• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide'min Yeme Sorunu

Aysula

2 Peri Masalı
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
795
0
66
İstanbul
Selam arkadaşlarım .Kv ile sorunlarımız yok aslında bir konu dışında.Bize gelince pek yemek yemez .Bize gelince akşam yemeğine denk gelir davet ederiz gelmez yedim der.Bazende günlerimizde pastalara bile yok ben çikolatalı severim yok onu sevmem.Bende artık huyunu biliyorum 5 senedir o gelince hiç bir şey yapmıyor çünkü yemiyor boşa gidiyor
Hiç yemedi diyemem arada yer

Bir gün kahvaltıya geldi annemler teyzemler .Kvdemi eşim çağırdı.Ya dedim çağırma bişi yemiyor herkese ayıp olucak dinlemedi tabi beni.Bende uzatmayıp eşimi kırmak istemedim.Oturduk kahvaltıya herkes güzel güzel yiyor .Sordular kv me neden sen yemiyorsun diye.Benim kv her zaman ki gibi yok ben yedim yok kahvaltı yaptım vs falan diyor.Bende dayanamadım en sonunda 'O bizde hiç bir şey yemez' dedim ama artık doldum napim.Yok öyle olurmu öyle Şey demeye başladı .Ne varsa topladı sofrada .Ben anlam veremiyorum .Elim de lezzetlidir yani :1:

Ben de evine gittiğimde de yemiyim mi yani .Şuana kadar hiç öyle bir saygısızlık yapmadım

Sizce tavrım ne olmalı bu konuda ?

Son düzenleme:
Selam arkadaşlarım .Kv ile sorunlarımız yok aslında bir konu dışında.Bize gelince pek yemek yemez .Bize gelince akşam yemeğine denk gelir davet ederiz gelmez yedim der.Bazende günlerimizde pastalara bile yok ben çikolatalı severim yok onu sevmem.Bende artık huyunu biliyorum 5 senedir o gelince hiç bir şey yapmıyor çünkü yemiyor boşa gidiyor
Hiç yemedi diyemem arada yer

Bir gün kahvaltıya geldi annemler teyzemler .Kvdemi eşim çağırdı.Ya dedim çağırma bişi yemiyor herkese ayıp olucak dinlemedi tabi beni.Bende uzatmayıp eşimi kırmak istemedim.Oturduk kahvaltıya herkes güzel güzel yiyor .Sordular kv me neden sen yemiyorsun diye.Benim kv her zaman ki gibi yok ben yedim yok kahvaltı yaptım vs falan diyor.Bende dayanamadım en sonunda 'O bizde hiç bir şey yemez' dedim ama artık doldum napim.Yok öyle olurmu öyle Şey demeye başladı .Ne varsa topladı sofrada .Ben anlam veremiyorum .Elim de lezzetlidir yani :1:

Ben de evine gittiğimde de yemiyim mi yani .Şuana kadar hiç öyle bir saygısızlık yapmadım

Sizce tavrım ne olmalı bu konuda ?

ilginçmiş senin kayınvalide :)
kimi insanlar vardır.. öyle heryerde veya evinden başka kimsenin evinde yemek yiyemez.. hiç gözlemledin mi tek senin evde mi yapıyo böyle yoksa başka yerlerde de yemez mi?

Son düzenleme:
benim halam da öyledir bir yere gidince pek yemek yemez ama çook iyi yemek yapar hep beğenmediği için yemediğini düşünmüşümdür.eğer size özel bir tavır değilse çok da takmayın kafanıza. huyu öyledir belki.

ilginçmiş senin kayınvalide :)
kimi insanlar vardır.. öyle heryerde veya evinden başka kimsenin evinde yemek yiyemez.. hiç gözlemledin mi tek senin evde mi yapıyo böyle yoksa başka yerlerde de yemez mi?

:) Benim gördüğüm kadarıyla evinde yiyor maşallahı var :1:

Dİğer yerlerde de yediğine denk geliyorum :)

Çok güzel yemek yaptığıda söylenemez kendiside dile getirir zaten .

Evine misafirleri gelince bile ben çok şey yapamam beklemeyin benden der

ay boşverin yemesin. canınıza minnet olması lazım bence. yiyip tadına bahane bulacağına , gittikte önümüze (misalen) yalandan bir kek koydu diyeceğine , her gelişinde yemek , meyva , çay , kahve servisi yaparken telef olacağınıza yemesin . derdiniz bu olsun , boşverin.:51:

kimi insanlar oyle yemezler yaa..benim kp de yemezmis baskasinin elinden...bi kez menemen yaptim cok isteksiz yedi...sadece karisinin ve kizinin yaptigini yermis. aile disindakilerinkini yemezmis diye duydum. banada sende artik aileden olduguna gore senin yaptiginida yerim demek istedi herhalde ama...

amann yemezlerse yemesinler be arkadasim uzuldugune degmez...ben hem yaparim hemde yerim :1:

Tavrınız hiçbir şey olmalı, neden tavır alacaksınız ki başka sorunlarınız var mı? Yemezse yemesin, obsesiftir belki nereden bileceksiniz, dışarıda yemek takıntısı vardır, hasta kabul edin. Başka sorunlarınız varsa bilemem..

gerçekten toktur evden çıkarken karnını doyuruyodur öyle bi alışkanlığı vardır yani

laf söylemeye de tavır almaya da gerek yok bence hatta benim canıma minnet olurdu geldi mi bi kahve bi çay tamamdır

zahmetsiz misafir , kafaya takıcak bi durum yok bence

hem bişi yemeden de bir yere gidilebilir maksat görmek sohbet etmek

Son düzenleme:
sizene yemiyorsa yemiyor herseylerine birsey buluyorsunuz bu kayinvalidelerin. Birsey yemiyor gelmesin ayip oluyor ne demek yani
niye ayip oluyor ki .. Allah allah
sizde bir sorun var bence!!!!

sizene yemiyorsa yemiyor herseylerine birsey buluyorsunuz bu kayinvalidelerin. Birsey yemiyor gelmesin ayip oluyor ne demek yani
niye ayip oluyor ki .. Allah allah
sizde bir sorun var bence!!!!

Ne alaka arkadaşım ne bulcam herkes yiyo içiyo o öylece yemiyor ne işi var o halde kahvaltı sofrasında biraz mantıklı düşünün.Hem sadece bana değil kendi oğlunada ayıp ediyor farkında değil.Yazdıklarınıza dikkat edin . Sizde bi sorun oluştu heralde şuan öyle tepki verdiniz.Çok komiksiniz :1:

Tşk ederim arkadaşlar görüşleriniz için :)

Bende kv evine gidince yememe kararı almıştım ama doğru takıcak bişi yok.

Benim babannemde de var bu huy.Her yerde hapur hupur yemek götüren kadın, bizim eve geldiğinde; ben evde yedim, aç değilim der hep.Amaç annemi sinir etmek:)
Bir de özellikle misafirlerin yanında yapıyor bunu.Hatta bir keresinde nişanlımın ailesi bize geldiler. Babannemi de çağırdık büyük olarak gelsin diye. Tabağına koyduğumuz pilavı kardeşimin tabağına aktarıyo ben yemicem boşuna israf olmasın diye.
Yemekler kötü olsa gam yemicem. Annemin yemekleri de her yerde övülür. Bi misafir geldiğinde mantılar sulu köfteler su böreği sarma falan yapılır mutlaka.
Kaynana işte hiç aldırmıyomuş gibi davranın.:)

Yani belki yemek yapma tarzınız ona göre değildir. Belki yağlı yapıyorsunuzdur, belki yağsız. Belki tuzlu geliyordur ona belki tuzsuz. Şimdi herkes herkesin yemeğini yiyemez. Hem yememesinden rahatsızsanız orta yerde, herkesin içinde söyleyene kadar bizzat kendisine sormalıydınız. Bence ayıbı siz ettiniz, belki kadını gücendirdiniz.

Yani belki yemek yapma tarzınız ona göre değildir. Belki yağlı yapıyorsunuzdur, belki yağsız. Belki tuzlu geliyordur ona belki tuzsuz. Şimdi herkes herkesin yemeğini yiyemez. Hem yememesinden rahatsızsanız orta yerde, herkesin içinde söyleyene kadar bizzat kendisine sormalıydınız. Bence ayıbı siz ettiniz, belki kadını gücendirdiniz.

Bende herkesin yaptığı yemeği yemem.
Ama kayınvalide kahvaltıyı bile yememiş. Hadi yumurtayı sevdiği gibi pişirmemiş olsun, patates istediği gibi olmasın.
Peyniri zeytini de evde üretecek hali yok ya bu kadının..

Benim de sinir olduğum bir tavırdır.
İkramı reddetmek bile kabalık sayılırken,her seferinde tavır yapmak,evsahibine saygısızlık hatta hakarettir.
Bence sen de ona gidince aynı şekilde davran.En azından anlasın nasıl oluyormuş.

takmayın demekle olmuyor eşimin babanesınden bılıyorum

ne zaman gelse yemıycem dıye buyuk angarya koparır

ona ye demekten ınsan diğer mısafırıne bakamıyor

yemese öle otursa ınsanın aklına takılıyor olmuyor yanı

siz tavrınızı belli etsenızde durumun değişmiycvenı düşünüyorum

Acaba yalnız yemek yemeyi mi seviyor genelde herkes tek başına yemek yemekten hoşlanmaz birilerini arar illa ki sofrada ama bazılarıda başkalarıyla beraber yiyemez ben öyleyim mesela başkalrıyla ayıp olmasın diye yemeye çalışırım ama yediğimden pek lezzet almam öyle yutarım gider yani :) bendeki durum dikkatimi toparlama konusundaki problemim yüzünden başkalarıyla yiyince dikkatim dağılıyor yediğimden bişey anlamıyorum. Bence size karşı bir tavır değildir ya gerçekten toktur ya da dediğim gibi de olabilir çünkü siz ' yemiyorsun ' dediğiniZde silip süpürmüş sizi kırmamak için kasıtlı yaptığını sanmıyorum ben.

Ayyynı ablamın kayınvalidesi..şimdi burda bazı arkadaşlar konusahibine kızmışlar ama bu işi başına gelmeyen anlamaz..Çok rahatsız edici bi durum..Ablamda dayanamadı en sonunda " sen benim bişeyimi gördün herhalde tiksiniyosun benden" dedi.Kadın aa olurmu öyle şey ben yeni yedim falan diyo..hatta bi keresinde simit getirmişler ablama..sadece o simiti yemiş..çok saygısız bir durum bence..Ama bende ablama hep aynı şey söylerim.. Daha ne istiyorsun kızım yemesin işte..ben her kayınvalidem geleceği zaman panik oluyorum nasıl doyurucam diye :1:

Back
X