Kayinvalidemin kandili!

Hicbir kandilde aramuyorum.
Eskiden birkac kere aramisligim var, bir kandilde aksamustu kendisi beni arayip ben aramasam aramiyorsunuz kandilimi kutlamiyorsunuz gibi laflar etti.
Kandilin de laf sokma araci olabileceğini o gun gördüm. ondan sonra da asla aramadim.

Benimki de aynısı her kandil ara ardın mı arayacak mısın sorularından bıktım bende artık hiç kimseyi aramıyorum:-)
Bugünde çıkmiş kvde gelmiş hayırdız diye laf ediyor.dahaa yeni gitti ya insan sinir oluyor.iki çocukla ev işi yemek sınav var zaten fırsat bulamıyorum bari kandilde rahat bırak belki dua okuycam ibadet edecem bir nefes ver bir dur . :(
Her kandilde aramam gerektigi baskisini yapan esim, bazi kandillerde sen annemi aramazsan ben de anneni aramam tehditleri savururken, bazi kandillerde de kendisi annesiyle konusurken "anne bak sekerlileblebi tozu da konusmak istiyo kandilini kutlicak" diye telefonu kulagima yapistirma emrivakisinde bulunur.
Maksat annesi sayilsin aransin..
Kayinvalidemin arada bi "aramiyorsun hayirsiz gelinim" dokundurmasina maruz kalmisligim varken; kocama da hanimin beni aramiyor fisfigine de sahit olmuslugum vardir.

Bu ozetten sonra asil bomba geliyor....

Bugun kayinvalidemle beraberiz. Az once eltimi, yani gelinini bizzat kendisi gozlerimin onunde aradi ve "kandiliniz kutlu olsun kizim" dedi!

Arkadas herkesin dudugu bana mi otuyor anlamiyorum. Bir kayinvalidenin gelinini arayip kandilini kutladigina ilk kez sahit oldum.

Nedir bu cifte standart? Takdir sizin..

Her kandilde aramam gerektigi baskisini yapan esim, bazi kandillerde sen annemi aramazsan ben de anneni aramam tehditleri savururken, bazi kandillerde de kendisi annesiyle konusurken "anne bak sekerlileblebi tozu da konusmak istiyo kandilini kutlicak" diye telefonu kulagima yapistirma emrivakisinde bulunur.
Maksat annesi sayilsin aransin..
Kayinvalidemin arada bi "aramiyorsun hayirsiz gelinim" dokundurmasina maruz kalmisligim varken; kocama da hanimin beni aramiyor fisfigine de sahit olmuslugum vardir.

Bu ozetten sonra asil bomba geliyor....

Bugun kayinvalidemle beraberiz. Az once eltimi, yani gelinini bizzat kendisi gozlerimin onunde aradi ve "kandiliniz kutlu olsun kizim" dedi!

Arkadas herkesin dudugu bana mi otuyor anlamiyorum. Bir kayinvalidenin gelinini arayip kandilini kutladigina ilk kez sahit oldum.

Nedir bu cifte standart? Takdir sizin..
En iyi sizi ben anlarim Allah sabır ihsan eylesin şu iki yüzlülük belasından kurtarsın bizi. O güzel canınızı sıkmayın kandil gecesi;)

Şekerlileblebitozu sizi çok iyi anlıyorum ama en zararsız çözüm formalite icabı aramak, sonrasını irdelememek. Ayşeyi fatmayı arıyor beni aramıyor diye. Boşverin, zaten samimi olup muhabbet geliştirmek istemiyosunuz. Orda kalsın. Bu didiklenip bir yere vardırılacak bişey değil bence. Uğraştıkça bu tür şeylerle daha fazla yakınlaşırsın ona haberin olsun;)

Bu pislik lanet yalaka iki yüzlü kaynanalarin da ,hicbir vasfi olmayan kotu niyetli is bilmez ve hicbir halta yaramadigi halde basinin ustunde tasinilan gelinlerin (eltilerin) Allah belasini versin ya!!! Tutmayin beni yaaa!Su kandil gecesi dualarimiz tutsa keske amin deyin kizlar! Sen bu saydigim ozellikteki insanlari tez vakit birbirine dusur yarabbiiiiiiii! Kandil kandil beni boyle konusturduklari icinde extra daha cok ettiklerini bulsunlar insallaaaaaah! AMİNNNNN!!!!!!!!

Ay şu Kandil'de Bayram'da seyranda istemediğiniz kişi arama zorunluluğu bi çözülse toptan rahata ersek yahu ben Walla Can'ımın istemediği kimseyi aramıyorum net:kahve:

Sizi ayırması kötü ama inanın benin Kv de bugün beni aradı ve Kandil'imi kutladı,hiçde tuhaf olmadım çünkü ben aramazsam Kv beni arar cumaları bile arar,hatta üstüne iyiki aradın anne çok işim vardı unutabilirdim dedim,hiç sıkıntı yok :nazar: ama eltimi aradığını sanmıyorum aramışta olabilir bilemiyorum.

Yaa pes dogrusu hani acip bakayim kv kandili gunun anlamina da uygun deyi acaba ama...
Ben sok resmen yaa bu kadar mi zor bi tlf acip konusmak kandil kutlamak ya huu boyle gunler kirginliklar bir yere birakilmali ne olacak yani arayip konisinca yorumlarin bazilarini da okudum ona da ayrica sastim dogrusu tamam zorla olmazsa guzel olur ama siz de bi guzellik yapin arayiverin ya hic degilse problem ve kirginliklar varsa bile tek tarafli degildir muhakkak esinizin hatri icin ne olur ki.
Biz hz.muhammedin ummetiyiz ya efendimiz hastalaninca evinin onune hergun pislik atan yahudi komsu evine gelmis ama gecmis olsuna degil aci cektigini gormek icin ama efendimiz hasta haliyle kalkip h.geldin degip cubbesini cikariyor ve altina seriyor ama yahudi gordugu bu karsilamadan utanip neden yaptigini anlamiyorum deyip sucunu ve niyetini itiraf ediyor ama peygbr efendimiz olsun diuor sen benim evimdesin bana bu yakisir diyor.
Boyle bi muamele karsisinda yahudi komsu musluman oluyor ne guzel bir din bu deyip...
Arkadaslar biraz uzn oldu kusura bakmayin ama bence iyilik yapin denize atin balik bilmezse halik bilir.

Yaa pes dogrusu hani acip bakayim kv kandili gunun anlamina da uygun deyi acaba ama...
Ben sok resmen yaa bu kadar mi zor bi tlf acip konusmak kandil kutlamak ya huu boyle gunler kirginliklar bir yere birakilmali ne olacak yani arayip konisinca yorumlarin bazilarini da okudum ona da ayrica sastim dogrusu tamam zorla olmazsa guzel olur ama siz de bi guzellik yapin arayiverin ya hic degilse problem ve kirginliklar varsa bile tek tarafli degildir muhakkak esinizin hatri icin ne olur ki.
Biz hz.muhammedin ummetiyiz ya efendimiz hastalaninca evinin onune hergun pislik atan yahudi komsu evine gelmis ama gecmis olsuna degil aci cektigini gormek icin ama efendimiz hasta haliyle kalkip h.geldin degip cubbesini cikariyor ve altina seriyor ama yahudi gordugu bu karsilamadan utanip neden yaptigini anlamiyorum deyip sucunu ve niyetini itiraf ediyor ama peygbr efendimiz olsun diuor sen benim evimdesin bana bu yakisir diyor.
Boyle bi muamele karsisinda yahudi komsu musluman oluyor ne guzel bir din bu deyip...
Arkadaslar biraz uzn oldu kusura bakmayin ama bence iyilik yapin denize atin balik bilmezse halik bilir.
Tamamen yanlis okumussunuz. Aramiyorum yazmadim. Bugun de beraberdik zaten. Konu o degil yani. Yine de vaaz icin tesekkurler

Bu pislik lanet yalaka iki yüzlü kaynanalarin da ,hicbir vasfi olmayan kotu niyetli is bilmez ve hicbir halta yaramadigi halde basinin ustunde tasinilan gelinlerin (eltilerin) Allah belasini versin ya!!! Tutmayin beni yaaa!Su kandil gecesi dualarimiz tutsa keske amin deyin kizlar! Sen bu saydigim ozellikteki insanlari tez vakit birbirine dusur yarabbiiiiiiii! Kandil kandil beni boyle konusturduklari icinde extra daha cok ettiklerini bulsunlar insallaaaaaah! AMİNNNNN!!!!!!!!
Kusura bakmayın ama özellikle şu mübarek gecede sizin böyle yazmanız tuhafıma gitti..
Ne yaşadığınızı bilemem tabiki ama böyle beddua eden insanların döner dolaşır başına gelirmiş. Bence beddua etmeyin Allah'a havale edin o herşeyi görür kimseninde ettiğini yanına bırakmaz. Ama siz beddua ederek asıl kötülüğü kendinize yapıyorsunuz.
Ayrıca kandil gecesine kötü dualarını katmayın inş olur diyeceğiniz daha güzel seyler wardır eminim

Tamamen yanlis okumussunuz. Aramiyorum yazmadim. Bugun de beraberdik zaten. Konu o degil yani. Yine de vaaz icin tesekkurler
aramadinz demedim ki arayin ne olur ki neden bu kadar agir geliyor baglaminda dedim.gozunuzde buyutmeyin yani bilmiyorum bu gelin kv konulari hassas terazi vesselam iyi niyetle bi seyler yazdim ama gucendirdim mi ki benu gucendirdiniz yanu vaaz icin tesekkurler dedinuz ama ironi mi var aman neyse iyi dusunuyorum rica ederim iyi geceler...

Bana da gına geldi kandil merasimlerinden.Her kandil arama gerekliliği artık baymaya başladı.Benim eşim de ilk zamanlar durmadan aramamı söylerdi ya da aynen sizde olduğu gibi pat diye telefonu uzatırdı.Ben bir kaç kez cıngar çıkarınca vazgeçti bu huyundan.

Ama şu var; kayinvalidem normal zamanlarda da zart zurt aramamı bekler ama ben aramıyorum.Kendi aradığı zamanlarda da muhakkak laf vurur hiç aramiyosun diye,ben umursamayınca bu sefer O da eşime söylenir gelin beni aramiyo diye.Sanırım kayinvalidelerin hepsi gerçekten aynı.
Benim kayınvalidenin bir huyu daha var; ne zaman anneme gitsem hemen arar ve ordan dönünce bana gelin der mutlaka..
Kısacası; şu kaynanaları ne yapmalı kaynar kazana atmalı,yandım gelin dedikçe altına odun atmalı.. diye bir şarkı vardı bir zamanlar:halay:

Ya bu kadar buyutecek ne var.yorumlara da hayret ettim doğrusu.cok mu zor aramak bi kandil mubarek olsun demek.hayir duasini alirsnz o etmese bile bir hayir islemis olursunz.ayni evde ayni binada oturanlardan şansli oldgunz icin sukredin
Iki gunluk dünya.bana kalirsa buyutmeyin bazi seyleri
Ha cifte standart kismina ben de karsiyim.ama belki de goruldgu gibu degildr eltiniz aramistr kv sonra donmustur.
Bu ozel gecede caninzi sikmayin.dua edin bol bol ;)

Back
X