Kayınvalidemin Yemeklerini Anlayamıyorum

ya-sel

...Herkesin Karakteri Kaderidir...
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
21
34
18
Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.

ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.

kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.

dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )

tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.

sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.

KV nize söyleyin fazla fazla yapsın size de göndersin :)) şaka bir yana bazı insanların elleri lezzetli olur kvnizde öyle demek ki. Ama benim tavsiyem yemek yaparken çok ozenmeyin ben ne zaman özene bezene yemek yapsam hiç güzel olmaz mutlaka bir eksiklik olur ama ozenmeden öylesine katıp karistirdigim yaptığım yemekler çok güzel olur işin sırrı bu sanırım:)

Kesinlikle isin sirri cok ozenmemek.Bende tarife gore yapinca hosuma gitmiyor kafama gore malzemeleri atinca cok guzel oluyor.Benim annemin yemekleride harika olur.Ama o kadar ozensiz yapar ki basinda da beklemez sonra anladim ki isin sirri bu:KK70:Annemin yaptigi bazi yemeklerin lezzetini hala kimsede ve hicbir lokantada alamadim ama benimki de benziyor artik

Tereyağı ve z. yağı kullanırım sadece. Yağın aşırı kullanılmaması gerekir. Özellikle sebze yemeklerinde su oranı önemli çok sulu yaparsanız lezzeti az olur. Bazı yemeklerde az miktarda şeker kullanılır(sebze yemekleri, kuru fasulye vb.). Soğanı ve sebzeleri çorba dahi yapıyor olsanız yağda soteleyin. Kullanılan malzemenin kalitesi lezzeti artırır. Bunların dışında deneyim kazanmak da önemli tabi zamanla ne yaptığınızda lezzetli olduğunu anlarsınız. Yemeğin tuzu ve karabiberini su işin içine girmeden biraz koyarım bilmem etkisi var mı..

Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.

ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.

kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.

dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )

tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.

sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
O Gayette sana öyle geliyor canım :))
Mesela anneme herkes çok lezzetli yemek yaptığını söyler yengem de aynı senin gibi söylüyor kendisinin yegenime özene bezene yaptığı yemekleri yemedigini ama annemin yaptığı her şeyi yediğini söyler bense annemin arkadaşlarının yemeklerini daha çok beğenirim yani dediğim gibi o sana öyle geliyor ama işin içinde tecrübe farkı da var tabi

Ben el lezzeti denilen şeye inanıyorum açıkçası, kimi insanda daha farklı bir el lezzeti var gerçekten. Ünlü aşçılar boşa söylemiyor eldiven kullanmayın, elinizin lezzeti geçsin diye. Elbette bazı püf noktalar falan vardır muhakkak ama el lezzeti de sanıyorum biraz yemek yaparken zevk alarak, isteyerek, severek yapmaktan geçiyor.

Benim tariflere bakip yaptigim yemekler guzel olmuyor :KK43: puf nokta yag ve salcada bence 8 aylik tecrübem bu
Hazır salçaların çoğu kötü, margarin ve türevlerini de sevmiyorum yemekte. Bazı markaların domates sosları(rende domates) fena olmuyor. Ama en iyisi Ağustos Eylül aylarında ucuz ve lezzetli iken evde rendeleyip kaynatın, az tuz az z. Yağı sıcakken kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatın. Hatta bir gece ters dursunlar. Kışın kullandım böyle.

Kontrollü su ile pişirmek yani caldır culdur olmayacak, yağı salçası kıvamlı olacak. Valla kim yese parmağını yer benim yemeklerimi tadınca. Sırrım suyunu az koymak ne pişirirsem. :KK22:

Hazır salçaların çoğu kötü, margarin ve türevlerini de sevmiyorum yemekte. Bazı markaların domates sosları(rende domates) fena olmuyor. Ama en iyisi Ağustos Eylül aylarında ucuz ve lezzetli iken evde rendeleyip kaynatın, az tuz az z. Yağı sıcakken kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatın. Hatta bir gece ters dursunlar. Kışın kullandım böyle.
Kışlık domatesten mi bahsediyorsunuz?

Sizin bu yazinizdan o kadar mutlu oldum ki. Bir gelinden bunlari duymak ne guzel. Yemek yapa yapa ogrenilir. Her yaptikca kusurunuzu daha iyi anlarsiniz. Herkes anne karninda ogrenmiyor. Ama gercekten de el lezzeti diye birsey var katiliyorum size.

bu el meselesi galiba annemde ne yapsa cok lezzetli yapar hatta derki bıktım artık o kadar da umursamaz yapıyorum genede guzel oluyo diye valla öylee özellikle kahvaltılık seyleri bizim yörede meshur seyler var annem yaptımı süper bende tutmuyo diyorum en iyi zeytinyagı aldım onunla yapıyorum genede olmuyooo

Back
X