Kayinvalidemle ayni evde :((

2 ay kaldı dügünüme gerçekten ertelenecek hali kalmadı 4 yıldır beraberiz ama nişanlımin tek sözüne razı oldum bu olaylara. . Bir yıl bekleriz gitmezlerse çıkarız o Zaman kendimi toplamış olurum dedi her dediğini yaptı sonuna kadar güveniyorum nisanlima hep bni destekledi hiç annesigili tutmadi şu zamana kadar

O zaman geçmiş olsun ne diyelim,inşallah mutlu olursunuz...

Bir de neye inat ettiniz anlamadım.

Yani nolurdu "Gel anne acıktık, bi yemek yiyelim." deseydiniz?
Niye ısrarla beklediniz ki.
Tamam çarşıya o çıkalım dedi de ne fark eder yani.

Bir de "o parayi baştan verseydi, ikimizin parasını verdirseydi, üstünü de almasaydı" gibi bir şey demişsiniz.
Nasıl bir beklentiniz var sizin öyle?

Atama olana kadar girin bi işte çalışın bence.
Onların gitmesini beklerseniz daha çok beklersiniz.
Kullanılmış eşyalara eyvallah demişsiniz aynı evde oturmaya eyvallah demişsiniz bence şikayet etmeye hakkınız yok bile bile lades demişsiniz.
Saatlerce aç gezdim başım döndü demişsiniz e madem kartınızda var niye inat ettiniz anlamadım?
Ben halsizleştim daha fazla gezemicem eve dönüyorum deseydiniz dolmuş parası yemek parası bekleyeceğinize, sizde de var tuhaflık.
Şunu bil ev onların eşya onların istedikleri zaman gelecekler.
Sen herşeye tamam demişsin geçmiş olsun.

Canım bir de profilinde nikah tarihini ve yerini söylemişsin bence burada pek özel bilgilerini paylaşma. Bi tanıyan felan olur. Nickin de zaten nişanlınin ismi sanırım. Bence kaldır onu
Nişanlımın ismi değil ama profilimdekini sileyim Sağol canım

Bir yıl bekleriz gitmezlerse çıkarız o Zaman
Ne kadar inandırıcı şu söz?
Bide 1 yıl bekleriz çıkmazlarsa ayrı eve çıkarız demiş bunun Türkçe meali: ev annemlerin ne zaman gidecekleri belli değil demek. 1 yıl az süre mi arkadaşım rahat rahat takılamıcaksın evinde koltuğunda uzanamıcaksın bile kendi düzenin olmycak. Ama nasıl olsa nişanlın hiç üzmüyor seni dimi sende seviyorsun buda senin cevabın herkese bunu söylüyorsun hakkında hayırlısı öyleyse.

Bile bile niye yürüyüm napayım maaş belli kiraya çıkayım yiyip icmeyimmi allah aşkına bide bnim acimdan düşünün sevgide aşk da olacak parada olacak malesef napayım siz söyleyin

E bile bile yürümüyor musunuz ama?
Her şey belirsiz, siz her şeye tamam demişsiniz.

Şartlar istediğiniz gibi değilse beklersiniz.
3 yıldır görüşüyoruz diyorsunuz, şartlar olgunlaşmadıysa 5 sene beklenir, hemen her şeye evet denmez.

Yoksa bu bile bile yürümek değil de nedir.
Sizin hiç mi şartınız yok yani?
Neden annelerin durumu netleşsin öyle koyalım düğün tarihini demediniz mesela?
Neden önce ev boşalsın, kendi düzenimi kurayım demediniz?

İyilikten Maraz doğdu işte bu senede çağırdı gitmedim bnde hata hala gittiğime pişmanım
Cok uzgunum ama daha cok seyler icin pisman olacaksiniz gibi. Yasiniz kac? Baksana hic birseye sesiniz cikmiyorm ben olsma oo coktan cildirmistim. Belirli bir yastan sonra insanin hic birseye tahamulu olmuyor galiba (yaslandim ben onda )

Tekrar tekrar cevap verdim gerçekten bana ağır geldi bn şu yaşıma kadar para konusundan hiç konuşmamistim ilk kez başıma geliyo sizde hoş görün sende çalış demiş bi arkadas insallah atama bekliyorum bi arkadas da eski ewe siz gidin demiş bu hiç olacak şey değil ev zaten bana alindi gidecek biri varsa kv gitmeli bn daha ne diyim

Eski eve kalorifer dosenmesi gerek ama icraat var mi? Kac gün sürer takilmasi? Bence inat edip aynı evde mutsuz olacağına ya konuşbiran oönce yyapılsın onlar evlerine gecsin, ya da sen eski eve gec. Yada bir sene daha bekle hersey yyapılsın oöylekur yuvani. Yoksa iiçine ata ata mutsuz olacaksın. Olan sana olacak

İşin çok ama çok zor. 1 yıl geçmez sen de hap kullanmaya başlarsin.
Bir de işinize kimseyi karıştırmayın ya karıştırmayın. Ne işin var kaynanana daha evlenmeden temizliğe gidiyorsun? Yüz göz oluyorsun? Annene yapıyor musun acaba merak ediyorum? !

Valla bunları gördüğün bildiğin yaşadığın halde hala onlarla aynı evde geçicek bir ev hayatını kabul ediyosan bu artık insanlardan akıl alma yardım isteme destek bekleme olayını bırak. Sen kendine yapıcağını yapmıssın burdaki insanlar sana kalkıp ne desin? Aklı selim bi insan zaten evlenme ne işin olur kendini bitirirsin der.Ama senin öyle bi niyetinde yok belliki. Sana söylenicek söz kalmamış. Hakkında hayırlısı.

Merhaba arkadaşlar yaşım 24 iki ay sonra dügünüm var nişanlım evin tek erkeği bitanede görümcem var oda evli yani evlenince kayinvalide ve kaynata yanında durcaz .. yeni ev almislar gelinimizle oglumuz otursun diye eşyalarida sıfırdan yeni almışlar bn daha yokken ev sıfır eşya sıfır eski evde otırmak yerine orda oturmuslar kaloriferli diye diğer eski ewe de yazın gideriz demişler neyse içime atıp da paylasamadiklarimi sizinle paylaşmak istedim
mesela geçen kısır yaptım yedik tadı çok güzeldi ama biraz suyu çok kaçırmışım herkes eline sağlık dedi kv de hamur olmuş dedi :KK12:
sonra geçen pardüsü alcam bnimle gelirmisin sen iyi bilirsin dedi tamam dedim gittik saat 1 de cardidaydik inanin saat 6 ya kadar gezdik rahat 30 mağazaya girdik çıktık Karnım açıktı başım felan döndü bi yemek yedirmedi :KK57: bide en pahali marka yerlere girer....o giyip cikarirken bnde bissuru biseler denedim begende birini de sana aliyim demedi insan bekliyo ... sonra dolmuşa bindik parami çıkardım tam dolmuş parası varmis cuzdanimda. . Kv var diye yanıma parada almamistim sonra onun parasini vermesini bekledim oda eksik verdi dedim bnde para yok...ver bn sonra veririm şoföre dedi Allah'ım utana sıkıla adama eksik parayi verdim dolmusda kalabalık kadının biri bn vereyim 50 kuruş diyo :oops:çok utandım yerime geçtim onun yaninada gitmedim sonra bi el uzandı bana baktım elinde 10 tl al al cebine koy diyo bnim kv aklınca bana para veriyo rezil olduk :cry:ya 10 tl yi bana önceden versen al ikimizinkinide burdan ver desen şoföre versem ohh üstünü de almasan ne vardı sanki ... :KK61:neyse geçen de ne der ya kendi yatağıni koruma kılıfı takmisda tertemizmis de bidaha yatağa ne gerek varda diyo :olamaz:bnde görmem lazım dedim geçtim delirtti bni yatak masrafına girmiycek hanim :KK11:aynısını halida yaptı hani yatak odasına perdeyle halıyi bizim burda kız tarafı alır diyorki mutfağın halısı beyaz hemen kirleniyo sen bunu yatak odana ser mutfağa yeni hali alın diye haliyida gör heryeri sapsarı olmuş zaten önceden koltuk takımı almışlar ona razı oldum beyaz eşya almışlar herseyi kullanmislar hepsine razı oldum ama kendi yattıgi yatağida bana vermeye çalışıyor :KK42: dahada hiç para cikmasin diye uğraşıyor sanırım

inanin çok doluyum kimseye de anlatamıyorum şimdiden geçinmiyon derler diye sadece nişanlımla konuştum bu konuları sen takma diyo herseyi istediğin gibi yapcaz diyo yapiyorda allah razı olsun ama bu kv yle aynı ewde nasıl olacak bilmiyorum hap kullaniyor psikolojik rahatsiz hasta diyorum psikolojisi bozuk diyorum içime atıyorum:cry: gecen sene temizliğe çağırdı eski ewe gittim bnde baktım mutfakda dün geceden kalma mangal bulasiklari bana yikayiver dedi yikadim ertesi günde şu tel yağlı kalmış diye gösteriyor bn ne yapcam eski ewe de gitmiyorlar rahata alismislar kiraya da çıksak maaş bitEcek :mad:

Bunlar kendilerine hizmetçi almışlar meğerse .Gelinine bir yeni yatak alamayacak kadarda cimriler.Çok şaşırdım böylesini de ilk defa duydum.İnsan nasıl bu kadar kendini küçük düşürür para için, bunu gelinine nasıl teklif eder.Bu kadınla bırak aynı evde oturmayı arkana bakmadan en uzağa kaç.Niyetini belli etmiş bu saatten sonra değişmez aynı evde eziyet görme derim.

Sen teklif etseydin..anne acıktık hadi bişeyler yiyelim diye...
Eski eve geçmem o geçsin diyosun...açıkça söyle aynı evde yaşayamayız birimiz diğer eve geçmek zorunda de...utanır gider belki...
Ay böyle susup susup aradan yıllar geçince konuşan insanlar ne tuhaf...sorun varsa müdahale edersin ki çözüm bulasın...

Bir de neye inat ettiniz anlamadım.

Yani nolurdu "Gel anne acıktık, bi yemek yiyelim." deseydiniz?
Niye ısrarla beklediniz ki.
Tamam çarşıya o çıkalım dedi de ne fark eder yani.

Bir de "o parayi baştan verseydi, ikimizin parasını verdirseydi, üstünü de almasaydı" gibi bir şey demişsiniz.
Nasıl bir beklentiniz var sizin öyle?
Canim bn onun için aksama kadar dolaşmisim bi zahmet dolmuş parami da versin yemek de yedirsin insan utanır ya zaten dolmustan inerken hakkını helal et diyerek indi ayıp bnce biz böyle görmedik bilmem sizin oralar nasıl ama bana büyük ayıp etti normal mi sence şoföre eksik para verdi arkadan 10 tl çocuğa harçlık verir gibi al al diyo dolmusda herkes bakti kaldı bnim paramda var kimseye muhtaç da değilim çok şükür verdim parami geçtim oturdum o kendi ayibiyla kaldi

Canim bn onun için aksama kadar dolaşmisim bi zahmet dolmuş parami da versin yemek de yedirsin insan utanır ya zaten dolmustan inerken hakkını helal et diyerek indi ayıp bnce biz böyle görmedik bilmem sizin oralar nasıl ama bana büyük ayıp etti normal mi sence şoföre eksik para verdi arkadan 10 tl çocuğa harçlık verir gibi al al diyo dolmusda herkes bakti kaldı bnim paramda var kimseye muhtaç da değilim çok şükür verdim parami geçtim oturdum o kendi ayibiyla kaldi

O normal değil, siz de değilsiniz kusura bakmayın.

İşin çok ama çok zor. 1 yıl geçmez sen de hap kullanmaya başlarsin.
Bir de işinize kimseyi karıştırmayın ya karıştırmayın. Ne işin var kaynanana daha evlenmeden temizliğe gidiyorsun? Yüz göz oluyorsun? Annene yapıyor musun acaba merak ediyorum? !
Bence yapmıyor:KK70: genelde öyle olur:KK69:

Sen teklif etseydin..anne acıktık hadi bişeyler yiyelim diye...
Eski eve geçmem o geçsin diyosun...açıkça söyle aynı evde yaşayamayız birimiz diğer eve geçmek zorunda de...utanır gider belki...
Ay böyle susup susup aradan yıllar geçince konuşan insanlar ne tuhaf...sorun varsa müdahale edersin ki çözüm bulasın...
Kendi de açıktı bişey demiyor ki şimdi bn desem kendini para ödeyecek psikolojisine sokacak sonra burnumdan gelecek yemek... aman kendi paramla kendim yerim dedim hemen ayrıldım yanından bu ew konusu en başından beri var son zamana kadar durdum durdum bnim de hatam var

Back
X