Kayınvalidemin teklifi

Konu sahibi kiranız ne kadar? O da çok önemli, diyelim ki taşındınız taşınma masrafı, yorgunluğu, eğer sorun çıksa tekrar kiraya çıksanız yine taşınma masrafı falan zor. Kv kp siz tanıyorsunuz, gelip kalırlarsa kışın 1-2 ay idare edilebilir insanlar mı? Bunu göze alarak karar verin. Kimisi 1 hafta bile tahammül edemez, kimisi eşimin anne babası der 2-3 ay misafir eder. Siz kendinizi de biliyorsunuz.
Kiramız şu ann 3 bin ama martta artırım var kaç olur bilemiyorum

Herkesin kendi kararı ama kayınvalidem melek, evi sırça köşk olsa, bir göz odada bir tas çorbayla öğün geçirmek zorunda kalma pahasına teklifini kabul etmezdim, bizim evimiz deyip kayınvalide kayınpederin kış mevsimini bende geçirmek istemesi vb bir yana, nasılsa anne babamın evinde oturuyorum rahatlığına kapılan erkeğin eşiyle kendisine ait bir ev alma girişimi olmayacağı için istemem, kayınvalide kayınpederle bir sorun yaşansa ve karısı başka eve çıkmak istese annem babam gözüne mi battı bize ev verdiler başka eve çıkmak yok, onlar ne derse o deme ihtimali yüzünden istemem.
Haklısınız bu tarz ihtimaller korkutuyor

Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Kışın kesin gelirler gelmek istemeseler bile eşin vicdan yapar o çağrır. Kiradan kurtardılar bizi diye. Ben olsam bende çağırırım. Okadar iyiliği geçen insanlara nankörlük olmaz

Haklısınız bu tarz ihtimaller korkutuyor
Karar yine de sizin ama eş ailesiyle sonradan sorun yaşama ihtimali kadar, eşin anne babasının evine yerleştikten sonraki maddi manevi tavrını da hesaba katarak karar verilmesinden yanayım, şimdi oturulur oturulmasına ama eşiniz bebek masrafı ve ev masrafına ancak yetiyorum birikim yapamam derse, çevremde gördüğüm kimileri baba evinde kira vermeden oturuyor diye maşallah kendini bir yayıyor, bir sebeple evden çıkması gerektiğinde sudan çıkmış balığa dönüyor.

Geliniyle oğlu otursun ama otururken birikim yapıp kendileri ev sahibi olsun diye bir arkadaş 10 yıl önce evini vermiş kendisi kiraya çıkmış, her yerde kiralar uçunca emekli maaşıyla kiraya yetemez oldu, oğluna durumu anlatıp evden çıkmanız lazım deyince trip atmaya başladılar, her şeyi düşünün taşının bunu yaparken eşinizin bu gibi durumlarda ne yapacağını da değerlendirin.

Şöyle düşünün, siz onların evinde bedava oturacaksınız, onlar da yılda 1 2 kez size gelip kalacaklar. Oturduğunuz evin bedelini parayla değil de bu şekilde ödeyeceksiniz. Buna gizli bedel denir. Buna katlanmaya değer mi? Eğer aranız iyiyse değer bence. Ayrıca bazen gelip sizde kalacaklar diye sınırlarınız ihlal edilmiş gibi hissetmeyin, her halukarda sınırlarınızı korumak sizin elinizde. Bi de sorum var, o eve siz geçmezseniz kiraya mı verecekler? Eğer kiraya vereceklerse yine yılda bazı zamanlar sizde kalma ihtimalleri olmaz mı kiracıya kısa süreli çık diyemeyecekleri için? Siz oturmazsanız evle ilgili planları ne?

Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba,bizede aynı teklif yapıldı memlekete yazları gidip kışları döneceklerini söylediler 3,4 ay beraber yaşarız dediler , şuan torun bakıyor kaynanam memlekete gidicekleri belli değil . Bırakın ilk önce planlarını uygulasinlar yapıp yapamadıklarını hem onlar hem siz görün. Kışın kimse memleket de kalmıyor herkes dönüyor sıkılıp durmazlar belki . Hem torun olunca ayrı kalamazlar belki.

Böyle bi teklif yapıldığında “ Ee kışın köyde kimse kalmıyor evinize dönmek istersiniz gibi düşünmüştüm ben “ deseniz hem bu anlamdaki planını öğrenirsiniz. Bi de eşinizin tavrı nedir? Mesela benim eşim birlikte bir ay dahi geçiremeyeceğimi bilir çünkü şehirdışından kendi ailem gelince onuncu günde bana geliyorlar ne zaman gidecekler yea diye kendi eşimi yiyorum kendi ailem olmasına rağmen. Biraz eşinizle alakalı bu durum.

Bence eğer eve gecmesenizde gelip kalırlar orayı kiraya verirler sonuçta gidicek yerleri olmadığı icin yine gelip kalırlar en iyisi gidin kiradan kurtulup birikim yapın

Böyle bi teklif yapıldığında “ Ee kışın köyde kimse kalmıyor evinize dönmek istersiniz gibi düşünmüştüm ben “ deseniz hem bu anlamdaki planını öğrenirsiniz. Bi de eşinizin tavrı nedir? Mesela benim eşim birlikte bir ay dahi geçiremeyeceğimi bilir çünkü şehirdışından kendi ailem gelince onuncu günde bana geliyorlar ne zaman gidecekler yea diye kendi eşimi yiyorum kendi ailem olmasına rağmen. Biraz eşinizle alakalı bu durum.
Benim annemler geldi 3,5 ay kaldılar, artık gidelim dediklerinde kalın işte gitmeyin ne yapacaksınız gidip diye engelledi, ben uçak biletlerini aldım diye bana kızdı ne acele ediyorsun, kalsınlar işte diye. Ben bile gitsinler artık niye ısrar ediyorsun dedim.

Benim annemler geldi 3,5 ay kaldılar, artık gidelim dediklerinde kalın işte gitmeyin ne yapacaksınız gidip diye engelledi, ben uçak biletlerini aldım diye bana kızdı ne acele ediyorsun, kalsınlar işte diye. Ben bile gitsinler artık niye ısrar ediyorsun dedim.

Ya her aile kendi çekirdek haliyle yalnız kalmalı, sağlıkla ilgili bi durum yoksa kimse kimsenin evinde o kadar uzun kalmamalı.

Ya her aile kendi çekirdek haliyle yalnız kalmalı, sağlıkla ilgili bi durum yoksa kimse kimsenin evinde o kadar uzun kalmamalı.
Aslında biraz kendiliğinden gelişti, memleket uzak annem bizimle beraber geldi, 1 ay sonra kardeşimi çağırdık geldi, annem o gelince hemen gidelim diyemedi. Sonra eşimin ailesinde sağlık sorunları oldu, eşim de sık sık başka şehirlere gitmesi gerekti, annemler de bizi yalnız bırakmamak için kaldılar.
Aslında birlikte kalmakta problem yok ama kişi sayısı artınca iş de çok artıyor, her gün yemek yapmak gerekiyor, iki tane çocuğum var, ben çok yoruluyordum. Son ayda kayınvalidem de bizdeydi. Erkeklere göre hayat kolay zaten.

Başlığı okuyunca aklımda şu soru belirdi.
"Oğlumun peşini bırakmak için ne kadar istiyorsun?"

Neyse ki durum öyle değilmiş.
Ben olsam kabul ederdim. Ne var arada sırada gelip kalsınlar. Hem çocuğunuz dede nine ile daha çok etkileşim içinde olur ve mutlu bir çocukluk geçirir

Köyde kalorifer yoktur. Soba yakmak zor gelir. Köye yerlesmek oyle bir hevesle ilk gidulen zamandaki gibi kolay gelmiyor sonra. Kış burda zor oluyor diyip her kışı sizde geçirecekler buyuk ihtimal. Ev verdikleri icin de sizden maddi manevi bircok konuda bircok seyi isteme hakki bulacaklar. Dertleri size yardim etmekse o evi kiraya verdiklerinde ara sira kirasindan size destek cikabilirler. Duzenimizi bozmayalim ben ucretsiz izne ayrilirsam bize o sirada maddi destek olursunuz belki boyle daha rahat olur diyin. Gerci o sartlarda bile kışın sizde kalma ihtimalleri var. Bilemedimmm

Anne ve baba çocuklarına ev almakla zaten yükümlü. Batıda her yerde anne ve baba evlenecek oğulları için ev alır. Sen neden rahatsız oluyorsun size ev almıyorlar olanı veriyorlar. Hiçbir çekincen olmasın canım geç eve yerleş öyle bir şey de yapmazlar zaten onlar mecburdu size bir ev vermek için.

Anne ve baba çocuklarına ev almakla zaten yükümlü. Batıda her yerde anne ve baba evlenecek oğulları için ev alır. Sen neden rahatsız oluyorsun size ev almıyorlar olanı veriyorlar. Hiçbir çekincen olmasın canım geç eve yerleş öyle bir şey de yapmazlar zaten onlar mecburdu size bir ev vermek için.
Hangi bati bu acaba?
Türkiye'nin en batisindayim. Hicbir anne babada böyle bir yükümlülük yok.

kışın gelme fikirleri varsa yine gelirler oğullarının evi mantığıyla geçin oturun, onlardan siz istemediniz onlar teklif etti. kendinizi gebe hissetmek istemiyorsanız belirtin.

Kötü olsa baştan olurdu.
Geliriniz orta halliyse ev kirası vermek eziyet şu zamanda.
Size gelip Kalacaksa da en fazla 1 hafta kalıp döner muhtemelen.
Bana uygun geldi teklif 🤷
çocuk okula başlayana kadar kendi evinizi alırsınız heö kira hem çocuk masrafıda zor, bizimkiler ev vermedi ama türk toplumun ataerkil olası nedeniyle yine sıkıntı, hiç yoktan bu sıkıntıda sizin bir karınız olur diye düşünüyorum.

Back
X