Kayınvalidemle görüşmüyorum, lütfen fikir verin...

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
5 yıllık çok güzel bir evliğim var, eşimle hep mutlu bir çift olduk, tek sorun kayınvalidemdi... Evliliğimizin ilk 2 yılı sürekli kayınvalidem nedeniyle tartışarak geçti, kendisi görünürde melek ama alttan alta sürekli beni eleştirmeler iğnelemer vs. derken 2 yıl dayandım ama sonunda kayınvalidemle ilişkiyi tamamen kopardım, 3 yıldır ne telefonla ne yüzyüze hiç görüşmedik, artık çok huzurlu ve mutluyum ama sorun şu ki, bu durum eşimi çok üzüyor. Bana yansıtmamaya çalışıyor ama bayramda özel günlerde benim gidip gelmemem, aramamam nedeniyle çok mutsuz oluyor, kayınvalidemler başka şehirde oturduğu ve ben gitmeyi kabul etmediğim için eşim de ancak senede 1-2 kez görüyor annesini, haliyle özlüyor, bana yapılanlar nedeniyle görüşmememe hak veriyor ama çok uzattın bir şans daha versen, zaten burnu sürtüldü artık sana karışmaz diyor, kayınvalidem de çok pişmanmış sürekli görümcelerimle haber yolluyor sizce ne yapmalıyım??

yaninda degil evin ayri surekli basinda degil oyle olsa ne yapicaktin
bosver bencede uzme esini görus ama mesafeli tabiki degmiyor inan kus kalmaya
ama dedigim gibi kendini teslim etmiceksin

:17:

bayramdan bayrama git bence de.ayda bir de telefon et.resmi davran .eşin mutlu olur.sen sinir olsan da.kocişine sarıl hepsi geçer....

bence de daha fazla uzatmayın ne de olsa anne hakkı var ne yapmış olursa olsun terkedilmeyi hak etmiyor hiç bir anne baba

Aslında 1 yıl öncesine kadar ömür boyu görüşmem diyordum, çünkü bana yapılanlar yenilir yutulur cinsten değildi, zaten son olayda beni evinden kovdu, hakaretler, eşime boşanması için baskılar yani bir dövmediği kaldı, ben onca zaman eşimin hatrına sessiz kalmıştım, zaten hatayı da sessiz kalarak yaptım, ben sessiz kaldıkça ne yapsam çeker diye düşündü, aklı şimdi başına geldi.

Şimdi ben de sizin gibi düşünüyorum hayat kısa, eşim melek gibi bir insan onu üzmeye değmez diyorum ama aynı şeyleri yeniden yaşamaktan da çok korkuyorum, sizce bir insan bu yaştan sonra değişir mi? yani yeniden görüşmeye en azından bayramlarda gidip gelmeye başlasam bana karşı eski tavrı devam eder mi? yoksa yeniden küsmemden korkup susar mı?

İlk yıllar ısınma dönemi,yanlış anlamalar,tatsızlıklar yaşanmış olabilir ama geçmişi geçmişte bırakmakta fayda var.Üzerinden epey zaman geçmiş,mutlaka kayınvalden de hatasını anlamış ve bu durumun oğlunu mutsuz ettiğinin farkına varmıştır.Tekrar görüşmeye başlayınca daha temkinli davranacağını düşünüyorum.Denemekten zarar gelmez,eşinin hatırı için en azından bayram gibi günlerde ziyaret edebilirsin.Baktın ki eski defterleri açıyor,yine mesafeni koyarsın.

tabi konu ne kadar ağır bilemem ama eşiniz giderken siz de gidin bir merhaba diyip oturun misafir gibi
güle güle deyip çıkın madem hem eşinizin gönlü olsun hem de mesafe korunsun istiyorsunuz

Bence eşinin hatrına görüşmelisin en azından bayramlarda falan ne olursa olsun eşinin ailesi...
Eşim çok üzülüyor diyorsun eşin için görüş zaten uzaksınız bayramlarda tahammül göstermelisin...
Ben böyle gelin kayınvalide ilişkilerinde empati kurulmasından yanayım..
Aynısını senin ailen yapsaydı yapmaz deme mesela diyoruz eşin gitmeseydi arada kalsaydın!
Ben aynı durumu yaşıyorum çünkü eşim ailemle görüşmek istemiyor ve bu durum beni çok üzüyor bence uzatma artık eşine yazık..

Son düzenleme:
uzuldum ya en azindan kendinizi hazir hissedince telefon edin sonra da bayramdan bayrama gidin..haklisiniz ama herkes bir sansi hak eder..bundan sonra daha dikkatli olursaniz sorunc ikmaz..

Bana kızacağınızı bildiğim halde yinede yazmak istiyorum ; çok büyük affedilmeyecek bir olay yaşanmadıkça bağların koparılması anlamıyorum.. Mesafeyi idrak edebilirim fakat asla irtibatı kesmeyi anlamam , anlayamam. Bu bir anneye yapılan haksızlıktır.

Bizler konuşabilen varlıklarız, oturup hallice dertleşilebilinir.. Ustelik biraz kulak tıkamak o kadar da zor olmazsa gerek. Eger fazla ileriyse yapılmamasına dair rica edebilmek zor değil. Hayat çok kısa ve birgün kaybederseniz hem üzülürsünüz vicdanen hemde eşinizin gönlü kalır sizde.

NASIL olsa sizden uzakta, yılda bir ike kere gönülen yapmasanız bile göreven yapabilirsiniz ve yapın lütfen. Her ne olursa olsun yıllarca eşinize bakan o kişi. Kendi evlatlarınız için düşünün bunu büyütseniz ve evlendirseniz ve siz eşlerine biraz serzenişte bulunsanız ve eşi ilişkisii kesse sizinle kalbiniz yanmaz mı ?

ÜSTELİK pişman da olmuş, daha ne olsun.. ?

Yaşadıklarınızı bilemem ama benim yaşadıklarım pek kimsenin başına gelmiş şeyler olmadğı için bir senelik evliliğimde bir kez bile ne konuştum ne de görüştüm.Kafam rahat, huzurlu ve mutluyum.Eşime de baştan söyledim: "Onlardan bana Allah'ın selamını bile getirme" diye.
Bana ölüm tehtitleri savuran eşimin annesi son zamanlarda bana selam söyler, yeni taşındığımız evin tülünü, perdesini kendisi yaptırarak yardımcı olmak istemiş.
Arı kovanına çomak sokmak mı? Ölüm tehtitlerini tekrar almak mı? Kesinlikle hayır.
Herkesi Allah'a havale ettim, Allah ıslah etsin diyorum.Yaşadıklarımı bir kez daha yaşayamam, kimse ne 7sinde ne de 70şinde değişirmiş.Tekrar aynı kumpasa gelemem.
Hayat benim hayatım, kimse için zehir edemem.Onları en iyi tanıyan sizsiniz, yapılanların derecesini de bilen sizsiniz.Kararı verecek gene sizsiniz.
Allah başkasının yuvasını bozmaya çalışan kişileri ıslah eder inşallah.

Aslında 1 yıl öncesine kadar ömür boyu görüşmem diyordum, çünkü bana yapılanlar yenilir yutulur cinsten değildi, zaten son olayda beni evinden kovdu, hakaretler, eşime boşanması için baskılar yani bir dövmediği kaldı, ben onca zaman eşimin hatrına sessiz kalmıştım, zaten hatayı da sessiz kalarak yaptım, ben sessiz kaldıkça ne yapsam çeker diye düşündü, aklı şimdi başına geldi.

Şimdi ben de sizin gibi düşünüyorum hayat kısa, eşim melek gibi bir insan onu üzmeye değmez diyorum ama aynı şeyleri yeniden yaşamaktan da çok korkuyorum, sizce bir insan bu yaştan sonra değişir mi? yani yeniden görüşmeye en azından bayramlarda gidip gelmeye başlasam bana karşı eski tavrı devam eder mi? yoksa yeniden küsmemden korkup susar mı?

valla o yaştan sonra kimsenin değişeceğine inanmam ama biraz törpülenmiş olabilir, benzer iğnelemeler laf sokmalar olabilir, kaldırırım o kadarını diyosan bayramdan bayrama git bence
zaten evden kovulmuşsun hakaretlere uğramışsın tüm bunlar yaşanmamış gibi normal bi ilişki içinde olamazsın kendine saygın varsa değil mi?
ama bayramdan bayrama neden olmasın?

Son düzenleme:
bende görüşmüyorum şu anda...
Ama asla görüşmeyeceğim demedim eşime..
yaranın biraz kabuk tutması lazım dedim..
yoksa herşey daha da kötü olacak..
yaram nasıl mı kabuk tutacak..
zaman geçecek..daha dün gibi yaşamayacağım.
ve onlar biz niye böyle davrandık diye pişman olacaklar...
ancak o zaman görüşeceğim...
çünkü şu an kanıyorum ve artık bende acıtırım o yüxden zaman..
en iyi siz bileceksiniz bu durumda...

yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, ben de mesafeli de olsa görüşmeyi düşünüyordum ama bir taraftan da tereddütlerim vardı, gerçekten çok yardımcı oldunuz, sanırım en iyisi eşimi üzmeden ve beni de üzmelerine izin vermeden bu küslüğü bitirmek...

Bence de affedin.O olmasa ,şu an çok mutlu olduğunuz eşiniz olmazdı değil mi?

yasamadan bilemezsiniz gelecegi .. hickimse haketmiyorsa bile esiniz bi sansi hakediyor .. insan sevdigini uzmemeli ..

yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, ben de mesafeli de olsa görüşmeyi düşünüyordum ama bir taraftan da tereddütlerim vardı, gerçekten çok yardımcı oldunuz, sanırım en iyisi eşimi üzmeden ve beni de üzmelerine izin vermeden bu küslüğü bitirmek...

en doğrusunu kendin söyledin canım
eşinin hatrı için de olsa mesafeli bir şekilde ilişkini sürderebilirsin
zaten uzaksın senede 2 fefa görüşmekten birşey olmaz
kaynanan değişmez ama yaşananlardan ders almıştır eski yanlışlarını yapacağını sanmıyorum:50:
ufak tefek dokundurmalarda mutlaka olacaktır onları da duymazdan gel olsun bitsin:34:

Ben eşinin annesinin samimiyetine inanmıyorum.
Yani geçen zaman süresince olgunlaşacak değil ya koca kadın zaten olsa olsa.
sıkılmıştır gelinin nerede diye soranlara utanıyor cevap veremiyordur.
ya da ne bileyim çocuğun olmuştur da onunla yakınlaşmak istiyordur.
vs vs hepsi olabilir.
Ancak mesele eşinin düşünce tarzı artık yeter barış diyebiliyor.
bu durumda sen uzattıkça annem elinden geleni yaptı pişman oldu ama karım hiç adım atmadı,karım suçlu diye düşünecek..
bu yüzden en azından bir merhabanızı eksik etmeyin.ama yakınlaşmayın mesafeyi koruyun.

Back
X