Ben haklı mıyım haksız mıyım arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz

Ee onlar gelince kocan napiyo niye geri gondermiyo? Sen ayvayı yemişsin... Başka şehire tasinsan bunlar aylarca kalmaya gelir daha beter. Iş kocanda bitiyor o da hiç umut vermiyor

Niye haksız miyim diye konu açtın ki her gün evinize gelmeleri nasıl normal olabilir? Siz niye her akşam evdesiniz ciksaniza disari kizim
Anlamıyorlar müsait değiliz dedi dün damladı gıcık kadın

Arkadaşlar selam şimdi 28 Temmuz nikahım oldu 30 Ağustos düğün neyse balayı gidip geldik 5 gün ama hala yeni evli sayılırız eşim ve ailesi izmirde bende Sakarya’dan geldim aslen Mardinli onlar şimdi şöyle bir sorun var arada yeni evli olarak yalnız kalmak vakit geçirmek istiyorum eşimle ama ısrarla kaynanam arıyor bu arada Türkçe fazla bilmiyor Kürtçe konuşuyor aslında normalde seviyordum onu ama biz gelmeyeceğiz bugün dediğinde eşime kızıyor ses tonu anlıyorum ama eşim kırılmayım diye sürekli Kürtler yüksek sesle konuşuyor ondan sana öyle geliyor diye ortamı yumuşatmak istiyor ama gelmiyoruz diyoruz akşama kaynanam kayınbabamla eve geliyor defalarca eşimle konuşuyorum oda söylüyor ona ama kaynanam niye böyle yapıyor anlamıyorum tamam bizi yalnız bırakmak istemiyor olabilir ama fazla ilgi insanı bir süre sonra sıkıyor birde yeni evliyiz dünde Avm de gezdik yemeğe çağırdılar gitmedik akşam eve geldik 5 dk geçmedi zil çaldı eşim duşa girdi üzerimi değişiyordum eşim yarı sabunlu çıktı kapıda bağırıyor eşime sinir oldum ben normalde inat biri değilim dışarda kendi ailem değil sonuçta kırılır diye üzülürüm ama ona karşı inat başladı herşeye karışıyor gibi hissediyorum eve internet bağlattım başvuru için Türk Telekom’dan geldiler Kürtçe bişeyler diyor eşime başvuru yapan adama dik dik bakıyor sonuna Türkçe olarak bana bakarak iyi sen bilirsin kızım dedi mutfağıma karışıyor ve bir gün sabah damladılar yatak odası topluyorum içeri dalıyor kırmamaya Özen gösteriyorum asla bağırmıyorum eşime söylüyorum annesi ile konuşsun diye yatak odası şeyine eşim de kızdı özel yer belki özel bişey var görmesini istemediğimiz ne diye kızdı kendi annesi ama bana arayı yapmaya çalışıyor ama annesine kızıyor belli oluyor ben ne yapacağımı bilmiyorum eşim ile birbirimizi çok seviyoruz ama güzel özel vakit geçiremiyoruz kayınbabam da sürekli evler ayrı ama siz bizden ayrı değilsiniz diyor herşeye karıştırıyor kaynanam çaresiz kaldım bunalım geçiriyorum içten resmen

Doğulu aileler hergün iç içe yaşamayı severler aşko bu ışıltılı hayatı sen seçtin😂 şaka yana eşin biyere kadar idare eder ikinizi. Sonra illallah eder sen eşini arada bırakmadan eşinin yanında anne baba yada teyze amca artık nasıl hitap ediyorsan : yanlış anlamayın ama biz yeni evliyiz arada bir baş başa kalmak birbirmize evimizde alışmak istiyoruz yada gezmek istiyoruz diyebilirsin bir diğer konuda lütfen yatak odama birden pat diye dalmayın üstüm müsait olmayabilir , odam dağınık olabilir özel eşyalarım ortalıkta olabilir bundan rahatsızlık duyarım lütfen daha duyarlı olursanız ben çok mutlu olucam de. Gerekirse de eşin tercüme etsin ama ne yaparsan yap yumuşak ve sakın güler yüzle söyle. Evden kovar gibi ilk günden yaparsan herşey sana zehir olur. Boşuna demiyolar tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye.

Onların sizi anlayabileceğini pek sanmıyorum. Öyle görmüşler öyle biliyorlar.

Arkadaşlar selam şimdi 28 Temmuz nikahım oldu 30 Ağustos düğün neyse balayı gidip geldik 5 gün ama hala yeni evli sayılırız eşim ve ailesi izmirde bende Sakarya’dan geldim aslen Mardinli onlar şimdi şöyle bir sorun var arada yeni evli olarak yalnız kalmak vakit geçirmek istiyorum eşimle ama ısrarla kaynanam arıyor bu arada Türkçe fazla bilmiyor Kürtçe konuşuyor aslında normalde seviyordum onu ama biz gelmeyeceğiz bugün dediğinde eşime kızıyor ses tonu anlıyorum ama eşim kırılmayım diye sürekli Kürtler yüksek sesle konuşuyor ondan sana öyle geliyor diye ortamı yumuşatmak istiyor ama gelmiyoruz diyoruz akşama kaynanam kayınbabamla eve geliyor defalarca eşimle konuşuyorum oda söylüyor ona ama kaynanam niye böyle yapıyor anlamıyorum tamam bizi yalnız bırakmak istemiyor olabilir ama fazla ilgi insanı bir süre sonra sıkıyor birde yeni evliyiz dünde Avm de gezdik yemeğe çağırdılar gitmedik akşam eve geldik 5 dk geçmedi zil çaldı eşim duşa girdi üzerimi değişiyordum eşim yarı sabunlu çıktı kapıda bağırıyor eşime sinir oldum ben normalde inat biri değilim dışarda kendi ailem değil sonuçta kırılır diye üzülürüm ama ona karşı inat başladı herşeye karışıyor gibi hissediyorum eve internet bağlattım başvuru için Türk Telekom’dan geldiler Kürtçe bişeyler diyor eşime başvuru yapan adama dik dik bakıyor sonuna Türkçe olarak bana bakarak iyi sen bilirsin kızım dedi mutfağıma karışıyor ve bir gün sabah damladılar yatak odası topluyorum içeri dalıyor kırmamaya Özen gösteriyorum asla bağırmıyorum eşime söylüyorum annesi ile konuşsun diye yatak odası şeyine eşim de kızdı özel yer belki özel bişey var görmesini istemediğimiz ne diye kızdı kendi annesi ama bana arayı yapmaya çalışıyor ama annesine kızıyor belli oluyor ben ne yapacağımı bilmiyorum eşim ile birbirimizi çok seviyoruz ama güzel özel vakit geçiremiyoruz kayınbabam da sürekli evler ayrı ama siz bizden ayrı değilsiniz diyor herşeye karıştırıyor kaynanam çaresiz kaldım bunalım geçiriyorum içten resmen
Bence kalabalık ailede büyümemiş biri bir Kürt ile yapamaz. Yapsa bile zorlanır. En iyisi herkesin kendi kültüründen biriyle evlenmesi

Bence kalabalık ailede büyümemiş biri bir Kürt ile yapamaz. Yapsa bile zorlanır. En iyisi herkesin kendi kültüründen biriyle evlenmesi
Doğru. Benim babannem kürttü. Biraz farklı kültürlerden birleşim ailemiz. Asla kendi yöremle evlenmedim. O akraba münasebetlerine tahammül edemezdim. Çok net sınır çizmeniz lazım. Üzülerek diyorum ki oğularını kendi malı + sizi de kolanın yanındaki bardak gibi görüyorlar. Yengem bizim sülaleye net çizgi çizmişti. Hayırdır birazda evinizde yiyin için demişti sağolsun hepimizi kurtardı. Ay bu konu travmalarımı tetikledi.

Ay şey geldi aklıma bunlar size bugün yarın çocuk sorarlar her gün gelmezseniz olur belki deyin. 😅

Doğulu aileler hergün iç içe yaşamayı severler aşko bu ışıltılı hayatı sen seçtin😂 şaka yana eşin biyere kadar idare eder ikinizi. Sonra illallah eder sen eşini arada bırakmadan eşinin yanında anne baba yada teyze amca artık nasıl hitap ediyorsan : yanlış anlamayın ama biz yeni evliyiz arada bir baş başa kalmak birbirmize evimizde alışmak istiyoruz yada gezmek istiyoruz diyebilirsin bir diğer konuda lütfen yatak odama birden pat diye dalmayın üstüm müsait olmayabilir , odam dağınık olabilir özel eşyalarım ortalıkta olabilir bundan rahatsızlık duyarım lütfen daha duyarlı olursanız ben çok mutlu olucam de. Gerekirse de eşin tercüme etsin ama ne yaparsan yap yumuşak ve sakın güler yüzle söyle. Evden kovar gibi ilk günden yaparsan herşey sana zehir olur. Boşuna demiyolar tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye.
Yok güler yüzlü anlatıyoruz anlıyor gibi sonra bildiğini yapıyor salak ayağına yatıyor

Doğru. Benim babannem kürttü. Biraz farklı kültürlerden birleşim ailemiz. Asla kendi yöremle evlenmedim. O akraba münasebetlerine tahammül edemezdim. Çok net sınır çizmeniz lazım. Üzülerek diyorum ki oğularını kendi malı + sizi de kolanın yanındaki bardak gibi görüyorlar. Yengem bizim sülaleye net çizgi çizmişti. Hayırdır birazda evinizde yiyin için demişti sağolsun hemizi kurtardı. Ay bu konu travmalarımı tetikledi.

Ay şey geldi aklıma bunlar size bugün yarın çocuk sorarlar her gün gelmezseniz olur belki deyin. 😅
Kadın zaten onu istiyor galiba onu aşağılamamı ben güler yüz gösteriyorum anlatıyorum ama anlamıyor hastayım eşimde öyle soğuk algınlığu rahat bırakmıyorlar bizi

Kadın zaten onu istiyor galiba onu aşağılamamı ben güler yüz gösteriyorum anlatıyorum ama anlamıyor hastayım eşimde öyle soğuk algınlığu rahat bırakmıyorlar bizi
bacım sen eren misin? Bu ne sabır ve ne gerek var. Eşin elitliğini sana göstersin okey ama kendi sülalesinin de anlayacağı dilden konuşsun. O zaman sana şöyle diyeyim en iyisi evde oturma eşine de söyle. Seni seviyorum bunu da evliliği kurtarmak için yapıyorum de. Çalışmıyorsanız sabah 9 akşam 9 yaşadığınız ilçe kazan siz kepçe… Eşinizin aklı varsa sizi çeker kurtarır yoksa sizi kaybeder. Sizin bir yerden sonra sinir sisteminiz çökecek gözünüz ne evlilik ne eş görecek. Bunu kendinize yapmayın. (Nerden biliyorsun demeyin 😔)

Canım eşim kültürel şeylerden ziyade elit ama annesi babası cahil
Ne eliti yahu? Annesi her gün çatkapı evine geliyor, resmen taciz ediyor ama gelme bile demiyor. Nerenin eliti bu adam tam olarak? Elit falan değil. Belki güneydoğunun balta girmemiş dağlarında elit sayılır anca. İzmirde kimse bu adama elit demez. Eşin o kültürde büyümüş ve asla anne babasına yanlış yapsalar bile hayır dememesi gerektiği öğretilmiş biri. Kendi kalıpları dışına çıkamamış biri nasıl elit olabilir? Baya da pasif birisi.

Onun dışında doğulu arkadaşlar alınmış ama doğuda gerçekten böyle. Herkes her gün çatkapı gelinin kapısına gelmiyor ama bireysel yaşama kültürü doğuda genel olarak yok. Oğlunun evini ayrı bir ev olarak görmüyorlar, kayınvaliden orayı kendi evi gibi görüyor. Yüzyıllardır gelen kültürel kodları böyle sizin değiştirebileceğinizi sanmıyorum. Kadın onca yıldır batıda yaşamasına rağmen yaşadığı bölgenin dilini bile öğrenmemiş. Kendisinden küçük, genç bir kadının bu insanların yüzyıllardır gelen kültürel kodlarını yıkabileceğini sanmıyorum çok zor yani. Çok elit eşinizin sınır koymayı öğrenmesi lazım. Direkt gelme demesi lazım. Geldiğinde kapıdan evine geri göndermesi lazım. Ancak eşiniz hiç bunu yapabilecek birine benzemiyor. Hala diyosunuz ki eşim de arada kaldı. Arada kalacak ne var tam olarak? Anne babasının yaptığı %100 yanlış, 99 değil. Neyde arada kalıyor?

Son düzenleme:
bacım sen eren misin? Bu ne sabır ve ne gerek var. Eşin elitliğini sana göstersin okey ama kendi sülalesinin de anlayacağı dilden konuşsun. O zaman sana şöyle diyeyim en iyisi evde oturma eşine de söyle. Seni seviyorum bunu da evliliği kurtarmak için yapıyorum de. Çalışmıyorsanız sabah 9 akşam 9 yaşadığınız ilçe kazan siz kepçe… Eşinizin aklı varsa sizi çeker kurtarır yoksa sizi kaybeder. Sizin bir yerden sonra sinir sisteminiz çökecek gözünüz ne evlilik ne eş görecek. Bunu kendinize yapmayın. (Nerden biliyorsun demeyin 😔)
Çalışmaya karar verdim dedim konuşurken eşimle ona da karıştı kadın ben anne sıkılıyorum ne yapayım sıkılmayı geçtim ben alıştım çalışmaya garip geliyor çalışmadan yapamam dedim yüzü sirke sattı iyi sen bilirsin kızım dedi

Ne eliti yahu? Annesi her gün çatkapı evine geliyor, resmen taciz ediyor ama gelme bile demiyor. Nerenin eliti bu adam tam olarak? Elit falan değil. Belki güneydoğunun balta girmemiş dağlarında elit sayılır anca. İzmirde kimse bu adama elit demez. Eşin o kültürde büyümüş ve asla anne babasına yanlış yapsalar bile hayır dememesi gerektiği öğretilmiş biri. Kendi kalıpları dışına çıkamamış biri nasıl elit olabilir? Baya da pasif birisi.

Onun dışında doğulu arkadaşlar alınmış ama doğuda gerçekten böyle. Herkes her gün çatkapı gelinin kapısına gelmiyor ama bireysel yaşama kültürü doğuda genel olarak yok. Oğlunun evini ayrı bir ev olarak görmüyorlar, kayınvaliden orayı kendi evi gibi görüyor. Yüzyıllardır gelen kültürel kodları böyle sizin değiştirebileceğinizi sanmıyorum. Kadın onca yıldır batıda yaşamasına rağmen yaşadığı bölgenin dilini bile öğrenmemiş. Kendisinden küçük, genç bir kadının bu insanların yüzyıllardır gelen kültürel kodlarını yıkabileceğini sanmıyorum çok zor yani. Çok elit eşinizin sınır koymayı öğrenmesi lazım. Direkt gelme demesi lazım. Geldiğinde kapıdan evine geri göndermesi lazım. Ancak eşiniz hiç bunu yapabilecek birine benzemiyor. Hala diyosunuz ki eşim de arada kaldı. Arada kalacak ne var tam olarak? Anne babasının yaptığı %100 yanlış, 99 değil. Neyde arada kalıyor?
Haklısınız dün bornozlayım diyor kapı çalıyor telefon ediyorlar sabunla çıktım amacınız ne diyor babasına anne oradan diyor niye gelmedin yemek yemeye ben sinir oldum banyoya girdim çıktım biraz sert yaptım anne biz dünden haberleştik size de söyledik bunda ne benim ne eşimin suçu yok dedim kapıda bağrıyor komşu baktı bende apartman dairesi sizinde öyle gerçi diye dedim kadın korktu baktı dedim babası eviniz ayrı siz değil diyor eşim biz yakında çocuk olursa onlarla aile olup kişisel gelişimlerine yönelik sosyal olsunlar diye uğraşma planları yapıyoruz diyor bilmem ne hastayız diyor anneme bugün ve dün için yalnız kalalım hastayız hemde biraz bunaldık gezmek istiyoruz dışarıda yemek yiyelim dedik diyor bunda ne var baba arada yenir diyor her gün yemiyoruz diyor eşim çatıştılar eşim söylüyor net şekilde ama ikisi de algısı kapalı değil ama kapatıyorlar duymazdan geliyorlar yemek yemeye gitmememizin nedeni hijyene dikkat etmiyor kaynanam eşim çok uyardı midemiz bulanıyor dedi kıl çıkıyor yemekten hep spagetti yere düşürdü kırarken onları yerden alıp tencere koymuş unuttum koydum diyor kadın büyük görümcem biraz iyi niyetli çeviriyor onun dediklerini iyi kötü ne diyorsa eşimde saklamıyor ben eşime dedim yanlış anlama ama annen canımı sıktı dün sürekli arıyor geliyor biz yeni evliyiz diye bunaldığını söyledi farkındayım neden hep yurt dışı araştırdığımı anladın mı dedi kendi çocukları bile darlanıyor ona

Elit mi? Elit adam elit yaşar, hayat kalitesine mahremiyetine yaşam biçimine önem verir, anasından babasından korktuğu için pısıp durmaz. Sizin anne babanız her gün evinize gelse yatak odanıza dalsa biz biriz artık dese kabul görür mü? Hiç boşuna eşim de istemiyor kızıyor ediyor demeyin. Kocanız tavşana kaç tazıya tut yapıyor. Annesiyle Kürtçe değil Türkçe konuşsun siz de duyun neler söylediğini. Acaba annesine de idare et şöyle böyle düzelir vs kıvırıyor mu sizin için? Kadın işine geleni anlayıp işine gelmeyince anlamıyor öyle mi? Sizi Türkçe annesini de Kürtçe eğliyor. Ne münasebet eviniz ayrı ama biz biriz. Sizin anne babanız aileniz yok mu, mal eşya gibi satın mı aldılar? O yaparım ederim dediğiniz resti bugün şimdi yapmanız gerek. Siz evde hasta yatıyorsunuz ama kocanız sizle ilgileneceğine baskıya gelemeyip gidip hesap veriyor. Bunu değiştiremeyip ülkeden kaçmayı bile düşünen eşinize karşı dikkatli olun. Gitme konusunda sizin de söz hakkınız olsun, sizin de aileniz ortamınız çevreniz var.

Sorundan kaçamazsın sorunu çözersin. Norveçe gidince kurtulacak mısınız, telefonları açmayacak mısınız? Meslekleriniz orada geçerli mi denkliği var mı, lisan biliyor musunuz? Öyleyse gidin tabi ama sırf cahil bir kadınla baş edemediğiniz için tası tarağı toplayıp memleketi terk etmek mantıklı mı? Kocam annesiyle baş edemiyor o yüzden biz de kaçıyoruz, şaka gibi. Kusura bakmayın gevşek adama fazla güveniyorsunuz. Anasına babasına dur diyemediği için şehri bırak ülkeden kaçacak kadar korkak. Biz evliyiz kendi ailemiz var, evimiz yolumuz yiyecek içeceğimiz ayrı, ister bütün gezer tozarım ister evimde otururum, arada bir aile ziyaretleri yaparız ama kimse evime zırt pırt gelemez, geleceksin diye emrivaki yapamaz, herkes bunu böyle kabul edecek ya da herkes kendi yoluna gidecek. Bu tavrı koymazsanız ama çok seviyorum derseniz o sevgi nefrete dönüşür. Bugün kayınvalideden nefret ediyorsunuz ama daha yeni evlisiniz, bir iki seneye kocanızdan da nefret edeceksiniz.

Back
X