Kayınvalidemin teklifi

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.261
7.683
108
30
Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.

Kışın köy hayati zor kar kış olan yermi gidecekleri memleket. soba vs yakabileceklermi yaslilarmi onlarida hesabaa katin bir sene soba yakarlar 2.sene Kışın sizde olmak isterler torunda geliyor vs diye soba yakmak yaşlılara gore zor olay .bunuda düşünün

Aynı durumu eşimin akrabası yaşadı. Kayınvalide kayınpeder köye ev yaptırıp oraya taşındılar merkezdeki eve gelini ve oğlu oturdu. Kışın köyde olmuyor diyerek kişi merkezdeki evde geçirdiler, sürekli gidip geldiler birlikte yaşıyor gibi bişeylerdi en sonunda gelin dayanamayarak kiraya çıktı ama çok yıprandı o süreçte. Siz inanmayın köye yerleşiyoruz lafına bi ayakları hep sizde olacak

Aynı durumu eşimin akrabası yaşadı. Kayınvalide kayınpeder köye ev yaptırıp oraya taşındılar merkezdeki eve gelini ve oğlu oturdu. Kışın köyde olmuyor diyerek kişi merkezdeki evde geçirdiler, sürekli gidip geldiler birlikte yaşıyor gibi bişeylerdi en sonunda gelin dayanamayarak kiraya çıktı ama çok yıprandı o süreçte. Siz inanmayın köye yerleşiyoruz lafına bi ayakları hep sizde olacak
Olasılık hep var gelin biz gelmiyoruz diyip . evimizi ozaman kiraya verelim diyebilir kayin peder gelir olsun vs .kışın bari sizde kalalım yine diyebilir problimm problimm 🤔🤔🤔 cok ince hesaplar cikacak simdi 😄

Olasılık hep var gelin biz gelmiyoruz diyip . evimizi ozaman kiraya verelim diyebilir kayin peder gelir olsun vs .kışın bari sizde kalalım yine diyebilir problimm problimm 🤔🤔🤔 cok ince hesaplar cikacak simdi 😄
Kiraya verirlerse o sıkıntı işte, kışın çünkü soba yakmak zor geliyor alışık olmayan kişilere. Hastalık ve özellike kışın oğlumda kalıyım diyebilir kendi evi olmazsa bile. Inşallah öyle insanlar değillerdir

Evet kışı geçirmek için evlerine gelip kalabilirler. Ekonomik durumunuz iyi ise kabul etmezsiniz ,veya edersiniz kiraya verilen parayı bebeğiniz için biriktirirsiniz .
İleride kendi evinizi alma hayaliniz var ise peşinat parası biriktirmek için ayağınıza gelen fırsat olarak da değerlendirebilirsiniz .
Ekonomi çok kötü ,herkes bunaldı.

Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Kışları gelirler kalmaya. Bir de normalde koyde yasamıyorlarsa kesin gelirler. Kısin koy zor cidden soba yak tek oda sicak zaten . Banyo tuvalet bile buz gibi falan. Ama siz onlarin evinde degil kendi evinizde olsa yine gelebilirler. Kendiniz ayri kirada otursaniz gelmeyin der misiniz demezseniz eger bir onemi yok. Bir de yine de aylık bir miktar belirleyip kira odeyin bence. Muhitteki evlerin yarisi kira olabilir ama yine de ödemekte fayda var

Kışın köy hayati zor kar kış olan yermi gidecekleri memleket. soba vs yakabileceklermi yaslilarmi onlarida hesabaa katin bir sene soba yakarlar 2.sene Kışın sizde olmak isterler torunda geliyor vs diye soba yakmak yaşlılara gore zor olay .bunuda düşünün
Evet sobalı bir yer

Olacaklari yazmissin zaten.. senin evin gibi gormeyeceklerki.. kendi evi gibi gorecek elini kolunu sallaya sallaya girip cikacak

siz taşınmazsanız o ev ne olacak,öylece kapalı durup arada kendi evlerine geleceklerse neyse ama kiraya vereceklerse,yine size gelecekler.
burada asıl konu nasıl insanlar,yılda bir iki kez 5-10 günlüğüne gelecek tiplerse,tamam o kadarına da katlanın artık ama kışı komple sizde geçirmek gibi niyetleri varsa zor o iş.
nnot:kayınvalideyim.ben böyle birşeye kalkışsam ,uzun süreli asla kalmam.eşim de ben de rahat edemeyiz,

Benim çevremde de var böyle. Başta gençken bu ev sizin dense de yaşlandıkça pişman oldular. Ki haklılar. Yaşlandıkça köy hayatı soba ve emekli maaşı ile geçim zorlaşmaya başladı. Keşke kiraya verseydik demeye başladılar. Şimdi son durum 6 ay kadar geliyorlar gelinin yanına hem maaş biriktiriyorlar geri kalan 6 ay rahat ediyorlar köyde. Hemde soba sıkıntısı yaşamıyorlar. Gelin şimdi başka ev arıyor.

Geçin bence ve idare edin para atmaya çalışın kenara .birikim yapıp ev almaya çalışın.

Back
X