Kayınvalidemin isteğimi benim inadım mı doğru olan...

Sonuçta kaynanan sana iyi davranmış ve daha güzel gözükmeni istemiş sen ona niye görürsün düğünde de aynı pantol gömlekle geleceğim siz utanın dedinki , Benim bildiğim insan büyüğünün lafını dinler kafa tutmaz hemde iyi birisiyse :/

Bence kayınvaliden ile beraber onun istediği elbiseyi alın,sonrada beğenmedim üstüme olmadı dersiniz ve pantolonunuzu giyersiniz.Böylece düğün gününe kadar dırdır çekmezsiniz,çünkü kayınvalideniz elbiseyi giyeceğinizi zanneder...

çarpılmış kısmında resmen koptum gülmekden ilahi adalet demekki

Bence ya kayınvaliden öyle davrandığı ve seni üzdüğü için pişman oldu ya da nişanda herkes şıkır şıkırken sen gömlek pantalon giydiğin için onların yanında senin kıyafetinin sade kaldığını gördü ve mahçup oldu. Nedeni ne olursa olsun bence tamam alalım ama beğendiğim elbiseye karışmayacaksın de ve gidip güzel ve pahalı bir elbise beğen. Pahalı ya da açık falan derse tamam vazgeçtim nişandaki kıyafetlerimi giyecem de. Mecbur kalıp alacaktır.

Yok artık ya daha neler. Ne demek olmamış basenlerin çıkmış, çıkar şunu?

Bu kadar da karıştırmayın arkadaşlar. Hadi eşiniz dese anlarım da kayınvalideye ne oluyor ya?

Eger ki benim başıma aynı durum gelmiş olsaydı o an ne eşimi dinerdim ne kayınvalidemi. Nişana dahi gitmezdim, gelmiyorum, siz gidin derdim.

Ama konu sahibi arkadaşım gibi davransaydım da düğünde yine aynı kıyafetle girderdim. Bir daha da asla kıyafetim hakkında yorum yaptırmazdım...

Eşiniz de bütün sıkıntı. Annesini kıyafetinize kadar neden karıştırıyor ki.
Sizin ne giyeceğinize kayınvalideniz mi karar veriyor, 5 yaşında çocuk mu giydiriyor kayınvalideniz.
Ben kendi adıma asla karıştırmazdım, ona mı kalmış benim ne giyeceğim.
Net tavrınızı koyun, kıyafetinizi beğenmiyorlarsa ve ısrar ediyorlarlarsa da bence gitmeyin.
Bu kadar saçma bir konuda bu kadar saçma bir baskı olabilir ancak.

Kıyafete karışmakta neymiş yaa.. Gitsin kendi kızı varsa ona karışsın. Ama suç kocalarda. Eşler biraz koruyabilse, yanında olsa çıt çıkaramaz valla. Ben bunu bilir bunu söylerim eşinizle konuşacaksınız ve annenin benim kıyafetime oyuma buyuma karışmasını istemyorum hem neden karışıyor onu çahcup edecek bir kıyafet mi giyiyorum diyeceksin kesin tavrını koyacaksın yoksa çook karışırlar. Benim kıyafetime bir tek eşim karışır o da belli tavırşarı vardı çok kısa etek giymemek gibi felan ama genelde beğenir aldıklarımı onunla çıkarız ben ona da gösterirm. Kayıvalidem asla karışmaz, karışamaz eşim susturur birşey demeye kalksa da. Bir ara saçıma başıma çok karışırdı benim saçım acayip kıvırcık ve topluyorum genelde. Ama eşim birkaç laf dedi bir daha tık yok. Genelde beğenir de giydiklerimi ama eşlerinze bunu anlatacaksınız.

eşinle konuş annen benim kıyafetime neden karışıyor ben çocuk değilim bana ne yakışacağını bilirim.bir daha bana müdahale etmesin de umarım eşin seni anlar
bu küçük bir mesele gibi ama her zaman bunu yaparsa insan daralır

Aynen arkadaşım... Ben kayınvalidemi severim, genelde karışmaz sağolsun... Bir keresinde bayramda giyindik, eşimin teyzesigile gidecektik, elbisemin yakasını tam düzeltmemiştim, eşim parfümünü falan istedi onu veriyordum, kayınvalidem de baktı "kızım yakan açık kalmış, onu bir toparla" diyordu ki, daha lafını bitirmeden eşim "karışma benim karıma, ne isterse onu giyer" dedi...
Bir keresinde de yemekteyken eliyle "elbiseni geriye doğru düzelt" işareti yapıyordu, (ki aslında üzerimi değiştirmeye fırsatım olmamıştı, sofrayı kurup değiştireyim demiştim), eşim farketti ve "anne sen yemeğini yesene" dedi...

Siz evli barklı bir bayansınız, nerede nasıl giyineceğinize de ancak siz karar verirsiniz...

giydiğin şeyi çıkarttırması kötü olmuş da, şimdi yeni elbise alalım demesinde hiç bi sorun kasıt vs göremedim. neden dert ettinki bunu?

Eşinizi takdir ettim gerçekten.

ne kadarr cins bu kaynanalar aslında rezil etcen onları senin dediğin gibi yapcan ama lanet olsun git en pahalısından aldır ama lafınıda esirgeme

Ya farzet ki berbat görünüyorsun farzet ki hiç yakışmamış kıyafetin..
Ona ne kime ne sana ne bana ne ?
Herşey bitti bu mu kaldı karışılacak,ayy insan daralır ya birisi boğazlıyor gibi geliyor okurken bile.
Bence inat yapma yani bu konuyu uzatma surat yapma ama elbise almalarına da müsaade etme.
Senin de beynin var zevkin var sende koca kadınsın
Sen giyinip gitmişsin yine düğüne ben düğüne de gitmezdim.

Sen istediğin kıyafeti giy,kafana göre canın nasıl isriyorsa.
öyle git,kimseyi de karıştırma..eşini de aracı olarak kullanma niye o annesini tutar çünkü.
sen kendi iletişimini kendin kur

birak karismaya firsat vermeden esimin cevap vermesini küfür ederken bile susar. aman nazar degmesin daris da basimiza....

((((((((((

Peki siz ne yapıyorsunuz bu durumda? ((((

valla cok sustum caresizlikten..sonra dedim susmanin saygiyla bi ilgisi yok.konusupta küfür etmiyorumya hakkimi savunuyorum.bu arada biz birlikte oturuyoduk ilk baslarda.sonra icimden geceni söylemeye basladim ama nafile insanin icinde olacak.esim ya cok duyarsiz ya da beni sevmiyo....benim basima gelenleri bi bilseniz.bunlarin hepsini 2senede tek basima mi yasadin dersiniz

tabii ki yanii ne bu yaa. B,r başlıkta diyorlae gelinliğime karışıyor, başka yerde yok evine karışıyor. Kıyafete ona buna. Karışa karışa insanların kendi özgürlükleri kalmıyor bir zaman sonraç İki inan olarak alınacak kararlar vardır ki kıyafette de eşin çok rahatsız olmayacağı birşeyse eş bile karışamaz. Bizim zevkimiz beğenimiz olan birşey. Baştan ipleri ellerine verince bir daha da hep böyle gidiyor eşlerde yanında olmayınca sürüp gidiyor çünkü bunu yaşayan bayanlar birindne destek göremeyinc mecbur uygulamak zorunda kalıyor birşey dese saygısıza çıkacak adı. Ama çıkacasa çıksın eşi müdahele etmiyorsa kendi desin. Karışmayın diye böyle şey mi olur. Senin dediğin gibi benim rşime asla laf söyletmez ben aldım ben giydiridm der olay kapanır. Zaten eşler birkaç kez uyarınca bir daha da yapamıyorlar. Yarın bir gün bu insanların bebeği olacak o zaman kimbilir nelere karışırlar. Benim kayınvaldiemde özünde herşeye karışmaya bayılır, en iyisini ben bilirim der ama tavrını bildiği için eşim asla o tavizi ne kendi ne de benim adıma vermemiştir.

canım ben yerinde olsam kaynanandan önce eşine kızardım.Erkeklerin şu höd höd tavırları beni bitirio zaten.Annesinin yanında söylediğin gibiyse tavrı hiç hoş olmamış.

Hiç anlamam zaten kıyafete neden karışırlar ki? Kendimize yakıştırdığımızı giyiyoruz. Biz beğenmişiz giymişiz sanane be kadın. Eşim karışabilir bana bu konuda bir tek başkalarının karışma hakkı yoktur. Karıştırmam. Benim kayın validemde pantolon giymemi pek hoş karşılamazdı. Ki türbanlıyım sizce ne kadar karışılabilecek bir durumum olur Özellikle de kot pantolonu hiç sevmezler ama yapacak birşey yok ben seviyorum. Bir kaç defa dedi etek giysen falan diye ben ne ile rahat ediyorsam onu giyiyorum dedim. Eşim de baştan etek giy yanlarına giderken falan derdi. Kışın etekle bacaklarım donuyor zaten olmaz derdim öyle öyle alıştı. Ama Kayın valideme net tepkimi koydum ben ne istersem onu giyerim kendi ailem bile bana karışmadı dedim. Susmak zorunda kaldı. Valla sen konuşmassan onlar konuşuyor iyisimi ben yerinde konuşayım o yersiz konuşmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…