Kayinvalidemin soylediklerini cok takiyorum:( bu normalmi?

eskudo

mucizem lutfen benimle kal
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.231
609
123
..................

Son düzenleme:
Bir kere sınırlarını iyi koru. Ev senin, işin varsa oraya gitmezsin, istemezsen misafir de kabul etmezsin. Onun ev sahibi değil, misafir olduğunu bilmesi lazım. Arkadaşlarınla görüş, kendi ailenle görüş, kayınvaliden ne karışır. Ondan izin falan da alma sakın. Kocaman çoluk çocuk sahibi yetişkin kadınsın, izin alıp da tepene çıkartma. Büyüklere saygıyla suistimali karıştırma. Saygı duyacaksın diye onların senin kişilik haklarına müdahale etmesine izin verme. Kızın için de lütfen gücünü topla ve onun hayatıyla ilgili kararları sadece sen ve eşinin alabileceğini uygun bir dille anlat kayınvalidene. Ben mesela eşimin ailesiyle görüşmüyorum ama haftasonları kızımı gönderiyorum eşimle bazen. Ama çok sıklaşırsa eşime diyorum ki bizim de kendimize göre programımız var, başka zaman götürürsün diyorum. Eşimin ailesi memlekete götürücez çocuğu dediler,(eşim Azeri, Bakü'ye götürmekten bahsediyor) ne münasebet dedim ya, benim çocuğum 18 yaşına gelene kadar benim olmadığım hiç bir yere tatile gidemez, benden ayrı bırak 15 günü, bir gün bile başka yerde kalamaz. Aklı başına geldiği yaşta da kendi kararlarını kendisi verir, kimse karışamaz. Sen de tavrını koy. Evladının üstünde bu kadar karar sahibi olmasına izin verme. Evlat senin evladın, büyüklere karşı ayıp olacak korkusuyla evladının hayatına bu kadar müdahale edilmesine izin verme. Kararlı dur, net ol. Mesafe koy kayınvalidene karşı gerekirse

Çocuğun onda bir gece kalmasının ne zararı var ki? Böyle kötü düşünmeyin
Torun için bambaşka derler, anladık bunalmışsınız ama evladının da bir parçası ve ilk torun
İlerde diğer gelinden gelince torunlar farklı olur ama ilk göz ağrısı olan siz ve çocuğunuzsunuz...
Tek düşünceniz bu olsun, şükredin. Aynı evde oturmak zorunda da olabilirdiniz
Sorumsuz bir k.valide k.peder de olabilirdi
Biraz iyi düşünün bence

A andromeda-80 haklisin iste b3n ayip olur aman huzursuzluk olmasin ama saygisizlik olmasin diye hep susup alttan aliyoruz.onlarda biz sustukca daha fazlasini yapiyorlar...idare etmek cok zor..yakin olunca birde..ama bir daha bpyle birsey deyince tavrimi koyacagim gerci arsiz bir insan daha oncede baska seyler dedi hep cevap verdim biktim artik anlamiyor..daha oncede bir tane daha bebeginolursa ben kizimi alip yazliga goturucem bilmem ne diyordu o zmn da ben kizimi ozlerim diyordum.yani arsiz bi kadin

A andromeda-80 haklisin iste b3n ayip olur aman huzursuzluk olmasin ama saygisizlik olmasin diye hep susup alttan aliyoruz.onlarda biz sustukca daha fazlasini yapiyorlar...idare etmek cok zor..yakin olunca birde..ama bir daha bpyle birsey deyince tavrimi koyacagim gerci arsiz bir insan daha oncede baska seyler dedi hep cevap verdim biktim artik anlamiyor..daha oncede bir tane daha bebeginolursa ben kizimi alip yazliga goturucem bilmem ne diyordu o zmn da ben kizimi ozlerim diyordum.yani arsiz bi kadin
Canım, özlemek başka, çocuğun kafasında kavram kargaşası oluyor. Bu sefer canı birşey isteyince senin izin vermediğini onlardan ister, ya da ebeveyn olarak onların da söz sahibi olduğunu düşündüğü için sana değil onlara sorabilir, seni yeterince saymamaya başlayabilir çocuğun. Herkesin tavrı tarzı başka, bu durum birini çok rahatsız eder, birini hiç etmez. Beni eder mesela. Benim çocuğumun ben ve eşimden başka ebeveyni yok, izin vermem. Kendi annem de olsa çocuğum ondan birşey istese bile bana sormadan yapamaz. O yüzden bu konudaki karar sana ait. Ben evladımı kendi bildiğim usül yetiştirmek istiyorum. Doğrusu yanlışıyla benim evladım, bir insan yetişiyor sıfırdan. Kendi doğrularımla yetiştireyim, herkesin başka başka fikirleriyle çorbaya dönmesin çocuğun kafası istiyorum. Sen aile büyüklerinin çocuğun yetiştirilmesine katılmasından rahatsız değilsen esnek davran, yok anne olarak söz hakkım kalmadı, o benim evladım ben yetiştiricem diyorsan biraz sınır koyman gerek

Merhaba arkadaslar.
Eski konularimindan bilinir belki ben bir kayinvalidezedeyim.kisa bi ozet geciyorum.evlendigim gunden beri evlerimiz ayri ama dipdibe yasiyoruz desem yeridir.cok yakiniz iki sokaklik mesafe.iki oglu var kizi yok.ben ilk ve tek gelinim bu nedenle cok ustume dusuyor beni asiri sahiplenmis vaziyette ve annemden bile beni kiskanan bir kadin.tek istegi var surekli onunla beraber olmami istiyor gun asiri..boyle oluncada iyi seylerde yasaniyor kotu seylerde..soyledikleride batiyor haliyle..birde kizim oldu durum dahada kotulesti simdi ben sevdasi devam ediyor ama kizima da asiri duskun ve asiri korumaci davraniyor.sanki annesi ben degilde oymus gibi..oncedende bazi konusmalari sinir bozucuydu simdide devam ediyor..ornegin ben lohusayken hergun geliyodu gunduzleri.bide aksam kocasiyla geliyordu..bir aksm geldiler bende kizi emziriyordum baska odada.annem benim icerde emzirdigimi soyledi.kvalidede dediki "yalanci emzik gibi emiyo iste" dedigini duydum.sutum ilk zamanlar gelmiyordu cok ugrastim birakmamak icin..ama onun bunu soylemesi cok zoruma gitmisti halen unutamiyorum.ve kizim iki yaainda halen emziriyorum.Allahindan bulsun.simdide basi aksamlar k.peder sevsin diye kpeder isten gelmesine yakin yolluyoru kizimi.aksam 20de gidiyo 22.30 gibi geliyo.gecen gun kendi getirdi kizi.sonrada dediki "gelmeye niyeti yok..hadi gidelim dedim ihihh yapti..aslinda kalirdi uyuturdumda ama gece meme ister diye getirdim neyse memeyi biraksinda"...bunlari soyledi o anda bisey diyemedim ama o gunden beri halen kafamda dolaniyor bunlar yani hergun goruyor bide gece orda kalsin istiyor bende istemiyorum iki sokaklik yer emzirmesem bile neden kalsin ki..ben neden sabahlari bos eve uyanayim evladim varken..haksizmiyim benmi abartiyorum..bu kadin boyle evlendigim gunden beri herseyin icinde herseye karisiyor esim sagolsun seyirci zaten gikini cikarmaz hicbiseye...ama ezilen ben oluyorumm.daha da yasadigim milyon tane olay var..biktim artik.uzaga tasinma durumumuz yok.bizde onlarda burda.yazliklari var ama oraya gittiklerinde bizi rahat birakmicaklar..simdilik kpeder calistigi icin h.sonlari gidiyorlar simdiden yok karsi komsunun gelini hep burda bilmem ne..ya biz zaten istanbulda surekli beraberiz bide yazliktami birlikte olalim.ne yapmam lazim akil verin nolur
bende aynı evde yuaşıyorum ufak gelinim ama büyüğü kötü olduğu için ben sevilip sahipleniyorum ama devamlı bana karşıda böle yok çocuğum daha doğmadan ismine kadar sorun oldu bazen insanın kalbini kırabiliyorlar anlamadan ama en azından kötü niyetli olmadıklarını biliyoruz

Canım, özlemek başka, çocuğun kafasında kavram kargaşası oluyor. Bu sefer canı birşey isteyince senin izin vermediğini onlardan ister, ya da ebeveyn olarak onların da söz sahibi olduğunu düşündüğü için sana değil onlara sorabilir, seni yeterince saymamaya başlayabilir çocuğun. Herkesin tavrı tarzı başka, bu durum birini çok rahatsız eder, birini hiç etmez. Beni eder mesela. Benim çocuğumun ben ve eşimden başka ebeveyni yok, izin vermem. Kendi annem de olsa çocuğum ondan birşey istese bile bana sormadan yapamaz. O yüzden bu konudaki karar sana ait. Ben evladımı kendi bildiğim usül yetiştirmek istiyorum. Doğrusu yanlışıyla benim evladım, bir insan yetişiyor sıfırdan. Kendi doğrularımla yetiştireyim, herkesin başka başka fikirleriyle çorbaya dönmesin çocuğun kafası istiyorum. Sen aile büyüklerinin çocuğun yetiştirilmesine katılmasından rahatsız değilsen esnek davran, yok anne olarak söz hakkım kalmadı, o benim evladım ben yetiştiricem diyorsan biraz sınır koyman gerek
çoook haklısııııın. bende ayna durumdayım kaynanamle:KK12: her şey yapiyor oğlum benden uzakaştırmak için. kendime yiyorum:KK42:

sanırım çok derin problemleriniz yok, galiba sorun kaynananın aşırı sahiplenici olması, azar azar mesafe koyabilirsin
ama dediğin gibi söylediklerini aşırı takıyorsun yani yalancı emzik lafında aylarca unutulmayacak bi şey yok
aslında bazen kızını almaları kötü olmaz güzel bakıyorlar sanırım
böylece sende eşinle başbaşa kalma fırsatı yakalarsın fenamı, valla keşke benimde çocuğum 15 aylıkken her akşam gönüllü alan bi yakınım olsaydı iki üç saat sonra getirseydi, ben uzaktaydım ailelerden tek başıma büyüttüm çok zordu benim için
belki de şikayet ettiğin şeyler nimettir yani

Kayınvalidezedeler olarak bunu sadece yaşayanlar anlar daha yeni doğan bebeğimi vermedi bana ya gece kendi yattı yanında en sonunda aldım ama hala müdahale edip duruyor aynı evde yaşıyoruz bişeye hayır desem eşim annesini koruyo zor valla allah bize sabır versin şimdi de evi ayırırsam oğlum onda kalacakmış hiç düşünmüyor ben ne yaparım onsuz hep kendilerini düşünüyolar bişey söyleyincede alınıyorlar ben çok sıkıldım bu durumdan

Kayınvalidezedeler olarak bunu sadece yaşayanlar anlar daha yeni doğan bebeğimi vermedi bana ya gece kendi yattı yanında en sonunda aldım ama hala müdahale edip duruyor aynı evde yaşıyoruz bişeye hayır desem eşim annesini koruyo zor valla allah bize sabır versin şimdi de evi ayırırsam oğlum onda kalacakmış hiç düşünmüyor ben ne yaparım onsuz hep kendilerini düşünüyolar bişey söyleyincede alınıyorlar ben çok sıkıldım bu durumdan
ben de ayna durumdayım 5 sene bitti 6 ye girdım beraber yaşıyoruz . onun evinde yanı, hep böle der : bu benim evim kimse karişamaz . bana laf atarak. yanı bu evde mısafır gıbiyım

sanırım çok derin problemleriniz yok, galiba sorun kaynananın aşırı sahiplenici olması, azar azar mesafe koyabilirsin
ama dediğin gibi söylediklerini aşırı takıyorsun yani yalancı emzik lafında aylarca unutulmayacak bi şey yok
aslında bazen kızını almaları kötü olmaz güzel bakıyorlar sanırım
böylece sende eşinle başbaşa kalma fırsatı yakalarsın fenamı, valla keşke benimde çocuğum 15 aylıkken her akşam gönüllü alan bi yakınım olsaydı iki üç saat sonra getirseydi, ben uzaktaydım ailelerden tek başıma büyüttüm çok zordu benim için
belki de şikayet ettiğin şeyler nimettir yani
yaşamadan anliyamazsınıııııııııııııııııııııııııız hanımlar

yaşamadan anliyamazsınıııııııııııııııııııııııııız hanımlar

emin ol bu şeyleri her türk kadını yaşıyor, kafaya takmak kendine eziyet, yapayanlız çocuk büyütmeyide ben yaşadığım için, çocuğunu güvenilir bi yere emanet edebilmenin paha biçilemez olduğunuda biliyorum

emin ol bu şeyleri her türk kadını yaşıyor, kafaya takmak kendine eziyet, yapayanlız çocuk büyütmeyide ben yaşadığım için, çocuğunu güvenilir bi yere emanet edebilmenin paha biçilemez olduğunuda biliyorum
Sen çalışıyor muydun Can'ım ? Kv ni seviyor Musun ? Sevmezsen çocuğunu ona bırakmak zordur , hele de çok bilmiş b tipse

her türk kadın bunu yaşamıyor . bı suru kadın burda kendı duzenı ıle yaşıyor. onun yuzunden psıkolojım bozoldu. çocuklarım bu durumlarda olumsuz bı şekılde etkılenıyolar. hangı guven bahsedıyorsunuz??? hasta olduk. kocası bıle kaç kere onun yuzunden ev bırakmak ıstedı. ben eşım ıle tutuyoruz. ( gerçek kendım için tutuyorum) benı savunuyor çunku. ona kızıyor benim için çok kavga ediyor kaynanamle. bı suru kadın kendı duzenı ıle yaşıyor. ıtrafımda çok var. ama eğer varsa kaynananın hadı bıldırıyolar(benim eltem mesele)

Ben, cocuklarin yani annelerini yani oldufuna inaniyorum. Neredeyse 7/24 goruyotlar zaten evdr neden kalsin ki. 1 gun derler 1 gun olur 5 gun. Sonra yazlari bizlerle kalsin olur vs. Vs. Bir bakmissin cocuk kime anne baba diyecegini karistirmis.
Off ya boyle durumlardan nefret ediyorum.

Ohaa afedersin. Nedemek ayrilirsan oglun onda kalacak. Sen kendi oğlunu evine al yat de. Bu benim.oglum de. Ne dengesiz insanlar var hayret ediyorum ya...
Yuh valla artik. Bazi kv ne zannedilerlar kendilerini valla cok sinir oldum. Sen kimsin be. Sinir

her türk kadın bunu yaşamıyor . bı suru kadın burda kendı duzenı ıle yaşıyor. onun yuzunden psıkolojım bozoldu. çocuklarım bu durumlarda olumsuz bı şekılde etkılenıyolar. hangı guven bahsedıyorsunuz??? hasta olduk. kocası bıle kaç kere onun yuzunden ev bırakmak ıstedı. ben eşım ıle tutuyoruz. ( gerçek kendım için tutuyorum) benı savunuyor çunku. ona kızıyor benim için çok kavga ediyor kaynanamle. bı suru kadın kendı duzenı ıle yaşıyor. ıtrafımda çok var. ama eğer varsa kaynananın hadı bıldırıyolar(benim eltem mesele)

iyi de ben senin hikayeni bilmiyorum ki konu sahibine yorum yapıyorum senin hikayeni okumadım, benden alıntıladığın mesajlara konu sahibine göre cevap veriyorum. Ne diyim konu sahibine herşeyi incik cıncık her detayı kafana tak hastalık sahibi ol mu diyim? Dert yarıştırmıyoruz burda ne diyim en dertli sensin mi diyim konu sahibine. Derdini anlatmış bende başka açılardan bak, iyi taraflarını görmeye çalış diyorum yani, yorumumun nesini beğenmedinde bu kadar taktın anlamadım, neyse...

Son düzenleme:
Sen çalışıyor muydun Can'ım ? Kv ni seviyor Musun ? Sevmezsen çocuğunu ona bırakmak zordur , hele de çok bilmiş b tipse

arkadaşlar anlaşılmıyor galiba ben konu sahibine yorum yapıyorum ilk mesaja göre, sizin derdiniz varsa açın konu sizde yapayım bi kaç cümleyle ne diyebilirim yani, sizin konunuz bile değil

arkadaşlar anlaşılmıyor galiba ben konu sahibine yorum yapıyorum ilk mesaja göre, sizin derdiniz varsa açın konu sizde yapayım bi kaç cümleyle ne diyebilirim yani, sizin konunuz bile değil
biz burda hepimiz dertleşıyoruz. biri konu açar ama bı suru kadına dokunur

Back
X