Kayınvalidemin iması ne yapmalıyım ???

Slm kızlar kıssadan anlatayım meseleyi uzatmadan k.validemler kaynim ve eltim le birlikte devremulkune gitti 1 hafta kaldılar eltim calisio kaynim 1 hafta daha ailesinin yanına geldi birkaç gündür burda ve cuma gidecek p.tesi görüştük bügünde hastaneye midesi icin kontrole gitti bize uğradılar bişey yememiş sabahtan beri ben cocuk emZiriodum esim yemek yiyin demiş k.validem siz hazırlayana kadardiyip gitmiş aksam da onlara gittik abin bekledi bekledi siz gelmeyince dayına gitti dedi ben içerideyken de esime Abi'nin yanına gelemedin çağırmadın yemeğe felan. İyice garip oldun demiş banada ya Dio bı evi temizleyemedim cuma da koye gidicem kalacak yapacak kimse de yok Dio sanırım laf vuruoo dımı sizce benden is mı bekliyor hamileyken gelip isimin ucundan tutmadı herseyi esimle yaptık temizliğimi kanamam oldu pek narin şimdinin kızları dedi cocuğum 2 aylıkti bayramda eltim geziyordu esın eve bı süpürge tutmadı die yengende tutmadı dedi eltim gezerken bana gel ona dolma saralım calisio yapamio dedi şimdi yoğurtlar yapıp gönderiyor calisio yapamio die eltim e bişey demem iyidir ama k.validemin gicikligi cok doluymusum buraya yazinca anladım sizce ne yapmalıyım esime dedm annen benden is bekliyor gidelim yapalım die ağzını aradım. Tmm haftaya gideriz dedi o da bekliyor demekki ne yapmam lazim şaşırdım:/ fikirlerinizi bekliorum karsk olduysa k bakmaynnn

vallahi cnm yemek mevzusuna pek bişey diyemiicem ama çocuğu emzirip uyutana kadar pekala bekleyebilirlerdi

yada mutfağa gidip olmadı bi sallama çay kahvaltılık bişeyler yapabilirlerdi yabancı değiller sonuçta

temizlik konusu da ben 7 yıldır evliyim farklı şehirlerdeyiz ama bizim oturduğumuz şehirde de evleri var buraya gelecekleri zmn

evini temizlerim hep temiz eve gelir pek de yarandığım söylenemez ama ben buna rağmen hala da yaparım

neden;

salaklığımdan mı? hayır

sadece Allah rızası ve eşimin hatrı için

ve biliyorum bunların mükaafatını bu dünyada olmazsa öbür dünyada görürüm

sen de yapacaksan eğer Allah rızası için yaptım der susarsın

yapmak istemiyorsan da yapmazsın sonuçta yapmak zorunda değilsin

Son düzenleme:
Slm kızlar kıssadan anlatayım meseleyi uzatmadan k.validemler kaynim ve eltim le birlikte devremulkune gitti 1 hafta kaldılar eltim calisio kaynim 1 hafta daha ailesinin yanına geldi birkaç gündür burda ve cuma gidecek p.tesi görüştük bügünde hastaneye midesi icin kontrole gitti bize uğradılar bişey yememiş sabahtan beri ben cocuk emZiriodum esim yemek yiyin demiş k.validem siz hazırlayana kadardiyip gitmiş aksam da onlara gittik abin bekledi bekledi siz gelmeyince dayına gitti dedi ben içerideyken de esime Abi'nin yanına gelemedin çağırmadın yemeğe felan. İyice garip oldun demiş banada ya Dio bı evi temizleyemedim cuma da koye gidicem kalacak yapacak kimse de yok Dio sanırım laf vuruoo dımı sizce benden is mı bekliyor hamileyken gelip isimin ucundan tutmadı herseyi esimle yaptık temizliğimi kanamam oldu pek narin şimdinin kızları dedi cocuğum 2 aylıkti bayramda eltim geziyordu esın eve bı süpürge tutmadı die yengende tutmadı dedi eltim gezerken bana gel ona dolma saralım calisio yapamio dedi şimdi yoğurtlar yapıp gönderiyor calisio yapamio die eltim e bişey demem iyidir ama k.validemin gicikligi cok doluymusum buraya yazinca anladım sizce ne yapmalıyım esime dedm annen benden is bekliyor gidelim yapalım die ağzını aradım. Tmm haftaya gideriz dedi o da bekliyor demekki ne yapmam lazim şaşırdım:/ fikirlerinizi bekliorum karsk olduysa k bakmaynnn

ağzını aramamassınızki, gidelim demişssiniz eşinize. oda tamam demiş...

ağzını aramamassınızki, gidelim demişssiniz eşinize. oda tamam demiş...

Yok ya iyi niyetli olsa gelirken birkaç simit alır ' kızım çay koy biz geliyoruz ' diye arardı bence.

Söylemezlerse nasıl bileceksin dili dışarda bi şekilde aç geleceklerini sen.

Laf sokmak çok itici birşey yapacağı varsa da insanın vazgeçiyor böylelerine..

Bence de temizlik konusuna girişme, herkes kendi evini temizlesin.

Sadece onlara misafirliğe gittiğinizde sofra kurma kaldırmaya yardım etmek kafi bence, gelinleri hizmetçi sananları anlamıyorum. Sanki kendileri kendi kaynanalarına her işi yapıyorlarda..

Kayınvaliden diğer gelini sevebilir, normaldir. Ama bu size haksızlık yapmasını doğru kılmaz. O çalışıyorsa sizinde bebeğiniz var sonuçta.

Eşinize de çocukla zor olduğundan bizim evi bile kendi annemin yardımıyla halledebiliyorum demeniz kafi..

ben olsaydım;

öncelikle hastaneye biz bıraktığımız için çıkışta bize gelin yemek yiyelim dediğimiz için ne yemek yaparım diye düşünürdüm. en kötü eşime çabuk kahvaltılıkları masaya diz, tost makinasını çıkar, çay suyu ısıt, yada pastaneden birşeyler al derdim.

aç ve hastaneden gelen insanı bekletmek istemezdim.

temizlik işine gelince;

büyük temizlikse kadın tutup temizletiyorum. küçükse eşim veya ben kim denk gelirse yardımcı oluyoruz. sonuçta işini yaptığım kişi eşimin annesi yabancı değil. ben elimden geleni yaparım, diğer gelinlerinin ne yaptığı yada yapmadığı beni hiç ilgilendirmez.

bakış açım ve davranış şeklim böyle...

Bazı kelimeleri yazarken yuttuğunuz için tam anlayamadım anladığım kadarıyla ; Neden eşinizin ağzını arıyorsunuz ki ? Eşinizin hayır mı diyeceğini sanıyorsunuz ? Duymamazlıktan gelin.

Onlarin size gelecegini biliyordunuz yani esiniz almaya gitti öyle degilmi?
Eger kendileri geldiyse de hastanede insanin isi en az 1saat suruyor.
O sürede esiniz bebeginizle ilgilenip, sizde pekala ufak tefek birseyler
hazirlayabilirdiniz.
Bekleyip bekleyip onlarin gelmesine yakin bebegi uyutmaya götürmüssünüz.
Sizin icinizden de gelmemis anladigim kadariyla.
Esinizin abisini de onlar yeni geldiginde, su gün bize yemege gelin diye davet edebilirdiniz.
Kayinvalideniz sizden biraz yardim istemis oda icinizden gelmedigicin esinizin agzini
aramissiniz. Belki otur sen bosver gitmeyiz kendi yapsin demesini beklediniz.

eleştirmek için söylemiyorum canım ama, hastaneye gitmiş adamlar, tahlil falan da yaptırmak için aç gittiler belki de.orada sıra bekle ordan oraya göndersinler derken kayınvalidenin de sinirleri bozulmuş anlaşılan.can havliyle kendini sana attı.bir baktı ki ortada ne yemek var ne sofra.üstüne üstlük eşin geçin biz de yemek yiyin demiş yemekler sofralar hazırmış zaten onları bekliyormuşsunuz izlenimi vermiş.e kayınvalidenin yerinde ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim heralde...:))) keşke "anne çocuğu yatırayım hemen beraber yapıveririrz bir şeyler" deseydin.baktın geldiler çocuğu yatırmadan bir çay demleyip çocuk yatınca da kahvaltılık hazırlayıverseydin.hiiiiç böyle muhatap olmazdın.

evini temizleme konusuna gelince istemiyorsan hastayım dersin gitmezsin

Canım evet hastaneye gittiler özel e randevulu sıra beklemeden girdiler hastaneye biz bıraktık ayrıca markete vs.. Isımız olduğunu biliyordu gelip alalım dönüşte bile dedik özellikle lokantada yeğenlerinin yanına gidip sonra bize geldiler genelde esimin annesi çekinmez keyfi olsa yapardı içeri yanıma gelseydi söylerdim kalın die emziriodum yanıma bile uğramadan gitti temizlik olayını siz nasıl yapıyorsunuz die merakımdan sordum ;)

Kayınvaliden seni evine yardıma mı çağırıyor, tam anlayamadım o kısmı?

Sen onları ağırlıyorsan sen yapmalısın zaten de yemek muhabbetinden anladığım kadarıyle durum biraz karışmış.

Yok evine çağırıyorsa orasını sen bilirsin, istiyorsan git istemiyorsan gitme. Gidersen iyilik yapmış olursun, gitmezsen de gitmezsin mecburi değil, zorla da iyilik yaptırılmaz.

İma etti die düşünüyorum yapan yok die laf vurdu evime çağırmadım bugun sabah bize gelmek istedi kaynim hazırladım herseyi güzelce kahvaltı yaptık yarın ist a dönmeden de aksam yemeğine davet ettm gene ins hazırlığımı yapicam zaten cagiricaktim kayınvalidem erken davrandı lafı soktu bana bırakmadı yani..

Onlarin size gelecegini biliyordunuz yani esiniz almaya gitti öyle degilmi?
Eger kendileri geldiyse de hastanede insanin isi en az 1saat suruyor.
O sürede esiniz bebeginizle ilgilenip, sizde pekala ufak tefek birseyler
hazirlayabilirdiniz.
Bekleyip bekleyip onlarin gelmesine yakin bebegi uyutmaya götürmüssünüz.
Sizin icinizden de gelmemis anladigim kadariyla.
Esinizin abisini de onlar yeni geldiginde, su gün bize yemege gelin diye davet edebilirdiniz.
Kayinvalideniz sizden biraz yardim istemis oda icinizden gelmedigicin esinizin agzini
aramissiniz. Belki otur sen bosver gitmeyiz kendi yapsin demesini beklediniz.

Anlaşılan cidden anlatamamisim biz onları hastaneye bırakıp dışarı işlerimiz olduğu icin işlerimizi halletmeye gittik ve haberleri vardı eve geldiğimizde cocuğumu emzirmeye gtim kapı çaldı onlar geldi bura da bı sknti yok sanırım içimden geldi gelmedi mevzusu diil hac a gidicekk tabiki gidip herseyini yapicam ama benim evime bile annem yardımıma gelecek anlatabiliomuyum

Anlaşılan cidden anlatamamisim biz onları hastaneye bırakıp dışarı işlerimiz olduğu icin işlerimizi halletmeye gittik ve haberleri vardı eve geldiğimizde cocuğumu emzirmeye gtim kapı çaldı onlar geldi bura da bı sknti yok sanırım içimden geldi gelmedi mevzusu diil hac a gidicekk tabiki gidip herseyini yapicam ama benim evime bile annem yardımıma gelecek anlatabiliomuyum

Kusura bakma canim ben anlamamisim o zaman özür.
:34: utandim simdi.

Birçok kisi anlamamış beceremedim k bakmayın k.validem ve Abi'm kendileri gidicekti hastaneye onlardan bişey alacaktık gelin bırakalım dedik onlar da biliyordu market vs.. İşlerimizi halletmeye gittik onlardan kaçmak icin diil onceden kararlaştırdığımız biseydi geldik cocuğu emzirmeye başladım onlar geldi içerye yanıma gelmedi kayınvalidem esim bişeyler hazırlayalım demiş söylemiştim ona zaten kayınvalidemin tavrına üzüldüm siz hazırlayana kadar Diyip çıkmış hastaneye özel e gittiler sıra beklemeden hallettiler yabancı yer diil di üzüldüm Abi'm icin kayınvalidem icin diil keske zeytin peynir bişeyler çıkarıp yeseydi hiç degilse ben cuma cagiricaktim abimi bekleyemeden çağırmadnz dedi esime 2gun önce beraberdik hergün gitmemiz gerekiodu demekki gelmiyorsun abinin yanına dedi ins açık olmuştur isguzarlik yapmasa abimi severim çağırırım da her geldiginde zaten kızdığım nokta o bu kadar ins bu sefer açık olmustur:)

ne kadar çok beklentili bir hayat kayınvalideniz sizden siz eşinizden kaynınız annesiden siz annenizden herkes birbirinden birşeyler bekliyor.....
beklentiler mecburi gibi yaptırılımaya çalışılınca ızdırap oluyor zorundalık olmamalı karışılmamalı herkes kendi evini yuvasını bilmeli....
insan sevdiğinden beklentiye girmeli gelinim mecbur yapacak kayınvalidem mecbur yapacak yada bu böyle olmalı diye kaideler olmamalı....
eğer seviyorsam ben onu kuru ekmek koysam bal kaymak diye ballandıra ballandıra yer
eğer sevmiyorsa o beni bal kaymak koysam yoğurdun ekşi der....

ne bileyim bir tabir vardır ben elmayı seviyorum diye elmada beni sevmek zorunda değil ....
çok içli dışlı olmadan seviyeyi korumalı imalarlar uğraşmadan açıkça ifade edilmeli dil insanı vezir de rezilde eder biraz iş bilen laf bilen mi olmak lazım neeee

Son düzenleme:
Hastane evimize yakın biz bıraktık onları markete felan gittik biliyorlardı çıkınca arayın gelip alalım dedi esim aramadan geldiler eve yeni girmiştik cocuğun uyku saati die emzirmeye gittim o arada gelip gittiler kaynımı severim cagiricaktim gideceği gün k.validem beklemeden soktu lafı pide yaptırmışlar bugun dedim bende cuma yaptircaktim abime yaparsan başka yaparsın ist da pide yaptıracak yer yokmuş temizlik problem diil de kendi evime bile annem ben geliyim yardıma çocukla zor Dio siz nasıl yapıyorsunuz Valla kızlar k.validem emekli k.peder de calisio ama cok değişik tabiatları var ben kullanışlı ve pahalı alıyorum gücüm yettiğince bugun bana o kadar para bosuna vermisiz teyzen ( kızkardeşi) 3 badiyi 5 tl almış Dio ne Diyim bilmiyorum anlayın iste..

ee yakinsmi iste size gelecekleri belliymis pide sartmi ki kaynanan pide yaptirmissa sende normal bi yemek hazirlasaydin,
anliyorum cocuk var zor oluyorda cocukla esin ilgilinse 2 saat kayinvaliden ilgilense yine yaparsin yani,
cocuk olunca hic birsey yapmayalim anlamina gelmiyor ki :26:
yasli insanlari birazda alttan almak lazim o oyle demis sizde evet diyip gecin yani kotu birseyde soylememis aslinda...

Back
X