Kayınvalidemin teklifi

Anne ve baba çocuklarına ev almakla zaten yükümlü. Batıda her yerde anne ve baba evlenecek oğulları için ev alır. Sen neden rahatsız oluyorsun size ev almıyorlar olanı veriyorlar. Hiçbir çekincen olmasın canım geç eve yerleş öyle bir şey de yapmazlar zaten onlar mecburdu size bir ev vermek için.
Zorundaysa ailesini mahkemeye versin alsın hakkını söke söke:KK59:

Hiçbilimiyorum biz taşınmazsak boş mu kaşacak kiraya mı verilcek öyle teferrutlı bir konuşma yağılmadı
ya amaan geçin oturun konu sahibi.. olduğu kadar işte
bu devirde büyük fırsat kirasız olmak
ev almak için para biriktirirsiniz bir yandan

bu arada siz çalışmaya başlayınca kim bakacak bebişe

Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
evet kakarlar, gecme. gerekirse kiraya versinler, isterlerse size parasini gonderirler. once verirler sonra zor geliyor el kizinin evin sefasini surmesi.

Back
X