Kayınvalidemin sözleri cok agrima gittti kizlar-düsünceleriniz

tilsimben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
70
1
36
- Yurtdışı
herkese iyi geceler,bugün canim gercekten cok acidi ya,paylasmak istedim,ben kayinvalidemgille birlikte oturuyorum yaklasik 7 yildir bugüne kadar öyle cok kötü sorunlarimiz olmadi birde,kayinbabam gercekten iyi bir adam,kayinvalidem iyi ama bi yandanda cok yamanmi derler,birde görümcem var oda iyidir ama ona iyi olursan..ve ben hamleyim 3 aylik,ve ayrica gribim bugün sabah kalktigimda kayinvalidemmutmagi topluyordu baktim kadin is yapiyo bende tabiki evleri temizlemeden kahvalti yapmam,elektirikli süpürgeyle ortaligi süpürmeye basladim o sirada görümcemde bilgisayar basinda dedim ne acelesi var internet kacmiyo bi yere sonra mutfaga gidip kayinvalideme dedim niye yardim etmiyo senmisin onu diyen ,hemen kizini sahiplenmeer sanki bisey ddedim alllaahhhh görseniz o lafimi aldi nerelere cekti,tabi ben cok icerledim o ara esim indi asagiya ve bana susmam icin kizdi kendi annesinede kizdi uzatma diye allahtan esim adaletlidir ama cok icim acidi kizlaar kaynanamin ve görümcemin tepkisinden inanaij 3 saat agladim hamile hamile esim sagolsun teselli etti ama iste kirici sözler insanin aklindan gitmiyor,neyse diyorum allah herkesin kalbine göre versin,ve hergecen gün anliyorumki,aileyle oturmak büyük hataymis..ne kadar iyi olsanizda biy erde yaranamiyorsunuz ve gelinsiniz.......saygilarimla gecenin bi vakti yazdim paylasmak istedim kizlar

kiyamam cnm aglama sil gozyaslarini.hic birsey senden ve bebeginden onemli degil.gorumcen senden kucuk mu eger kucuk ise

kendini ezdirme.ha buyuk ise de ezdirme.kayinvaldeler ztn hep korur kizlarini.ama bence yanlis.biraz naza cek kendini,esine naz yap,uzuldugunu ve evdekilerle iyi bir konusma yapmasini iste...

yoksa cok uzulursun cnm.esini kendi tarafina al yoluna bak sen bosver onlari.yasadiklarinda kendi yasadiklarimi gordum.sabir et biraz.ve en kisa zamanda oradan tasinmaya bak.

ama eden bulur,hele hamile kadini bu kadar uzen de bulur.

ben sana sabir diliyorum gercekten.hadi gul bakayim

rabbim kimsenin hakkini kimsede birakmaz

haydi takma kafana bebegine odaklan sen.bak bende hamileligimin sonuna dogru sinirli zamanlardan gectim ve simdi bebegim cok sinirli.

sen kendini uzme inan bebek hissediyor

kiyamam cnm aglama sil gozyaslarini.hic birsey senden ve bebeginden onemli degil.gorumcen senden kucuk mu eger kucuk ise

kendini ezdirme.ha buyuk ise de ezdirme.kayinvaldeler ztn hep korur kizlarini.ama bence yanlis.biraz naza cek kendini,esine naz yap,uzuldugunu ve evdekilerle iyi bir konusma yapmasini iste...

yoksa cok uzulursun cnm.esini kendi tarafina al yoluna bak sen bosver onlari.yasadiklarinda kendi yasadiklarimi gordum.sabir et biraz.ve en kisa zamanda oradan tasinmaya bak.

ama eden bulur,hele hamile kadini bu kadar uzen de bulur.

ben sana sabir diliyorum gercekten.hadi gul bakayim

rabbim kimsenin hakkini kimsede birakmaz

haydi takma kafana bebegine odaklan sen.bak bende hamileligimin sonuna dogru sinirli zamanlardan gectim ve simdi bebegim cok sinirli.

sen kendini uzme inan bebek hissediyor

Herzamanki olan şeyler bunlar

bir günde gelinini savunan kayınvalide görmedim.

sen üzülme,takma kafana onları

biliyorum nedesek boş ama bunlardan başka diyecek sözümüzde yok

Ama keşke ayrı eve çıksanız?

Canim oncelikle bana yaptigin cok garip geldi bilmiyorum benim ailemde biz oyle gorduk once kahvalti edilir sofraya oturulur uyaninca yaptigimiz ilk is odur. Ondan sonra karnini doyurduktan sonra artik ne yapilacaksa yapilmaya baslanir. Oncelikle karnini doyurmalisin insan uyaninca kurt gibi ac oluyor heleki hamilesin... gidip supurgeyi acinca sana madalya mi vercekler. Ac karnini doyursna sen bi once ya... Hamilesin kim sana niye yemek yiyosun diyemi soracak? bitirdikten sonra hafif islerden yaparsin egilme ,dogrulma , kaldirma , itme gibi seyleride yapma hafif ev isleri yap sen .... hamileye hic iyi degil bunlar.

Herhalde kayinvaliden kizi is yapiyor yapmiyor diye yorum yaptigin icin kizdi. Demek ki oyle cok ev islerine takintili insan degiller birak o zaman sen elinden geleni yap yapmayanda yapmasin yani... kendisi yapiyomus nasilsa.

Sen ne kadar fedakar olursan, senden o kadar menfaatlenmeye calısırlar.
Bıraz kendıne deger verıyorsan, bırak ıslerı, yapsın sevgılı gorumcen.
Kayınvalıdene de bır daha kızın ıs yapmıyor dıye yakınma.
Sana ne kadar sen benım kızım gıbısın dese de, asla kızını sana ezdırmez.
Nazın gecıyorsa esıne et sıkayetlerını.

Bak benzerı seylerı yasadım, esımın kardeslerı bızde kaldıgında ellerını ıse surmezlerdı.
Benım nazım esıme gectı, sıkayet ettım, ama onları kotuleyerek degıl, olanları anlattım.
Esım ılk fırsatta annesıne kızmıs, 'elefera calısıyor, senın kızlarının hızmetını mı yapacak' dıye.

Sabah kalk, mıden bulanmasa da bugun ıyı degılım de, kahvaltını yap, meyve suyunu ıc.
Sonra ufak ıslerı yaparsın, kımse sen kahvaltıdan once ıs yapıyorsun dıye sana odul vermez.
Olan kendıne olur.
Ve ımkanın varsa, o evden ayrılmaya bak.
Ne olursa olsun, asla ev eev ustune olmaz.

Kendi tercihinizdir illaki fakat sabah kalkar kalkmaz üstelik hamile bir şekilde ev süprmek mi?Siz kalkana kadar yapılacak bir iş varsa kayınvalideniz zaten görümcenize söyler yapılırdı.Mutfağı kayınvalideniz topluyor ve size hiç birşey demeden rahatsız etmeden ne güzel..Böyle davranmayan kayınvalideler çok...Sizi rahatsız etmezken siz kalkıp görümcenizi uyarıyorsunuz neden..Büyük olarak görümcenizin annesi var zaten her türlü ortamı yönetebilir sanırım.Sizin görümcenizi bu şekilde uyarmanız kayınvalidenizin tepkisini dile getirmesine ön ayak olmuş ve bence haklı..

Öncesinde kırgın olsanızda , üç saat ağlasanızda sıkıntınızı çok olgunca yazmışsınız.. Yazınızda , ne hakaret etmişsiniz onlara nede saygısızlık.. Bunun için tebrik ediyorum sizi.Bu nezaketten doğan bir sonuçtur. :71:

Hassas , hatta en hassas zamanlarınızdasınız. Tabııkı aynı evde yaşanıyorsa karşılıklı paylaşımlarla yaşanması lazım.. Görümcenizin yaptığı biraz düşüncesizlik olmuş, annenizin yaptığıda biraz fevri bir davranış olmuş.. Fakat sizin yaptığınızda yersiz olmuş. Şöyleki madem sizin tercihiniz evi süpürmek ki bu doğal bir şey , süpürme bitene kadar ses çıkarmayacaktınız. Sonra sakin bir zamanda artık gücünüzün yemediğini , yardım istediğinizi hatta o gun süpürken internette vakit geçirmesine gücendiğinizi anlatırsınız.

Kayınvalidenize bu tür durumları yansıtmamanızı öneririm. Çünkü şikayet arz eder bunu ve ister istemez kızarak tepki verir. Belki arada kalmak istemediği için anlık bir patlama olmuş. Çünkü şikayet vari konuşmalar sıkıcıdır.

Açıklıkla ve tatlı bir dille, iş yapılmadığı bir an yani sohbet esnasında bunu paylaşırsanız onlarla sizi kesinlikle anlayacaklarını düşünüyorum.. Sizde bu olgunluk ve nzaket oldukça mutlaka karşılığını alacaksınız.Heleki eşiniz adaletli ve merhametliyse ki anlattığınıza göre öyle, sorunlar kendiliğinde çözülür.

Hayırlı ve sağlıklı bir bebeğiniz olur inşaallah. :71:

ya canım sabah sabah işe girişmesen iyiymiş, galiba kaynanan sana karşı doluymuşki patlamış ufak bi kıvılcımda, keşke çocuk için kendi evinize çıkmayı bekleseydiniz

temizliği kendi isteğinle, kendi iradenle yapıyorsan neden görümcene takılıyorsun ki, sana iş yap dedi de kendisi bilgisayarın başına mı geçti....ben olsam hiç önemsemem , ben üzerime düşeni yaparım ( eğer yapmak istiyorsam ) başkalarına da karışmam, yapsın yapmasın sana ne ki, annesi görsün kızının ne yaptığını ...
haklı iken haksız konuma düşmüşsün, sanki iş yaptığını gözlerine sokmak istemişsin ...bak ben bu halimle iş yapıyorum, senin kızın keyfine bakıyor der gibi olmuş ( hatta gibisi fazla ) , yani ortalığı geren sen olmuşsun bence

temizliği kendi isteğinle, kendi iradenle yapıyorsan neden görümcene takılıyorsun ki, sana iş yap dedi de kendisi bilgisayarın başına mı geçti....ben olsam hiç önemsemem , ben üzerime düşeni yaparım ( eğer yapmak istiyorsam ) başkalarına da karışmam, yapsın yapmasın sana ne ki, annesi görsün kızının ne yaptığını ...
haklı iken haksız konuma düşmüşsün, sanki iş yaptığını gözlerine sokmak istemişsin ...bak ben bu halimle iş yapıyorum, senin kızın keyfine bakıyor der gibi olmuş ( hatta gibisi fazla ) , yani ortalığı geren sen olmuşsun bence

katılıyorum arkadaşım yorumuna oratalıgı geren tamamen sensin canım.İnsan Bi Sözü Söylemeden Kendi Söylediklerinide Hareketlerinide Düşünmeli Pervafızca Hareket Etmemeli:63:

bence kaynananız da görümcenizin hiç bi iş yapmadığının farkındadır zaten kızıyordur içten içten kızına ama siz söyleyince el söylemiş gibi olmuş ve alınmış kaynananız. herkes çocuğunu kendi döver ama başkası vursa aslan kesilir misali... ama bu kesinlikle size hakaret etmesi için bahane olamaz kendinizi ezdirtmeyin... ayrıca sabah sabah ev süpürmek bence bi hastalık hemde hergün.

!!!! bu arada bişey daha bu yazılarınızı görümcenizle ortak kullandığınız bilgisayardan yazıyorsanız çok rahat bi şekilde biraz bilgisayar kullanmasını biliyorsa yazdıklarınıza ulaşabilir bu daha kötü olur sanırım dikkatli olun !!!!

Son düzenleme:
hamile hamile hiç kendini yorma canım bence. işin mi yok ? yat, dinlen, keyif yap, naz yap:34:

bence kaynananız da görümcenizin hiç bi iş yapmadığının farkındadır zaten kızıyordur içten içten kızına ama siz söyleyince el söylemiş gibi olmuş ve alınmış kaynananız. herkes çocuğunu kendi döver ama başkası vursa aslan kesilir misali... ama bu kesinlikle size hakaret etmesi için bahane olamaz kendinizi ezdirtmeyin... ayrıca sabah sabah ev süpürmek bence bi hastalık hemde hergün.

!!!! bu arada bişey daha bu yazılarınızı görümcenizle ortak kullandığınız bilgisayardan yazıyorsanız çok rahat bi şekilde biraz bilgisayar kullanmasını biliyorsa yazdıklarınıza ulaşabilir bu daha kötü olur sanırım dikkatli olun !!!!

söylediklerinize birebir katılıyorum :34:

çok basit görünse de insanı nasıl yıpratıyo bu tarz sürtüşmeler. bence siz kendi yapacağınızı yapıp onun yapması gereken şeye de dokunmayın. yani siz süpürün mesela silmeyi de ona bırakın, olur bazen insan hemen yapmak istemez, içinden gelmez onun sorumluluğunu da siz üstlenmeden bekleyin yine sıkıntı olursa haklısınız tabi. hem hamileyken bişeyin sizi içinizdeki meleği üzmesine izin vermeyin. birşeyleri boşvermek, gamsız olmak lazım.

yani çok ilginçsiniz ama sanirim tamamen hamilelikle ilgili bir durum.
10 aylik evliyim iki tane gorumcem var hic annelerine onlar icin bole bisi demedim demem de. banane yani. herkes yapacagini yapar. kahvalti yapmadan bi ise girismeyiz zaten o da garip bi aliskanlik.

ben biseye tek yetemiorsam kendilerine solerim 'bana az bi yardim etsen' diye

Belki o an kızın canı iş yapmak istemiyordu.. Bu durumda sen Başlatmıssın gerginliği.. Senin canın istediğinde yaparsın, iş yapmayıp Bilgisayarda vakit geçirene de karişamazsın ki.. herkes canı istediğinde yapsın takma Bu kadar.. kasma kendini de milleti de..

Eğer ev onlarınsa bence görümcenize karışmaya hakkınız yok arkadaşım. Annesi zaten kendisi iş yaparken kızının oturup bilgisayar başında vakit geçirmesini razı. Belki de kızına kıyamıyor kendisi yapıyor işi. Ben olsam kızımı ben de şımartırım. Hakkım yok mu? Onun seçimi. Ne zaman nasıl isterse öyle davranır. Siz o eve gelin gittiniz diye anne babasının evinde sizin istediğiniz gibi davranmak zorunda değil. Fakat malesef siz onlara uymak zorundasınız. Siz onların evinde yaşıyorsanız ve bu durumdan rahatsızsanız iş bulun çalışın kiraya falan çıkın. Hamile olmanız , eşinizin çalıştırmaması gibi bahaneler de görümcenizi bağlamaz bence, siz ve eşinizin sorunu kendi başınızın çaresine bakın.
Bu insanlar siz ve eşinize ve bir de çocuğunuz gelecek, evlerini açmış biraz da onların açısından yaklaşın olaya. Belki o rahatsız oluyordur evde yabancı bir kadının, yeğenlerinin varlığından , kalabalığından. Ben evimde kimseyi uzun süre istemem mesela. O size katlanabiliyorsa siz de ona saygı duyun. Ve unutmayın orası sizden çok onun evi.
Üzgünüm belki biraz ağır oldu söylediklerim ama ben de görümce açısından olaya yaklaştım. Bazı genç kızlarımızın önce kayınvalide evinde yaşamaya razı gelip sonra da evdeki görümceyi iş yapmıyor diye rahatsız etmesi çok büyük haksızlık. O eve sonradan giden sizsiniz ve onlar nasıl istiyorsa öyle yaşamaya mecbursunuz. Evlenmeyin o zaman bu şartlarda.
Ama sizin evde yaşıyorlarsa bu yazdıklarımı yazmadım sayın.

herkese selam,bilgisayarim bozuk oldugu icin giremedim bi kac gündür,simdi yazabiliyorum,herkese tesekkür ederim fikirleriniz icincogu arkadas benim gözümle bakmis cogunuzda kendi düsüncelerinizle yazmissiniz,bi arkadas demis sen o eve gelin gittiysen sen haksizsin gibi,yok calis kiraya cik felan,allaha sükür maddi durumumuz iyi oturdugumuz ev esimle benim evim tam tersine kayinvalidemgil bizimle birlikte oturuyor ,ben ilk bastan onlar isteyince saygisizlik etnedim hic bi zamanda etmem bi kere esime saygim var,her neyse kizlar genede herkes sagolsun fikirlerinizi paylasmissiniz herkese iyi hayirli aksamlar...

Back
X