• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle mahrem anlayışlarımız çok farklı :(

siz yine şanslısınız, benim kayınvalidem gece eşimle ben uyurken pat diye yatak odamıza dalıp balkona çıkıp sigara içiyor,
salonun balkonunda iç diyorum orası kapalı balkon ev kokuyor diyor. ne desem bir cevabı var bıktım ben de artık kapıyı sonuna kadar açıp yatıyoruz o geldiğinde...

siz yine şanslısınız, benim kayınvalidem gece eşimle ben uyurken pat diye yatak odamıza dalıp balkona çıkıp sigara içiyor,
salonun balkonunda iç diyorum orası kapalı balkon ev kokuyor diyor. ne desem bir cevabı var bıktım ben de artık kapıyı sonuna kadar açıp yatıyoruz o geldiğinde...

Canım Allah senin iyiliğini versin emi yemin ederim o kadar güldüm ki yorumuna anlattıklarını kafamda hayal ettim :))))))
Ben de kapıyı sonuna kadar açıp yatıyoruz demene koptum :)))

Sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün inşallah ...

bu ne ki arkadaşım.
kayınvalidenin yaşlılığına ver gitsin.
biz kayınvalidemle başka şehirlerde yaşıyoruz.
memlekete gidipte onlarda kaldığımızda istisnasız her gece yatağımızı yaparken:''banyoluk işiniz varsa görün biz uyuruz.'' derdi.
ben ilk başta kırılmasın diye şakaya vurup:''anneye ya'' falan derdim.son zamanlarda iyice sinirime dokununca eşime söyledim,rahatsız oluyorum demesin öyle diye.eşimde annesine söyledi.şimdi diyemiyor.üstelik 50 yaşında daha yani patavatsızlıkedecek yaşa da erişmedi henüz.

Ay canım çoğu kişi kaynanasıyla aynı şehirde hatta aynı sokakta bile yaşıyor her gün dip dibe oluyorlar neler yaşıyorlar. Bu da problem mi yani. Zaten 10 gün gelip kalıp gidiyorlarmış 72 yaşında kadın demek ki onlarda yatak odası çok mahrem bulunmuyor her yer bir. Gerçekten de eskiler pek öyle oda filan ayırmazlarmış. Bence de yatak odasına girmekte sakınca yok siz uyurken gece girmedikleri ve dolapları karıştırmadıkları sürece. Ama çok rahatsız oluyorsunuz madem geldiklerinde özellikle ayak silme kurulanma havlularını gösterin, odadan çıktığınızda ya da uyurken odanızı kilitleyin. Baktın gördün, ne istemiştin anne ben vereyim deyin. Kadın sizin ağda beziniz olduğunu bilemez ki onun. yastık kılıfı yırtılmış ne bilsin herşey olabilir. kendinize de sıkıntı yaratmayın boş yere rahat olun.

ay inanmıyorum yuhh yani. Kilitleyin kapınızı canım yaa. Benimde kaynanam komşularla geldi biizm oturduğumuz apartmanda önceleri kendisi otuyormuş boş olan daireye geçtik biz onlar 20 dk uzakta oturuyorlar neyse çağırdık geziyorlar evi benimde çeyizime aldığım yatak örtüm vardı ama günlük kullanılacak bir şey değil kaldırmıştım sonra. Kaynanam günlüğe bir yatak örtüsü vermişti onu sermiştim ama o da güzel bir şey. Neyse evi dolaştılar filan oturduk yediler içtiler gittiler kaynanayla kaldık bana dedi ki neden kendi örtünü sermedin yok sanacaklar dedim anne indiremedim şimdi aşağı onu ya dedim ne olacak. Kayınbiraderim gelmişti yurt dışından evi geziyor o ara yatak odası kapalıymış gezdirirken göstermemişim demek ki özellikle yapmadım ama kaynanam yatak odasını da merak etmiş ama sokmamışsın dedi yok anne ne sokmaması eşim gezdiriyordu demek açmamışlar orayı dedim haberim yok dedim. Evi çoktan ezberledi 6 senelik evliyiz hala her geldiğinde bir gezer evi şöyle. :9:

ay inanmıyorum yuhh yani. Kilitleyin kapınızı canım yaa. Benimde kaynanam komşularla geldi biizm oturduğumuz apartmanda önceleri kendisi otuyormuş boş olan daireye geçtik biz onlar 20 dk uzakta oturuyorlar neyse çağırdık geziyorlar evi benimde çeyizime aldığım yatak örtüm vardı ama günlük kullanılacak bir şey değil kaldırmıştım sonra. Kaynanam günlüğe bir yatak örtüsü vermişti onu sermiştim ama o da güzel bir şey. Neyse evi dolaştılar filan oturduk yediler içtiler gittiler kaynanayla kaldık bana dedi ki neden kendi örtünü sermedin yok sanacaklar dedim anne indiremedim şimdi aşağı onu ya dedim ne olacak. Kayınbiraderim gelmişti yurt dışından evi geziyor o ara yatak odası kapalıymış gezdirirken göstermemişim demek ki özellikle yapmadım ama kaynanam yatak odasını da merak etmiş ama sokmamışsın dedi yok anne ne sokmaması eşim gezdiriyordu demek açmamışlar orayı dedim haberim yok dedim. Evi çoktan ezberledi 6 senelik evliyiz hala her geldiğinde bir gezer evi şöyle. :9:

kapıyı kitlesem açın balkona çıkıcam diye yumruklar, öyle bir model benimki.
kendisi kaynanasıyla bir göz odada 5 çocuk yapmış olduğu için tuhaf geliyor ona yatak odasının özel olması falan, anlatsam da anlamaz...
ben de çok takmıyorum artık, zaten senede bikaç gün geliyor, onda da bırakıyorum gönlünce ihlal etsin tüm özel alanlarımı
:27:

Kayınvalidem evime ilk kez gelmiyor.
Yatak odama ben içeride uyurken de giriyor ve çıkmak bilmiyor.
Ben evde yokken de muhakkak kendince sebeplerle giriyor, dolabımı karıştırıyor iğne iplik arıyor..
Yatağımın çarşaflarını söküyor, silkeliyor.. vs. vs.
Fesatlıkla yapmıyor ama en azından bana göre yapmaması gereken şeyler yapıyor.
Bahsettiğim olayda takıldığım bezin ağda bezi olması değil. Büyük banyo dolaplarında işine yarayacak o kadar havlu, bez varken, hususi olarak ebeveyn banyosunda (ağdaların yanında) muhafaza edilen şeyi bulmuş olması :20:

Yatak odası muhabbeti dışında da elbette çokça rahatsız eden huyu davranışı var, ama bunlara takılmamaya çalışıyorum. Ancak yatak odası muhabbeti çok canımı sıkıyor.
Bu arada bunu yapan keşke kendi annem olsaydı ki hayatta yapmaz böyle şeyler, bir güzel lafımı söyler rahatlardım :52:

Büyütmek istemesem de kendisini kırmamak için birşey söylemediğimden mevzu içimde büyüyor, içinden çıkamıyorum. İstediğim şey eşimin onunla konuşması :(

eğer eşiniz ve sizin haricinizde başkalarının odanıza girilmesinden hoşlanmıyorsanız odanızı kilitlemenizde fayda var.. benim odam düzenli durduğu sürece odamın kapısı kapanmaz,ihtiyaç olunan bir şey oldumu girip rahat alınabilir.. evde misafir varkende özel muhabbetlere girmeyeceğinize göre bu kadar sıkıntı etmeyin,kapınızı kilitli tutarsınız..eşinizin annesiyle konuşmasıyla belki annesi bir daha girmez ama daha büyük sonucu annesinin kalbinin kırılmasından,üzülmesinden başka bir şey olmayacaktır...
kvmler bize geldiğinde mobilyalarımın yerleri değişir,mutfak dolaplarımı kendi kullandığı düzene göre değiştirir,birşey demem.onlar gittikten sonra beğenirsem kalır beğenmezsem kendime göre tekrar değiştiririm..
ne gerek var bu kadar strest,sıkıntı etmenize kendinizi ve eşinizi üzmenize.. yılda 10 günlüğüne gelinen bir noktada rahat bırakın kendinizi,görmezden gelin..
psikolojik olarak kvnizin gözünüze batmasına izin verirseniz her yaptığı artık batar,kalbinizde kvnize karşı büyük nefretler oluşmaya başlar..
rahat olun...

Merhaba arkadaşlar..
Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve annesi ile babası 10 gündür bizdeydi, çok şükür dün gece uğurladık.
Aynı evin içinde bulunmanın sıkıntıları bir yana, çok iyi bir insan olmasının yanında birçok konuda kayınvalidem çok cahil ve densiz :(

Kadını yatak odamdan uzak tutamıyorum, böyle bir düşüncesizlik olamaz. Eşime söylüyorum, 'böyle böyle yapmış annen, gene yatak odamıza girmiş, ayıp, birşeyler söyle girmesin kalbini kırmak istemiyorum' diyorum. 'Ne yapayım, sen haklısın doğru söylüyorsun ama kaç yaşına gelmiş, bu yaştan sonra ne diyeyim, kalbini mi kırayım' diyor, çıkıyor işin içinden.

Sadece bir örnek vereceğim, çünkü düşündükçe sinirlerim zıplıyor. :4:

Bu evimize taşınalı yaklaşık bir yıl oldu. Bu zamana kadar ebeveyn banyosunu hiç kullanmamıştık, ama rahat edemeyiz diye onlar gelmeden yerleştirdim hazırladım vs.
Geldiklerinden 2-3 gün sonraydı, bir baktımki ebeveyn banyomun dolabında duran ve hatta ağda bezi niyetine kullandığım :20: orası burası kesilmiş yastık kılıfı büyük banyoda yerde duruyor. Kv dedi ki işte abdest alıyoruz ayaklarımızı kuruluyoruz vs.vs.
Ben bu durumları düşünerek büyük banyoda zaten paspasların üzerine fazladan örtüler koydum, ayak havluları koydum, ki dolapların içi de dolu. buna rağmen taa gitttmişşş yatak odamı aşmış, ebeveyn banyomu kurcalamış, onu bulmuş.
Yalnız şunu net belirtmeliyim kv bunu kesinlikle fesatlıkla yapmıyor, cahil, bilmiyor işte :( mahremdir diye düşünmüyor, nasıl bir cahillikse bu arada 72 yaşında.
Ben birşey demek istemiyorum kv ye çünkü kendimi tutamayacağım, ayarı kaçıracağım. Eşime de söylüyorum, hak veriyor hatta bazen benden çok tepki veriyor ancak annesine hiç birşey söylemiyor.

Tamam bu gelişlerini atlattım ama elbet gene ve gene gelecekler. Resmen 10 günde sinirlerim harap oldu, ne yapacağım ya ben ?

bahaneden başka bısey degıl dedıklerınız yatak odasının mahremıyetı nedır yaa herkezın evı mahremdır odada onun ıcındedır sankı kadıncağız yatarken yanınıza gelmıs gıbı anlatıyorsunuz belkı bulamadı yada koyduklarınızı kullanmaya kıyamadı onu kullamak ıstedeı bu devır kayınvalıdeler ne yapsa suc zaten basta yazmışsınız "çok şükür dün gece uğurladık." nekadar ayıp bısey yaaa kendı aılenız kesın sıze gore anlayışlıdır degılmı

Bence bu kadar hassas olanlar yatak odalarını bu durumlarda kilitlemeli.
Gerçekten kilitlemeli..

Çünkü kv den dolayı olmasa bile başkalarından ötürü muhakkak sorunlar yaşanır.
Mesela misafir çocuğu anlamaz etmez dalar yatak odasına.

Ben şahsen yatak odası derli toplu olduğu müddetçe kapısını açık bırakırdım.
Girilmesinden rahatsız olmazdım.

Burda neler okuduk. Gelinine yatak odası esprisi yapan kaynanalar var...
Mahrem deyince o tarz bir şey sandım.

Kalp kırmaya değmez:26:

Bu arada bunu yapan keşke kendi annem olsaydı ki hayatta yapmaz böyle şeyler, bir güzel lafımı söyler rahatlardım

bu lafınızı onaylamıyorum canım...eşinizin annesine sabır gösterebiliyorsunuz ama kendi annenize gösteremiyorsunuz.demi..
kendi anneniz olunca lafı sok rahatla eşinin ailesi olunca sabır göster buraya yaz sinirini geçirolurmu öyle şey..bak eşiniz annenize birsey diyomu..
biraz aile konusunda eşit olun

Eşimin annesine bu anlamda sabır gösteriyorum, çünkü alınganlık yapacağını biliyorum :(

Anneme cevabını verirdim derken annemi ezerdim, bağırırdım vs. anlamında demedim, yanlış anlaşılmak istemem, annem kıymetlimdir.
Sadece ona karşı dürüst olabileceğim için, içimde ne varsa söylerdim, kırılmayacağını biliyorum çünkü, bu anlamda söyledim. Yanlış anlaşılmak istemem :)
yerim ben onu yerimmmm kuzum o benim :16:

kadın merak etmiş demek bu kapının ardında ne var acaba diye :)
çok abartmadığı sürece takmamaya çalışın

ne yatak odasıymıs arkadas sankı 7/24 ıs goruluyor.uyanınca toplarım sonra gırer gırer cıkan cıkar yanı ne olacak

Arkadaşım kv 72 yaşında yaşlı bir hanımmış, zaten topu topu 10 gün kalıp gitmiş 10 gün için kalp kırmaya değer mi?cahilliklerini , hatalarını kötü niyetli değilmiş idare edin ne olacak yani eşinizin hatırı için ,sevgiler.

canım yaşlıymışta kvaliden ,yaşlılar kıyamaz öyle yırtık pırtık onu gördüyse almıştır sonuçta üstüne basılıcak diye düşünmüştür

benimde yatak odam açıktır namaz kılarlar kalabalık gelindiği zaman yüklüğe mantosunu çantasını koyarlar kv annem :26:

ama bikaç tanıdığım var onlar geldiği zaman kitliyorum valla , özelliklede çocuklu olanlar geldiği zaman

yatak odasına rahat girilip çıkılmasını çoğu kişi normal karşılamış ama ben karşılamam
şimdiye kadar bir kez izin almadan insanların yatak odasına girmişliğim yoktur
hem niye girilsin ki? orası özel bir yerdir. salon değil ki giren çıkan belli olmasın

ağda bezi olayına gelince de muhtemelen merakındandır. yoksa ayağı ıslakken ta gidip oralarda ne diye havlu aranır bilemedim

Son düzenleme:
Bir de evin içinde sütyensiz, üstüne ince bir penye giyip dolaşıyor salkım saçak. ee yanımızda kayınpeder de var, bazen çok utanıyorum. :52:

Çok garip, size mi kaldı 72 yaşındaki kadına bakıp onun adına kocasından utanmak...
Siz ev sahibi olarak misafirinizi düzgünce ağırlayın, 72 yaşındaki kadının salkımını saçağını da konu etmeyin bence.

Merhaba arkadaşlar..
Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor ve annesi ile babası 10 gündür bizdeydi, çok şükür dün gece uğurladık.
Aynı evin içinde bulunmanın sıkıntıları bir yana, çok iyi bir insan olmasının yanında birçok konuda kayınvalidem çok cahil ve densiz :(

Kadını yatak odamdan uzak tutamıyorum, böyle bir düşüncesizlik olamaz. Eşime söylüyorum, 'böyle böyle yapmış annen, gene yatak odamıza girmiş, ayıp, birşeyler söyle girmesin kalbini kırmak istemiyorum' diyorum. 'Ne yapayım, sen haklısın doğru söylüyorsun ama kaç yaşına gelmiş, bu yaştan sonra ne diyeyim, kalbini mi kırayım' diyor, çıkıyor işin içinden.

Sadece bir örnek vereceğim, çünkü düşündükçe sinirlerim zıplıyor. :4:

Bu evimize taşınalı yaklaşık bir yıl oldu. Bu zamana kadar ebeveyn banyosunu hiç kullanmamıştık, ama rahat edemeyiz diye onlar gelmeden yerleştirdim hazırladım vs.
Geldiklerinden 2-3 gün sonraydı, bir baktımki ebeveyn banyomun dolabında duran ve hatta ağda bezi niyetine kullandığım :20: orası burası kesilmiş yastık kılıfı büyük banyoda yerde duruyor. Kv dedi ki işte abdest alıyoruz ayaklarımızı kuruluyoruz vs.vs.
Ben bu durumları düşünerek büyük banyoda zaten paspasların üzerine fazladan örtüler koydum, ayak havluları koydum, ki dolapların içi de dolu. buna rağmen taa gitttmişşş yatak odamı aşmış, ebeveyn banyomu kurcalamış, onu bulmuş.
Yalnız şunu net belirtmeliyim kv bunu kesinlikle fesatlıkla yapmıyor, cahil, bilmiyor işte :( mahremdir diye düşünmüyor, nasıl bir cahillikse bu arada 72 yaşında.
Ben birşey demek istemiyorum kv ye çünkü kendimi tutamayacağım, ayarı kaçıracağım. Eşime de söylüyorum, hak veriyor hatta bazen benden çok tepki veriyor ancak annesine hiç birşey söylemiyor.

Tamam bu gelişlerini atlattım ama elbet gene ve gene gelecekler. Resmen 10 günde sinirlerim harap oldu, ne yapacağım ya ben ?

cahıl kadın ıste kotu nıyetlıde degılse ıdare etmeye calısınn sonuçta bayada yaslı kalp kırmak da olmaz...o gelmeden daha temkınlı olursunuz bır ahakı sefer ne bılımm odanızı kıtleyın falannn...bızler ne halde olacağız o yasa gelınce kımbılırr....

Bu saatten sonra yapacak bişey yok. Kötü niyet olmadığını düşünüyorsunuz zaten.

Bir daha geldiklerinde , ilk günde bazı şeyleri anlatırnız.Bu abdest havlunuz , bu banyo sabunuz ne bileyi eşyalarınızı şuraya yerleştirebilirsiniz gibi. Böylelikle rahatsız olduğunuz konularda önceden önlem almış olursunuz.

Biraz yaş , birazda merak dayanamıyor sanırım. Yaşına verip kırmamaya , kendinize de dert etmemeye çalışın bence.

52 yasinda olsa anlarimda
72 yasinda artik yasli denecek yasta eski toprak bir kadin
bu kadar kusur alinmazki
o yasta yuzde doksani sutyen giymez (gozlemledigim kadariyla)

sirf o yasta oldugu icin kadinda bir kusur bullamadim

elli yillik kocasinin yaninda istedigi gibi dolasir ayiplamanizi kiniyorum cidden

72 yasinda kadin yatak odaya girse ne olur girmese ne olur.Annanedir babaannedir o ya,uyunur bile onla misil misil.Benim kv ise tam tersi izin alir kapi calar vs ama ona ragmen basilmisligimiz vardir yani esimle...Oluyo napalim :) Bence kapi kilitlemek cok cirkin bi hareket,yapmayin derim gucenir yazik,gelecegi zaman tehlike arz eden esyalari ortadan kaldirin.Anne ne gerekli sana sen yorulma ben hemen bulayim vs deyin.Valla uzuldum kadina napsin bula bula onu bulmus serecek,o kadar anlayabilmis ne yapsin.

Back
X