Kayınvalidemin Yemeklerini Anlayamıyorum

Bence yemek yapmayi bilseydiniz soganin kavrulmicani soylemezdiniz soğan vücudundaki mikroplari atmak icin bire bir panzehir gibi ve hic bi yemegin sogansiz cok lezzetli olucagini zannetmiyorum mesela.kadinlar salcayi ilk basta kavuruyorlar halbuki cok yanlis salca bazi yemeklere sonradan eklemeli çünkü salca yaninca yemege degisik bi tat veriyor buda güzel bi tat olmuyor tabi sogansiz yemek igrenc oluyor kaanatindeyim katiliyorum bi patates yemeginde patatesi kavurup yapin bide kavurmadan lak diye üstüne suyu koyun pissin bakalım malzemesiyle kavrulan mi.guzel yoksa balcik gibi suda haslanan mi :)

Hanımlar yemek yaparken çok uğraşırsanız inanın o yemeğin tadı tuzu olmuyor,hani derler ya yemeğe sevginizi katın diye..Kendi adıma sevgi mevgi katmadan hiç üzerine düşmeden yapıyorum harika oluyor..

Bazı insanlar su kaynatsa bile lezzetli oluyor, sizin anlattığınız gibi birini bende tanıyorum. Bir kaç malzemeyle bi salata yapsin o kadar lezzetli oluyor ki...

benim kv.dem de mutfakta tencerenin başında asla beklemez, kendi haline bırakır. fazla özenmez bana göre. Belki de işin sırrı bu. Çok güzel de olur yemekleri. Hep aynı ayarda.

sürekli yemek yapmakla da alakalı bence.
Aldığın malzemelerle.
Mesela patatesin çeşitleri, pirinç çeşitleri, makarna salça et çeşitleri hepsinde farklı.
Kimi yemek biber salçasıyla güzel olur, kimi domates salçası kimi domates püresiyle. Malzeme yani püf nokta.
kv min çeşit çeşit malzemeleri vardır mutfakta.

Kocaman dediğim 4 é bölüp atmıyor birincisi ikincisi tadı da görüntüsü de gayeett güzel aptal değilim vi yemekten anlamayacak kadar soğanın olduğunu bile anlamıyorum ayrıca görüntüsü de güzel ben yorum yaptım siz niye elestirdiniz onu hiç anlamadım görmeden tatmadan konuşmak ne derece doğru ki ? Ayrıca soğan yağda kavruldugunda mide yanması yapar çok defa denedim bunu siz de deneyin bence :KK66:

Soğan ve salçanın iyice kavrulması gerekir mide yanması yapmaması için ve gaz yapmaması için.
Tadını da aynı oranda değiştirir lezzet katar

Back
X