• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin Sözleri ve Eleştirileri

valla eşin onu susturamıyor kadın daha da tpenize çıkar..

Merhaba kızlar. Ben 2 aylık evliyim. Cumartesi eşimin kuzenin düğünü var, yarında kınası. Evi uzak olduğu için kayınvalidem düğüne kadar bizde kalacak. Bu akşam üzeri geldiğinden itibaren her şeye söylenmeye başladı. Neymiş efendim o koltukla o perde uymamış, neden o kadar renkliymiş, oğlu o yatakta yatamazmış, akşam için yaptığım yemeği sevmezmiş... Akşam eşim geldi her şey iyiydi, çay içerken sürekli "Oğlum filanca kız vardı tanıştırmıştık, güzel kızdı " tarzında bahsetti anlatırken "Çok yakışmıştınız" gibi sıfatlar kullanarak eşime bulduğu kızlardan bahsetti. Ben odaya gittim üstümü değiştirmeye eşimde kuzenine aldığı altını götürmek için geldi, kapıyı kapattı. Ben salona girer girmez birden hiddetle " Ne o öyle kapıyı kapatmalar filan içim bunalıyor benim hem ben torun filan istemem daha zamanı değil zamanı gelince söylerim anca o zaman bebek yaparsınız" dedi. Eşim birden "Anne yapma Allah aşkına" dedi. Annesi de " Ne yalan söyleyeyim oğlum istemiyorum torun. İstediğimde söylerim yaparsınız yoksa bakmam" Eşim de bana annesi her fısıltıyı duyduğu için "Boşver takma onu kafana" diye mesaj attı. Az öncede bize " Kalkın kurun yataklarınızı yatın" diye resmen emir verdi. Eşyalarını alıp tam bizim odaya yerleşiyordu, eşim koşup "Anne hadi gel ben seni misafir odasına götüreyim "diye zorla götürdü. Uzun zamandır burada olmamasına rağmen geldiğinden beri beni eşime kötülüyor. Yok sofrayı güzel kuramamışım yemeğin tadı tuzu yokmuş, evde hiç temizlik yapılmıyormuş... Eşim takmıyor ama ben çok takılıyorum bu tarz şeylere ve eleştirilere. Haksız mıyım?
Kadın resmen sizi istemiyor ve eşinizi fitliyor. Ben sizin yerinizde olsam kıyameti koparırım. Eşimin başının etini yerim. Ya annesini susturur ya da gönderir evden. Terbiyesizlik bu yaptığı. Sinirlerim bozuldu valla. Eşiniz öyle sessiz sessiz alttan almaya devam ederse bu kadın haddini bilmez ve fazlasıyla devam eder.

Merhaba kızlar. Ben 2 aylık evliyim. Cumartesi eşimin kuzenin düğünü var, yarında kınası. Evi uzak olduğu için kayınvalidem düğüne kadar bizde kalacak. Bu akşam üzeri geldiğinden itibaren her şeye söylenmeye başladı. Neymiş efendim o koltukla o perde uymamış, neden o kadar renkliymiş, oğlu o yatakta yatamazmış, akşam için yaptığım yemeği sevmezmiş... Akşam eşim geldi her şey iyiydi, çay içerken sürekli "Oğlum filanca kız vardı tanıştırmıştık, güzel kızdı " tarzında bahsetti anlatırken "Çok yakışmıştınız" gibi sıfatlar kullanarak eşime bulduğu kızlardan bahsetti. Ben odaya gittim üstümü değiştirmeye eşimde kuzenine aldığı altını götürmek için geldi, kapıyı kapattı. Ben salona girer girmez birden hiddetle " Ne o öyle kapıyı kapatmalar filan içim bunalıyor benim hem ben torun filan istemem daha zamanı değil zamanı gelince söylerim anca o zaman bebek yaparsınız" dedi. Eşim birden "Anne yapma Allah aşkına" dedi. Annesi de " Ne yalan söyleyeyim oğlum istemiyorum torun. İstediğimde söylerim yaparsınız yoksa bakmam" Eşim de bana annesi her fısıltıyı duyduğu için "Boşver takma onu kafana" diye mesaj attı. Az öncede bize " Kalkın kurun yataklarınızı yatın" diye resmen emir verdi. Eşyalarını alıp tam bizim odaya yerleşiyordu, eşim koşup "Anne hadi gel ben seni misafir odasına götüreyim "diye zorla götürdü. Uzun zamandır burada olmamasına rağmen geldiğinden beri beni eşime kötülüyor. Yok sofrayı güzel kuramamışım yemeğin tadı tuzu yokmuş, evde hiç temizlik yapılmıyormuş... Eşim takmıyor ama ben çok takılıyorum bu tarz şeylere ve eleştirilere. Haksız mıyım?

Sende bu koca varken kaynanayı takma kocan yanında ve orta yolu bulmasını bılıyor umarım değiişmez sen de olayların cok ustune gıdıp kocanı dikleştirmezsen sıkıntı cıkmaz canım benım hep mutlu olun boşver o gittikten sonra evinizde yine başbasanızı nasısa

çok hassas bir noktadasınız
sakın ola eşinize annesini kötülemeyin sakınnnnnn
sessiz kalın , bakın bu sizin için çok önemli
eşiniz şuanda annesının sacmalıklarının farkında çnk
siz hep masum olun , kedi gbi olun
eşinize annesi ile ilgili kötüleyici sözler söylersenız eşiniz değişebilir ama bu şekilde hep sizin yanınızda olacak ve belki o da bir süre snr sabredemeyip mesafeyi tam koyacaktır.

SENDE LÜTFEN DERMİSİN

ONU BEĞENSEYDİ ONU ALIRDI ANNE BENİ BEĞENMİŞ SEVMİŞ Kİ BENİ ALMIŞ.

KONUŞMAZSAN TEPENE ÇIKAR.:sinirli::sinirli:

Valla bir daha indiremezsin. Yılanın başını ufakken keseceksin.:KK11:

Ya siz yada eşiniz ağzının payını güzelce vermelisiniz net.
Ne münasebet çocuk isteyince söyleyecek o kim? Siz taşıyıcı anne misiniz? Haddini bilmeli yani bu ne?
Birde yatak odasına gidiyor yatmaya sorgusuz sualsiz.
Eski kızları hatırlatması,güzeldi vs demesi zaten katlanılır gibi değil.

Akli dengeleri nedense geline gelince yerinde olmuyo.
Eşe dosta kendi kızlarına çok akıllılar böyleleri.
Eşin höt demezse sen de. Bi korkut bi daha ağzını açamasın.
Torun istemiyomuş oldu sana sorcaktık. Allahım ya ne cehalet

Şu an çıldırmış haldeyim ruhsal olarak o kadar sabırlı bir insan değilim maalesef
Böyle insanları en çok kudurtan şey mutlu olmak emin olabilirsin. Böyle davraniyorsa dediklerini yapma ama suratını da asma kocana karşı. O yokmus gibi kocanla mutlu mutlu konuş. Ben anneme böyle yaparım kudurur kadin. Napayim o da herseye burnunu sokmasin

konuyu okurken işte gelin vakası, daha 2. ayımızda geldi kalmaya diyecek dedim. ama okudukça Allah sabır versin dedim. tam kanser etmelik bir kadn.
benim kayınvalidem nötr. ne iyi yönde karışır ne kötü. ben samimi olmak anne kız ilişkisi isterdim hep. sizin yazıyı okuyunca gidip sarılasım geldi kayınvalideme.

bence eşin müdahale etmeli. hoş bu defa da oğluşumu gelin doldurdu iftiralar attı üstüme saldı der densiz.

sende ver cevabını otursun hiç çekemem isterse kendi annem olsun . herkes haddini bilecek.

ayy inanamıyorum ne kadınlar var ya.. ! siz evlenmeden önce de bu kadın bu kadar huysuz muydu acaba ben onu merak ettim. sonradan değiştiyse, ne oluyor bu kadınlara. oğullarını evlendirince delleniyorlar valla. bir de sizin odaya giidp yatmaya yelteniyordu öylemi. Ayy siz maşallah yine iyi sabırlısınız , bana denk gelseydi bilmiyorum hali ne olurdu :))
Valla ne diyeyim Allah yardımcınız olsun. bebek yapma durumuna bile karışıyor ya vallahi pes !

Yatak odasına girmenizle ilgili yaptığı yorum çok ayıp insan bunu söylemeye utanır. Diğer söyledikleri rutin kaynana söylemleri çok da kafaya takmamalı.Sürekli gelip kalmıyorsa dişi sıkıp he he deyip geçmeli. ha sürekli gelip huzur kaçıranlardansa sert ve net davranıp mesafe koyup sık gelmesi engellenebilir.Ya da hiçbir şekilde siz muhatap olmayacaksınız oğlu anlatacak üslubunu düzeltecek.

Bunları okuyunca kendi kaynanama şükür ediyorum.

Bu ne abi tam bir ruh hastası. Oldu bide bebek yaparken size tüyo da versin. Ne manyak insanlar var. .:sinirli:

"Ben istedigim zaman söylerim" dediginde

Valla annecim bu oğlun beni her fırsatta sıkıştırıyor yoruldum artik,sonra da kocana dön bak askm annem bebek istemiyor muş "de bak nasıl susup kalıyor mendebur.Ben gidip kaynanamin elini ayağini öpmeliyim şuanda.Sağolsun ne etlime ne sütlüme... Ama deseydide ben lafımi esirgemezdim.

Burada Bir yer dede okumuştum gelin le kocasi kaynanasına gitmislee kalmaya da Kaynana ayrı yatak acmış bir yatmasınlar diye

Madem böye kıskançsın niye evlendirirsin oglunu

eşin bana biraz kuzu geldi.
annesine senin ne haddine bizim yatak odamız falan diyip bir terslese belki bir daha konuşmaz.
yada ev temiz yemekler güzel kendi işine bak dese..

ama işte yok yok yooook bunları diyecek erkek yok. hepsi annelerinin yanında kuzuya dönüyor.
Allah yardımcın olsun.
Hani annesinin yanında kuzu olsa öldürürüm eşimi ama günlük hayatında hep öyle.

Back
X