Kayinvalidemle ayni evde :((

Sorun bunları yapan kayinvalide ve kayinpederde değil ki sorun tüm bunları yeter ki evleneyim diyerek kabul edip içine sindiren kişide.
Halbuki bu şekilde bişeyi kabul etmekle kişi kendini degersizlestiriyo..
Var mı böyle bi mantık;evin eşyaları kvnin zevkine göre döşeniyor,o eşyalar kullanılıyor bir de birlikte oturmanın yolları yapılıyor ve evlenecek olan kişi bunu kabul ediyor.İnsan hiç mi heves etmez evlenirken eşyamı alayım istediğim gibi,istediğim gibi döşeyeyim filan. Valla bana enteresan geldi. Bana böyle bişey yapılsa,kocasizliktan inim inim inlesem de ölsem de yine kabul etmem.
Bnde kabul etmedim ayrı ewe cikcaz inşallah bnim de hevesım var kimseye de hevesimi kirdirmiycam keyfimë göre döşeyecem evimi yeterki evleneyim mantığıyla kabul etmedim bn iyi niyet kurbani oluyordum allahtan geç olmadan hersey yoluna giriyor

konu sahibi çok sevindim senin adına köle Isaura olmakdan kurtulmussun oh ne güzel miss gibi tertemiz kendi evinde çayını kahvenizi eşinle mutlu mesud içersiniz in Allah sizi kem gözlerden korusun amin
Aminnnnnnn ne güzel yorum yapmissin allah razı olsun canım bnim bnde çok sevindim evimin heyecanıyla oturup kalkıyorum inanki :KK19::KK68:

Sorun bunları yapan kayinvalide ve kayinpederde değil ki sorun tüm bunları yeter ki evleneyim diyerek kabul edip içine sindiren kişide.
Halbuki bu şekilde bişeyi kabul etmekle kişi kendini degersizlestiriyo..
Var mı böyle bi mantık;evin eşyaları kvnin zevkine göre döşeniyor,o eşyalar kullanılıyor bir de birlikte oturmanın yolları yapılıyor ve evlenecek olan kişi bunu kabul ediyor.İnsan hiç mi heves etmez evlenirken eşyamı alayım istediğim gibi,istediğim gibi döşeyeyim filan. Valla bana enteresan geldi. Bana böyle bişey yapılsa,kocasizliktan inim inim inlesem de ölsem de yine kabul etmem.
yani illaki burunlarından getirecekler ya gelinin oysa düşünse bir zamanlar oda yeni gelindi temsil misal bilmem ama kimbilir bu zorlukları oda nasıl yaşamış geçirmişti unutmuş ,unutmamalı ve yeni çiftleri rahatsız etmesinler

Selam
Daha bir kaç hafta önce bizim burada yaşanan bir olayı anlatayım canım.Belki sana yardımcı olur.
Bizim burda sessiz sakin hanım bir kadın vardı kendisini 5 yıldır falan tanırım kocası kadını çok sever ama kp öldüğü için kv altlı üstlü oturuyorlar ve bunların bir oğlu var.
Bu kadın evlendiklerinden bu yana kendi evi kv evi iş güç derken bildiğin hizmetçi gibi sınırsız hizmet saygı ve sabırla çalışmış çalışmış çalışmış.
Bir gün bana dedi ki artık bir hayatım olsun istiyorum çok boğuldum çok bunaldım dedi.Ben de geçer hepsi dedim ama keşke kocasına anlatsaydım 1 hafta önce kadın intihar etti.Şu anda durumu çok ağır ve el kadar oğlu anne anne diye bekliyor hala kocası desen adama KAL gelmiş.
Al sana başta kabul edip sonradan gelen hüzünlü ve acı SON......
Kadın iyileşirse ki İnşaAllah iyileşir bit daha kv yakınına bile gelmez Anne evine döner öyle diyorlar.
Kendine ders çıkar. Kullanılmış eşyaya razı olup giden geline de eşya gibi muamele ederler hatırlatayım dedim.
çok üzülüyorum böyle olaylara yazık olmuş artık ne kadar bunalmışsa canını verecek kadar el kadar çocugunu bile annesiz bırakmayı göze almış konu sahibi bu yorumlardan ders çıkart kendine akıllı insanlar başkalarının yaşadıklarını düşünür ve o hataya düşmezler Rabbim o kv yüzünden intihara kalkan gelinede sağlık versin gerçekten çok üzücü olay olmuş ..Allahım o kadının çocugunu annesiz bırakmasın amin ...

çok üzülüyorum böyle olaylara yazık olmuş artık ne kadar bunalmışsa canını verecek kadar el kadar çocugunu bile annesiz bırakmayı göze almış konu sahibi bu yorumlardan ders çıkart kendine akıllı insanlar başkalarının yaşadıklarını düşünür ve o hataya düşmezler Rabbim o kv yüzünden intihara kalkan gelinede sağlık versin gerçekten çok üzücü olay olmuş ..Allahım o kadının çocugunu annesiz bırakmasın amin ...
Allahım esırgesın ya Allah kimseyi o durumlara düşürmesin amin canım

Bir de lütfen insanları kırmayayım üzmeyeyim diye içinizin rahat etmediği durumlarda "tamam" demeyin hemen.Hele de böyle hayatınızı etkileyecek bir durumsa...Durun bir düşünün,sizin için neyin en doğru olduğuna,kendinizi nasıl mutlu, huzurlu hissedeceğinize karar verip "hayır,istemiyorum,düşünmüyorum,tercih etmiyorum" diyerek ifade edebilin kendinizi...Siz istemiyorsanız hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Bir de lütfen insanları kırmayayım üzmeyeyim diye içinizin rahat etmediği durumlarda "tamam" demeyin hemen.Hele de böyle hayatınızı etkileyecek bir durumsa...Durun bir düşünün,sizin için neyin en doğru olduğuna,kendinizi nasıl mutlu, huzurlu hissedeceğinize karar verip "hayır,istemiyorum,düşünmüyorum,tercih etmiyorum" diyerek ifade edebilin kendinizi...Siz istemiyorsanız hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.
Artık karşı tarafı düşünmek yerine kendimi düşüncem büyük hayat dersi oldu bana gerçekten dediğiniz gibi artik herseye ewet demiycem

kimseyi burda tanımıyorum ama tanımadığım insanlar bnim için yorum yapıp yol gösterdiler çok farklı bi sevinç emek verip yorum yaptığınız için teşekkür ederim sayenizde yeni evim yeni eşyam olucak mutluyum çok şükür. ..

Kv nin de niyeti çıkmak değilmiş harbiden ohh rahata alışmış eski eve niye gitsin
Dese ki aman oğlum siz huzurlu olun o Zaman bizde mutlu oluruz siz oturun diye ama yok herkes kendini düşünüyor artık bnde kendimi düşüncem

bazen zorunda kalıyoruz istemesekde çıkar yol bulamıyor insan mantığı olmadığını bile bile hayır diyemiyoruz neyseki konu sahibimiz hayır diyebilecek çok şükür Ömür boyu mutluluklar dilerim.

bazen zorunda kalıyoruz istemesekde çıkar yol bulamıyor insan mantığı olmadığını bile bile hayır diyemiyoruz neyseki konu sahibimiz hayır diyebilecek çok şükür Ömür boyu mutluluklar dilerim.
Allah bin kere razı olsun senden ne iyisin evlimisin bekar misin bilmiyorum ama yüzün senin de hep gülsün :KK19::KK19::KK24:

Artık karşı tarafı düşünmek yerine kendimi düşüncem büyük hayat dersi oldu bana gerçekten dediğiniz gibi artik herseye ewet demiycem

kimseyi burda tanımıyorum ama tanımadığım insanlar bnim için yorum yapıp yol gösterdiler çok farklı bi sevinç emek verip yorum yaptığınız için teşekkür ederim sayenizde yeni evim yeni eşyam olucak mutluyum çok şükür. ..

Kv nin de niyeti çıkmak değilmiş harbiden ohh rahata alışmış eski eve niye gitsin
Dese ki aman oğlum siz huzurlu olun o Zaman bizde mutlu oluruz siz oturun diye ama yok herkes kendini düşünüyor artık bnde kendimi düşüncem
zaten demiş ya gelin gelsede rahata ersem ,yani demek istemişki gelin gelsede evi temizlese her işi görse bende kös kös yan gelip keyif yapsam kv yapsam

Odalarımız biraz uzak yani yanyana değiliz banyo falan da takmıyorum artık napıcaz hanımefendi için cünüp mü gezecez amaaan çok ta fifiiii
dogruda ama ben rahatsiz olurdum. sonucta özel hayat hic yok gibi birsey. esimle ne zaman cinsel iliski yasadagimi ailesi bilmek zorunda degil. üstelik hicmi gikiniz cikmiyor o an yani ne bileyim bence hic hos bir durum degil. asla öyle yasamam

sebebi nedir diğer evladları üveymi korkuyormuş saçmalamış alışır herkes nasıl yaşıyorlar onlarda insan mademki illa birileriyle olacak sizde durduğu kadarda onlarda duracak ya siz sessiz herşeyi içine atansınız ya kv çok fazla kurnaz ,hem kv dadılık hizmetçilik yapacağız diyemi evleniliyor? bulmuş rahatını istemez elbet kimbilir onlardan almıştır ağzının payını onun için düşmez yakanızdan ?
Kadın hem gitmiyor gelinler arkasından demediklerini bırakmıyorlar tabi yanına gelince de annem şöyle böyle diye dolanırlar kadını kovsalarda toz kondurmaz onlara bu ne yaman çelişki anlamadım gitti...

Kadın hem gitmiyor gelinler arkasından demediklerini bırakmıyorlar tabi yanına gelince de annem şöyle böyle diye dolanırlar kadını kovsalarda toz kondurmaz onlara bu ne yaman çelişki anlamadım gitti...
kaç tane eltilerin var ? uyanık eltilerin politikalarını böyle işletiyorlar ve ihalede sana( kv yani )sana kalıyor ,sende politik ol ve , kv'ne sizi öbür gelinlerin çok seviyor neden onların yanında da kalmıyorsun birazda o Gül yüzünden onlarda istifade yapsınlar bizde eşimle ilk defa başbaşa kalalım balayımızı yaşayalım de ister kv kızsın istersede alınsın, lütfen bundan sonra artık birşeyler yapın,haksızlık yapılıyor uyan artık birazda öbür eltilerine çeksin gitsin yeter !artık sanada yazık ya...

Back
X