Kayınvalidemle annemin tartışması

yapabileceğin şey..eşini ve kayınvalideni karşına alıp konuşmalısın.. bu olayların seni üzdüğünü bu gerginliğe gerek olmadığını rahatsız olduğunu söyle..
konular baçılırsa lütfen bunları da konuşmayalım de..annen için bişeyler söylenirse de ona da rica et onlar benim ailem sizde benim ailemsiniz bizi arada bırakmayın de..oldukça olumlu ol ama konuları açtırtmadan...

ne kadar dusuncesizler
bayramda ve baska bir ortamda konusulacak konumuydu?
ne yeri ne zamaniydi
onlar orda tartisirken senin psikolojini dusunen olmamis
esinle tartismaya son vermeniz gerek
bu olayin seni incittigini artik tartismak istemedigini
ve kayinvalidene bu konuyu acmamasini isteyebilirsin
yada esinden iste o gitsin soylesin
sende canini sikma lutfen

Anlamıyorum biz henüz düşünmüyoruz çocuk bir sorunumuz yok demeyi anlamanın neresi bu kadar zor

Siz mi çıkıp ne karışıyorsunuz diyecekmişsiniz.
Madem öyle karışmaması gereken konulara karışmaması gerektiğini kendi akıl edemiyormuymuş, sizin mi çıkıp uyarmanız gerekiyormuş, elalemin evinde sizin çocuk sahibi olup olmamanızın mevzusunu açmak ona mı kalmış.
Aynı evde oturuyorsanız işiniz zor, ayrı olsanız boşverin kendi kendine tirplere girsin diyeceğim.
Koskoca kadın neye karışıp neye karışmayacağını öğrenememiş te sizden mi bekliyormuş uyarılmayı.
Yine de mümkün olduğunca takmayın, elinizde imkan varsa da ayrı bir eve çıkın derim, yoksa böyle size surat yapan devamlı huzurunuzu kaçıran biriyle, bir evlilik nasıl nereye kadar sürer bilemiyorum, zor.

yeni evliyken benim kaynanamla annemde çok kötü kavga etmişlerdi saçma bir sebepten ama öyle böyle değil tam bir rezillikdi.:26:annem beni alıp götürmek istedi akrabalar araya girdi bırakmadılarfalan herkes olayı öğrendi yani
sonra ne oldu ne ben ne eşim o günden sonra o olayı hiç konuşmadık.o olay orda kaldı.kimse kimseyi suçlamadı zaten eşim o olaydan gereken dersi aldı
sende eşinle tartışma canım kayınvalidenle de umarım aynı evde değilsindir bırak kendi kendine trip yapsın hiç umursama açma bile o mevzuyu
sürekli eskiyi didiklemek ancak ilişkini bozar bence zor da olsa unutmaya çalışnacizane tavsiyemdir

teşekkür ederim kızlar.bende sizin dedğiniz gibi yapmaya çalışcam.ben onu umursamadıkça odahada çok kıskanıyor hırslanıyor.birgün çatlar tam orta yerinden ama nezaman.bence oğlunu kıskanıyor.çok şükürkü evlerimiz ayrı hatta oturduğumuz şehirllerde ayrı.kilometrelerce uzaktayız allahtan.sadece misafir olarak yanımıza geldi.birkaç gün sonra konuyu açtı tartıştık ertesi gün gitti.demekki sırf onları sölemek için gelmiş.allahtan eşim çok anlayışlı boşver kafana takma ben seni biliyorum sabret diye destekledi beni hep moral verdi.bende ona söz verdim artık birdaha asla açmıycam konuyu dedim anlaştık.gerçi biz eşimle anlaşıyoruz ama bizi bi rahat bıraksalar.ama yinede psikolag gitsemmide düşünüyorum.

aynı evde mi kalıyorsunuz ?? Öyleyse bu kadın size karışmaya devam eder.. Çocuk konusu en hassas ve özel bi konudur buna nasıl karışmaya cürret ediyolar anlamıyorumm kiii neyse sen yinede eşinle fazla tartışma bu sefer kaynanan eşinide yanına çekerse sen daha beter üzülürsün..

yok canım aynı evde kalmıyoruz.bende anlam veremedim benim kendi annemle veya kardeşlerimle bile konuşmaya utandığım konuyu başkalarının böle dillendirmesine anlam veremiyorum.kime ne yani...evet eşime söz verdim onu asla bu konularla sıkmıycam.onuda iki arada bırakmak istemiyorum.

Buna benzer durumlar onceden sureklı yaşıodum ama allahtan senınkı bı konuşup bıdaha hiç konuşmuo benmkı konuşunca susmak bılmıo...bnce kafana takma zamanı gelınce olur şuan dusunmuoruz bu bızım özelımız karışmayın de...bunu söyle yerını bılsın...söylemeyıp susarsan olmaz...hem nıe kavga cıkarıp sorada senın bıtırmenı beklıo demek haksız oldugunu bılıo...buda ıı bı kavram pişmanlıgını böle dile getirmesıde guzel...annende böle durumlarda hemen sınırlenmek yerıne benm kzımla damadımın kararıdır benm kızımın bı problemı yok daha gencler dıyıp konuyu kapatabılır...sıkma canını maalesef erkekler böyle annelere ayrı bı duskunler benmkiyle kaç defa birbirimize girdik sırf bu yuzden hep annesı haklı cıktı haklı oldugum yerde bıde özur bile dılettirmeye çalıştıda ona gucu varmadı eşinde zamanla farkına varıcak bnde öyle oldu 1 2 yıl evlılıkte hep kayınvalde haklıdır sora da hep sen haklı olucaksın guzellıkle kocana anlat ve yanımda ol dııe sıkıca sarıl ...

çok haklısınız.bende en sonunda öle yaptım bize kimse karışamaz hele hele yatak odamıza hiç kimse karışamaz.biz kapımızı kapatırız herkes dışarda kalır.dedim.tabi ağlaya ağlaya nekadar anlaşıldım orasını bilemem.
oda zaten kabul ediyor sölemem gerekirdi özür dilerim dedi ama bunları sölerken bile hala beni eleştiriyor ailemi eleştiyor.ondan sonrad unut diyor.belki ben o konuşmadan sonra olayı unutcam ama yeni konular kazıyor hafızama.
allahtan eşim bana destek herkesi boşver ben seni biliyorum diyor.oda annesini suçlu buluyor ama napsın anası.

Yapacak birşey yok eşin anasını kayırdığı sürece ki kaynana bunun farkında bunu sana kullanacak sen de eşine söyle hep ben ananı idare edemem de büyük olarak annende beni ve ailemi idare etmeyi becersin de ,durum bendede böyle kaynana sürekli beni karalar dururdu en son kızımıda karalayınca ergenlikte eşim ağzının payını verdi ve mesafe koydu!

eşimi bilmem ama mesafemi tavrımı koydum.bundan sonrada böle olur artık.nasıl bir zihniyettir anlam veremiyorum.evlatlarının mutlu olmasından başka ne isterki anneler.biz tartışsak allah korusun ayrılsak çokmu mutlu olcaklar çok merak ediyorum.
birde pişman olduğum bişi söledim tartışma sırasında eşim neolcak böle diye sorunca bende boşanalım istersen dedim.buna çok pişman oldum sevindirdim belkide onu.hem onu sevindirdim die hemde o kelimeyi kullandım die kızdım kendime.birde ağlamadan ifade etsem kendimi çokta ii olcaktı.

doktora gotucekmıs senı bı de bak hele, gerekırse ve olmadıgını dusunuyosan sen kendın gıdersın heralde.. tasası ona mı dusmus alla alla ya... zamanına da kendısı karar werıyo sankı cocuk kendı cocugu..

aynı konu cmts benm de başıma geldi ve hala çok gerginim unutamıyorum.Kaynanam eşimi odada tek yakalayıp fısır fısır bişiler sölüodu bende eve dönerken sordum ne dedi die ve şokkkk. Çocuk yapmıyormusunuz diye sormuş.Eşimde deniyoruz demiş boş bulunup.Birde tembihlemiş bana söylememesi için.Doktora götürelim tedavi ettirelim.Eşimlede kavgalıyım sinirlerim yıprandı.kim oluyorda benim yatak odama kadar sorabiliyor.canım ne zaman isterse yaparım senin keyfinemi kalmış.Benmi abartıyorum diyorum ama muzur işte yoksa neden desin söleme diye.terbiyesizlikkkk benim yetiştiğim topluma NE KADAR TERS bizde kadın kadına bile konuşulmaz.çok kızgınım çok hafta sonumuzu rezil etti sağolsun.he birde emri vakiyle beni köye götürcekmiş kendisi.Ramazan bayramında zorla kendi köyüme gitmem için ısrar edio snrada asıl fikri çıkıo ortaya kurbandada onların oraya gidecekmişiz.Bıktım bu kadının yönetme hevesinden Haydar Dümen gibi sevişirkende başımızda beklemek isterse şaşmam

çok haklısın canım sonuna kadar haklısın hatta.ama sakin olmalısın.keskin sirke küpüne zarar.ama dediğin gibi sizi yönetmeye çalışıyor.benim anladığım bu tip insanlar kendi evliliklerinde yaşamadıklarını bizimkilerde yaşamaya çalışıyorlar.birde elaleme sanki nispet eder gibi bayramlarda ona buna götürürler ya...

Ya hala ne cahil insanlar var ülkemizde bir çift hemen istemediği için de çocuk sahibi olmayabilir illa bir sorun mu olması lazım. Yok bu cahillikle halimiz nolacak bilemiyorum cidden üzülüyorum ya 2011'de hala bu halde olmamızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…