Kayınvalidemin hareketlerinden benmi kıl kapyorum:)

panikyou

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
157
12
118
İzmir
Arkadaşlar herkese merhaba
Kısaca yazmaya çalışacağım.Dün kayınvalidemler bize geldi bende hoş geldin diye kapıya çıktım baktım ayakkabılarını düzeltiyor arkasını dönmüş sonra girdi bu öpmek istedim içeri kaçıverdi kapıda da oğluna sarıldı öptü falan bende safım iyiyim ya anne öpeyim dedim zorla öpmüş gibi oldum.Kadının anlam veremediğim huyları olmaya başladı ilk evlendiğimiz de böyle değildi.Yılbaşının da kendi annemle re gittik
Yılbaşı kutlaması için aradım soğuk konuşmalar hemen kapatmak istemeler yılbaşından bir gün sonra doğum günüydü eşim aradı kutlamak için tamam anne x e veriyorum dedi(bana)kadın baktım telefonu kapatıvermiş sonra arkasından hemen aradım neden kapatıyosun diye ben senin konuşçağını anlamadım dedi ben safta o gün kocası yoktu evde hadi dedim pasta alıp gidelim diye bu hareketi yaptıktan sonra bide gittim pastayla kutladım.Eve gidince doğum günü pastası görünce normale döndü sonradan yine bu saçma hareketleri yapmaya başladı.Birde dün ben şu an çalışamıyorum bilmemkimin arkadaşı orda çalışıomuş bilmemkim kendini geliştirmiş onun kızı tembelmiş evde oturuyormuş açıkçası ben üstüme alındım.Birde Hafta da bir telefon ediyorum hatırını sormak için acaba bunun gıcıklığını mı yapıyor ben bu kadına yaranamıyorum ya ben iyi oldukça efendiliğimi bozmadıkça üzerime geliyor.Bi akıl verseniz nasıl davranmalıyım?

Ya soracaksın hayirdır anne ? Bir sorunmu var kalbinimi kırdım falan ? Baktın birsey yok diyor ama hareketlere devam, sende bir süre arama bi bekle kendi sana sorsun hayirdır diye ( ki bence sorar ) arama bakalım bir süre, esinde sorarsa söyle konusmak istemiyor falan diye

Hayır canım sen kıl kapmıyorsun, kayınvaliden kıl
Hiç umursama, yaranacam diye de kendini paralama
Mesafe koymuş ne güzel, sende o mesafeyi daima korumaya bak

Hiç arama
Hafta da bir bile çok
Ziyaretlerine gidiyomuşsunuz, yeter işte

Daha çok ilgi bekliyor bence kayınvalideniz sizden :) tuhaf hareketleri bu yüzden.
Muhtemelen alındığı şeyler oluyor ve direkt söyleyemiyor o da bu şekilde davranıyor.
Yerinizde olsam biraz daha fazla arardım yani haftada bir değilde iki kere mesela halini hatrını sorardım, hafta sonları ziyaretine giderdim
Bence sizin çalışmanızı istiyor bunu da yine açık açık dile getiremediği için bu şekilde yansıtıyor.

Tavsiyem bence sen aramamazlik etme sonra emin ol eşine bu durumdan yakinacakve sen suçlu duruma düşeceksin. O yüzden en mantıklısi sor "ben düşünmeden sana karşı bi saygısızlık yada düşüncesizlik mi ettim, bana davranışların neden soğuk" gibi cümlelerle tatlı tatlı ama önce kusuru kendinde arar gibi konuşursan daha etkili olur kanımca. Tabii bu kusur sende anlamında değil elbette ama bu yaklaşım daha samimi sonuç verir.

bence sen bu şekilde normal davranmaya devam et ,o zaten sana gıcık olmuşsa illa ki bi şekilde laf sokar sana.

peki sen niye çalışmıyorsun ?

Bir de nacizane tavsiyemdir kayinvalidenle mesafeni koyarken seviyenizi iyi belirlemeniz, çünkü o sizin anneniz artık kasıtlı art niyetli olmadığını düşünüyorsanız arayın sorun ve onun anne olduğunu ve elbette kısmetse sizinde anne olacağınızı unutmayın. Bu yüzden hiç arama gitme vs yorumlarinin ne kadar yanlış olduğunu hatirlatmak isterim.

Ya ne konuşucam ki aradığımda bile geriliyorum konuşçak bişe bulamıyorum:)Şu an çalışamam yalnız kursa gidiyorum bildiği halde laf sokuyorsa kendi bileceği iş birde ben hamile kalsam düşünemiyorum bu tuhaflıkların boyutunu kadının huyu Benim kadar saygılı gelin bulsun da öpsün başına koysun istiyor ki ben eşime söyliyim aramız bozulsun ama ben o payeyi vermicem ona hiç bahsetmedim bile.Anlamıyorum hergün gitsem isteyecek benim işim olamaz mı

Zaten öyle biri değilim ki ben kırılgan hassas biriyim keser döner sap döner bir gün gelir hesap söner ben zaten bu tazr bi insan değilim.Ben bu kadar saygılıyken daha fazlasını isteyip çocuk gibi davranması garibime geliyor.Ben böyle şeylerle muattab olmak istemiyorum oğlun huzurluysa mutluysa evde bebek gibi bakılıyorsa sen daha neyin derdinde olabilirsin ki.Kendi kızını bir kere görmedim kayın validesinle babasını ağırladığını hafta da bir gittiğini eğer sezarın hakkı sezaraysan ona da surat yap niye onlara gitmiyosun diye geçen hadi babannene gitcez dedi çocuğuna görümcem diyoki çocukları kalsın napcaklar orda:S böyle de bir kadın

bence sen bu şekilde normal davranmaya devam et ,o zaten sana gıcık olmuşsa illa ki bi şekilde laf sokar sana.

peki sen niye çalışmıyorsun ?

Ya ben 1000 yere iş görüşmesine gittim saçma sapan yerler denk geldi eşimde kıl heryere izin vermiyorum (Vardiyalı gibi)Kursa yazdırdı kpss için ona ağırlık verelim düzgün bi yer denk gelirse başlarsın işe dedi.Bu yüzden

Ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum ancak ben evliliğimin ilk 3 ayında birebir hatta daha fazlasını aynen yaşadım şimdi ise anne kız gibiyiz maşallah. Ama bu duruma getirmek benim görevim oldu açık açık konuştum hep ima etmedim rahatsız olduğum davranışlardan sende öyle yapmalısın bence. Ve gelin ile kız ayni kefede tutulurmu hiç sen kendi anneni aramasan sana bu davranışları yapar mı ki sanmıyorum. O şimdi oğlu konusunda endişeli ve seni benimsemesi lazım bu yüzden bu durumlar birçok erkek annesinde olur buna bahse varım. Bence açık konuş ve en doğrusunu yapıyorsun eşine yansıtmamakta.

2 buçuk yıllık evliyim.Ben normal de öyle içli dışlı biri değilim haftanın 3 günü evdeyim arkadaşlarıma bile rahat girip çıkamam ben ona karşı soğuk davranıyorum diye böyle yapıyor.Benim kişiliğim bu napabilirim.Birde ben doğum günü için arıyorum eski gelini var ilk o aradı her seferinde önüme sürüyo ilk o aradı bayramımı kutladı falan eski eltimi gerçekten sevdiğini düşünsem kızmıcam da beni gıcık etmek için sürekli önüme onu koyuyor.Sürekli onun adı geçince nişanlandığımdan beri bende onu çok benimseyemedim açıkcası.

Canım trip yaparsa yapsın boşver arada gelir bu kaynanalara böyle benimki de öyle bazen gideriz ne olduğunu da bilmem surat asar konuşmaz tınlamam hiç gider oturur gelirim biraz asar suratını sonra normale döner. Sen yine ara sor git gel zaten çalışmıyormuşsun belki daha fazla gidip gelmeni aramanı bekliyordur adım at haftada bir arıyorsan iki ara var mı bir ihtiyacın diye sor maksat sormak olsun yani yok hala trip yapıyorsa kendi bilir takılma böyle şeylere sana zararı yoksa geçinebiliyorsanız çalışmamandan ona ne herşeye alınma üstüne alma benim kaynana ne laflar sokardı aklın durur ama eşim yanımda bana destekti ben yüz göz olmadım karşılık vermedim çünkü karşılık versen se yanlış anlamışsın olur tatsızlık olur boş yere gerilir ortam sen görevini yap çekil kenara. Hiçbir kaynana dört dörtlük iyi olmaz hiç böyle bir şey beklemeyin yani.

Neden konusmayi denemediniz?

Anne bu davranislarina aliniyorum bir hatam olduysa söyle konusalim... eğer ben bir şey yapmadiysam da beni sevmediğini dusunecegim artik de..

Bak bakalim bu dobraliga nasil geri adim atiyor yok kizim yanlis anlamissinlar vs

canım kaynanandan cok sana sınır oldum
kadın resmen telefonu yuzune kapatmış, evine gelmiş kendi evinde sana artislik yapmış.
bide çalışmıyosun dıye laf sokuyomuş, sende hala zorla aramalar zorla öpmeler bilmem ne.düşürme kendini mecburiyetinmi var sana böyle davrananlarla iyi geçinmeye? isterse babamın oğlu olsun bu hareketler koskoca kadına yakışırmı? varsa bi derdi acık acık söylesın.canı soguk davranmak, trip atmak ıstyosa sende işini kolaylaştır ona yardımcı ol bu konuda.ben olsam seve seve olurdum yani.

Canım sende haklısın tabiki kendi açından ben sadece onun neden bu şekilde davrandığını kendimce yorumladım. (böyle olmayabilir tabi).
İşte bazen saygılı olmakta yeterli olmayabiliyor.Eşine söylememekle doğru olanı yapmışsın.

Aslında bu tarz dengeleri genellikle büyükler kurar ama sizde iş başa düşmüş. Ya dengeyi kuracaksınız yada günün birinde gemileri yakacaksınız.

Ben öyle fevri değilimdir.Efendiliğimi korurum her zaman benden yaşça büyük birinle uğraşmam.Çocuk gibi davranıyorsa muattab olmam.Ben öyle davranırım ki kendi utanır.Seviyesine inmem saçmalıo çünkü bişey yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum ama zorluyo illa uğraş benle diyo.Hata bende canım doğru.Bende bazen kızıyorum kendime .

Zaten konuşucam böyle giderse aslında çok takmıyorum kendi kendine triplere girsin benle küssün sonra yine barışsın insanlarla uğraşmaktan yoruluyorum bazen anlamsız geliyo ben bu yaşta böyle şeylerle uğraşmıyorum.Baktım iyice laf sokmalar arttı hakarete vardı zaten o zaman konuşurum durmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…