakası daha..ne isterler bizden ya... hakketten büyük bi gaf yapmış... zaten kaynanayla aynı evde,aynı mahallede aynı apartmanda oturanlara hayret ediyorum.. benimki 3 saat uzakta, telefonu bile yetiyor.. onlar iç içeler... Allah sabır versin hepimiz..

2 karı arasındaki farkı anlamamış gibi hala erkekler karım demiyor mu diyorsunuz ilgnç , neyse konuyu dağıtmayalım başka cvp vermiycem bu konuda

ben senden cevap beklemedim :) yazip yazmaman onemli degil
fikirlerini nimetten sayip benden esirgersen aglamam merak etme :)

doğru anne bulunmaz ben buna katılıyorum.mesela ben eşimin ailesiyle çok fazla samimi olmak stemiyorum gelsinler gitsinle bizde gideim ama hayatımız onlara endeksli olmasından hoşlanmıyorum benim bu istediğimde kayınvalideme ters eeeeeeeeeee ozaman beni kocam boşasın mı?ana bulunmaz diye soruyorm onunda rahatsız olduğu konu bu sancılandığı konu bu uygun vaktinde mesajı verdi kendi çapında

artık eş ilan ediyorum diyorlar. karı koca şeklinde ikileme olunca göze batmıyorda, karı kelimesi tek başına kullanılınca biraz itici mi oluyor ne

ah ah sorma aslında iyidr özünde ama hep birlikte olalım birlikte dolaşalım ister sanki oğluyla diil onunla evlenmişim uzakta oturanlara çok imreniyorum...

herkesin yeri ayrıdır evet..

ama burda dikkat çekici olan,bir kayınvalidenin bunu bu kadar aleni bir şekilde dile getirmesi..
bence kötü niyetli bir yaklaşımdan başka bişey değil..
gaf demekle çok iyi niyetli bir anlatım içine girmişsiniz diye düşünüyorum ben..
ne gaf,ne ima!
direkt lafı sokmuş!

Son düzenleme:

hayır gayette güzel kullanırı annemin yanında kullanırım çokta mutlu olur benim adıma 7 yıllık bi evliliğimiz 2 yıllık beraberliğimiz var bide yavrumuz var ben eşimle yaşıyorum onunla nefes alıyorum ben mutluysam annemde mutlu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…