Kayinvalidemle ayni evde :((

Senin meslegin ne bacim? Neden evlenmeden temizlige gidiyorsun kayinvalidene? Istemedigini soyle. Ayeica almak zorunda degil sana elbise.
Bu arada da kayinvaliden dehset gorgusuz.
Ayni evde yasarsan yatak odana bile karisir. Ama bu konuda soz hakkin yok galiba?

Ya kusura bakmada eger bir kira parasini ödeyemiyorsan evlenmiyeceksiniz arkadas.

:KK9::KK9:

cidden hadi bundan 20 30 yıl önce olsa bile anlarım kayınbaba evine yerleşmeyi, kadının çalışmadan koca parasına güvenip evlenmesini vs. ama bu devirde anlamıyorum. evleneceğin adamın kira ödeyecek parası yok. o ev yıkılsa sokakta kalacaklar demek ki. sen de çalışmıyorsun. profilde hem lisans hem ev hanımı yazıyor bi de. e ne demeye evlenip bu riski alıyorsun?

Güya yeni eşyalar almışlar, hepsini onlar kulandıktan sonra ne Yapayım ben yeni eşyaları?
Konu sahibi aynı evin içinde bu kadınla olmaz, nişanlına söyle başka eve Çıkın
Bir de kvden en Pahalı yerlere gidip de gelininin yeni eşyasına nasıl tenezzül ediyor hayret bir şey ya.

Ayri eve çıkmadan asla evlenme:işsiz:simdi nisanlin bosver diyor ama evlendikten sonra anneme niye böyle davrandım,niye şöyle yaptin diyip duracak.en iyisi nisanlina yok ben yapamam de herseyi baştan anlat.gerci basta kabul etmissin ama hic bir sey için gec degildir.

Annesi yaşlı hasta ise heleki tek çocuk ise ayrılman çok zor gibi me geliyo . Ki ayrılırsanda alt üst olur büyük bi ihtimal başa türrlü ayırırlar mıkı acaba Rabbim yardımcı olsun cnm seni kayynana na kaynanana sana sevdirsin

Aklın yolu bir ..
Akıllıca düşünseler bu hayat tarzının hem berbat hemde zamanla bozuk psikolojiye dönüşeceği kabak gibi ortada ...
Neden böyle keskin bıçak gibi konuşuyorum ?çünkü yaşım küçükte olsa yaşadığım tecrübeler ve çevremdeki bu tip örneklerle dolu tükenmiş hayatlar mutsuz evliliklerden dolayı:(
En basiti babannem dir annemle 9 yıl bir evde oturmuş anneme çok çektirdi ...
Şuan herkes ayrı evlerdede olsa halen daha etkisi sürüyor... En küçük amcam evlendi 5 yıl önce ve yine evlendiğinden beri babannemle oturuyorlar...
Ben gelinin ağladığını biliyorum ya özel hayat mahremiyet sıfır diye !!
İshal oldun gaz sancın var, tuvalete gitmek bile eziyet düşünsene, sesin duyulmasın diye musluğu son ses açmak utanmak sıkılmak offf ...
Rahatça mıçamıyorsun bile!!
Ben mıçarım böyle hayatın içine ya !
Akıllı olun arkadaşım ya !!
Karşınızda ana babanız yok sizin! Tamam eşini büyütmüş eyvallah ne âlâ saygıda kusur etme ama onlarada köle olma bı nedir ya sabah sabah krize soktunuz insanı
Maceramı arıyosun kendine..
Otur annene babana bak onlarla 24 saat yaşayacağına

Nişanlınız ev kirası bile ödeyemiyor ama evleniyorsunuz.
Bedava kp in evinde oturacaksanız yaptıklarına da katlanacaksınız.
Onların nüfusa geçmiş oluyorsunuz, bol hizmetli, kavgalı, gürültülü günler sizi bekliyor.
Kendinize bu kötülüğü yapmayın, nişanlınız geçimini düzgün sağlasın da mutlaka ayrı evde oturun. Yoksa çok aģlarsınız.

Kayın ata yani nişanlımın babası
ay ben onu kayınbaba bılırım ılk defa duydum
kira bıle odeyemeyecek adamla nıye evlenıyorsun yahu
evcılık oyununa benzemez gercek hayat sonrada perısanız dıye gezıyorsunuz
azcık akıllı olun herseyın bı zamanı sırası var
yasın da genc neye acele edıyorsun
duzgun bı ıs bulsun ayrı eve cıkın

Kadın yattığın yatağa bile karışıyor:oha:
Temiz alez çekiyor al bak miss gibi diyor ..
Ben vazgeçtim sözümü geri aldım senin özel hayatın yatak odan bile değil ...
Ayrıca o eşyaları kafalarına göre kendileri kullanmak için almışlar !
Sana alınsaydı kutulu kolili beklerdi hiçbirşey kullanılmazdı
Sana verdikleri değer bu işte aç gözünü canım

Misk-i amber Misk-i amber
Ben yatak olayına takıldım, kendi yataklarına koruyucu takıp sana kakalamaya çalışıyor kv tamam da kendileri nerde yatacak? Benim anladığım eskiyi sana verip kendine yeni yatak alacak.

Ayrıca o yeni eşyaların sana alındığını mı sanıyorsun gerçekten? Onların niyeti belli, mis gb kaloriferli yeni ev yaptırmışlar, kendi zevklerine göre yeni eşya da almışlar, düğünden sonra sana diyecekler ki işine gelirse bizle böyle yaşarsınız, işine gelmezse eski eve çıkarsın ya da doğruca kiraya! Evlenip aynı eve girdiğin ve çok düşünceli kv kp tüm eşyaları kafalarına göre aldıkları için takılan para ve altınlara da el koyacaklar, evi ayırmak istesen maddi dayanağın olmadığı için ayıramayacaksın.

Bu arada biz bir sebepten 2hafta kvlerde kalmak zorunda kalmıştık ve evimize geri dönme vakti geldiğinde çok sevgili eşim kpe bi türlü biz artık kendi evimize dönüyoruz diyememişti, kem küm edip sıkıla sıkıla söylemişti, kpin dediği "ne gerek var yaşıyoruz işte beraber, oturun oturduğunuz yerde!"

Bir sene beraber oturduktan sonra biz artık ayrı eve çıkıyoruz diye nasıl söyleyeceksiniz çok merak ediyorum! Hele de kv kp hizmete alışmış olacaklar oğulları dizlerinin dibindeyken! Büyük bir olay çıkmadan hayatta evi ayıramazsınız.

Bir de yatak odana bile pat diye girer çıkar bu kadın demedi deme

1300 tl asgari ücret alsa 500 tl'lik kirası olan evde oturun, kuru ekmek yiyin ama kendi eviniz olsun.

Her maaşa uygun kiralık ev vardır konu sahibi kardeş. Seni kandırmış nişanlın maaşım az, kira veremem diye.

En kötü ihtimal kayınpederin eski evine siz döşetin petekleri, siz oraya oturun. Ama ben söyleyeyim, nişanlınız kabul etmez. Onun niyeti sizi annesine hizmet ettirmek. Sabah kahvaltı, sonra yemek, akşam çay, meyve servisi. Onlar uyuyunca ancak yatak odasına gidebileceksiniz. Annesinin misafirleri gelince gururlanacak, bakın gelinim hizmet ediyor diye.

Aç gözünü biraz
Erkek mi kalmadı dünyada

Anana babana yazık değil mi, seni büyütüp emek vermişler. Neden? Değerinin bilinmediği bir evde değer dilencisi olasın diye mi?

Canına Kastın mı var? Bu genç yaşta hizmetçi tutmuşlar seni resmen.iki evi olan biri ayrı ev aramıyorsa gelini kullanmak içindir bu.az bi silkelen cnm ya yazık valla. Nişanlınla ayrı ev meselesini görüş en önce.

:KK9::KK9:

cidden hadi bundan 20 30 yıl önce olsa bile anlarım kayınbaba evine yerleşmeyi, kadının çalışmadan koca parasına güvenip evlenmesini vs. ama bu devirde anlamıyorum. evleneceğin adamın kira ödeyecek parası yok. o ev yıkılsa sokakta kalacaklar demek ki. sen de çalışmıyorsun. profilde hem lisans hem ev hanımı yazıyor bi de. e ne demeye evlenip bu riski alıyorsun?

Sonrada adi ask evlilige cikiyor. Hayir o ask evliligi degil, mantiksiz bir evlilik.

Ya güya adam bide bunu calistirmiyor, kiskaniyormus beyefendi. Bu tabi konu sahibin hosuna gitmistir. Özgüvensizlikten kaynaklanan kiskancligi ask ile karistirmis.

Eh daha bakalim o cok büyük aski onu annesinin hizmetcisi olarak calistirdiginda daha hosuna gidecekmi.... :KK14:

kv ile ayni evde oturmayi asla kabul etme hayatinin sonuna kadarr dırdır şamata tartışma atışma huzursuzluk vs günlere kalırsınız zindan olur .Ne yap et asla aynı evde yaşamak istemiyorum diye nişanlınıda ikna et yoksa köle isaura olacaksın .

Bak güzel kardeşim sana abla tavsiyesi. Ne yaparsanız şimdi yaparsınız yarın evlenince o evden iyi ayrılamazsınız kavga gürültüsüz. Kaldı ki kötü ayrılınca nişanlın hep seni suçlayacak annem yaşlıydı hastaydı bir alttan alıp idare edemedin diye. Yapacağın en mantıklı şey nişanlın kredi çekip petekleri yaptıracak sonra anne petekleri yaptırdım gidecek misiniz yoksa biz mi geçelim diyecek. Zaten senin kv gidecek tip değil. Bir Yatak odası bir de oturma odası alın size yeter. Saray olsa kv ile yaşanmaz.

Çok mantıklı bir öneri.

Nişanlınız kredi çekip eski eve kalorifer taktırsın, hadi anne evinize taşının desin Misk-i amber Misk-i amber
Taşınırlarsa sorun yok ama problem çıkartırlarsa; ya yol yakınken dönersiniz bu evlilikten ya da kabullenip ömür boyu bu sıkıntıyı çekersiniz.

Son düzenleme:
Yedirir mi diye bekledim diyorsunuz belki o da sizden bekledi belki oruç tutuyor aklina gelmedi .Ben asla ve asla böyle bir beklenti içine girmem .
Yok gülüm ilkmis ama son olmayacak. Sen eşinle biyere giderken o s
Gerçekleri az çok biliyorum ama su konuyu düzeltelim bn gerçekten nisanlimi seviyorum Rabbim bozmasin ennn başından beri bn ayrı ev istiyorum bn ayrı dedim diye nişanı atacak he atsin o zaman umurumda mi olur çocuk muyum bnde herseyin farkındayım bişeyler düzene girsin diye uğraşıyorum kv ninde bnim gözümde zerre değeri kalmadı o üzülecek bnim umurumda dahi olmaz sende haklısın ama inşallah dediklerinin hiç biri olmuycak
Yoo hepsi olacak hemde fazlasiyla, ...
Önlerinde 4 Döneceksin sürekli kusur arayacak ne temizliğini beğeneçek ne yemeğini sonra alttan alttan oğluna kendini acindiracak tabi seni keserek oğlu da onlara bişey demeyeceği için gelip sana emirler verecek anneme söyle yap böyle davran !
Ne mahremin olacak ne özelin, kocan bile senin kocan olmayacak

Back
X