• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle mahrem anlayışlarımız çok farklı :(

2ba-

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
1.293
1.611
358
Merhaba arkadaşlar..
Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve annesi ile babası 10 gündür bizdeydi, çok şükür dün gece uğurladık.
Aynı evin içinde bulunmanın sıkıntıları bir yana, çok iyi bir insan olmasının yanında birçok konuda kayınvalidem çok cahil ve densiz :(

Kadını yatak odamdan uzak tutamıyorum, böyle bir düşüncesizlik olamaz. Eşime söylüyorum, 'böyle böyle yapmış annen, gene yatak odamıza girmiş, ayıp, birşeyler söyle girmesin kalbini kırmak istemiyorum' diyorum. 'Ne yapayım, sen haklısın doğru söylüyorsun ama kaç yaşına gelmiş, bu yaştan sonra ne diyeyim, kalbini mi kırayım' diyor, çıkıyor işin içinden.

Sadece bir örnek vereceğim, çünkü düşündükçe sinirlerim zıplıyor. :4:

Bu evimize taşınalı yaklaşık bir yıl oldu. Bu zamana kadar ebeveyn banyosunu hiç kullanmamıştık, ama rahat edemeyiz diye onlar gelmeden yerleştirdim hazırladım vs.
Geldiklerinden 2-3 gün sonraydı, bir baktımki ebeveyn banyomun dolabında duran ve hatta ağda bezi niyetine kullandığım :20: orası burası kesilmiş yastık kılıfı büyük banyoda yerde duruyor. Kv dedi ki işte abdest alıyoruz ayaklarımızı kuruluyoruz vs.vs.
Ben bu durumları düşünerek büyük banyoda zaten paspasların üzerine fazladan örtüler koydum, ayak havluları koydum, ki dolapların içi de dolu. buna rağmen taa gitttmişşş yatak odamı aşmış, ebeveyn banyomu kurcalamış, onu bulmuş.
Yalnız şunu net belirtmeliyim kv bunu kesinlikle fesatlıkla yapmıyor, cahil, bilmiyor işte :( mahremdir diye düşünmüyor, nasıl bir cahillikse bu arada 72 yaşında.
Ben birşey demek istemiyorum kv ye çünkü kendimi tutamayacağım, ayarı kaçıracağım. Eşime de söylüyorum, hak veriyor hatta bazen benden çok tepki veriyor ancak annesine hiç birşey söylemiyor.

Tamam bu gelişlerini atlattım ama elbet gene ve gene gelecekler. Resmen 10 günde sinirlerim harap oldu, ne yapacağım ya ben ?

Canım kadın 72 yaşında bu saatten sonra ona birşeyler anlatacağınızı daha doğrusu onun anlayacağını sanmıyorum.

Ya bir daha geldiklerinde yatak odanızın kapısınız kilitleyeceksiniz yada idare edeceksiniz.

Yaptığı tek hareket bu mu?
Belki eviniz yeni olduğu için diğer banyoyu da görmek istemiştir. Muhtemelen o bezi ağda için kullandığınızı farketmemiştir.

Bir de ben şu yatak odası mahremiyetinin abartıldığını düşünüyorum. Benim yatak odamın kapısı açıktır mesela, namaz kılmak isteyen orada kılar. Yatağımı dolaplarım karıştırılmadığı sürece yatak odama girilmesini sorun etmem...

Son düzenleme:
kadının kötü niyeti yokmuş, bilmediğinden böyle davranıyormuş,
cnm girsin çıksın yatak odana nolucak erkek değil ya bişey olmaz, çok özelinizi ortada bırakmazsınız olur biter.
ağda içinde başka bir bez buluverin canım:ssz:

10 gün idare edin ne olur ki yatak odasına siz yatarken girmemiş ya.Oda boşken ne mahremi var.
Sizin anneniz gelse kalsa yine böyle mi düşünecektiniz.Devamlı aynı evde yaşayanlar var.Benim ki
gibi gelip bütün yaz tatilini geçirenler var.Biraz sabır gösterin olayları büyütmeyin.

konu başlığını okuyunca işte dedim benim k.validemden bir tane daha ama içerik farklıymış..

epey yaşı olan bir kadın,ilk defa gelmiş o eve belli ki birazda nerde ne yapılması gerektiğini bilmiyor ama bu mahrem anlayışı değil ki..yani mahremiyeti yıkacak birşey yapmamış..

sen bir de benim k.validemin o cinsellik dolu espirilerini duysann tıkanıp kalırsın..ben her seferinde :53: böyle kalıyorum.

bence k.validen bilmediği için öyle davranmış.

72 yaşındaki kadına ne desin ya eşin şimdi. Niyetinde kötü değilmiş hem. Evden çıkmadan odanı yatağını topla, ortada mahrem bişey kalmasın tamam. Dolapları karıştırmasını sürece sorun yok bence.
Ha odaya giren kayınpeder olsa işin rengi değişir tabi...

Kayınvalidem evime ilk kez gelmiyor.
Yatak odama ben içeride uyurken de giriyor ve çıkmak bilmiyor.
Ben evde yokken de muhakkak kendince sebeplerle giriyor, dolabımı karıştırıyor iğne iplik arıyor..
Yatağımın çarşaflarını söküyor, silkeliyor.. vs. vs.
Fesatlıkla yapmıyor ama en azından bana göre yapmaması gereken şeyler yapıyor.
Bahsettiğim olayda takıldığım bezin ağda bezi olması değil. Büyük banyo dolaplarında işine yarayacak o kadar havlu, bez varken, hususi olarak ebeveyn banyosunda (ağdaların yanında) muhafaza edilen şeyi bulmuş olması :20:

Yatak odası muhabbeti dışında da elbette çokça rahatsız eden huyu davranışı var, ama bunlara takılmamaya çalışıyorum. Ancak yatak odası muhabbeti çok canımı sıkıyor.
Bu arada bunu yapan keşke kendi annem olsaydı ki hayatta yapmaz böyle şeyler, bir güzel lafımı söyler rahatlardım :52:

Büyütmek istemesem de kendisini kırmamak için birşey söylemediğimden mevzu içimde büyüyor, içinden çıkamıyorum. İstediğim şey eşimin onunla konuşması :(

Merhaba arkadaşlar..
Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve annesi ile babası 10 gündür bizdeydi, çok şükür dün gece uğurladık.
Aynı evin içinde bulunmanın sıkıntıları bir yana, çok iyi bir insan olmasının yanında birçok konuda kayınvalidem çok cahil ve densiz :(

Kadını yatak odamdan uzak tutamıyorum, böyle bir düşüncesizlik olamaz. Eşime söylüyorum, 'böyle böyle yapmış annen, gene yatak odamıza girmiş, ayıp, birşeyler söyle girmesin kalbini kırmak istemiyorum' diyorum. 'Ne yapayım, sen haklısın doğru söylüyorsun ama kaç yaşına gelmiş, bu yaştan sonra ne diyeyim, kalbini mi kırayım' diyor, çıkıyor işin içinden.

Sadece bir örnek vereceğim, çünkü düşündükçe sinirlerim zıplıyor. :4:

Bu evimize taşınalı yaklaşık bir yıl oldu. Bu zamana kadar ebeveyn banyosunu hiç kullanmamıştık, ama rahat edemeyiz diye onlar gelmeden yerleştirdim hazırladım vs.
Geldiklerinden 2-3 gün sonraydı, bir baktımki ebeveyn banyomun dolabında duran ve hatta ağda bezi niyetine kullandığım :20: orası burası kesilmiş yastık kılıfı büyük banyoda yerde duruyor. Kv dedi ki işte abdest alıyoruz ayaklarımızı kuruluyoruz vs.vs.
Ben bu durumları düşünerek büyük banyoda zaten paspasların üzerine fazladan örtüler koydum, ayak havluları koydum, ki dolapların içi de dolu. buna rağmen taa gitttmişşş yatak odamı aşmış, ebeveyn banyomu kurcalamış, onu bulmuş.
Yalnız şunu net belirtmeliyim kv bunu kesinlikle fesatlıkla yapmıyor, cahil, bilmiyor işte :( mahremdir diye düşünmüyor, nasıl bir cahillikse bu arada 72 yaşında.
Ben birşey demek istemiyorum kv ye çünkü kendimi tutamayacağım, ayarı kaçıracağım. Eşime de söylüyorum, hak veriyor hatta bazen benden çok tepki veriyor ancak annesine hiç birşey söylemiyor.

Tamam bu gelişlerini atlattım ama elbet gene ve gene gelecekler. Resmen 10 günde sinirlerim harap oldu, ne yapacağım ya ben ?
biraz idare et canım 72 yaşında zaten sevabı sana...

Kuzum sanslisinki uzaktasin ve 10 tahammul ediyorsun. Bunu dusun. Kadin yasli ve iyi niyetliymis hepsi bu. Olmadi dayanamazsan sen soyle sine yikma. Sen deki "anne odama girilmesin kesinlikle ozel esyalarim oluyo utaniyorum falan filan"

Kendiniz zaten diyorsunuz,kötü niyetle yapmiyor bilmediginden diye,
niye sinir oluyorsunuz ki o zaman biraz alttan alin ne olacak yani..

konu başlığını okuyunca işte dedim benim k.validemden bir tane daha ama içerik farklıymış..

epey yaşı olan bir kadın,ilk defa gelmiş o eve belli ki birazda nerde ne yapılması gerektiğini bilmiyor ama bu mahrem anlayışı değil ki..yani mahremiyeti yıkacak birşey yapmamış..

sen bir de benim k.validemin o cinsellik dolu espirilerini duysann tıkanıp kalırsın..ben her seferinde :53: böyle kalıyorum.

bence k.validen bilmediği için öyle davranmış.

bu arada seninkine benzemese de benimkinin de bu anlamda rahatsız edici huyları var. bazen çok pis laflar söylüyor, bir de gülüyor komikmiş gibi, apışıp kalıyorum.

Bir de evin içinde sütyensiz, üstüne ince bir penye giyip dolaşıyor salkım saçak. ee yanımızda kayınpeder de var, bazen çok utanıyorum.
Bir de eşim, kv ve ben sohbet ederken bazen çok mahrem şeylerden bahsediyor, yani annemin benimle konuşmayacağı şeyleri o oğlu varken konuşuyor. çok şaşırıyorum. bilmem belki de ben büyütüyorum :) amaaannn Allah hakkımızda hayırlısını versin. içim çok şişti benim. birikimleri dökme ihtiyacım var :52:

Güzelim her geldiklerinde yatak odanın kapısını kapalı yada kilitli tut bir anlamaz iki anlamaz üçüncüye manzarayı çakar girmez artık

bazı yaşlı bayanlar mahrem konuşuyo sanırım artık yaşlıyız kimse bizi ayıplamaz diye düşünüyolar akıllarınca.
bende yatak odasına girlmesinden hiç hoşlanmm. bizimde görümce kv yatak odama girerlerdi. bişey alıcam mesela peşimden gelip yatağa şöööle bi uzanırlar ordan sohbet ederlerdi. bigün eşimde bu duruma dahil oldu başka odamı yok hadi mutfağa geçelim dedim. başka gün kv nin evindeydik. konu açıldı örf adettten aileler arası fark olmasından vs. bende dedim patlat çikom. dedim mesela bizde bir çiftin yatak odasına girilmeden önce müsade varmı denir ki gerek olmadıkça girilmez. heleki bir çiftin yatağının üzerine asla oturulmaz. sizde böyle şeyler normal ama ben eşimle evlenip sizin ailenizin içine girene kadar kimin evine gittiysem bu ayıp olarak bilinirdi. demekki farklı ailelerde olabiliyomuş. diyince kv görümce kaldı:53::53:

ama arsız hep arsız olmaya devam ediyo işte.

fakat sizin kv de çok yaşlıymış be canım benimki 48 yaşında.
o yaşta bide çarşafmı değiştiriyo :) dediğin gibi art niyetli değilmiş madem kaç yaşında şimdi iyilikle söylesen bile alınır. okadar bozulacak bişey değil bence bu. yaşlılık işte laftan anlamıyolar ne yapsalar normal ne yapsalar hoşgörüülmesi gerek. nasılsa arada sırada geliyomuş.

sakın yatakodası kapısını kitleme. bu gelen misafire yapılan çok büyük hakarettir. bunu yapmanı söyleyen arkadaşlar olmuşta. bunu yaparken karşındaki insan kendisine hırsız dediğini bile düşünebilir.

briaz sabır nasılsa arada gelip kalıyolarmış. yatakodası haricinde evin neresinde ne var gösterebilirsin. yada anne bizim yatakodasına kıyafetlerimizden başka bişey yok iğne iplik bişey ararsan şu şurda bu burda diye göstereilirsin. kırma sakın ya yaşlılara çok üzülüyorum bennn

kötü niyetli olmaması bağlıyo tabi insanın elini kolunu...
yani düşünemediğinden yapıyo bide cidden yaşlıymış kadın..
bence bu kadar takılmaya gerek yok....

kötü niyetle , evi karıştırıpğ kurcalamak ne var ne yok bakmak amacıyla da yapmıyormuş

birde aranızda mesafe varmışş nasılsa sık sık gelemiyorlar , görmezden gelmeye çalışın bence ,

o yaştaki kadını değiştiremezsiniz, ne kendinize ne eşinize dert etmemeye çalışın

Bu arada bunu yapan keşke kendi annem olsaydı ki hayatta yapmaz böyle şeyler, bir güzel lafımı söyler rahatlardım

bu lafınızı onaylamıyorum canım...eşinizin annesine sabır gösterebiliyorsunuz ama kendi annenize gösteremiyorsunuz.demi..
kendi anneniz olunca lafı sok rahatla eşinin ailesi olunca sabır göster buraya yaz sinirini geçirolurmu öyle şey..bak eşiniz annenize birsey diyomu..
biraz aile konusunda eşit olun

Kayınvalideniz kötü niyetli girmediğine göre rahatsız olmanızada gerek yok.başka amaçlar için girse tamam doğru rahatsızlık verici bir durum diyeceğim. siz kötü niyet sezmediseniz sorun yok bence.benim görümcem biz ilk evlendiğimiz zamanlar odalarımı tek tek gezer kontrol ederdi.birgün evimizin anaktarını onlara bıraktık.görümcem yokluğumuzdan istifa odaları tek tek kontrol etmiş karıştırmış.güneşliklerinizi çekmeye gittim larisya.eşimle bornozumuzu tutmuş ıslakmı,kurumu diye bakmış.çamaşır dolabımızın içindeki yeni elbiseleri görmüş kendisi ağzınla söyledi.işte gelde rahatsız olma birde bana kızıyor karı koca tişort aldınızda bundan niye bizim haberimiz yok.biryere gittiğimde artık anakatarımı bırakmıyorum onlara.

iyi niyet de olsa herkesin bi kuralı var.Banyo dolabına bakmak yerine ebeveyn banyosundaki pırtık bezi arayıp bulmak da maharet yani.Bencede odanın kapasını kapat bende olsam bende istemem ve o gelince bak havlular örtüler burada diye yerini göster daha da anlamazsa kırıcı olmadan ikaz edebilirsin bence

Back
X