kayınvalidemle nasıl başederim:( huzurum bozuldu...

benim anneme herşeyi anlatmam.birincisi üzülür dert eder kendine 2. ailemle eşimin ailesi arasında soğukluk olsun istemiyorum.ha şuda var çok büyük bir problem olmadı olmazda inşallah.bilirim ben babamın annemin kızıyım onlar sinirlenirse kızarsa çok kötü olur.o yüzden sorunlarımı kendim hallediyorum.ufak tefek şeyler olursa anneme derim laf arasında falan.oda hep aman kızıp yaşlıdır kızım bizde yaşlanacaz kızım.bakıma muhtaç kızım.bakıma muhtaçsa ağzını tutsun burnunu tutsun her yere sokmasın.ben yoksa burnunu sokacağım yeri iyi bilirm.

Ne yapayım kızlar baktım kadın sinsi sinsi veriyor oğluna ara gazını,haaaa el mi yaman bey mi yaman,sinsilik öyle olmaz böyle olur dedim.Şimdi oğlundan da oldu sen karına söz geçiremiyorsun demiş en son gittiğinde,o da benim karım adınızı ağzınıza almıyor ne istiyorsunuz garibandan demiş,gidiş o gidiş bi daha annesinin evine adım atmadı.

Hatta geçen gün git annendir,küsme falan diye demogoji yaptım,ya aşkım ne kadar iyisin diyor:)
tabi bana bu taktikleri veren anneciğimin ellerinden öper,huzurlarınızda selamı bir borç bilirim :)

bende becerebilsem keske yaa belki biraz huzur bulurum bir senelik evliyim üç görümce bide kayınvalidem hayatımdan bezdirdiler üstelik sessiz sakın eşimin yanında üzerime titreyen hallerinden nefrett ediyorummm:47:

Ne yapayım kızlar baktım kadın sinsi sinsi veriyor oğluna ara gazını,haaaa el mi yaman bey mi yaman,sinsilik öyle olmaz böyle olur dedim.Şimdi oğlundan da oldu sen karına söz geçiremiyorsun demiş en son gittiğinde,o da benim karım adınızı ağzınıza almıyor ne istiyorsunuz garibandan demiş,gidiş o gidiş bi daha annesinin evine adım atmadı.

Hatta geçen gün git annendir,küsme falan diye demogoji yaptım,ya aşkım ne kadar iyisin diyor:)
tabi bana bu taktikleri veren anneciğimin ellerinden öper,huzurlarınızda selamı bir borç bilirim :)

canım annenden allah razı olsun valla ama bende anneme kıyıp anlatmak istemiyorm benden çok o üzülüyor.ben barışıyorum eşimle.o hala bizi küs zannedip üzülüyo ağlıyo..

taktik ver o zaman :D

bacım en iyisini yapmıssın ama susmak ne mumkun 3 gun sussam gene patlıyorum annengıl bunu dedı sunu dedi deyınce o da haklıda olsam e kan cekıo tabi savunuyo onlarıı.kızlar kadın takmıs muskaya ya oglunun bni savunmasu-ını baska seylere baglıo yok anasını unutmus yok cok bagrıyomus onlarada bnm agzıma bakıyomuss iftira atılıp ispatlayamamk cook kotu cocuklarınıda inandırmıss onlarda knusmuyo bnle

Tabi eşimin yanında bu kadar sabırlı olabilmem ve duyduklarıma tepki vermemem için sabır taşı olmam lazım,bu da mümkün değil.mecburen anneme anlatırım.Başka hiç kimse bilmez.Annem 37 yıllık evli,babannem anneme ağzını açamaz,zamanında ezdirmemiş kendini.
Annem derki çok afedersiniz,sen eşşek olduktan sonra üstüne binen çok olur.gerçekten öyle.bir kere sessiz kaldınız mı gün geçtikçe daha ağır laflar duymaya başlarsınız,ben duydum,yaşadım.Ama gözümü erken açtım.
Eğer burdaki arkadaşlara biraz fikir verebilmişsem ne mutlu bana.Yoksa böyle gülerek eğlenerek yazdığıma bakmayın,çok acı çektim...

Tabi eşimin yanında bu kadar sabırlı olabilmem ve duyduklarıma tepki vermemem için sabır taşı olmam lazım,bu da mümkün değil.mecburen anneme anlatırım.Başka hiç kimse bilmez.Annem 37 yıllık evli,babannem anneme ağzını açamaz,zamanında ezdirmemiş kendini.
Annem derki çok afedersiniz,sen eşşek olduktan sonra üstüne binen çok olur.gerçekten öyle.bir kere sessiz kaldınız mı gün geçtikçe daha ağır laflar duymaya başlarsınız,ben duydum,yaşadım.Ama gözümü erken açtım.
Eğer burdaki arkadaşlara biraz fikir verebilmişsem ne mutlu bana.Yoksa böyle gülerek eğlenerek yazdığıma bakmayın,çok acı çektim...

Seninle aynı fikirdeyim ben ne zaman cevap vermeye başladım işte o zaman nefes almaya başladım..Sustukça salak mı sanıyorlar yoksa sessiz istediğimizi yapar mı sanıyorlar bilmiyorum ama tepeme çıkmaya uğraşıyorlar..Konuşunca bir oluyor iki oluyor e bakıyorlar ki gelin de dili durmuyor ileri gidemiyorlar :51:

ahh canım eşim benim yanımda olsun yete valla beni sahiplensin beni savunsun onlara karşı.kayınvalidemi ben değiştiremeyeceğime göre bu yaştan sonra.bari eşim destek olsa o bile yeter bana.

bu aksam yıne gıtcez onlara 5 karış suratlarını cekıcem sofrada bıle nıye yemek yıyosun dercesıne bakıyolar kndi evime gecene kadar akla karayı secıyorum bide esim 2 aylıgına ankara dısına işe gtcek napcam bn bnlarla

bu aksam yıne gıtcez onlara 5 karış suratlarını cekıcem sofrada bıle nıye yemek yıyosun dercesıne bakıyolar kndi evime gecene kadar akla karayı secıyorum bide esim 2 aylıgına ankara dısına işe gtcek napcam bn bnlarla

Eşin farkında mı peki o bakışların ?

Hadi ya sabır de canım onlarda mı kalacaksın ?

farkında kac kere uyardıı ama dinleyen kım gene aynı tavır bana kara kedi muamelesi yapıyoo esim gdnce laff sokuoo yılan sinsi falan dıee evet onlarda kalıcam cnku anneme oturmaya zor gıdıyorum kalmaya gndermezler bz okur uflersek ole sanıyo ya ruh hastası bunun muska takıny-tısı yuzunden yuvam yılıkma erecesıne geldıı isbatımda yook kafayıı yıcem tahammul edemıyo oglunn bni savunmasına

bir keresindede white1903 ün dediği ğibi yaptım brden patladım bu seferde vayyy efendım snn havan kıme oglumu bıze gostermemek için yaptın dıye evimi bastıı hmde bn evde tekken kadın bı kerede bn sucluyum demıoo cıldıracam yaa

farkında kac kere uyardıı ama dinleyen kım gene aynı tavır bana kara kedi muamelesi yapıyoo esim gdnce laff sokuoo yılan sinsi falan dıee evet onlarda kalıcam cnku anneme oturmaya zor gıdıyorum kalmaya gndermezler bz okur uflersek ole sanıyo ya ruh hastası bunun muska takıny-tısı yuzunden yuvam yılıkma erecesıne geldıı isbatımda yook kafayıı yıcem tahammul edemıyo oglunn bni savunmasına

arsız yani..Anladım canım sende örnek olarak kayınvalideni al bir zaman onun sana davrandığı gibi davranmaya çalış bak o zaman nasıl susuyorlar burunlarını herşeye sokmamaya alıştırıyorlar kendini..Ama bunu şimdi yapma eşin gitsin gelsin ondansonra yoksa sen yıpranırsın..

bir keresindede white1903 ün dediği ğibi yaptım brden patladım bu seferde vayyy efendım snn havan kıme oglumu bıze gostermemek için yaptın dıye evimi bastıı hmde bn evde tekken kadın bı kerede bn sucluyum demıoo cıldıracam yaa

işte böyle patlamaların olmaması için anında etkiye tepki vermek gerekiyor malesef.. aaa sende ne istiyorsun ama güzelim ölürler de suçluyum demezler her zaman suçlu sorun çıkaran sensindir onlar melek melek..

Canım aslında seni çok iyi anlıyorum benim tarzımda değil bilezik takayım gerçi bana evlenirken 1 tane bilezik bile alan olamdığından kayınvalidem o konuda birşey diyemiyor bana evlenirken ve nişan bohçasında hiç elbise vs.. Alınmadığı için giyin süslen püslen diyemiyor :))) o konuda sesini çıkartmaya hakkı yok.sen keşke baştan istemediğin şeyleri yaptırtmasaydın tavrını baştan koysaydın ben öyle yaptım ve ondan hiç birşekilde bana istemediğim şeyi yaptıramıyor mesala geçen hafta sonu bize geldiler bizdede çeyiz sermesi olmadı istemedim kayınvalidem bile evde ne var çeyizimde ne var görmemiştir ta ki geçen haftaya kadar bize gelene kadar bende 1aylık evliyim , ve geldiklerinde bana gelinliğini giy dedi o nedenmiş dedim onalrda öylemiş gelin görmeye geldiklerinde gelinlik giyilirmiş ay kusura bakma giyemem dedim biliyorum kırıldı ona ama istemediğim birşeyi yapamam kimse kusura bakamsın yeri geliyor kendi anneme babama yaptırmıyorum istemediğim şeyelri , mesala küçük eltim ses çıakrtmıyordu her dediğini yapıyordu ona benim dediğim olur tarzında davraıyordu ama bana peki kızım ,sen bilrisin kızım,bir hatası olup söylediğimde özrünü bile diliyor kayınvalidem ama diğer eltime malesef öyle değil yanlış anlaşılmasın eltim ilk mezunu ben ünv benim arkadmda destek olan ailem var çalışıyorum farklılıkalırmız var ama bu kayınvalidenin ona öyle davranmasını gerektirmiyor.ondan birde şöyle düşün saygıda kusur etme ama istemediğin şeyelride kibarca dillendir sen herkezden herşeyden değerlisin neden başkasını kırmıcaksın diye kendinden taviz vericeksin ki sonra kendimizi yıpratıyoruz hep bayanalr kendilerinden birşeyler veriyor zaten.mesala ben farklı memlekete evlendim buakşam annemelrin memelekte gidicem akşam kayınvalideme söyledim onalra gittik yemeğe, bana ne desin ee sizin orası çok sıcak dedim bunca yıl nerde yaşadım ben dedim ama ben sizi cmtsi yemeğe çağıracaktım dedi üzgünüm yapacak birşeyim yok uçak biletini geçen hafta aldım dedim kapattım konuyu

nasıl dayancam bn 2 ay her allahın gunu bnm lafım yapılırmı bi evde yaa bn yatayımm hmn baslarlar soyleydı boleydı dıee bnden gizli eşimi ararlar doldururlar onceden bole yaptılar cunkuu...esıme doldurmak nıee sogusa bnden ayrılsa hoslarına mı gtcekk duaa edıorum sabır dıee ama dayanamıorum

nasıl dayancam bn 2 ay her allahın gunu bnm lafım yapılırmı bi evde yaa bn yatayımm hmn baslarlar soyleydı boleydı dıee bnden gizli eşimi ararlar doldururlar onceden bole yaptılar cunkuu...esıme doldurmak nıee sogusa bnden ayrılsa hoslarına mı gtcekk duaa edıorum sabır dıee ama dayanamıorum

valla tavsiyem eşin ile gitmeden konuş..Daha önce yaşadık şimdi yine yapacaklar korkuyorum bir daha birbirimizi mutluluğumuzu bozmayalım kırmayalım die konuş..Rabbim yardımcın olur inş.

Back
X